SDS: Türk in ostala politika se ne bi smeli vključevati v kampanjo, ki Slovenijo deli

6

V stranki SDS so v odzivu na izid referenduma o družinskem zakoniku zapisali, da bi bil skrajni čas, da se predsednik države in ostala politika ne vključujejo v kampanje, ki Slovenijo delijo, ampak da bi se ukvarjali s projekti, ki bodo Slovenijo popeljali iz krize. Prvak Pozitivne Slovenije Zoran Janković je prepričan, da tu ne gre za delitev.

Kot so v nedeljo zapisali v SDS na svoji spletni strani, predsednik SDS Janez Janša in njegova vlada v referendumski kampanji o družinskem zakoniku nista sodelovala, “so pa v njej sodelovali predsednik republike Danilo Türk, predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković in predsednik SD Borut Pahor“. Ker je bila Civilna iniciativa za družine in pravice otrok “kljub medijski blokadi uspešnejša, saj je prepričala večino volilnega telesa”, bi bil po njihovem mnenju že skrajni čas, da se predsednik države in ostala politika ne vključujejo v kampanje, ki Slovenijo delijo, ampak da bi se ukvarjali s projekti, ki bodo Slovenijo popeljali iz krize.

Türk in Pahor se na navedbe ne nameravata odzvati.

Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković pa je v zvezi s tem za STA poudaril, da mu je žal, da je zakonik padel, in da tu ne gre za delitev. Kot je Janković dejal za STA, mu je žal, da Janša ni sodeloval v referendumski kampanji, “kajti on bi moral zagovarjati družinski zakonik, ki prinaša dobre rešitve predvsem za otroke in nobenemu ne pomeni nič slabega”. Glede izhoda iz krize pa pravi, da so oni že ponudili roko in da so pripravljeni pomagati. Če bi se držali volilnega programa, ki ga je zagovarjala Pozitivna Slovenija, bi Slovenija prišla iz krize, je prepričan Janković. Po njegovih besedah je potrebno “varčevanje tam, kjer so nepotrebni stroški, ne pa kar tako po čez”, predvsem pa je treba delati na prihodkovni strani proračuna.(sta)

(foto: SDS.si)

 

Št. komentarjev: 6
 1. BejžNo pravi

  Lepo bi bilo, če bi bilo res. Resnično bi si želel da se politika neha vmešavati v “kampanje, ki Slovenijo delijo”.
  Ampak kaj pa potem sploh preostane politikom ? Saj jih potem ne potrebujemo. Navajate da se politika ne sme vtikati v “kampanje”, da se politika ne sme vmešavati v gospodarstvo, da se politika ne sme vmešavati v banke. Potem se tudi nehajte vmešavati v politiko. Če nam bo življenje krojil kapital, potem tudi politikov, ne vlade ne potrebujemo. otrebujemo le dovolj močne uzde, s katerim nas bodo multinacionalne držale nazaj.
  V stranki SDS se obnašajo kot model, ki v gostilni zakuha pretep, sam pa zbeži.
  Če bi v stranki SDS imeli “ja..ca”, bi enostavno s svojo večino spremenili zakon. Se spominjate da je “sporni” zakon bil sprejet v parlamentu. Tako pa so v boj raje poslali RKC in “civilno družbo”, sami pa opazovali pretep od zunaj. Pokvarjeno in sprijeno početje do konca.

 2. MEFISTO pravi

  Končalo se je tako kot se je moralo končati!

 3. opazovalec pravi

  Pričakovati od Turka, da ne bo zganjal komunajzarskega agitpropa, je kot pričakovati od lisice, da bo varovala kokoši.

 4. as pravi

  BejžNo razorožil si mefista.

 5. IGOR pravi

  Kar dela RKC in od RKC vodena in plačana civilna inicijativa je pa vse v redu.

 6. MEFISTO pravi

  Če je RKC zaslužna za potop družinskega zakonika, potem je v Sloveniji nad 85 % prebivalcev katoličanov.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen