Na prodaj 22 let stari golf Angele Merkel. 190.000 km in 10.000 evrov.

0

Na prodaj je stari avtomobil volkswagen golf, ki je nekoč pripadal nemški kanclerki Angeli Merkel. Sedanji neznani lastnik avtomobila upa, da bo za 22 let star avtomobil, ki ima za sabo 190.000 kilometrov, na spletni dražbi iztržil najmanj 10.000 evrov.

Merklova, po oceni ameriške revije Forbes najvplivnejša ženska na svetu, je golfa druge generacije registrirala septembra 1990, tri tedne pred združitvijo Nemčije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prodajalec avtomobila, ki ni bil dosegljiv za komentar, je na spletu objavil več podatkov o avtomobilu, ki ga je registrirala tedaj še neznana Angela Merkel, živeča na Schönhauser Allee v nekdanjem Vzhodnem Berlinu.

Po objavljenih podatkih je Merklova avtomobil leta 1995 prepustila soprogu Joachimu Sauerju. Po poročanju nemškega časnika Der Spiegel je prodajalec avtomobil kupil pred letom dni. Avtomobil je bil poškodovan, zato se je kupec odločil, da ga bo popravil, pri tem pa je odkril, komu je avtomobil pripadal.

Prodajalec je na splet dal tudi več fotografij vozila. Na eni je vozilo parkirano pred uradom kanclerke v Berlinu.

Neimenovani prodajalec upa, da bo za avtomobil na spletni dražbi iztržil najmanj 10.000 evrov. Toliko naj bi po navedbah spletne dražbe znašala najvišja ponudba doslej. (sta)

Golfa “dvojko”, ki ga je včasih vozila Angela Merkel, si lahko kupite za 10.000 evrov.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen