Do Velike noči hladno, oblačno in deževno

0

Danes bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami. Več dežja bo v zahodnih in južnih krajih, kjer bodo možne tudi posamezne nevihte. Dopoldne bo na vzhodu še več sonca. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 17, v vzhodni Sloveniji do 20 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem 12, najvišje dnevne od 9 do 13, ob morju do 15 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno oblačno, bolj sončno bo dopoldne še na Madžarskem. V severni Italiji bodo že krajevne padavine, ki se bodo popoldne razširile nad vse sosednje pokrajine. Vmes bodo tudi posamezne nevihte. Jutri bo povsod oblačno in deževno.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope in nad zahodnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Z jugozahodnim vetrom doteka k nam razmeroma topel in vse bolj vlažen zrak.

Obeti: V soboto bodo še padavine. V noči na nedeljo se bo ohladilo, na Primorskem bo prehodno zapihala burja. V nedeljo zjutraj bodo padavine ponehale, dopoldne bo suho. Popoldne bo ponekod v notranjosti lahko spet rahlo deževalo. Hladno bo.

Opozorilo: V vzhodni Sloveniji je danes še povečana požarna ogroženost naravnega okolja.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv bo obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave. Okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na petek bo moteno. Priporočena je večja previdnost.

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen