Politična sramota: Zaresovci za družinski zakonik preko Janše-Hitlerja!?

61

Komaj en teden nazaj smo na našem portalu poročali o nagnusnih grafitih, ki so se pojavili v slovenski prestolnici Ljubljana in na katerih je upodobljen slovenski premier Janez Janša s Hitlerjevimi brki. No, takšni sramotni grafiti se v teh dnevih po Ljubljani očitno množijo, propagirajo pa jih kar (bivši) člani oranžne stranke Zares. Tako je Roni Kordiš, včasih kot bi “znani bloger”, sicer pa (bivši) član in dežurni računalničar te minorne stranke, na svojem Twitter profilu objavil “nenagradno vprašanje” povezano s temi bolanimi grafiti.

Medtem, ko se je predsednik Zaresa Pavel Gantar včeraj na Prešernovem trgu udeležil javnega srečanja podpornikov družinskega zakonika, ki ga je organiziralo Gibanje za družinski zakonik, njegovi (nekdanji) člani po spletu v povsem zavrženih konotacijah kažejo na tiste, ki so upravičeno proti družinskemu zakoniku.  Mimogrede, včeraj je bilo na Prešernovemu trgu videti še Zaresovca Vita Rožeja, bivša ministra Katarino Kresal in Ivana Svetlika ter Darka Krajnca, predsednika SMS Zelenih. 

Sicer grafite Janša-Hitler na veliko v teh dnevih propagira tudi Mladina, ki je v svoji današnji izdaji objavila fotografijo, kjer je ta nagnusni grafit možno videti pod doprsnim kipom akademika Antona Trstenjaka v Ljubljani.

Še to: včeraj so predstavniki Katoliške cerkve, Srbske pravoslavne cerkve zagrebško-ljubljanske metropolije in Islamske skupnosti v Sloveniji podpisali izjavo, s katero se zavzemajo za pravico vsakega otroka do družinskega življenja v skupnosti očeta in matere ter zavrnili takšen družinski zakonik.

Pripis: Roni Kordiš je sporočil, da ni več član oranžnega Zaresa (še vedno pa se predstavlja kot simpatizer te stranke), kar pa ne spremeni dejstva, da na spletu brezsramno reklamira zavržene grafite, ki Janeza Janšo prikazujejo kot Hitlerja, vse to pa abotno poveže še z družinskim zakonikom. 

Št. komentarjev: 61
 1. MEFISTO pravi

  Slabo nam kaže.

  Slovenska anarholiberalna salonska leviva je izgubila še prostanek pameti.

 2. megi pravi

  Zakonik s 60. členom v povezavi s 5. členom, daje pravico, da istospolni par svobodno odloča o rojstvu otrok. Kako lahko istospolni par to naredi drugače kot z umetno oploditvijo lezbijke oz. s t.i. nadomestnim materinstvo moški istospolni par. Kaj pa je t.i. nadomestno materinstvo? To je vs svojem bistvu trgovina z otrokom in izkoriščanje revnih žensk, ki so zato da preživijo prisiljene prodajati svoje otroke. Tragedijo teh žena smo lahko videli v filmu Dojenček na spletu, ki je bil pred kratkim predvajan na Televiziji Slovenija.

  ČE DRUŽINSKI ZAKONIK NE BO SPREJET BODO OB BIZNIS!!!

 3. Štefan Erjavc pravi

  Ogabno.

 4. Ivan (janez) pravi

  Toliko slaboumnih, lažnivih, potpihovalnih in manipulacijskuh parol proti zakoniku se že dolgo ni pojavilo na enem mestu. V ozadju pa vse skupaj vodi RKC. A kljub temu bo napredni, liberalni in demokratični duh v Sloveniji prevladal in Družinski zakonik bo sprejet. Me pa izredno veseli, da se izpostavljajo politiki s svetovljanskim nazorom in zadajajo krepke zaušnice mračnjaštvu in nazadnjaštvu.

 5. Ivan (janez) pravi

  Proti zakoniku so v glavnem zmedeni, in labilni ljudje, ki jih v krempljih drži RKC in homofobni zadrteži. Nepristranski opazovalec zlahka opazi tudi boj, kdo bo koga. Desna politična opcija bi storila vse, da napredni levičarski duh ne bi uspel. To je ta desničarska zahojenost! V nedeljo se jim obetata zopet dve krepki zaušnici!

 6. Danilo pravi

  Daj ivan-janez ne filozofiraj. Mračnjaki in bedaki so tisti, ki rišejo te nagnusne grafite po Ljubljani in oni ki to propagirajo. Sem PROTI zakoniku in PROTI podlim komunističnim potezam!

 7. Petrovc pravi

  TAKOLE SMO PLACEVALI DAVKOPLACEVALCI , CESTNI PROGRAM RS, PRIMORJU IN SCT, PROGRAM ROPANJA DRZAVLJANOV:
  1. Kilometer AC v RS je vsaj 2x drazji kot kjerkoli v EU!
  2. 80% denarja je slo za resnicno izvajanje del.
  2. 30% denarja je slo za nepotrebna dodatna dela, napihovanje lokalnih veljakov in zupanov (Zadrzevalnik Drtiljcica, milijarde v nic ali SLS lokalno mafijo!)
  3. 10% je slo v zepe lokalnih veljakov, zupanov, za njih izvolitev in potrditev.
  4. 40% je bilo pokradenih na privat racune ali gotovina! Na vseh nivojih pogodbenih in podpogodbenih veljakov, pa politikom.
  5. 25% je slo za dvonivojsko ali celo tronivojsko “ciscenje” gotovina!
  6. 5% je slo za pozrtije in kurbarije!
  IN SEDAJ BI NAS KRADLI AKO TUDI NA ZEL. PROGRAMU!

 8. Petrovc pravi

  JOJ MENE, KAJ NAJ RECEM: vceraj sem skupini Rusov in muslimanov, razlagal nas “druzinski” zakonik! Debelo so me gledali in mislijo, da jih “basem”, lazem! Da se iz njih norcujem!
  Kaj mi je storiti?

 9. Brum pravi
 10. Ivan (janez) pravi

  Kaj cvilite v zvezi z Janšo? Le-ta ima hitlerjanske metode, zato so primerjave s Hitlerjem umestne!

 11. TIMIS pravi

  V članku nisem prebral enega argumenta, da je za temi grafiti res Zares.
  Ves članek temelji na domnevah!!

  Naslov pa, v stilu Repoterja:-)

 12. Mark pravi

  Srčno upam, da bo družinski zakonik padel in da levaki ne bodo uspeli s tako bizarnim nameni.

 13. MEFISTO pravi

  Vedno nestrpno čakam na komentar IVANA/JANEZA in TIMISA, ker vem, da se za njunimi globokimi pocestnimi mislimi skriva poglobljena sociološka in politična analiza.

  Četudi so brez “grano salis”.

 14. alien pravi

  @Ivan (janez), a imaš pa dva ateja? Se ti pozna pozna, a je hudo? Sruta boga ne veš, kaj je atej in mami. Ni čudn zato tko blejaš. Če hočeš kaj bolje, boš moral začet govort tist, kar je res in kar narava podpira. Za začetek greš glasovat pa obkrožš PROTI lažem, pa ti bo že mal odlegl.
  P.S.
  Kako sta te, pa naredla? Sam vprašam.

 15. dudamuda pravi

  Prepričan sem da nobeden od vas, ki se tukaj pljuvate, ni prebral niti enega člena zakonika. Ta blog uporabljate le za osebno obračunavanje! Noben pa ne napiše nič pametnega.Tudi STALNI-ČLANI ne! Morem priznati, da tudi sam nisem prebiral zakonika, odločil se bom v nedeljo!
  Pa vendar, je tale blog sprovociran z janševo sliko, zakaj se pogovarjate sploh o zakoniku? Ah saj vem, da se lahko obračunavate med seboj preko njega ….

 16. MEFISTO pravi

  Mar je res treba sprejeti družinski zakonik, da bi lahko salonski levičarji skakali eden po drugem?

  Kot da ne bi vedli, da se odlikujejo po posebno finih spolnih praksah in okusih.

  Potem e pa pritožujejo, da jim mi desničarji servisiramo njihova dekleta in žene ter odrasle hčerke.

 17. sivi pravi

  @dudamuda, namesto tebe žal ne moremo brat. Lahko ti dam tu osnutek pa si poglej. Moj nasvet je, da obkrožiš PROTI, ker v nasprotnem primeru, je lahko tvoj otrok všeč nekemu bogatemu pedru in ti ga socialna lahko vzame in ga “dodeli” njemu.
  Tu je ta post:
  Ponavadi smo v svojih sporočilih kratki, vendar pa je problematika družinskega zakonika tako zapletena, da smo zares vložili precej časa, da smo se prebili skozi trenutni zakonik in skozi tistega, ki ga bomo potrdili ali zavrgli na referendumu. V interni javni razpravi, ki so jo organizirali pri Eko.Ci in v kateri nam je svoje utemeljeno mnenje poslalo veliko ljudi, smo zbrali povzetke, za katere menimo, da so zares potrebni tehtnega premisleka. Hvala vsem, ki so v ta tekst vložili precej ur svojega dela.

  Če vas zanima naše strnjeno mnenje, naj povemo naslednje – ko damo na stran “kost za glodanje”, ki se nanaša na istospolne pare (še najslabša rešitev na tem področju bo imela vpliv le na nekaj odstotkov prebivalstva), nam ostane veliko večji Trojanski konj, totalitaristične rešitve, ki se lahko prikradejo v življenje vseh nas.

  Pravijo, da je bil zakon pripravljen v sodelovanju s centri za socialno delo. V to ne dvomim. Ko ga berem, bi celo rekla, da so centri za socialno delo napisali svoje “pismo Božičku”, v katerem so navedli, kakšne vse pravice bi radi imeli, brez omejitev in brez sankcij.
  Tako imamo pred seboj zakon, ki centrom za socialno delo dejansko omogoča nenadzorovano moč, po drugi strani pa od njih ne zahteva sankcij za morebitne napake, do katerih bo morda prišlo.

  Koliko so popolni, pa vidimo že po izrednem stanju, ki nastaja zaradi obračunov starševskih dodatkov v teh dneh. Na tisoče ljudi je v eksistencialnih težavah, “ker centrom ne dela nova programska oprema”. Jim bo po sprejemu tega zakona vse začelo delati, kot bi moralo? Bodo iz svojih vrst izločili tiste,ki so se že v preteklosti izkazali za neučinkovite ali celo podkupljive v svojih dejanjih? Bodo vsi čez noč postali angeli varuhi naših otrok? So le pomanjkljivosti obstoječega zakona krive za vrsto sramotnih napak, ki se v Sloveniji dogajajo?
  Novi zakon socialnim delavcem daje večja pooblastila kot policiji, starše pa postavlja v položaj krivih, dokler ne dokažejo svoje nedolžnosti.

  Nazadnje so imeli takšno moč pri nas partijski sekretarji, pred tem SS, še malo dlje nazaj pa inkvizicija. Menim, da še ene lekcije, kaj prinaša moč brez nadzora, ne potrebujemo.

  Dobri nameni, s katerimi nas prepričujejo zagotovniki so nesporni – vendar morajo biti tudi natančno zapisani, nove pravice pa morajo za seboj prinesti tudi merljive odgovornosti tistih, ki jih bodo dobili.
  Zato sem PROTI zakona, ki je napisen površno z veliko nedorečenosti in pravnih lukenj, ter možnostmi za zlorabe.

  Sanja Lončar

  In da ne bo vse skupaj zvenelo kot politični pamflet, vas vabimo, da si preberete nekaj zelo spornih členov zakonika, o katerih boste odločali v nedeljo. (Enak dokument je tudi v word obliki, če vam je takšna bolj praktična za branje, tiskanje ali razpošiljanje)

  Ali je revščina greh?
  Družinski zakonik omogoča centrom za socialno delo, da vam otroka začasno ali trajno odvzamejo, če je to v materialno korist otroka.

  10. člen “Otroci uživajo posebno varstvo države vselej, kadar je ogrožen njihov zdrav razvoj in kadar to
  zahtevajo druge koristi otrok.”

  160. člen (2) “Otrok je ogrožen, če je utrpel ali je zelo verjetno, da bo utrpel škodo, in je ta škoda oziroma verjetnost, da bo škoda nastala, posledica storitve ali opustitve staršev ali posledica otrokovih psihosocialnih težav, ki se kažejo kot vedenjske, čustvene, učne ali druge težave v njegovem
  odraščanju.”

  (3) “Škoda iz prejšnjega odstavka obsega škodo na telesnem ali duševnem zdravju in razvoju otroka ali na otrokovem premoženju.”
  Nihče pameten ne bo pomislil, da bi lahko prišlo do tega, da bi hoteli staršem odvzeti otroke, ker jim zamaka hiša. Pa se prav takšna drama dogaja nedaleč proč, na osnovi podobnih pravic, ki jih ima center za socialno delo. Oglejte si dramo družine Trifunović in pomislite, kaj se bo zgodilo, če jutri (ne po svoji krivdi) ostanete brez službe in boste prisiljeni živeti v nekomfortnem stanovanju. Ali če boste za svoje delo dobivali vedno manj denarja, kar vas bo potisnilo na prag revščine?
  Bo “škoda na otrokovem premoženju” in njegova prikrajšanost za “druge koristi”, ki jih ne boste mogli plačati, razlog, da vašega otroka dajo nekomu, ki je bolj premožen?
  Srhljivo, vendar lahko zakon, kot je zdaj napisan, brez omejitev in varoval, to dopušča. Praksa, ki jo lahko vidite na spodnjem posnetku, pa to potrjuje. Tolmačenje, da niso tako mislili, ko so zakon pisali, ne bo imela nobene pravne veljave, če bo kdo želel zlorabiti takšno ohlapno zakonodajo.

  https://blip.tv/miroslavm/drama-porodice-trifunovic-27-2-2012-5987368

  Prehrana po zakonu?
  Družinski zakonik se v že navedenem 160. členu spušča tudi v odločitve, povezane z zdravljenjem, prehrano in vzgojo otroka.
  V 176. členu pa celo dodaja: “Sodišče lahko odloči o zdravniškem pregledu ali zdravljenju otroka brez soglasja staršev ali v nasprotju z njihovo odločitvijo, kadar je to nujno potrebno, ker je ogroženo njegovo življenje ali je huje ogroženo njegovo zdravje.” In če lahko pri tem členu upamo, da je beseda “ogroženo življenje” zadostna varovalka pred zlorabami, je tukaj še vedno 160. člen (glej zgoraj), ki je napisan tako široko, da dejansko ne morete dokazati, da je vaše ravnanje pravilno.

  Če se, denimo, prehranjujete vegetarijansko in boste celo z zdravniškim pregledom dokazali, da je vaš otrok zdrav, še vedno obstaja odprti sum, ali mu bo vaše početje danes morda škodovalo v prihodnosti.

  Člen je zapisan zelo ohlapno in ga mnogi še opazili niso. Prah se je dvignil, ko je na javni predstavitvi tega zakona njegova zagovornica dr. Mateja Končina Peternel, sodnica Vrhovnega sodišča RS, izjavila naslednje:
  “… da starši včasih iz raznih verskih in drugih prepričanj pač odločajo o različni prehrani otroka, ki seveda ni (v redu – naš pripis)…, ali pa celo zavračajo različne zdravstvene in zdravniške posege, s čemer seveda otroka ogrožajo.” Citirani stavek dr. Mateje Končina Peternel je problematičen za mnoge starše. Kaj je “različna prehrana otroka, ki seveda ni …, s čimer seveda otroka ogrožajo”? Se lahko starši, ki otrokom dajejo vegetarijansko ali vegansko prehrano, upravičeno bojijo, da bodo obtoženi ogrožanja otroka in se morda znašli v katerem izmed postopkov za odreditev ukrepov za varstvo otroka po DZ?

  Je imela dr. Končina Peternel morda v mislih hitro, ničvredno hrano (junk food), sladkarije, predelano hrano, hrano, ki vsebuje antibiotike, hormonske motilce, pesticide, herbicide, težke kovine, konzervanse itd., skratka hrano, za katero je danes že vsakemu normalno razgledanemu človeku jasno, da “seveda” otroku škodi? Bojim se, da ne – namreč to je prehrana, ki jo uživa velika večina otrok,
  tako doma kot tudi v državnih šolah in vrtcih, torej ni “različna”, pa tudi ne moremo je pripisati “raznim verskim in drugim prepričanjem staršev”. Na žalost torej ne moremo upati, da bodo ukrepali pri tako eklatantnem ogrožanju zdravja otrok. Ostane torej prehrana, ki se razlikuje od načina prehranjevanja večinskega dela prebivalstva – vegetarijanska prehrana in njene različice.

  Bojazni staršev, da se vegetarijanska prehrana s strani državnih institucij in medicinske stroke lahko smatra za prehrano, ki otroku škodi, so zelo realne. V nasprotju s tujimi prehranskimi strokovnjaki
  namreč naši pediatri menijo, da vegetarijanska prehrana za otroke do dveh let sploh ni primerna, pozneje pa morda ni škodljiva (mnenje Razširjenega strokovnega kolegija za pediatrijo o primernosti
  vegetarijanske prehrane, z dne 24.5.2006, je nedvoumno: “Mnenje strokovnjakov pediatrične klinike je, da /…/ je vegetarijanska prehrana po drugem letu morda lahko ob strogo nadzorovani in dragi sestavi neškodljiva (nobenih znanstvenih dokazov pa ni, da bi bila koristna). V praksi je sestava vegetarijanske prehrane zaradi strokovnih in ekonomskih vzrokov pogosto pomanjkljiva in kot taka zdravju celo škodljiva in je zato splošno ne priporočajo.”) Več o tem, kaj o vegetarijanski prehrani meni slovenska pediatrična stroka in koliko se to ujema s strokovnimi smernicami v tujini, si lahko preberete na naslednjem spletnem naslovu: http://www.ekomagazin.si/Prehrana/Prehra
  na/Slovenski-pediatri-niso-st….
  V intervjuju s prim. Marjeto Sedmak, dr. med., svetnico, v. d. predstojnika Kliničnega oddelka za gastroenterologijo, hepatologijo in nutricionistiko Pediatrične klinike Univerzitetnega kliničnega centra
  v Ljubljani, o novih smernicah prehranjevanja dojenčkov (od rojstva do 1. leta starosti), ki so bile na nacionalni ravni sprejete v letu 2010 (celotni intervju lahko najdemo na spletni strani
  http://www.nasa-lekarna.si/clanki/clanek/nove-smernice-prehranjevanja…), je nadalje jasno izraženo tudi stališče stroke glede veganske in makrobiotične prehrane: “Vegansko in makrobiotično prehrano pa
  absolutno prepovedujemo, saj sploh nista primerni za dojenčka.” Če povzamem: po mnenju slovenske stroke je vegetarijanska hrana za otroke do drugega leta starosti zagotovo škodljiva, po drugem letu starosti pa morda ne. Veganska in makrobiotična prehrana pa sta absolutno prepovedani za otroke do 1. leta starosti. Glede na citirana določila 160. člena DZ pridemo do sklepa, da je dejansko ogrožen otrok, ki še ni star dve leti in uživa vegetarijansko prehrano, verjetno ogrožen je vegetarijansko hranjen otrok, starejši od dveh let (stroka pravi, da morda ne, pri čemer pa še dodaja, da je vegetarijanska prehrana v
  praksi pogosto škodljiva in se zato na splošno ne priporoča), najbolj ogroženi pa so dojenčki do 1. leta starosti, ki uživajo vegansko ali makrobiotično prehrano. Za vse te kategorije otrok iz citiranih stališč stroke jasno izhaja, da že trpijo ali je zelo verjetno, da bodo utrpeli škodo, in da je ta škoda oziroma verjetnost, da bo škoda nastala, posledica storitve ali opustitve staršev. S tem je podan pogoj za izrekanje ukrepov za varstvo koristi otroka.

  Zdravljenje otroka proti vaši volji.
  Zdravljenje v nasprotju z voljo starša do zdaj ni bilo možno. Zakon o pacientovih pravicah v 35. členu določa, da z izjemo nujne medicinske pomoči pri otroku ni dovoljeno opraviti posega brez dovoljenja
  staršev, pri težjih posegih (operativni ali drugi medicinski poseg, povezan z večjim tveganjem ali večjo obremenitvijo, oziroma medicinski poseg, ki utegne imeti pomembne posledice za otroka) morata dati
  privolitev oba. Odmik od teh načel v Družinskem zakoniku, pravzaprav možnost izničenja tega temeljnega upravičenja staršev, bistva starševske skrbi (o čemer do zdaj sploh ni bilo govora), pomeni pot v
  neznano in odpira mnoga vprašanja.

  176. člen:
  “Sodišče lahko odloči o zdravniškem pregledu ali zdravljenju otroka brez soglasja staršev ali v nasprotju z njihovo odločitvijo, kadar je to nujno potrebno, ker je ogroženo njegovo življenje ali je huje ogroženo njegovo zdravje.”

  1. Kaj sodi pod pojem “zdravljenje”?
  Tudi naši odvetniki so si vzeli čas in raziskali, kaj sodi pod opredelitev zdravljenja.

  Na podlagi ustavne odločbe številka U-I-127/01-27 se pod pojmom zdravljenja šteje tudi cepljenje. Odločba pravi, da je treba “izraz ‘zdravljenje’ iz tretjega odstavka 51. člena Ustave /…/ razumeti široko, tako da zajema uporabo vsakega posameznega zdravstvenega ukrepa, bodisi kurativnega bodisi preventivnega, torej kakršnega koli medicinskega posega”. Torej se lahko socialni delavec namesto vas odloča, ali bo vaš otrok zaužil antibiotike, ali ga bodo operirali, obsevali, mu dovajali kemoterapijo, dajali pomirjevala ali ga izpostavili drugim posegom.

  Zasliševanje brez vednosti staršev
  181. člen dovoljuje socialni službi, da zaslišuje otroke brez soglasja staršev. Morda je ta ukrep res nujen za najhujše oblike ogrožanja otrok, kot sta spolna zloraba ali fizično trpinčenje, vendar v zakonu to ni opredeljeno.

  181. člen
  (omejitev pravic staršev v postopkih pred centri za socialno delo)
  (1) Center za socialno delo lahko v postopkih v zvezi z otrokom razgovor z otrokom opravi brez soglasja staršev, če oceni, da je to v korist otroka.
  (2) Zaradi varstva koristi otroka lahko Center za socialno delo staršem zavrne vpogled v zapisnik o razgovoru z otrokom.

  Povedano drugače, centri za socialno delo dobivajo izredna pooblastila brez omejitev, če pa jih bodo zlorabili, s tem ne bodo kršili zakona, saj zakon ne opredeljuje, kdaj bo šlo za zlorabo teh pooblastil.

  Recimo, da bo večina socialnih delavcev ravnala po vesti in le v dobro otroka. Ali smo res prepričani, da ob takšnih nedorečenostih in luknjah v zakonu ne bo prišlo tudi do zlorab novo pridobljene moči brez nadzora?

  Grožnje kot razlog, da glasujemo ZA?
  Po spletu so začela krožiti tudi takšna mnenja, da je zakon treba čim prej sprejeti, kljub vsem navedenim pomislekom, saj bi v primeru, da ga zavrnemo, dobili še hujšega, ki ga bosta pisala desnica in Cerkev. Grozijo nam, da nas potem čaka ukinitev pravic do splava, omejitev kontracepcije, verouk v šolah in podobne dodatne omejitve naših svoboščin.
  Nekdo očitno izgublja živce pred vse večjim poglabljanjem ljudi v vsebino zakona.

  Tako kot smo se poglobili v tega in ga NE BOMO PODPRLI, dokler ne bo dorečen, jasno opredeljen in z jasnimi sankcijami nosilcev novih pooblastil v primeru njihovih zlorab, tako ne bomo podprli tudi kakšnega drugega, ki bi bil še slabši.

  Gre preprosto za to, da se zavemo, da imamo moč soodločanja in jo odgovorno uporabimo. Ne zato, ker se bojimo levih ali desnih, temveč zato, ker VSI potrebujemo zakon, ki bi bil bolj dorečen, bolj odgovoren in bolj izvedljiv brez zlorab.

  Zato bom glasovala PROTI in zato bom dejavno sodelovala pri pripravi boljšega, ki si ga vsi zaslužimo.

  Sanja Lončar
  Avtorju pa hvala za zapis. Sivi

 18. dingdong pravi

  Res gnusno !!! Žalitev za Hitlerja !!

 19. Sevilja pravi

  Sramota.

 20. dudamuda pravi

  Mefisto A tebe kdo plačuje , da jih “pališ” ? Ali samo nimaš kaj počet! Daj napiši kaj pametnega…..neki argumentič…..evo jaz se še nisem odločil…prepričaj me da bom proti !! Ha!

 21. MEFISTO pravi

  DUDAMUDA, mogoče bi zaleglo, če ti ga kak sodrug s salonske levice inštalira v danko.

 22. MEFISTO pravi

  Kar zdi se mi, da Pavle Gantar in Katarina Kresal nista bila na Prešernovem trgu brez osebnega interesa.

 23. dudamuda pravi

  Ha Ha, very funny…veš kaj …zanimivo bi se bilo z vami “STALNICAMI” dobit v živo na nekem pikniku recimo, pa da vidimo kdo je kdo….tale dodatek s salonske levice, je v tvoji provokaciji odveč, ker jaz nisem levi…lahko pa uživaš, ker si me uspel sprovocirat in spravit v debato, ki nima nekega težjega pomena…sicer pa sploh nisem občutljiv na žalitve…pravzaprav so žalitve izraz nemoči…bolje bi bilo , da si ga vržeš , kot da debatiraš z menoj…mogoče ti bo hormon sreče , ki se takrat izloči naredil dan…če že jaz nisem mogel …

 24. Rrobert pravi

  Na prešercu so se zbrali sami pedri in tisti, ki ne znajo s svojo glavo mislit

 25. Bulmastif pravi

  auuuuu vau vau!!!!!

 26. Hribčkov Juri pravi

  Dragi Ivan (janez)
  Jest mam pa rad našo Šeko, kar lahko dokažem, saj večkrat nesem štokarle k njenemu zadku, zato te prav lepo prosim, če mi poveš ali bova s Šeko lahko registrirala partnersko zvezo, in ali bova lahko posvojila detece ali pa morda telička? Menim, da je potrebno spoštovati raznolikost v vseh ozirih in ne bi bilo prav, da sva midva s Šeko kot partnerja izvzeta iz zakona. Upam, da boš posredoval, saj si vendar napreden levičarski duh, kot sam zatrjuješ!

 27. primorec pravi

  gospodje desničarji sami ste si krivi,ker podpirate klerofašistične metode in poveličujete domobranstvo,čeprav se ve,na čigavi strani so bili…ljudje niso neumni in dobro vedo,kaj se dogaja?glede družinskega zakonika pa bom glasoval Za,ker smo moderna družba…

 28. had pravi

  Spoštovani admin1, oz. pisec tega prispevka!

  V skladu z 26. členom ZMed – Pravica do popravka objavljenega obvestila, zahtevam popravek besedila, ki ni bilo niti preverjeno, niti ni točno.

  Roni Kordiš NI član stranke Zares, niti ni v kakršnikoli povezavi s stranko Zares.
  Prav tako v svoji Instagram objavi nisem nikjer omenjal trenutnega premierja, na kar namigujete v članku.

  In če omenim še to, da na fotografiji, ki sem jo jaz objavil vi prepoznate Janšo kot Hitljera, je to verjetno zgolj slučajne, kajne?

  S spoštovanjem,
  Roni Kordiš

  p.s.: kasneje, po pogovoru s pravnikom, pošljem tudi uradno zahtevo po popravku in vse ostalo kar sledi

 29. Izi pravi

  primorec, nam lahko pojasniš, kako so lahko mirno in neovirano odmarširale iz slovenije italijanske enote leta 1943, ki so požigale in streljale v sloveniji, pobili pa so slovenske reveže in tudi otroke?
  Kakšne metode so to bile in komu so s tem prostor pripravljali?
  JA, PROSTOR PRIPRAVLJALI.

 30. Ferjan pravi

  Bi rekel, da Janši in SDS cela zadeva okoli Družinskega zakonika precej dol visi. To se je vidlo tudi po tem, da je Jerajeva včeraj med soočenjem nastopala precej strpno in prijazno, za razliko od katoliških fanatikov a la Primc, Vilčnikova, stara Likovička, pa še kdo bi se našel.
  Če je Janša pameten, se bo tako ali tako povsem odmaknil od RKC, ki na Slovenskem zaradi vsesplošne kompromitiranosti nima obetavne prihodnosti, in se obrnil bolj v smer patriotizma in gospodarske učinkovitosti. To je tudi edino perspektivno, ne pa ukvarjat se s kopanjem kosti in starimi zamerami. Za koji kurac?

 31. MEFISTO pravi

  DUDAMUDA, najprej me prosiš za argument, ki bi te prepričl, da bi glasoval proti družinskemu zakoniku.

  Ko ti sem ti dal konkreten predlog, pa ti spet ni bilo prav.

  Kdo bi razumel vse te latentne homoseksualce.

 32. slovencl pravi

  končno en super grafit… kje se da dobit šablono? mogoče bi roza bolj pasala….

 33. Ferjan pravi

  Glavna skupina homofobov so ravno latentni homoseksualci – z izražanjem sovraštva do gejev potiskajo svojo željo po seksualnih stikih s svojim spolom. Se spomnite nekega nekdanjega poslanca, ki je bil stalno izjemno nestrpen do gejev in lezbijk? Moj prijatelj, ki ga pozna, pravi, da je on en takšen ptiček …

 34. hors pravi

  Ivan janez daj že enkrat povej kakšne metode so hitlerjanske-povej.Kaj dosti slabše od komunističnih verjetno ne ,saj vsi vemo kaj so komunajzerji počeli po vojni in še naprej do 91.leta.Priporočam ti da si bol previden pri takšnih izjavah.

 35. Panika pri levih pravi

  Pred pol ure od frenda insiderja izvedel neobjavljene rezultate zadnje ankete levim prijazne agencije. Zmaga PROTI z veliko razliko se obeta. 🙂

 36. anakonda pravi

  Tudi če bi bila Cerkev proti zakoniku (kar uradno ni), bi imeli prav. Tisti ki so za zakonik so sami pedofili in slaboumni. Hočejo posvajati edečke, katere bi imeli potem za seksualni objekt.
  Tako se točno vidi, koliko pedofilov ima levica – so takorekoč vsi.
  Vzemite Stanovnika in Kučana in ju nategujte.

 37. Panika pri levih pravi

  Pa še to: ne biti tako sigurni v Zokijevo zmago! očitno ga je celo glupi slovencelj spregledal.

 38. Petrovc pravi

  Zakon ne bo izglasovan. Ljubljana bo 60% glasovala ZA. Ostali deli SLO pa 65 do 70% PROTI.
  Eno je zeleti pravico do svojega mnenja, custvovanja in nagnenj, drugo pa je jemati si pravice, ki niso naravno dane.

 39. Petrovc pravi

  PRJATLI: absolutno resnico poseduje Bog. Podmnozico te renice izbrani in izvoljeni, po Bozji postavi. Zastave resnice pa nosijo prevarantje.
  In ne bode tolikov oci sam odnos dveh istospolnih in posvojitev otroka. Problem v predlaganem zakonu je nacin odvzema otrok naravnim starsem. Neki “strokovni” centri socialni, se po njem lahko dobesedno izzivljajo in vzamejo otroka takrekoc vsakemu. Kako pa ti centri delajo, vemo. Mogoce bos otroka po riti, ker ni priden. Ali m ponudil solato. Ali mu ne bos mogel kupiti igrace za deset svojih minimalnih plac,…….
  In ustvarjen bo trg svobodnih otrok, ki bodo trzno blago za bogate, bolj bogate in najbogaejse. In smo pri znanstveni fantastiki, o kateri sem ze pisal.

 40. had pravi

  Spoštovani admin1!

  Kljub temu, da poskušate potvarjati resnico, vam to ne uspeva – “dežurni računalničar te minorne stranke”?
  Smem vprašati od kje vam ta podatek? Namreč tudi to ne drži!

  Svetujem vam, da si preberete ZMed in kaj pomeni pravica do popravka, da ne bo prišlo do kasnejših izgovorov o tem, kaj in kako ste popravljali stvari!

  Za razliko od vas, spoštovani Dejan Kaloh (glavni urednik Politiksa), meni niso potrebne politične povezave, niti ne potrebujem nekoga, da mi suflira o čem naj pišem.

  Koga, ali kaj bom jaz reklamiral in objavljal na spletu, je moja svobodna volja, ki zaenkrat je še vedno veljavna v Sloveniji. Če ste vi na grafitu videli premierja kot Hitlerja, pa je to zgolj in samo vaša percepcija. Za razliko od vas, jaz vem kje so meje moralnega, kar pa za vas, vsaj v mojem primeru, ne bi mogel trditi!

  Lep pozdrav,
  Roni Kordiš

 41. Ota pravi

  Ivan janez, kaj ti žališ nas Slovence z mračnjaštvom, to so besede kresalke, ob tej priliki ste se spustili na podn, če veš kaj to je. Ti pa imaš preganjevico s to RKC. Mislim, da je v demokratični družbi dovoljeno na kulturen način izraziti svoje mnenje to je dovoljeno in to počnemo a na kulturen način. Ta beseda pa je tebi tuja, to se vidi čez vse tvoje komentarje, ki kar sikajo po JJ desnici in drugače mislečimi. Kar počnete je res lepa popotnica za naše potomce, nobenega spoštovanja res prava sramota je tole kar berem.

 42. opazovalec pravi

  Že podpora zakoniku s strani Zaresa, Kresalke, Stanovnika in verjetno Kučkota je razlog za glasovanje proti.

 43. Dejan Kaloh pravi

  G. Kordiš,

  ko sklanjate ime našega portala Politikis, se napiše – Politikisa in ne Politiksa. Ker pa ste polni nasvetov, še vam en nasvet – še enkrat si preberite Pripis. Pa po pameti glasujte v nedeljo!

  LP Dejan Kaloh

 44. Gogi pravi

  Kdo riše take grafite in kdo jih javno propagira, bi ga morali nemudoma obiskati možje v modrem in ga malo povprašati po kazenski odgovornosti.

 45. had pravi

  Ko zmanjka argumentov, je tudi napacno postavljena vejica lahko razlog za veselje!

  Zanimivo bo videti dokazovanje vasih trditev in lazi.

 46. Dildo pravi

  Who te fuck is Roni Kordiš?????? Še en buzerant verjetno.

 47. Mižek Figa pravi

  Zakonik so napisali strokovnjaki diplomirani na Univerzi Edvarda Kardelja.
  Zakonik zagovarjajo in hvalijo strokovnjaki diplomirani na Univerzi Edvarda Kardelja.
  Vsi ti strokovnjaki so razlog za P R O T I !

 48. EU pravi

  ZARESOVCI, PEDRI, LEZBIJKE, ZLORABLJATE OTROKE IN DRUŽINE, LAŽETE, KRADETE, SAJ VAS NOBEDEN VEČ NEMARA, KOLIKO GLASOV STE PA DOBILI VI KLEPTOKRATI ZAGNUSANI, SMRDLIVI POKVARJENI KOMUNAJZARSKI IZMEČKI, MARŠ U P.M.

 49. EU pravi

  PROTI, PROTI, PROTI, PROTI, PROTI, PROTI, PROTI, PROTI, PROTI
  =====================================================

  ŠČITIMO DRUŽINO IN OTROKE, KI SO NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO
  ======================================================

  GOLAZEN KOMUNAJZARSKA UDBOVSKA SE PA POBERITE KER STE S………………….. FUJJJJJJJJJJ IN FEJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

 50. Bumbar

  Levaki so bedaki. To imajo v svojem genskem zapisu. Za njih je vsaka primerjava,pa naj še bo tako nelogična, dobra da se umaže nasprotnikovo ime. Toda folk ni več tako butast, da bi na take nasedal.

 51. Zavedni Slovenec pravi

  V nedeljo bom šel volit proti pederskem zakonu!

 52. bumbar pravi

  @Politik

  ….vmes ko sn tipko ste umaknili napotilo na had blog…le zakaj???

  ….moj komentar…

  …no,….in kaj bi naj komentiro?….

  ….zaj ko vam g.Petrovc nastavla špegl pa trokirate ko stare kante. Da nam hočejo rezat regres pa potne stroške pa mamam porodniško….to so pa “drugorazredne” teme. Hilda kompani pa 15 mescof resta pa 6000 ojrof kazni pa še to najbrš pogojno….

 53. Gorenc pravi

  Administratorje tega portala pozivam, da policiji nemudoma prijavi in izroči dokaze o širjenju sovraštva, nasilja in nestrpnosti s strani komentatorjev z uporab. imeni Bumbar in EU, da bosta obtožena in ustrezno kaznovana.

  To sem že storil sam, me pa zanima, ali se tudi vodstvo portala Politikis drži veljavne zakonodaje. Če se je ne, potem to zadošča, da se prepove njegovo delovanje.

 54. Ferjan pravi

  Čisto prav ste storili Gorenc! Čestitke! Naj tisti, ki širijo sovraštvo, okusijo kaj je strašen zaporniški vsakdan (pretepi, izsiljevanja, mamila, homo posilstva ipd.) Jaz sem pred leti sedel en mesec, ker kot v tistem času brezposelen nisem plačal kazni za prekršek in to je bil najbolj grozen mesec mojega življenja ….

 55. bumbar pravi

  ….upam da bojo organi pregona ločli met – Bumbar in bumbar….

 56. Petrovc pravi

  gorenc, ko zmanjka argumentov, je na vrsti palica, primitivno od prinitivnega!

 57. […] Namreč v zapisu – Politična sramota: Zaresovci za družinski zakonik preko Janše-Hitlerja!? (vir) se me admin1, kot je ime piscu (poznano, kajne!), loti z […]

 58. playstation 3 emulator bios pravi

  Intriguing… How do you know it?

 59. Valorie pravi

  I don’t know if it’s just me or if perhaps everybody else
  experiencing problems with your site. It
  appears like some of the text iin your posts are running off thhe
  screen. Can somebody else please provide feedback and let mme know if this is happening to them too?

  This coupd be a issue with my internjet browser because
  I’ve had this happen before. Thanks

 60. www.reachoutsociety.info pravi

  As an entertainment ‘toy’, however, the magic of the 3D and Nintendo’s usual fabulous build quality and playful software
  mark it out as something special. The premise was simple: motorcycle racing with the aid
  of baseball bats and chains to knock your opponents off their crotch rockets.

  In instances where a person is using HDMI-DVI or even an HDMI hub
  as well as other real expense around the connection series, endeavor
  to reject that camera first by temporarily removing it.

 61. Different Region The Playstation Store is operated differently on different regions.
  However, it just straight game purchases without counting digital upgrades are tallied,
  then Battlefield 4 earned the number one spot on the Playstation 4.
  Examine the spindle and eye for foreign objects like lint, hair, and so forth.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen