Primorski poslanci SDS: Črnigoj naj reši Primorje

2

Primorski poslanci SDS nekdanjega predsednika uprave in solastnika ajdovskega gradbenega podjetja Primorje Dušana Črnigoja pozivajo, naj vloži v reševanje podjetja lasten kapital in tako reši 1400 zaposlenih pred socialno stisko, če meni, da ima družba program in možnosti za rešitev iz nastalega položaja.

Črnigoj je bil pred nekaj leti na samem vrhu lestvice menedžerjev “zaslužkarjev” s 776.402 evrov bruto dohodka, so primorski poslanci SDS spomnili v današnjem sporočilu za javnost. Zato po njihovi oceni razpolaga z zadostnim lastnim kapitalom, ki si ga je – kot so zapisali – pridobil v letih izčrpavanja Primorja in s pridnim delom zaposlenih.

Lastnica Primorja in ostalih gospodarskih družb v podobnem položaju ni država, opozarjajo poslanci. Krivec za nastali položaj so uprave in lastniki in te je treba klicati na odgovornost.

Primorje je danes tik pred stečajem. V soboto se izteče moratorij na plačilo obveznosti, za katerega se je septembra lani dogovorilo z bankami. Zdaj družba prosi državo za 20-milijonsko dokapitalizacijo.

Vlada ne more reševati brezbrižnih lastnikov, je pa zavezana k temu, da ohrani socialno državo in poskrbi za tiste, ki bi zaradi stečajev družb ostali brez služb in s tem primernega dohodka za življenje, še pravijo primorski poslanci SDS.(sta)

(foto: SDS.si)

Št. komentarjev: 2
  1. Oklep pravi

    Pošteno.

  2. MEFISTO pravi

    Černigoj, Zidar in Tovšakova ter drugi tajkuni in vsi z lepljivimi prsti naj prinesejo denar nazaj.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen