Žiga Turk: Javna agencija za knjigo in Slovenski filmski center ne bosta ukinjena!

1

Minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk je v petek popoldan naznanil, da Javna agencija za knjigo in Slovenski filmski center ne bosta ukinjena, zvečer istega dne pa se je predlog za njuno pripojitev k ministrstvu pojavil med predlogi varčevalnih ukrepov vlade. Na ministrstvu za finance so dejali, da velja Turkova izjava.

V prvi fazi usklajevanja je bil podan predlog, ki je razviden iz razpredelnice ministrstva za finance. Glede nadaljnjih odločitev pa naj se upošteva zadnja izjava pristojnega ministra, so za STA pojasnili na ministrstvu za finance.

Turk je v petek popoldan po sestanku z direktorjem Javne agencije za knjigo RS (JAK) Slavkom Preglom in direktorjem Slovenskega filmskega centra (SFC) Jožkom Rutarjem naznanil, da javni agenciji ne bosta ukinjeni, bo pa država zmanjšala sredstva za uradniški del njunega delovanja.

Dodal je, da bosta morali obe javni agenciji sredstva za delovanje in zaposlene pridobiti tudi iz izvenproračunskih virov. Po njegovem mnenju je namreč trenutno zaposlenih znotraj obeh agencij preveč.(sta)

Minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk je v petek popoldan naznanil, da Javna agencija za knjigo in Slovenski filmski center ne bosta ukinjena. (foto: Politikis.si)

Število komentarjev: 1
  1. MEFISTO pravi

    Nepotrebna kapitualacija.

    Za Slovenski filmski center še posebej.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen