Vreme: Povečini jasno, obeta se topel vikend

0

Danes bo povečini jasno, le v osrednji in v vzhodni Sloveniji bo v dopoldanskem času še nekaj nizke oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 18, na Goriškem do 20 stopinj, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo jasno in čez dan še nekoliko topleje. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 0, najvišje dnevne od 16 do 22 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Na vzhodu Hrvaške ter ponekod na Madžarskem in v vzhodni Avstriji bo zmerno do pretežno oblačno, drugod pa bo pretežno jasno.

Vremenska slika: Nad Evropo in Sredozemljem je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Od severa doteka k nam v višinah razmeroma topel in suh zrak.

Obeti: V soboto se bo na zahodu zmerno pooblačilo, drugod bo še precej jasno. Pihal bo jugozahodni veter. V nedeljo bo v zahodni polovici države zmerno do pretežno oblačno, drugod pa večinoma sončno. Še bo pihal jugozahodnik.

Opozorilo: Povsod po Sloveniji je velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremensko najbolj občutljivi ljudje bodo sprva imeli blage vremensko pogojene težave, ki bodo pogostejše v vzhodni polovici države. Večino dneva pa bo vremenski vpliv ugoden.(sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen