Naslednje dneve pričakujte “kislo” vreme: dež in brez sonca

0

Danes bo v vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod pa pretežno oblačno. Predvsem v zahodnih in deloma v osrednjih krajih bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16, v vzhodni Sloveniji okoli 20 stopinj, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Več padavin bo v zahodnih in južnih krajih kjer bodo možne tudi posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, najvišje dnevne od 10 do 17 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih severno in vzhodno od nas bo danes še delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, v severni Italiji in ob Jadranu bo občasno deževalo. Jutri se bodo padavine razširile nad vse sosednje pokrajine. Vmes bodo tudi posamezne nevihte.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope in nad zahodnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Z jugozahodnim vetrom doteka k nam razmeroma topel in postopno bolj vlažen zrak.

Obeti: V petek in soboto bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo.

Opozorilo: V vzhodni Sloveniji je danes še povečana požarna ogroženost naravnega okolja.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv bo obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave. Okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na četrtek bo moteno. Priporočamo večjo previdnost. (sta)

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen