Stanovnik še vedno slepomiši: Zaradi očitkov o astronomski pokojnini je celo ogorčen!?

48

Predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Janez Stanovnik je v pogovoru za Radio Slovenija dejal, da si je s 60-letnim aktivnim delom zaslužil človeka dostojno življenje. S tem je odgovoril na informacije, da prejema dve pokojnini – eno tudi iz tujine. V Sloveniji sicer prejema pokojnino iz tujine nekaj manj kot 20.000 ljudi.

Stanovnik naj bi po poročanju nekaterih medijev prejemal dve pokojnini – borčevsko iz Slovenije in eno iz tujine za svoje delo v Organizaciji združenih narodov. Spomnimo: Stanovnik naj bi mesečno prejemal 1.803 evre neto borčevske pokojnine. Poleg tega naj bi mesečno dobival še 7.000 dolarjev(5.291 evrov), zaradi njegovega dela v Evropski komisiji Združenih narodov v Ženevi.

Stanovnik je zaradi očitkov o visoki pokojnini ogorčen. “Če je edini problem, da sem si pri 90 letih zaslužil pokojnino, potem res ne vem … S 60-letnim aktivnim delom sem si zaslužil človeka dostojno življenje. Sam kuham, perem, likam!,” je dejal v pogovoru za Radio Slovenija. Ni pa še vedno povedal, kolikšni so natančno ti zneski po njegovem “zaslužene pokojnine…” No, morda bo po prvomajskih praznikih bolj zgovoren, kot so obljubili v tajništvu njegove borčevske organizacije.

Najaktualnejših podatkov o pokojninah nam z Davčne uprave RS danes še niso uspeli posredovati, iz podatkov za dohodnino 2007 pa je razvidno, da je pokojnino iz tujine prejelo 18.133 različnih zavezancev. Skupaj so prejeli 65.964.733 evrov, od tega je bilo akontacije za 396.125 evrov.

Stanovnika so poslušalci Vala 202 na Radiu Slovenija izbrali za ime tedna, saj je borčevska organizacija izpeljala proslavo ob dnevu upora proti okupatorju po tem, ko se je vlada odločila, da državne proslave zaradi varčevanja ne bo. Stanovnik je navdušen, da se je proslave udeležilo tudi veliko mladih, razumljivo pa se mu tudi zdi, da mlade bolj zanima sodobnost kot zgodovina. “Mladi naj se varujejo vojne, ki je največja nesreča. Vojna se rojeva na napakah, ki se dogajajo v miru,” je med drugim dejal Stanovnik. (sta/ured)

Glavna akterja borčevsko-občinske proslave ob dnevu upora proti okupatorju, Zoran Janković in Janez Stanovnik.

Foto: Matic Štojs/Demokracija 

Št. komentarjev: 48
 1. megi pravi

  Pa s to penzijo bi lahko sam plačal celo proslavo, ne da so jo morali prebivalci MOL-a.
  Kam da denar, če si sam pere, kuha in lika?

 2. Star partizan pravi

  Saj mu ni treba prat gat,ko so vsrane jih vrže in obleče nove .Še niste pogruntal da ma dost dnarja ,da lahko tako dela.Švical tako ni nikoli in ne ve kaj je delo ,in kako se zasluži.Za gobcanje pa ni treba biti strokovnjak.

 3. PASJI FRITZL pravi

  TAKO VISOKO DOLARSKO PENZIJO MU JE OČITAL MITINGAŠ ŠVABIĆ NA SHODU V NOVEM SADU IN GA POŠILJAL V FHILADELFIJO !
  DA pa ima še 1800 evrov domače pokojnine , pa je pripomogel STANOVNIKOV zlagan , namišljen status prvoborca iz leta 1941 . TOVARIŠ se je vključil v “NOB ” po eni verziji konec leta 1942 . , po drugi pa šele sredi 1943. leta !
  POLEG tega je za cca 30.000 DM odkupil še hišo (protokolaren objekt ) v MURGLAH , kateremu je bilo potrebno spremeniti status , da ga je lahko olastninil po JAZBINŠKU !
  Protokolarni , državni objekti se niso po zakonu smeli lastniniti , samo stanovanjski , ZATO JE BILA POTREBNA SPREMENBA STATUSA ! Ta hiša je danes naprodaj za blizu pol miljona evrov , kot smo pred kratkim brali v časopisih ! Na enak //sleparski // način so o-lastninili hiše DRNOVŠEK , KUČAN …

 4. Ivan(Janez) pravi

  Saj bi bilo čudno, da ne bi udrihali po Stanovniku, saj vam vrže pod nos marsikatero krepko, a resnično.

 5. barbapapa pravi

  Če bi Stanovnik res delal, ne bi dočakal takšne starosti, vsaj tako vitalen ne. Ni mu bilo potrebno skrbeti, kako bo jutri… V življenju ni držal v roki težjega predmeta od svinčnika, pa je tako kot je. Sicer pa, koliko, pa bo odnesle s seboj? Ne bi nigdar menjal z njim. Naj ima sam svoj krvavi denar.

 6. Ivan(Janez) pravi

  Poskrijte se v mišje luknje, bedniki desničarski. Stari vas šiša na celi črti.

 7. VSI STRPNI pravi

  le stari morilski rdeči prasec! …..hahahahahaha

 8. VSI STRPNI pravi

  boycott next month’s Euro 2012!!
  naj noben normalen evropjec ne obišče rdečo mafijkso ukrajino!!!!

  boycott next month’s Euro 2012!!

 9. VSI STRPNI pravi

  boycott jan(u)kovič!!!!!!!!!!!!!
  mafijo v ZAPOR!!!!!

 10. anakonda pravi

  Kekec Stanovnik še nikoli v življenju ni delal. Sicer on to tako imenuje, a so bile vedno le kvazi zaposlitve. Pa menda ne mislite, da bi se višji komunistični kader ubadal s tem, kar mora opraviti raja (proleti).
  Naj kar urno pove svojim privržencem koliko denarja dobi. Saj zaslužil ga ni. Bodo vsaj uvideli, kako rdeče svinje lažejo.

 11. TAMI pravi

  NAJBOLJŠE PLAČAN MORILEC !!!

 12. EU pravi

  A je to nagrada za polnjenje rudniških rovov, svinja stara morilska…….

 13. pipi pravi

  VSE PRIVILEGIJE UKINIT IN TO TAKOJ, ZATO PA SMO V P.M., KER TI

  RDEČI LEVI KOMUNAJZARSKI LOPOVI DOBIVAJO TAKE VELIKE VSOTE,

  MARŠ V 3…..

 14. majstr pravi

  EU, malo poglej kaj piše pod rdečim trakom.. Opozorilo pa to.. Brez dokazov ne blebeči, da ti ne bo žal. ne rečem, da ni res, ampak ti ki to trdiš rabiš dokaze.

 15. majstr pravi

  Ti Pipi pa še malo mlekca spij in izklopi Caps Lock. Si zelo nevljuden, ker se dereš..

 16. Ota pravi

  Ivan Janez, joj ti še vedno rovariš proti desnim . Tega prismuknjenega starca si kar vzamite za svojega, ker mi ga ne maramo. Pa borčevsko pokojnino naj vrne, ker ne verjamem, da si jo on zasluži če pa si jo, pa naj pove s čim si je to prislužil. On je res izmeček in sramota Slovencev. Predvsem pa so absurdni njegovi nastopaški govori. Grozno kaj moramo vse prenašati.

 17. Petrovc pravi

  AH, TA MOJA STEPA, Vceraj smo bili, popotniki, na lovu na divje race, ob jezeru Kapcigaj.
  Kjer so trave visoke 2,5 metra, kjer trave dise, kjer me je skrbelo samo eno, da se ne izgubim v travah in neskoncni stepi.
  No, ni mesa cez peceno divjo gos zavito v mesnate mocvirske liste in zakopano v zerjavico, pa vodke za povrh.
  Pa nisem mislil o tem. Ceprav je bil dan v stepi pomenbnejsi kot vsa navlaka zahodne civilizacije.
  Zjutraj preletim SLO cajtnge.
  Zgleda, da bom moral oceno te vlade spet znizati!
  Kajti, ko predsednik razlaga, kaksne perspektive ima povezovanje gospodarstev SLO in Kitajske, za napredek Slovenije, se ZJOKAM!
  1. Vse sosednje drzave pred Kitajskim brezobzirnim ekspanzionizmom zapirajo meje s to drzavo, ki bije tiho vojno z vsem svetom. Vidimo kam so prisli v Afriki, ko so jih spustili v drzave.
  Medtem ko nek vagabund Kriznar, popoln jebiveter, trapa o umiranju Afrike zaradi krscanstva in belega cloveka, mi vemo, da tam koljejo ali crnci sami ali pa Kitajci. Kriznar, nazrt viskija, mladoletnih crnk in Drnovskovega denarja, v hotelu, skozi okno hotela, tega pac ne vidi.
  2. Zahodne drzave, Nemcija in USA po tiho selijo proizvodnjo nazaj domov! Zaradi vse visje cene Kitajske delovne sile, pa tudi za to, da bodo doma delali in osmislili drzavo in drzavljane.
  Kja bomo Slovenci delali se ceneje kot delajo Kitajci, za 50$/mesec???
  3. Kitajski razvoj tehnologije je 30 let pred sedanjim slovenskim ali slovenskimi tehnoloskimi moznostmi. Ko na sejmu mode v Mianu pokazejo top cevlje za prihajajoco pomlad, jih Kitajci kupijo za 10.000 $ in cez mesec dni jih proizvedejo 100.000.000, medtem, ko zahod se linije proizvodnje, postavil ni.
  4. Kitajska gradbena stroka je tako na psu, da jih ne pustijo graditi niti v Turkmeniji! Gradili so v Uzbekistonu in celo pokrajino oropali do kosti, tudi crve pod zemljo so vse iztrebili, pozrli. Dokler jih niso izgnali.
  Kaj bomo sprejeli miljon Kitajcev z lopatami?
  Ali pa sto inzenirjev? Kaj pa nasi strokovnjaki, bodo se zapivali v bifejih, bodo odsli v Avstraijo?

  In kaj lahko imamo Slovenci od Kitajske?

  Lahko smo samo banditsko okno v Evropo za kolonizacijo s Kitaci! Kajti Kitajci, tako pravijo sosedje Kitajske, se razmnozujejo kot scurki! Ko pride eden, jih je nalednji dan sto in tako dalje.
  Lahko smo samo banditsko okno za pranje milijard $, ki jih imajo Kitajci na svojih bankah, pa ne vedo, kam bi s to navlako!
  Lahko smo samo transmisija za narkotike, ki jih Kitajci proizvajajo sofisticirano!
  MI KITAJCEM NIMAMO KAJ PONUDITI!
  KITAJCI NAS NE RABIJO V TEHNOLOSKEM SMISLU.
  MI KITAJCEV NOCEMO IN PIKA!

  Torej je zabloda Janse, kako bomo cveteli in se zaposlovali s Kitajskim trziscem POPOLNA!
  TA VLADA NIMA GOSPODARSKEGA PROGRAMA!

 18. Butnskala pravi

  On, veličina, pravi,da si je zaslužil dostojno pokojnino.
  Bo že res.
  Na kateri osnovi pa?

  Na prevari in na laži.
  Zlagani krščanski socialist in prikriti partijec.
  Dostojni izdajalec sopotnika Edvarda Kocbeka,.Najmanj to.Sramota.
  Pozabil si, veliki Stanovnik, da se vse plača in,da se vse vrača.
  Predvsem pa vam velikim napuhnjencem.

  V mikrofone tuliš,da si bo narod pisal sam.
  To je resnica in to vemo vsi brez tvojega napuha in groženj!
  ————————————–
  On sam pa naj ne pozabi, da si je sodbo sebi že spisal sam.
  Obračun življenja ga čaka na oni strani, kjer večno biva vsa Resnica in Pravica.
  Vsi, ki jih je na tem svetu pomagal pahniti v strašne nesreče ga prosijo in pozivajo, naj si izpraša vest in se pokori in prosi odpuščanja dokler živi, kajti potem bo strahotno in većno dokončno prepozno.

  Naj o tem razmisli medtem ,ko si lika obleke in morda, mimobežno posluša petje trnovskih zvonov.

 19. Petrovc pravi

  SLOVENIJA-SOLOVKA (Solovetski otok v Belem morju)
  Stalinov (komunisticni) gulag.
  Najprej so se v to mocvirje in tajgo mraza naselili menihi, zgradili samostan, za molitev v osami.
  Takoj za tem je cesar tam postavil zapore. Zaporniki so ziveli z menihi, relativno zivljenja vredno, pazniki v zaporih so tedaj bli tudi menihi.
  Po tem pa je prisel Stalin.
  Leta 1923 so ves otok spremenili v kanzlager. V tem kanzlegerju so zapirali vrage naroda, predvsem intiligenco.
  Posastni zlocini komunistov v Rusiji po idejah Trotskega, so znani, toda ni jih bilo posastnejsih kot so bili na SOLOVKI!
  Solovka, eden najsvetejsih in tudi najbolj krutih, grozljivih krajev v Rusiji.
  Jecarji so vsak kontigent ujetnikov, ki so se izkrcali z colnov, postrojili in na licu mesta ustrelili dva iz kontingenta! Brez besed.
  Na to so ostali morali skozi spalir sojetnikov opremljenih z lopatami in krampi! In ti so jih pretepali z lopatami in krampi, kamor je padlo.
  Ce se kdo ni trudil, po oceni strazarja, je dobil sus v glavo!
  Delali so po 16 ur dnevno, brezkoristno delo.
  Pozimi temperaura doseze -50 st.C. Spali so v neogrevanih celicah po 50 jetnikov! Da bi ne zamrznili je vseh 50 jetnikov spalo drug na drugem, na kupu! In se menjalo v sredni, kjer je bilo toplo.
  Pazniki so jih cez dan zagnali v vodo, ki je imela nulo, po tem pa pustili stati na minus 50 st.C.
  ITD ITD!
  Zapor je bil ukinjen 1939, ko so ta grozodejstva celo Stalina pretresla.
  In nedvomno sta Tito in CK v Beogradu, ki se je solal se 1940 na NKVD v Moskvi, za te metode vedel.
  IN DANES PRAVIJO RUSI:
  “KAMORKOLI STOPITE NA SOLOVKI, STOPITE NA KOSTI!”

  SOLOVKA=SLOVENIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Samo, da so Rusi svoje mrtve pokopali, se oprostili, mi SLOVENCI PA SVOJIH MRTVIH NOCEMO IN NOCEMO POKOPATI bi pa se in se pobijali!

  Narod, ki pa ne pokoplje svojih mrtvih, pa nima bodocnosti!

 20. Petrovc pravi

  IN VZROK, DA SMO, SLOVENCI, BREZ PRIHODNOSTI, je tudi omenjeni gospod z brkami.
  Kajti siri sovrastvo, strupeno in zaudarjajoce med zivimi, ne pusti jim moliti.
  Kajti siri sovrastvo in nespokoj do mrtvih, ne pusti jih pokopati, ko njih duse in kosti krice do neba.
  Mali brkac, mi bomo tebe, brez da dvomis, dostojno in miroljubno pokopali. Mi tvoje duse ne bomo pustili na nasih otrokih.
  Prepustili te bomo tvoji karmi!!!
  Svojim potomcem bomo predali po svojih moceh cisti jutri.
  Ti pa, nad tem se bomo pa zjokali, ti pa svojim potomcem razen trpljenja za svoje grehe, nimas kaj predati.
  Karma, ze neandrtalec, 300.000 let nazaj, pa popolnoma vse civilizacije, so verovale v vesoljni razum, Hindujci so delo v trenutkih bivanja tu, ocenjevali z karmo, Judje z grehom in kaznijo.
  300.000 let nazaj, so ljudje svoje mrtve pokopali, ti, brkac, pa rogovilis na nepokopanih kosteh!

 21. okjar pravi

  Stanovnik je še živi dokaz,da je naš komunizem bil samo veliki blef.

  Brez razredna družba in Stanovnik, pa Kkučan, Semolič in ostali komunistični prisledniki, ki še hranijo KP knjižicve, so se dejansko vseskozi šli kapitaliste in ževeli preko korupcije in klientalizma na veliki nogi. In Ti, bi sedaj morali biti kot ,da ji več ni!

  Iz tega vidika vsa čast Popitu, Ribičiču, Hafnerju, itd.!

 22. Vprašanje pravi

  Vprašanje uredniku Politikisa:

  Kaj ste res čisto brez vsake ideje in iskrivosti, da nas kar naprej krmite s temi zgodbicami o stanovniku, jankoviću, čepinki in podobnimi Prdci?

  Ko boste spet objavili spisek 571 pa še kar mirne vesti dodajte svoje ime.
  Dajte že končno malo ustvarjalno kritično razmišljat… ali prepustite prostor ljudem, ki nekaj vedo, kot sta Mefisto včasih in vedno sveži Petrovc
  Moje mnenje pač.

 23. mud pravi

  glede na dejstvo, da na udbo-dnevniku balkanski rdeči prostituti ne dovolijo komentarjev , ki so trdi, konservativni, evropski, pošteni, resnični KOT SO MOJI, ampak le “take, ki jim ideološko ustrerzajo” si bom sposodil najbrž najboljšega (vsaj zame): ž

  “Kajgledašdajzapivo torek, 01.05.2012 ob 08:38

  Stanovnik je skoraj 20 let delal v tujini za tujce-torej je bil dobro plačan hlapec.
  Jaz sem skoraj 20 let delal pod komunisti pa sem bil tudi komunistični hlapec.
  Kaj je bolje ali slabše?
  On je bil hlapec za peneze,jaz pa za preživetje.
  Kaj se epreneveda?
  ON je bil HLAPEC”

  Se popolnoma strinjam, ampak vsi vemo, da vse zverinske komunistične balkanske rdeče svinje vedo, da je je bolje “služiti kapitalistilni denar” kakor votli, bla, bla, bla, prazni komunistični papir …..tako je bilo, je in bo ostalo…..zato mora komunistična golazen vsakodnevno prepičevati, bebav in NEUMEN ter opranoglav narod, da so oni najboljši, čeprav vsaka rdeča svinja , če le more, gre služit na ZAHOD……..stanovnik, rop, cvikl, žbogar, pahor, kučan in OGROMNO drugih…..čudno mar ne?…hahahahahahah

 24. anakonda pravi

  Saj to dejstvo dela iz rdečih svinj kriminalce, ker so vedno pridigali eno (to je veljalo za nas), oni pa so živeli ravno nasprotno: vzeli so dolarske kredite in jih uporabljali za svojo uporabo.
  Pred 20 leti bi morali revidirati vse penzije in dohodke. Partizanom in njihovim herojem bi morali vse vzeti in jih poslati v puščavo (ali pa na Goli otok), saj so dovolj dolgo živeli na naš račun.

 25. bumbar pravi

  …baje je toti Zver reko da se odreče evropskemi gnari samo pot pogojem da postane precednik…..

 26. Petrovc pravi

  EVROPSKI NEANDRTALEC: ime je dobil po dolini v Nemciji, kjer so ga odkrili najprej. Zivel je takole 300.000 do 40.000 let nazaj. Torej okoli ,vsaj, 250.000 let. Medtem ko “sodobni” clovek (homo sapiens) zivi, doslej, okoli 40.000 let .
  Vse dosedanje predstave o njem, neandrtalcu, so plod zablojeneih znanstvenikov, ki so, po najnovejsih dokazih, predstavljali neandrtalca kot grbastega, kosmatega primitivca! Vzrok je bil, da so analizirali okostje najdeno neandrtalca ki je imel ARTRITIS in te lastnosti pripisali kar vsem!
  Nove korektnejse analize, kazejo pravo nasprotje tej sliki.
  Nendrtalec je prezivel dvoje ledenih dob v Evropi.
  Dokazano je svoje mrtve pokopaval, cesar Slovenci se dandanasnji ne zmoremo in je prideloval poljscine.
  Dokazano je sival oblacila in obutev iz koz!
  Dokazno je imel telo velikosti med 170 do 190 cm! Mocne kosti in obseg mozganske votline dvakrat (2) vecji kot sedanji clovek!
  Dokazano ni bil porascen kot opica, skljucen in primitiven.
  Po najdbi podjezicne kosti je dokazano tudi obvladoval govor,cesar tedaj homo sapiens ni.
  Zivel je v druzinskih skupnostih med 10 in 20 ljudi. Lovil z kopjem in umel izdelovati izjemno umetelne izdelke obrti. Kar so nasli tudi pri Skifih, Venetih in neznani beli civilizaciji v centralni Kitajski takole 500.000 let nazaj.
  Bil je veren in je imel svojega Boga ali bogove.
  Njegovo celo je bilo visoko in ravno. Nos izrazit, brada majhna.
  To, da se je ohranil 250.000 let in prezivel dve ledeni dobi v Evropi, sicer danes znanstvenikom ni jasno kako, dokazuje njegove sposobnosti sozitja z naravo, ki dalec presegajo sodobnega cloveka.
  Okostja, ki so jih nasli v nobenem primeru niso bila poskodovana od bojev, torej je slo za miroljubnega, kulturnega, delovnega prednika, ki ni poznal medsebojnih pobojev.
  Popolnoma nepojsanjen je njegov, mozen, stik z Atlantido (Giblartar) ali Minojsko civilizacijo, ki je datirana ob njegovem izginutju.

  V Aziji je zivel takoimenovan homo erectus. O njem je zgodovina popolnoma neraziskana in v temi.
  V Afriki pa takoimenovan homo sepiens! To je bila krvolocna zverina velikosti okoli 150 cm, ki je dokazano bila, ta odurna zverina, clovekojeda. Bil je klavec, kar je crncem v Afriki ostalo dop danasnjega dne.
  Vendar pa ja zaradi lova na odprtem uprabljal lok. In to mu je fizicno omogocalo nadvlado nad miroljubnim Neandrtalcem. Zelo verjetno so bili rimljani (Rimsko cesarstvo) neposredni potomci te krvolocne zverine.
  Glede na okostje in lobanjo pa tole. Tudi njegova poselitev je bila, glede na eksisencialne moznosti, omejena na jadransko obmorsko pokrajino.
  Njegova mozganska votlina je bila polovico manjsa od sodobnega cloveka. Nos majhen in brada izrazita.

  Danes je jasno, da neandrtalec enostavno izginiti ni mogel. Evropski clvek se ponasa, za razliko od azijskega, s mocnim nosem in visokim, ravnim celm. To pa sta bila oba atributa neandrtalca!

  Torej ostaja odprto in na novo napisana tudi ta zgodovina! Nismo mi vsi isti!
  Danes se ze pojavljajo teorije, da smo Evropejci (Germni in Veneti) direktni potomci Neandrtalca, ki se je mesal z priseljenimi Ventskimi in Germanskimi plemeni. Vendar se tu pojavlja se nereseno dejstvo, kdo so bili Veneti, Skifi in Germanska plemena pod vznozjem Himalaje? Kajti tudi tu je zivel Neandrtalec!
  In v zadnjem desetletju so okostja neandrtalca nasli tudi v blizini Jeruzalema.

  Poleg fakta, da Slovanska plemena v 6 stoletju niso prisla dlje kot do Donave, celo Finzgar je to vedel, IN DA (KRANCI) SLOVENCI zveze nimamo s Slovani, da smo potomci Venetov in Rimljanov in Germanov.
  Ob tem dejstvu priakujem od te vlade, da se znebimo naziva Slovenija in Slovenci in si nadamo ime drzave KARANTANIJA IN KARANTANCI!

 27. Petrovc pravi

  V RAZMISLEK RAZUMNIM: Leta 1889 je kongres 2. internacionale v Parizu, s strinjanjem USA delegacije delavcev, razglasil 1. maj 1890 za mednarodni praznik delavcev ter hkrati delavski razred pozval, naj se na ta dan pridruzi boju za 8-urni delovnik in dela prost dan enkrat tedensko.
  Tedaj je bilo delavcev takole 30%, kmetov takole 60% in birokratov takole 10%. Lastniki rezultatov dela so bili kapitalisti. Delavski praznik je imel smisel.

  Po zmagi reakcije in protireformnih sil 1945, se je slika bistveno spremenila. V YU so bili lastniki rezultatov dela delavci sami. Delavstvo v klasicnem pomenu, je obsegalo takole 70%, kmetov takole 10% in birokratov takole 20%.
  Delavski praznik je bil ze v osnovi kontraproduktiven sami ideologiji komunizma, ki je govorila, da je delavec lastnik vsega!
  Ob tem pa smo delali po 7,5 ur/dan in bili dva dni na teden prosti.

  Po razglasitvi samostojnosti R Slovenije, delamo se manj. Prosti smo se vec. Delavcev je samo se 20%, kmetov 20% in birokratov 60%.
  Res je, da nam sedaj vlada roparski kapitalizem, toda res je da bsi je prav ta kapitalizem delavski praznik tudi prilastil.
  Popolno nelogicno, da se delavski praznik praznuje.

  POPOLEN ANAHRONIZEM E PRAZNIK 1.MAJ!

  ZAHTEVAM IN PRICAKUJEM:
  1. Da bo ta vlada ukinila naslednje praznike:
  1.1 27 april, dan OF!
  Ta “praznik” je popolnoma brez realne osnove, da ne govorim, da se nanasa na praznovanje nacionalno kriminalne zdruzbe-OF, Kidric-Kocbek-Kardelj! Ta praznik je dan zverstev nad nacijo in posamezniki. Ta praznik je del nasih nepokopanih mrtvih. Dokler bo to praznik, mrtve ne bomo pokopali.
  1.2 1. maj, praznik dela. Vzroke sem ze objasnil.
  ako dobimo tri dni, ki jih lahkopremestimo:

  2. ZAHTEVAM, DA SE UVEDE PRAZNIK NA DAN: 09.03. Ta dan leta 1932 se je rodil sodobni oce Slovenskega naroda, JOZEF PUCNIK!
  Zahtevam, da se uvede na ta dan dela prost.

  3. ZAHTEVAM, DA SE 10.05. uvede praznik: DAN OBJOKOVANJA (DAN MOLITVE). To naj bo dan po zmagi imperiaqlisticnih in reakcionarnih sil v drugi svetovni vojni in zacetek pobojev v Sloveniji!
  KAJTI KAMOR KOLI STOPIS NA SLOVENSKA TLA, STOPIS NA KOSTI!

  Tako, kot nimajo Judje seno objokovanja, Muslimani steber objokovanja, tako si Slovenci zasluzimo spominna trpljenje, ki so jih pobili zmagovalci.
  POKOPLJIMO NASE NEDOLZNE MRTVE IN JOKAJMO NAD NJIH TRPLJENEM IN ODVZETIMI MOZNOSTMI ZIVLJENJA, KI JIM GA MORILCI NISO DALI IN JIM GA VZETI NISO IMELI PRAVICE!

  Ce tega ne storimo, to STACUNO, imenovano Slovenija, lahko zapremo!

 28. Petrovc pravi

  POPRAVEK: ……Tako, kot nimajo Judje seno objokovanja……
  Pravilno: ….Tako, kot nimajo Judje steno objokovanja……

 29. Petrovc pravi

  AH, TA SLAMPARIJA, ponono:
  POPRAVEK: ……Tako, kot nimajo Judje seno objokovanja……
  Pravilno: ….Tako, kot imajo Judje steno objokovanja……

 30. Petrovc pravi

  CIRKUS V RUSIJI, CIRKUS V SLOVENIJI:
  Vec kot ocitno se Slovenska, iz komunistov v roparje preobrazena svojat, se vedno uci v Rusiji!
  Danes so bile v Rusiji, na Tverski ulici гдшсш, zjutraj povorke vladajoce stranke (Edina Rasija) s Putinom in Medvjedovim. Oba, najbogatejsa zemljana. Samo pocitniska “hisica” ob Crnem morju, Putina, je vredna 1.000.000.000 Euro, da je v njej 7 (sedem) dni na leto. Skratka super kapitalist. In Oba, Putin in Medvjedov, sta odsla v “ljudsko kuhinjo” na kosilo. TV je vneto snemala.
  Problem je bil, ker se je lastnik POSRAL in ni hotel da placata, dobeedno po tleh se je plazil.
  NAJ ZIVI 1. MAJ, PRAZNIK DELAVCEV, za tiste, ki ste slaboumni!!

  Za Putinom in Medvjedovim so bile povorke Komunistov-prenovljenih, pod Zjuganovim (KPRF) Vse skupaj je spominjalo na zbor neke mafije, prav tao bogate elite, z lastnistvom gradov in tovarn. Dobesedno idiotstvo je, ko multimiljader govori o uvedbi enakosti za vse!
  ZIVEL 1. MAJ, PRAZNIK DELACEV, za tiste, ki ste slaboumni!!

  No, za tem je prisel se Zirinovski (LDPR). Super bogatas in seksualni abnormalnez. Kot nas Jelincic, natresel nekaj slaboumnih. In po tem so zaceli metati med udelezence skatle z cokoladami. In zbor, proslava, se je sprevrgla v vsesplosni pretep za cokolade.

  ZIVEL 1. MAJ, PRAZNIK DELACEV, za tiste, ki ste slaboumni!

 31. Janko Z.Vića pravi

  ON JE IPAK PRAPRA OTAC NAŠE SLOVENIJE PA ZAMISLITE U KOJE TROŠKOVE JE ČOVEK UPAO ZBOG JJ KOJI ŽELI DA UZME BORAČKU PENZIJU ( JEST ISTINA ,DA BORAC NIJE BIO (NESTALO NAM JIH) AL TAKVOG UDBOVSKOG KALIBRA TEŠKO SE ODBACUJE). PELENE STARNO SU SKUPE AL NISU ZLATNE,ZAKLJUČAK NAŠ PRA PRA OTAC MNOGO SERE.pA JE ZATO MORA I KUČU ,DA PRODA (JEST ,DA,JE NIJE PLATIO AL KOGA TO BRIGA SEM MOŽDA ONIH SAMO 116 TISUČA NEZAPOSLENIH. kAD JE PRAPRA OTAC BIO U NAJBOLJIM GODINAMA(ZAR JE I TO MOGUČE) I KUČAN BIO JOŠ MANJI I TURČIN NOSIO KOFERE DRUGARICAM, U TO VREME SAMO DA SI IMAO RUŽNO MISAO O NAŠIM LJUDIMA TI SI OSTAO BEZ KUČE,POSLA I GLAVE (DA SE NAM STARA DOBRA VREMENA kAD JE PRA PRA OTAC REDOVNO IŠO SAM U WC VRATE.

 32. DEBELA BERTA pravi

  IVAN(J……………RES SI BLESOV, po tvojem. če se ti žena goni z drugim, ni problemov, je še vedno tvoja žena, pa zaradi tega ni problem.
  ps: nekdo ti je opral frizuro do možganov.

 33. Zavedni Slovenec pravi

  Gospod Petrovc, hvala Vam za res unikatne zapise, predvsem pa konkretne predloge, ki jih bi bilo treba nujno uvesti, če želimo Blagostanje in pravico v Sloveniji.
  Prosim tiste, ki berete Politiks in imate možnost da opozorite Gospoda Janšo na te prispevke ,da se bo mogel še bolj kakovostno odločati.
  Resnica je samo ena in edina. Samo na resnici, ljubezni in poštenju se lahko gradi boljša prihodnost.

 34. Ota pravi

  Starec naj uživa dokler še lahko, pa v politiko naj se ne vtika, ker ne razume današnjega sistema. Zanima me ali bi tudi v njegovih časih bilo dovoljeno puntati ljudi proti vodstvu države, kar je on storil pred kratkim. Fuj z njim pa tudi združeni narodi naj pričnejo z varčevanjem, ker tale tovariš si zagotovo ne zasluži pokojnine v znesku 5300 Eur. Potem pa še slovenska 2500 Eur s čim pa si jo je prislužil in koliko časa je delal zanjo to me zanima.

 35. Mare pravi

  Stanovniku vse stran pobrat, tako je v tistem domu za ostarele in mu je dovolj ena juha na dan, ne pa 7.000 evrov na mesec!

 36. MEFISTO pravi

  Stanovnik joka, da si za šestdeset let dela zasluži spodobno življenje.

  Za one, ki so garali od rojstva do smrti, od zore do mraka in slabo živeli, pa mi ni mar.

 37. Rado pravi

  Za take kot je Mefisto ki se je od rojstva do smrti od jutra do večera plazil po zakristiji pa tud ni poskrbljeno samo rit je preštepana kot Varteksove kavbojke.

 38. Pametnjakovič pravi

  Jaz pa verjamem da sam pere gate i.t.d. Poznam dva tajkuna ki hodita v Lidl in v Merkator ko je 10 % popusta za upokojence ( pa eden ni upokojenec ), banane pa kupi ko so že rjavkaste ( zavite v vrečke z ceno ) ker so ceneje. Ja to so bogataši, škrti da bi požrli svoj lasten drek če ne bi preveč smrdel !!!

 39. Rado pravi

  Socializem in uravnilovka je sta še najbolj živi prav med Stanovnikovimi nasprotniki.
  Mar bi se človek moral sramovati svojih prejemkov? Ljudje, v kapitalizmu živimo!
  Ni problem, da on dobi toliko. Problem je, da drugi dobijo premalo!

 40. anja matavž pravi

  Pa poglejmo resnici v oči,prvoborcu,najborcu in zlaganemu boljševiku,stanovniku: do pričetka 2.svetovne vojne krščansko usmerjen mladenič in katoličan.>Po okupaciji italijanov ljubljanske province ,prestopi k simpatizerjem imperialistične fronte ,kasnejše lažne of.Potem biografskih podatkov do leta 1943 ni najti nikjer.V jeseni 1943 se preko predvojnih zvez približa kardelju,ki ga vzame za svojega ćatoja,pisarja.In tak veleborec,spomeničar ždi in se kot kardeljev čato skriva po bunkerjih, barakah in kozolcih do bridkega konca vojne.Ta pisun .čato nikoli ,prav nikoli ni imel v rohah puške ali kakšnega vatrenega orožja.IN danes? Poglavar hostnih skrivačev in majskih hroščev.za vso kariero pa mora ob vsakem trenutku pomisliti na krevljajočega kardelja,ki mu je zagotovil partijsko in mednarodno kariero.Pravi ,še živeči borci,morajo že enkrat spregovoriti o njihovem hotnem poglavarju,ki ne loči puške od mitraljeta.

 41. Janez pravi

  Ni problem, naj dobi kolikor dobi.

  Samo naj potem ne gobca o odrekanju in naj ne omenja ubogih revnih ženic, ki morajo preživeti z 10% njegovih prejemkov…

 42. MEFISTO pravi

  Honorarja, ki ga prejema kot predsednik borcev za sovjetizacijo, tudi še ni nihče omenil.

 43. Petrovc pravi

  Zavedni Slovenec: hvala za pohvalo, ne bom rekel, da ne de dobro. Toda vi tvegate, da vas obozijo, da ste Petrovc!

 44. Zavedni Slovenec pravi

  Takih, ki podobno razmišljajo, kot Gospod Petrovc, nas bo vse več in več.
  Seveda pisanje in branje potrebno veliko časa in s tem odrekanja in žrtev, kar dela Gospod Petrovc zastonj z odličnostjo, srcem in strastjo, ker hoče Sloveniji dobro. Nosi pa tudi odgovornost in nevarnost, da ga napadejo organizirani sebičneži, ki jim za Slovenijo ni mar.
  Z množičnostjo in hitrostjo interneta se vsakodnevno bogatimo o vedenju in resnici okoli nas. Izmenjava bistvenih informacij , predvsem pa idej, kako spremeniti Slovenijo v pravičnejšo družbo. Za dosego tega cilja je potrebno raziskati preteklost, si “naliti čistega vina” o dejanskem stanju tega trenutka. Na taki realni osnovi lahko z znanjem in inovativnimi idejami začrtamo dosegljive cilje in postopoma uvajamo spremembe.

  Brez tveganja ne more biti nobenega napredka saj trčimo takoj na interese “zajedalcev” in na svoje in interese.

  Več ljudi več ve in zato je hitra, svobodna izmenjava idej in njihovo oplemenitenje in sinergija nenadomestljiva. Vsa dejsta osvetli vsak s svojega stališča in znanja in s kroženjem teh idej se pokaže resnica v vsej svoji veličini v 3D prostoru in je vedno samo ena.
  Primer zlatega pravila:
  Saj to ni treba zapisati v Ustavo, saj iz onovne računice do deset, ve vsak, da trošiti več, kot pridelaš, ne gre. Nasprotno, ostati mora kaj, za bodočnost naših otrok in za suha leta katastrof. To delamo zase doma vsi pošteni Slovenci. Kdor na nivoju cele Slovenije misli ali celo dela drugače, je veleizdajalec . 1+1 = 2 To pravilo je kot zrak, ki ga dihamo.

  Zato, korajžno naprej, za boljši jutri!

 45. Pojoča žaga pravi

  Stari spet joka pri Vodušku. Spet so vsi, ki ne trobijo v njegov rdeče buržoazni rog, fašisti in nacisti. Abotno!

 46. vlasansi pravi

  Če je Stanovnik borec za delavske pravice, ni higijenično da prejema 7000 € pokojnine. Bilo bi spodobno da vsaj uživa s to pokojnino in Slovenijo pusti da gre naprej in je ne vleče v brezno.

 47. vojko pravi

  Radotu ni jasno ,da prav zaradi stanovnikov
  drugi nimajo dovolj.Pa ne zaradi veličine njegove penzije pač pa
  njegovega delčovanja in pačenja demokracije itd…..
  Seveda Rado ne bo dojel problema…

 48. bandyy pravi

  Ivan/Janez/
  Vprašaj ti tvojega Stanovnika,zakaj je spizdil iz krščansko demokratske
  stranke, mogoče se ga je lotil edipalni sindrom,kaj veš,doma ga je
  sekiral oče,v Slovenski krščansko demokratski stranki pa g.Krek,nič se ne ve,sedaj ga ima pa v paci šef pingvinov,po kaspar kasparju!Kompleksa
  se nikakor ne more znebiti.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen