Danes zaradi “velikonočnih” potnikov velika gneča na južnih mejnih prehodih

2

Promet se je na nekaterih mejnih prehodih v preteklih dneh že povečeval, danes pa pričakujemo še gostejši promet oziroma daljše kolone in čakalne dobe za prestop državne meje s Hrvaško. Tudi letos so na mejnem prehodu Obrežje odprte vse razpoložljive steze – to je deset stez za osebna in šest za tovorno vozila. Da bi čimbolj zmanjšali čakalne dobe za prestop državne meje smo povečali število policistov v izmeni. Največjo gnečo pričakujemo danes, saj je lani na ta dan prestopilo državno mejo na izstopu iz države 17.000 potnikov.

Na našem območju sta najbolj obremenjena mejna prehoda Obrežje in Metlika, kjer bo promet povečan tudi zaradi pritoka potnikov, ki bi sicer mejo prestopali na mejnem prehodu Vinica, kjer potekajo gradbena dela.

Potnikom svetujemo, da za prestop meje uporabljajo manj obremenjene mejne prehode. Vozniki se naj na pot odpravijo pravočasno in spremljajo informacije o povečani čakalni dobi na mejnih prehodih. Predvsem pa naj vozijo strpno in varno, so še sporočili iz PU Novo mesto.

Danes bodo na na mejnem prehodu Obrežje odprte vse razpoložljive steze – to je deset stez za osebna in šest za tovorno vozila.

Št. komentarjev: 2
  1. MEFISTO pravi

    Tudi AS, ki je na začasnem delu v Sloveniji, kjer ji dela sramoto, se bo danes podal na pot.

    Problem je v tem, da šengenske meje zaradi ideoloških vzrokov noče prestopiti, v Srbijo in na Kosovo pa ga ne spustijo strogi mejni organi.

    Pravijo, da imajo preveč že svojih dangubic.

  2. brane pravi

    Če ne najdete tistih 15% za nižje plače v JU, naredite spisek oseb, ki danes prestopajo mejo. Tistih z zajamčeno plačo sigurno ni zraven.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen