Vreme: Nekaj oblačnosti, še naprej bo toplo

0

Danes bo povečini jasno, čez dan bo nekaj srednje in visoke oblačnosti. Ponekod bo zapihal zahodni do severozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. V severni Sloveniji bo pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, ob morju okoli 8, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih zahodno in južno od nas bo danes in jutri precej jasno, drugod bo več oblačnosti.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka, nad Skandinavijo in vzhodno Evropo pa je ciklonsko območje. S severozahodnim vetrom doteka nad naše kraje topel in v višinah malo bolj vlažen zrak.

Obeti: V soboto bo sončno, pihal bo jugozahodni veter. V nedeljo bo zjutraj in dopoldne pretežno oblačno, v notranjosti države bo nekaj dežja. Popoldne se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja.

Opozorilo: Povsod po Sloveniji je velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv bo v četrtek sprva ugoden in ob sončnem vremenu spodbuden. V drugi polovici dneva se bodo pri najbolj občutljivih pojavljale manjše vremensko pogojene težave.(sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen