Virant in Žilič Fišerjeva tudi o razvoju projekta EPK po letu 2012

2

Direktorica zavoda Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture (EPK) Suzana Žilič Fišer je danes predsedniku državnega zbora Gregorju Virantu predstavila dosedanji razvoj projekta EPK. Virant je predlagal, da se največji kulturni projekt v zgodovini države predstavi poslancem, saj naj bi tudi tako dali večji pomen kulturi pri razvoju družbe.

Kot je sporočila predstavnica zavoda za javnost Uršula Godec, je Virant z odobravanjem sprejel razvoj projekta EPK. Žilič Fišer je dejala, da bo zavod Maribor 2012 Virantovo pobudo glede predstavitve EPK poslancem z veseljem uresničil.

Sogovornika sta spregovorila tudi o razvoju projekta po letu 2012, saj izkušnje preteklih evropskih prestolnic kulture kažejo, da projekt prinese dolgoročne pozitivne učinke za razvoj mesta, regije in države.(sta)

Direktorica zavoda Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture (EPK) Suzana Žilič Fišer. (foto: Matic Štojs/Demokracija)

Št. komentarjev: 2
  1. bumbar pravi

    ….paraziti dobesedno. Sedaj bi se šlepali in kradli še po letu 2012. Kje ste “desnaki”. Na okope! Tu se kradejo miljoni…..

  2. MASKE ZA MASKAMI BREZ OBRAZOV

    Kdo je imenoval za direktorico zavoda Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture /EPK MB Suzano Žilič Fišer, kdo spet onga Mitjo Čandra za nekakšnega plačanca v programskem vodenju, ob članu bivšega cekaja Matjažu Kmeclu, ob prpomotorju in propagatorju šarlatanov Alešu Štegru, ob plonkarju in nezadostnem pesniku krajevne skupnosti kot sestavljalcu Mariborske knjige, ob uredniku CZ Zdravku Duši, ob…vseh, ki onemogočajo na vse mogoče načine ustvarjalnost v svojih kultnih, a povsem nekultiviranih in neciviliziranih španovijah… – Eno je znano: v Mariboru nikjer ne čutiš, da bi bilo drugače kot sicer, razen da se razkokodakajo neke osebice, da gre menda za EPK MB? kje, kdaj, kako? Tako da si delijo položajčke in denar! – Šele ko si bodo porazdelili “sredstva”, bo ugotovljeno, kako so zapravili na dan samega odprtja, kot poročajo, kar 450.000 € (štiristopetdeset tisoč evrov), ko je šampanjec tekel v slapovih in banketna požrtija na mizicah pogrni se kakor Pohorje… in se važijo taki, ki jih kmalu ne bo več. Poleg državnega predsednika, sicer diplomata in pravnika dr. Danila Türka pa njegove žene Barbare, gotovo tudi cekajevca Matjaža Kmecla idr. iz jugoboljševiške provenience so se znašli nenadoma v EPK MB tisti, ki jih ni nikjer in seveda niso bili na odprtju, ampak prej na zaprtju EPK MB doma zase. – Javnost je objavljiva v Večeru, Delu, Dnevniku, radijskoin televizijsko, vse pa “protokolarno”, to se pravi, da tudi ob samem odprtju umetniki in kulturniki niso smeli biti in tam niso smeli kaj početi – do kazinske dvorane v SNG Drama Maribor se je pozneje priplazila Vesela vdova, vesela ve-se-zakaj…, ampak ne kot Josephine Mutzenbacher! nikar tako, saj so tisti, ki si delijo denar, distribuirali svojo javnost v novi ničes. – Ali lahko vsaj začasna enoletnica direktorica zavoda Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture /EPK MB Suzana Žilič Fišer, ko se je že pripeljala v Ljubljano, šla na Trg republike v stavbo parlamenta, pove, kje je neki ostal Maribor, kulturni Maribor, kje so neki le mariborski ustvarjalci, ki jim je celo dostop do prireditve EPK MB ne le onemogočen, ampak zavržno vnaprej odbit…? kako se hoče EPK MB zmazati potem le še z vabili evropskih dokaj znanih imen? – Glede predstavitve EPK MB je bilo mnogo slepila, sleparjenje pa se bo izkazalo, ko Maribor ne bo več nekakšna EPK MB…, in ko pridejo na dan poteze, ki so jih skrili mačke, svoje krempeljce, v tačke… Vir anticipiranih kulturnih cipic je štrcnil z vodico po britju navzgor…

    VLADIMIR GAJŠEK

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen