Levica zaradi padlega DZak ponorela: Türk s škandalozno izjavo, Sarkić pa z žaljivkami!?

89

Družinski zakonik je na včerajšnjem referendumu podprlo 45 odstotkov volivcev, proti pa jih glasovalo 55 odstotkov. Zakonik je dobil večinsko podporo le v volilni enoti Ljubljana Center, v vseh ostalih volilnih enotah pa so ga zavrnili. Volilna udeležba je bila skoraj 30-odstotna.

Državljani so s tem jasno pokazali, kaj si mislijo o razgradnji tradicionalne družine kot so si jo nekateri predstavljali. A levi politični pol je ob padcu družinskega zakonika naravnost ponorel.

Predsednik republike Danilo Türk je ob glasovanju v Ljubljani poudaril, da referendum o zakoniku ni bil nujno potreben in postregel s škandalozno izjavo. “Zakon je dober in bi ga lahko uveljavili takoj. Avtoriteta zakonodajalca zahteva, da se zakoni uveljavljajo, ne da se izpodbijajo na referendumih,” je pojasnil.

Avtoriteta zakonodajalca zahteva, da se zakoni uveljavljajo, ne da se izpodbijajo na referendumih? Kaj pa 90. člen ustave, gospod predsednik? Ta namreč jasno govori o pravici do referenduma, na katerem se ljudstvo izjasni, kaj si misli o zadevah, ki se ga neposredno tičejo. 

No, še bolj se je iz vajeti spustil piarovec socialnih demokratov Denis Sarkić, ki je v besu po novinarjih preko Twitterja  udrihal kar z žaljivkami. Spodaj si preberite Sarkičev primitivni odgovor na sicer lucidno ugotovitev Aleša Žužka, novinarja nacionalkinega spletnega portala.

Aleš Žužek @aleszuzek
Urška Čepin je zabila zadnji žebelj v krsto pokojninske reforme, Boris Kobal pa je dokončno potopil družinski zakonik.

Denis Sarkić @Denis_Pokora
@aleszuzek sicer sem imel upanje, ampak si pa res cepec na kvadrat

Še to: V referendumski kampanji o Družinskem zakoniku vlada Janeza Janše ni sodelovala. Prav tako v njej ni sodeloval predsednik SDS Janez Janša. So pa v njej sodelovali predsednik republike dr. Danilo Türk, predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković in predsednik Socialnih demokratov Borut Pahor. Kot kažejo končni neuradni podatki Državne volilne komisije, je bila Civilna iniciativa kljub medijski blokadi uspešnejša, saj je prepričala večino volilnega telesa, da je predlagana zakonodajna rešitev slaba. Zato bi bil že skrajni čas, da se predsednik države in ostala politika ne vključuje v kampanje, ki Slovenijo delijo, ampak da bi se ukvarjali s projekti, ki bodo Slovenijo popeljali iz krize.

Predsednik države Danilo Türk, si kot pravnik in kot eden izmed ustavnih varuhov zajamčenih človekovih pravic in svoboščin v državi, ne bi smel nikoli privoščiti izjave, ki voljo ljudstva izraženo na referendumu, postavlja na “drugorazredni” tir.

Foto: arhiv Politikis.si

Št. komentarjev: 89
 1. megi pravi

  Tretjerazredni slinavec je po zaupnih podtakih ravno tako peder, Vasiljka pa je bila samo za paravan, da ljudtvo ne bi izvedelo, da ma Turek rad fante!

  Zato je tudi tako ogorčen, ker Zakonih ni sprejet, je pač podpiral svoj pedrovski lobi!

 2. Leteči pravi

  Kaj za pričakovati od te drugorazredne levičarske bande? Seveda so sedaj vsi slinasti in besni, ker ne bodo morali svojih perverzij izkazovati še bolj odkrito in javno, ter parodirati po LJ z otroki kot dva očka in dve mami skupaj. Slovensko ljudstvo ne naseda več na svinjarije levičarskih pokvek.

 3. falcon pravi

  V vsaki normalni državi, bi moral predsednik države zaradi takega fiaska odstopiti. Pri nas bojazni za to NI, saj še nismo postali normalna država.
  Mogoče bomo bolj normalni jeseni, po predsedniških volitvah.

 4. ajtim pravi

  Tretje razredni perverznež žali normalne ljudi.

 5. Ivan (janez) pravi

  Teh laži in manipulacij ste se torej posluževali zgolj zato, da ste dobili prestižno ideološko in politično bitko (tako je to definiral Mefisto). Kakšna beda! Sedaj vam ni treba več kopati pod zemljo, Hudo jamo imate na površju po celi državi, zagamani Slovenceljni.

 6. stanka pravi

  pomembno je, da se predsednik države pripelje v Maribor na predstavo z dvema BMW-jema in 6 policijskimi spremljevalci – to je kar precej goriva kajneda??

 7. tajfun69 pravi

  Turek naj ne kandidira na naslednjih preds. volitvah,ker ni predstavnik ljudstva, temveč peščice perverznežev in ljubiteljev bulmastifov. Mi drugo-tretjerazredni državljani, ga ne podpiramo.

 8. andfrej pravi

  Predsednik, ki bi moral biti predsednik vseh Slovencev, vsakič dokazuje da to ni.

  Njegova stališča so bila na vseh zadnjih referendumih zavrnjena, prav tako pa ga je tudi Ustavno sodišče najmanj dvakrat ‘razočaralo’.

  Do kdaj še?

 9. Kiropraktik pravi

  Turk naj se počasi pripravi za sestop s predsedniške funkcije, ker ji enstavno ni dorasel. Vidi se, da je v prašnjem sistemu bil samo rdeči apartčik in takim so glavo tako oprali, da jim niti 20 let demokracije ne pomaga. Nikoli več Tuerka za predsednika države!

 10. Hribar pravi

  Svinja ostane svinja.

 11. Timis pravi

  Politiks;
  Po vaše bi moral vsak zakon na referedndum?
  Pregam raferendum za zakon o CPP, ki se nas državljane še kako tiče!
  Rezultat je že znan:-)

 12. silva pravi

  Janša in njegovi v referendumski razpravi niso sodelovali, saj jim ni bilo treba, namesto njih so to opravili v cerkvah pri mašah.

 13. vojko pravi

  no ja ,če je bil Meršol vojak Udbe,je bil Turk general.
  Kdaj se bo narod tega zavedel?Upam,da kmalu.
  In da to ni vrednota.Vsaj nebi smela biti .

 14. Timis pravi

  silva,
  da je zakonik padel smo si sami krivi.
  30% udeležba pove vse, tudi to, da so večini slovencem bolj pomambne druge stvari, kot referendum.

 15. bumbar pravi

  …medtem ko se ubadamo z nepomembnimi izjavami Türka, vlada trenira odziv sindikatov in folka s predlogi stabilizacijskih ukrepov, ki spominjajo na čase Milke Planinc…

 16. božja palica pravi

  človeka je sram, da živi v taki državi!!! gledaš komentarje in ugotavljaš, da so sdsovci navadne farške pičke

 17. _____ pravi

  Glejte debilčki zaplankani zakaj ne sme glasovati večina o manjšini:
  Ker ste tako nestrpni bi bilo po vaše potrebno vse neslovence iztrebiti in če bi o tem izvedli referendum bi bili verjetno ZA. Torej bi lahko gledali sredi evrope ponovitev 1939-1945 samo akterji bi bili drugi. Zato take stvari ne smejo na referendum. got it?

  Večina ljudi, ki ima možgane in svoje življenje se tega referenduma itak ni udeležila temveč se v nedeljo posvetila otrokom (ki jih tako radi uporabljate, da gemblate v politiki – večina komentatorjev tu jih verjetno nima, ker v nasprotnem nebi imeli časa da drekate po tem skozlanem forumu), družini, izletom…

 18. božiček pravi

  Večina v tej državi je bila za zakonik, vendar večina ni šla na volišča!!!!
  Če bi zakonik padel s 70% udeležbo, bi rekel ok, smo pač zagamani. Zakonik pa je padel z manj kot 30% udeležbo, kar pomeni, da je padel zaradi apatije državljank in državljanov. Besede Stanovnika “za hlapce rojeni”, so dobile svojo 100% potrditev. Ostali boste zagamani hlapci in to predvsem tisti, ki ste bili za zakonik in niste šli na volišča!

 19. Ivan (janez) pravi

  Slovenski zagamanci, vse, kar niste sposobni sprejeti v svoja ozka srca in omejene umove, ožigosate za drugorazredno. Izgleda vendarle, da ste žal le napaka, izrodek evolucije. Celo v živalskih vrstah se krepi ematija in socialni čut, pri vas pa vse, kar diši po družbenem napredku, svobodi, upoštevanju drugačnih, itd. nazaduje. Kaj je ta slovenski omejeni duh pripeljal do te točke? Bojim se, da ima tu glavno besedo RKC in desničarska politična ideologija, ki jo je očitno uspešno zasejal Janez Janša! Zagamanci, Jezus se vas sramuje!

 20. Karli pravi

  Daj ivan-janez ne klobasaj, ampak raje priznaj, kaj ti hodi po bolanem umu. Ti očitno imaš rad živalske vrste, pa tudi človeške mladiče. Takim kot ti je potrebno pri njihovih bolanih željah odločno pristriči peruti in jih kazensko sankcionirati.

 21. Ivan (janez) pravi

  Med nami je nekaj promilov več kot 15 procentov zagamancev(55 procentov glasov proti pri 30 procentni volilni udeležbi. To je toliko, kot med nami homoseksualnih ljudi. Kdo vam daje torej pravico, zagamanci, da se čutite večvredni? RKC in Janša, kajne?

 22. Šalabajzer pravi

  Karli, prosim razliži mi, od kje ti ideja o tem, kaj ima Ivan (Janez) rad? _Aja sej res, preprosto si si izmislil. Pač, na tak način delujete… Ko argumenti ne držijo vode, akcija s populizmi in deskriminacijo “nasprotnika”… Nihče ne govori o živalih in otrocih. Če pa si že omenil to dvoje – niti približno ne vem zakaj, ampak dejstvo je, da 3/4 sveta pedofilijo povezuje z RKC. Hmmm…

 23. Boris Valenčič pravi

  Kumunizem in njihovi biznisi so tako v zatonu in razkrinkani. To dejstvo je za njih izredno HUDO boleče.

  Na veliko ševilo e-mail naslovov sem razposlal sledečo vsebino, pomagali pa so znatno še moji somišljeniki:

  GLASUJTE PROTI KOMUNISTIČNEM DRUŽINSKEM ZAKONIKU – komunisti so si skupaj s KGB pripravili teren za znaten uvoz ruskih “buzerantov” saj so v Rusiji popolnoma prepovedani. Načrtujejo odličen biznis in povezane imajo vse niti za trgovanje z otroci, prav tako s človeškimi organi. Ne sanjajte več naprej! Vas še ni izučilo, da je določena struktura “ljudi” v Sloveniji sestavljena iz totalnih izmečkov, vas niso že izropali do kosti, sedaj vam bodo požrli še preostalo!

  Ta družinski zakonik je blodnja, nove vrste komunizem, kjer otroci postanejo dejansko lastnina “države”, biološki starši postanejo le sredstvo za plemenitenje zasebnih žepov – uradnikom “republike” Slovenije. Podobno kot pri živalskem sexualnem trženju bulmastifov. Vsakemu povprečnemu državljanu Slovenije je mogoče naprtiti in nalepiti etiketo, da je nezmožen, tako ali drugače vzdrževati otroka in tako poseči v vsako družino, odvzeti otroka in ga prodati bogatim ruskim “buzerantom”, ki se bodo trumoma naseli po Sloveniji. Tako bodo duhovno razvrednoteni slovenski starši, kateri so bili predhodno izropani s strani domačih izdajalcev, vidno levih in kvazi desnih, njihovi otroci pa bodo ostali etiketirani za vse življenje v bogatejših “buzerantskih” družinah, da so imeli ničvredne starše.

  Demokracija ali nov zločin proti človeštvu ??? Bo tudi ljudstvo, tako izmanipulirano, sedaj glasovalo samo proti sebi ???

  In še to, le 10 držav na svetu naj bi imelo peder-demokracijo, preostalih 181 držav pa te peder-demokracijie nimajo. V teh maloštevilnih 10 državicah s podobno peder-demokracijo, pa kljub temu lastnega ljudstva niso izropali! ZATO GLASUJTE – PROTI !

  Boris Valenčič, 1. slovenski KRALJ – monarh.si

 24. Ivan (janez) pravi

  Karli, pod psevdonimom Ivan(Janez) se skriva ženska, ki nima falusa, zato bi bolj težko veljalo to, kar o meni natolcuješ, z namenom, da me diskvalificiraš. Je pa res, da je med vami pravimi dedci, s krščanskimi vrednotami veliko takšnih, ki posiljujete svoje otroke. Nisem še slišala za primer, da bi homoseksualni par posiljeval svoje otroke (pri nas so v partnerskih skupnostih otroci vsaj enega biološkega starša). Če bi obstajal tak primer, bi bilo zelo nenavadno, da ne bi prišel na dan, saj dnevno producirate najrazličnejše laži in natolcevanja!

 25. dern pravi

  Vsekakor, tehtnico je na nasprotno stran premaknil neuravnovešeni Kobal, čeprav mislim, da je imel namen povsem drugačen.

 26. MEFISTO pravi

  Zarana sem že napovedal, da se bodo naši rdeči bratje oglasili malo kasneje, ko bodo prišli nekoliko k sebi.

  Najbolj še daje IVANA/JANEZA.

  Do večera se lahko zgodi, da bo skočil celo iz svoje kože.

 27. dern pravi

  ivan……………..povsem neprimerno, podlo in patološko izprijeno je posploševanje večine na nekaj kaznivih individualnih dejanjih.Tudi samo zanikanje nečesa, česar niti ne poznaš. Res si ena velika “zguba”.

 28. slovenskega naroda sin pravi

  Samo banditi se lahko tako prostaško obnašajo. Za tegale paglavca od Sarkića mi je tako jasno, da je prostak, a Türk bi pa se vendarle lahko obnašal bolj modro, a kaj ko mu je rdeče razmišljanje vcepljeno v to veliko glavo.

 29. Trsten pravi

  Sir Elton Đon je priznani svetovni pederajs in s svojim ljubimcem se je celo poročil. Kraljica Iluminatska ga podpira in zdaj sta s svojim drekačem posvojila otroka.
  Take stvari se naj bi dogajale v bodočnosti tudi v Sloveniji, če bi sprejeli ta pederajsarski zakon.
  Pri nas je takoimenovana združba NEVIDNA MOČ precej uplivna. Upam, da tem izprijencem ne bo uspelo.

 30. MEFISTO pravi

  IVAN/JANEZ, že drugič si zapisal, da si ženska.

  Če je tako, si najmanj transvestit, kar je tudi neka vrsta spolne anomalije.

  Po tvojem brutalnem govoru pa bi prej sodil, da si nekaakšna večno nezadovoljna in razočarana možača.

 31. Ivan (janez) pravi

  Ja, ja, sem zguba, dern, zato ker vam nastavljam ogledalo. A naj kar požrem žalitve, ki jih o meni zapisuje Karli? Primerjava se mi zdi na mestu. Primerjava med tem, koliko homoseksualnih ljudi posiljuje svoje otroke in koliko “ta pravih” ljudi, je ob zapisu Karlija še kako potrebna. Ne morete kar preko palca žaliti vse povprek. Najprej pometite pred svojim pragom, šele potem stegujte svoje vratove k sosedu!

 32. MEFISTO pravi

  Trsten, ELton John in njegova mož nista posvojila otroka.

  Bilo je še huje.

  Oba z možem sta prispevala seme, da so z njim oplodili nadomestno mater.

  Po rojstvu otroka, pa bodo ugotovili, kdo je oče, Elton ali njegova mož, tako sta se dogovorila.

  To dela pa denar.

 33. janez pa ne J.J. pravi

  Bil sem član volilnega odbora. Pred 11 uro dopoldne skoraj ni bilo ljudi, po končani maši pa so se vsuli na volišče. Popoldne sem znanko vprašal kako je glasovala. Bila sem proti je rekla, saj so tako rekli “gospod”. Pa veš kaj piše v tem zakoniku, ali si ga sploh prebrala? sem jo vprašqal.Ne, saj ni treba, saj so gospod že prav povedali. Seveda so povedali prav, saj so dobili navodila iz države Vatikan, ki se neprestano vmešava v notranje zadeve države,ki naj bi bila suverena, pa ni. Kje pa je največ pedrov se pa ve. Pa še nekaj. proti zakoniku je glasovala manjšina Slovencev, isto volilno telo ki že leta voli desnico in , ki so tako zaslepljeni, da jim niti najnovejša akcija Clarusa, ki ponuja zastonj okulistične preglede in očala po polovični ceni ne more pomagati spregledati. Politikusu pa nasvet. Ne dovolite obkladati dr.Turka z zmerljivkami, še vedno je predsednik države, ki je bil večinsko izvoljen, pa če vam je to všeč ali ne. Ste pač na čistem podnu.

 34. MEFISTO pravi

  Tuerk je dobil na volitvah manj kot polovico glasov vseh vilovcev.

 35. MEFISTO pravi

  JANEZ, PA NE J: J:,malo si se zlagal, kar je vse, kar ti je mogoče reči.

 36. hors pravi

  Kaj ste pričakovali od hohštaplerja Turka ,on je predsednik samo nekaterih Slovencev,tisti ki trobijo v njegov rog.dej dej Janez kaj ti misliš da je slovenija tako pomembna da bi se vatikan vmešal,

 37. bumbar pravi

  ….vsaka država ima svojo mafijo, naša mafija pa je edina, ki ima svojo državo…

 38. halo pravi

  kaj pa tisti, ki se ene družine naveličajo in jo zapustijo in ustvarijo novo
  družino, na prejšne otroke pa kar pozabijo????

 39. janez pa ne J.J. pravi

  mefisto, nič ni zlaganega, saj nisem desničar.

 40. JOJ pravi

  Naj povem resnično zgodbo:
  Mlado dekle je osvajal mladenič, dokler ni zanosila in sta se poročila.
  Zgodba, ko veliko podobnih. Bi bila, če ne bi mladi mož takoj po poroki začel zanemarjati svoje žene. Poskusila ga je nežno osvajati, vendar jo je grobo zavrnila, češ, da se mu gnusi. Mlada žena je bila žalostna in ni razumela, saj je bila pridna in urejena, skrbela je za moža in otroka, mož pa je kar naenkrat ni maral. Kmalu je ugotovila vzrok, zakaj se mu gnusi: povedali so ji, da se njen mladi mož sestaja in ljubi z moškim.
  Seveda je zahtevala razvezo, takrat pa jo je na kolenih prosil, naj se ne razveže, da si pač ne more pomagati. Potreboval je uradno potrjeno zakonsko zvezo, ki mu je služila za kamuflažo.
  One je vztrajala pri razvezi in jo tudi dosegla.
  Sin iz tega zakona je že polnoleten, oče ga nima za mar, tudi denarja za njegovo vzdrževanje ni prispeval, otrokova mati ga je morala tožiti, pa še se mu je uspelo izogniti plčaevnju, ker je delal le na črno.
  Toliko o homoseksualcih in njihovi pravici do otrok!!!

 41. JOJ pravi

  Popravek: ” grobo zavrnil”

 42. Ivan (janez) pravi

  V oddaji 24. ur ob enih je Manica Ferenc zanikala vpletenost RKC v odločanje na referendumu o Družinskem zakoniku. Ampak sledljivost je lahka: Primc, Strehovec, Štuhec, Stres, župniki, ki so “pravilno” svetovali svojim ovčicam! Manica imela sem vas za pametno in pošteno žensko! Seveda se vrh cerkve ni neposredno izpostavljal, saj so imeli zelo “sposobnega” Aleša Primca. V zavajanju in laganju mu v Sloveniji in širše ni para!

 43. Ivan (janez) pravi

  V laganju Primc celo prekaša Janeza Janšo!

 44. Ivan (janez) pravi

  Mefisto, zate je dvakrat zapisano, da si ženska že transvestit! Sedaj se niti ne čudim več, od kod toliko homofobije. Torej, 2x ženska = transvestit! Ojej, ojej, slovenceljska pamet!

 45. Ota pravi

  ivan janez, si edini, ki mi dvigne pritisk s svojim bebastimi komentarji. Ja to je pa res težko razumeti, da Slovenci častimo družino, ki ima očeta, mamo in otroke, vi hlapčeki pa kar sledite svojim voditeljim s predsednikom na čelu. Slovenci znamo razmišljati s svojo glavo in tako smo tudi volili in tako je edino prav. Sploh me pa čudi, koliko energije ste vložili v ta zakon, ko bi ga vlagali v takšni meri še v gospodarstvo in poštenje, ko ste še bili na vladi, bi nam danes bilo veliko bolje. Zelo pa se zabavam, ko Andreja Meglič in še nekateri danes pametujejo in učijo sedanjo vlado kako naj delajo. Ha, ha, ha. spufali so nas do obisti, danes pa nimajo nobene sramote saj so morali odstopiti zaradi nesposobnosti. Ja narobe svet nam pa res ne more deliti nasvetov in nam ukazovati kako naj delamo. RKC se je opredelila za proti zakonu za kar ima vso legitimno pravico, tako kot jo ima predsednik Turk, ki nas je pozival, da je zakon dober, mi smo odločili, da je zakon slab, sedaj boste imeli pa zopet mesece čas mešati drek, ker drugega dela ital nimate.

 46. Ota pravi

  ivan janez, si edini, ki mi dvigne pritisk s svojim bebastimi komentarji. Ja to je pa res težko razumeti, da Slovenci častimo družino, ki ima očeta, mamo in otroke, vi hlapčeki pa kar sledite svojim voditeljim s predsednikom na čelu. Slovenci znamo razmišljati s svojo glavo in tako smo tudi volili in tako je edino prav. Sploh me pa čudi, koliko energije ste vložili v ta zakon, ko bi ga vlagali v takšni meri še v gospodarstvo in poštenje, ko ste še bili na vladi, bi nam danes bilo veliko bolje. Zelo pa se zabavam, ko Andreja Meglič in še nekateri danes pametujejo in učijo sedanjo vlado kako naj delajo. Ha, ha, ha. spufali so nas do obisti, danes pa nimajo nobene sramote saj so morali odstopiti zaradi nesposobnosti. Ja narobe svet nam pa res ne more deliti nasvetov in nam ukazovati kako naj delamo. RKC se je opredelila proti zakonu za kar ima vso legitimno pravico, tako kot jo ima predsednik Turk, ki nas je pozival, da je zakon dober, mi smo odločili, da je zakon slab. Mi ne želimo biti moderna družba, mi želimo biti poštena družba, no sedaj boste imeli pa zopet mesece čas mešati drek, ker drugega dela itak nimate.

 47. Ivan (janez) pravi

  Saj moj namen je dvigniti pritisk takšnim kot si ti, ota, ki RKC enačijo s pravicami predsednika države, v upanju, da se jim bodo skisani možgani malo prebudili. Zame pač je RKC samo ena izmed oblik civilne družbe. Ali tudi Gasilsko društvo enačiš s pravicami in dolžnostmi predsednika države?V naši državi je uradno zaenkrat še Cerkev ločena od države!
  Še hipotetično vprašanje: ali bi tako omalovažujoče govorila o predsedniku države, če bi to bil npr. Janez Janša?

 48. micka pravi

  Sodeloval tudi Virant…. ne pozabit!

 49. kekec pravi

  Preberite Hitlerjev družinski zakonik in primerjajte z našim, ugotovite razliko in boste lahko videli kam pes taco moli .Ne bo težko če poznate zgodovino.

 50. viking pravi

  Tko gubi,ima pravo da se ljuti. Ali prevedeno: Kdor izgubi,ima pravico,da se jezi.

 51. anakonda pravi

  Ugotavljam, da se bedaček IVAN/JANEZ zelo napenja, da bi nas žalil, a je – kot sam pravi: izrodek evolucije in mu to ne bo uspelo.
  Ivanček/Janezek, vaš vlak je že davno odpeljal. Niso te vzeli s seboj. Mi te bomo pa povozili.

 52. Ivan (janez) pravi

  Bolj težko me boste vi trije povozili (poleg tebe še anakonda in petrovc), kajti premorete le sovraštvo do svobodomiselnih ljudi. Vaše orožje je zgolj primitivno žaljenje. To pa absolutno ni dovolj! Potrebujete še kanček zdravega razuma. Tega žal nimate!

 53. Pjer pravi

  Garažna koalicija je spet dobila po p…. .LDS-kdo pa je to?

 54. Rrobert pravi

  Ivan (janez)…
  glej, normalni ljudje smo pač normalni…pedri pa to niso, že od nekdaj…in prosim ne pedrov enačit z normalnimi, ker to niso…
  imajo pač neko vedenjsko motnjo, so neke vrste bolniki…jasno???!!!

 55. Ota pravi

  Upam, da te komentarje pišejo odrasle osebe, zato vam- nam na ves glas kličem, bodimo spoštljivejši in strpnejši do drugače mislečih. Tukaj se obnašamo kot, da smo Slovenci največji medsebojni sovražniki. Temu je potrebno narediti konec. Slovenci smo in ponosni moramo biti, predvsem pa na kolikor toliko spoštljiv način povedati nestrinjanje o določeni temi. Kot je retorično videti ste skoraj vsi izobraženi tako, da z kulturnim dialogom ne bi smeli imeti problemov. Hudo je brati te grozne žaljivke, dajmo se obnašati bolj kulturno prosim.

 56. MEFISTO pravi

  Mogoče pa IVAN/JANEZ danes še posebej sitna, ker ima menstruacijo.

 57. EU pravi

  Pritlehni prostaki: Turčin Pahorjanc, Opankarjanković, in tudi Virant ste prevrženci “pederjev, da bi zlorabljal” naše otroke, ki bi to tudi hoteli uzakoniti, perverzneži in prostaki, to ni Evropsko, to ni etično, to je fujjjjjjjjjj

 58. opazovalec pravi

  Ota sporoči to tvojim na Dnevniku, Delu, RTV, Siolu in drugih komunajzarskih trobilih. ki cenzurirajo vse nekomunajzarske komentarje, zmerjanje komunajzarske sodrge, ponavljam, komunajzarske sodrge pa mirno dopuščajo.

 59. mudo moreno pravi

  Kar bode v oko in je še enkrat hudo očitno butnilo v prvi plan je, da je ena stran pripravljena na pogovor, kar je Primc včeraj še enkrat zelo naravnost povedal. Druga stran očitno na pogovor pripravljena ni, zahteva ali diktat vse po njenem, če pa ne, vse pošilja v nek namišljen srednji vek in ne vem še kam.
  Resnično bo zavladal srednji vek, pa še kaj hujšega, če bomo dovolili fragmentu od manjšine, da se vpletajo v družinske zadeve. Ob tako katastrofalni nataliteti, ki jo imamo v Sloveniji ( pa tudi na splošno Kavkazijska rasa po celem svetu), lahko le izginemo in to v roku 100 let.
  Znanstveno potrjeno je, da se nekaj % moškim hipotalamus ne razvije normalno. Večina teh moških se s svojim stanjem sprijazni. Le fragment njih je militantno nastrojen in zahteva, da jim družba da tisto, za kar jih je narava prikrajšala. A tako dragi moji topli bratci iz Legebitre ne bo šlo. Kot ne bo videl nekdo ki je od rojstva slep in slišal ta, ki je od rojstva gluh, tako tudi vi ne boste imeli družin, pa če se na glavo postavite. Narava že ve zakaj. Narave se ne da nategnit.

 60. opazovalec pravi

  Če bi šlo samo za Legebitro, ali kako se že imenuje to društvo toplih bratcev bi še razumel, bolj smešno je , da ta zakon podpira celotna t. i. levica vključno z Zvezo borcev.

 61. JOJ pravi

  Saj res! Kaj pa Zveza borcev meni o nedeljskem referendumu? So kar tiho, tudi gromovnik Stanovnik se že kar nekaj časa ne oglasi. Sicer pa onemogli itak nič več ne morejo, se lahko priklučijo lesbam.

 62. anakonda pravi

  Ivan/Janez je kot tisti Janez, ki je po avtocesti vozil v napačno smer. Pa javi napovedovalec poi radiu:”Dragi poslušalci, proti xy vozi en voznik v napačno smer…”
  Pa pravi Ivan/Janez:” Kaj ta tepec govori? Ne vozi eden v napačno smer, temveč mnogo njih, saj jih srečujem, moram vedeti.”
  Tako naš Ivanček/Janko ne opazi, da je sam na svoji poti. Je pač zagaman teleban.

 63. Rennyka pravi

  Oprostite, toliko žaljivih komentarjev…vidim, da smo slovenci res “zagaman” narod, ker drug drugemu ne privoščimo dobrega…sem bila proti, ampak to še ne pomeni, da sem proti istospolno usmerjenemi, naj se imajo radi, naj imajo otroka, če se tako presodi…je pa po drugi strani to težko presodit, ker ne veš na kakšen način ga bi vzgajali…poleg tega rod ne gre naprej, ni osnovne logike in ni naravno…ta zakonik je imel še druge pasti -luknje skrite, ki niso v prid otrokovim pravicam..zagovorniki zakonika pa niso znali niti enega pozitivnega odgovora o tem zakoniku povedati…to je moje mnenje..tudi tisti, ki so bili za nimam za kaj obsojati, ker ima pač vsak svoje mnenje..tako da…imejte se radi in ne obsojajte, delajte na sebi, pa bo svet lepši

 64. megi pravi

  HEHEHE
  Kaj se levaki pizdijo, sploh Ivan&Janez izgubljata živce, ker ne bosta ati in papi postala.
  Suhi veji naj ostaneta suhi, samo še za podkurit sta dobri.

  Zelo sem vesela, da smo Slovenci zbrali toliko moči in zavrnili še zadnje skropucalo KGB pasjejebske vlade, s katerim so nas hoteli nategniti.

 65. anakonda pravi

  Rennyka, pa ne boš trdila, da bi pedri posvajali otroke zaradi očetovske ljubezni?
  Za kaj takega niso zmožni. Bi pa se pri njih spolno zadovoljevali (pri dečkih). Lezbijke pa pri deklicah.

 66. mudo moreno pravi

  Opazovalec, s prstom si pokazal v pravo smer, čeprav si bil z besedami previdno metaforičen. Kaj pa je te stare prdce pred 70 leti gnalo v gozdove. Borovnic verjetno niso nabirali, so se pa lahko moški brez zadržkov “družili” med seboj. In kdor ni bil na njihovem tiru, so ga vrgli v prvo brezno.
  Res, bili so avangarda, tudi na homoseksualnem področju.

 67. robin hud pravi

  vsi ki podpirate družinski zakon lahko greste v sssr-RUSIJO TAM VAM BODO POKAZALI KAJ DRUŽINSKI ZAKON-VEČ LET V AREST.Cel svet je bolj pameten kot pa kup pedrov in paradnikov ponosa s Senico.Kresalko in zmašanim TURKOM-MARŠ V BUZO
  RANTSKO DEŽELO. Seveda bi se radi razvajali v Sloveniji-NIKOLI!!!

 68. anakonda pravi

  MUDO, močno sumim, da se tisti kavbojci z rdečimi zvezdami, ki vsakoletno hodijo v Dražgoše, tudi malo buckajo, ko stojijo postrojeni v vrstah.
  Sicer si veliko škode ne morejo narediti, ker je njihovo orožje starejšega letnika in bolj ohlapno, a že sama misel na tiste božanske čase zadostuje…..

 69. mudo moreno pravi

  Anakonda, dokler je še kaj stalo, so seveda se. Potem je ostala le še ohlapna koža, zato so zgradili tisti nagravžen NLP, da lahko obujajo spomine na čase, ko so se veselo guzili. Seveda v tistih prostih trenutkih oddiha, ko niso bežali pred Švabi, Italjani in domobranci, pogumni kot so bili. Ko danes človek sliši besedo Dražgoše, nehote pomisli na buziklukce in legebitro.

 70. mitja vilar pravi

  Zgoraj je zapisano, danaj bi levica ponorela. Tisti, ki ne podpiramo izkoriščanja referendumov za doseganje nebuloz recimo načina organiziranja slovenskih železnic, prepovedi nedeljskega obratovanja trgovin, omejitve pravice NEporočenih žensk do oploditve z BMP, zavrnitve pokojninske, delovne reforme, omejevanja dela na črno ali pa blokade pristopa Hrvaške EU ne vem, zakaj naj bi noreli.Dejstvo je, da krščansko usmerjen del prebivalstva smatra, da je pravica do izenačitve možnosti otrok v družinah, kjer so istospolni starši tako napačna, da je potrebno 296 ostalih zakonov za leto dni dati na čakanje. Obstoječi zakonik je star 30 let.
  Za nekatre je problem reakcija levice in ne dejstvo, da se bo še naprej toleriralo različne možnosti, ki jih imajo načeloma enakopravni otroci.
  Veljalo bi omeniti, da je vsako gospodinjstvo dobilo brezplačen izvod Družinskega zakonika. Napisan je v latinici in slovenščini z željo, da ga kdo od nasprotnikov morda tudi prebere.
  Zgoraj neka kako komentatorka odloča o tem, ali smejo istospolne družine, ki niso zgolj moške ampak celo ženske, posvojiti otroka. Ta trenutek obstaja več družin, ki imajo razen ene to lastnost, da je eden od partnerjev tudi biološki starš tega otroka. Kar je nenazadnje zapisano tudi v zakonodaji, ki ureja posvojitve,
  Zdi se mi zanimivo, da si nekateri jemljejo pravico odločanja o tem, kako naj bi živeli drugi. Ali če naj bi imeli pravico posvjiti otroka svoje partnerice in hoditi za tega otroka recimo v bolniško. Ali na obisk v bolnico, kadar je hudo bolan ter je obisk dovoljen samo najožjim svojcev.
  Bolj nazorno kot to, da nasprotnika žališ, ne moreš pokazato, da boljših rešitev ne poznaš. Omenjen je gospod Sarkič. Če se kdo nima v oblasti to ni problem stranke, naroda, države temveč prizadetega posameznika.
  Bolj nazorno, kot da žališ anonimno pa ne moreš pokazati, da si za svojim mnenjem ne upaš stati.
  Že to, da imajo nekateri otroci drugačne oblike družinskega življenja je zaradi okolice včasih težko. Ampak mi, ki smo razviti in socialni, jim bomo še zakonsko otežili nekatere stvari. En aforist je zapsal: Slovenec Slovencu Slovenka.

 71. mitja vilar pravi

  296 ostalih ČLENOV zakona sem pomotoma izpustil

 72. mudo moreno pravi

  Mitja Vilar, tudi jaz se strinjam, da je bila večina referendumov nepotrebnih. Ampak taka je naša politična realnost, ne pozabi, da živimo v formalni demokraciji šele 22 let, in se je šele(ponovno)učimo. Tu pa se najino strinjanje neha, kajti:
  Obstoječi DZ je star komaj 36 let
  Poroka med moškim in žensko( in izključno le med moškim in žensko ) je stara 10.000 let.
  Dimorfizem med spoloma je pri sesalcih, kamor spada tudi genus Homo, star verjetno vsaj miljardo let.
  Kdo sva midva, da bi pravila, ki jih je narava razvila v miljardah let evolucije, postavila na glavo?!!!!

 73. Julija pravi

  vem, da ste desni časopis in pišete tisto, kar paše klerikalcem, ampak vseeno bi morali zapisati resnico vsaj v delu, kjer pišete, da je zakonik dobil večino samo v LJ Center – dobil jo je tudi na obali (Izola, Koper in Piran) in v še nekaterih občinah. Pranje možganov je učinkovito samo do dolčene točke – dokler vas ne ujamejo na laži. Bodite torej previdni pri tem, če hočete ohranjati stanje, ko vlada še lahko molze državljane.

 74. mudo moreno pravi

  Kaj? Napisano je povsem pravilno, a nekateri ste tako zaslepljeni in histerični od poraza, da tudi prebrati ne znate prav. Samo v volilni enoti Lj.center ( ki obsega tudi del Notrajnske) je zakonik dobil podporo. Povsod drugod je popušil na celi črti.
  Saj v nekaterih volilnih enotah je bilo proti 98% glasov, pa kaj?
  Dejstvo je, da je DZ padel, ker je bil pomankljiv, slabo napisan, predvsem pa je imel notri potegavščine, ki not ne sodijo.
  Sedaj bluzite zaradi 30% udeležbe in podobne neumnosti, ampak zakon o referendumu je povsem jasen in ne zapoveduje nobenega minimuma. Izgubili ste povsem legitimno in transparentno, kot ste dosedaj še prav vse referendume in jih boste tudi v bodoče.
  Lahko nekaj časa vlečeš za nos vse ljudi. Nekatere lahko vlečeš za nos ves čas. Ne moreš pa neomejeno časa vleči za nos prav vse ljudi.

 75. Hribouc pravi

  Hvala gospodu Alešu Primcu in njegovim neutrudnim borcem za prvinsko človečansko družino, ki so garali skoraj tri leta.
  Bil je boj Davida in Goljata.
  Goljat je super bogat,zmuzljiv,pokvarjen,medisjko totalno podprt,brezsramen,lažnjiv,napuhnjen,lažniv in brezkompromisno žleht.

  Pozabila pa je dobro plačana in podkupljena svojat Sodogomorjanskega legla,da v bistvu z vsem svojim potuhnjenim
  in zlohotnim delom spodkupuje in reže korenine staroveškemu narodu,ki je preživel zaradi svoje stanovitnosti,ljubezni,garaštva in uporništva skozi tisočletja.Pederji in lezbijke naj se kar gredo kar se že gredo,njihova stvar.Da pa si urejajo družine po svoji zatohli podobi,to pa ne bo šlo skupaj z ničemer.
  “Kdor je kaj hudega storil mojim najmljašim,je meni storil” je rekel Nazarečan pred davnimi ne tako oddaljenimi leti
  Sodogomorjanska zlatoteletna prestolnica bo kaznovana ,enako njeni
  prebivalci,ki razdvajajo in ne spoštujejo ne Božjih ne človečanskih postav.

 76. Franci pravi

  Primc je naredil veličastno delo, ljudstvo pa je bilo tokrat toliko pametno, da ga je podprlo. Rdečkarji pa kot rdečkarji, spet se bodo slinili in pljuvali na vse strani, ker drugega tako ne znajo.

 77. Rikelme pravi

  Zanimivo, da ima Cerkev kar na enkrat tako velik vpliv, da lahko celo referendumski rezultat postavi na glavo. A ni bilo pred dnevi pokazano, da se cerkvi in duhovnikom najmanj verjame, najbolj pa gasilcem. Sklepam, da so gasilci agitirali proti zakoniku, ker so najbolj zaupanja vredni.
  Zanimivo je tudi to, da se vsi zagovorniki zakona zgražajo za 70% volilnih upravičencev, ki so referendum ignorirali. A nimamo vsakič vzporedne volitve, ki jih takoj ob 19.00 objavijo in njihov rezultat je še vsakič bil dober pokazatelj, končnih rezultatov, čeprav je narejen na vzorcu par tisoč volivcev. Torej, večja ko bi bila udeležba, bolj bi zagovorniki pogoreli, to je dejstvo. In v resnici bi moralo biti žal nasprotnikom zakona, da ni bila večja udeležba, ker bi še bolj prepričljivo zmagali.
  Pa še o nefer kampaniji; če jo primerjam z nogometno tekmo med prvošolčki med A in B razredom. Prvoraznrednemu A razredu se pridružijo še vsi učitelji športne vzgoje in igrajo z B razredom, pa kljub temu izgubijo (Tuerk, Pahor, Virant, Zoki….). Ni slučajno, da so bile županske volitve v lj na dan referenduma; ker so ljubljanskim volivcem hoteli sugerirati, da volijo Zokija in ZA zakon. Vendar Pretežni volivci Zokija, ki prihajajo iz juga cenijo družino in zavračajo perverzije. Tokrat ste se ušteli pri prognozi, da bo Ljubljana povozila celo Slovenijo.

 78. dušan pravi

  Pompozni naslov, ni vreden vsebine.

  S predsednikom se popolnoma strinjam, o odgovornosti zakonodajalca in predlagatelja. Zakon mora biti tako spisan, da ni sporen za nikogar.
  Dovolj imamo slabih zakonov in zakonov pisanih na kožo nekaterih elit.

  Komentar v članku pa več pove o sposobnosti razumevanja komentatorja
  in medij bi moral oceniti, kaj je profesionalno novinarstvo. Ali takšno
  globokoumno mnenje prispeva k ogledu novinarskega poklica, ki je na žalost takšen, kot je.

  Upam, da bo moj komentar razumljen kot pozitivna kritika.

 79. Ota pravi

  Opazovalec – nikoli nisem bila simpatizer komunistov, vedno sem bila podpornik JJ že od nekdaj, tvoj komentar pa mi sporoča, da levičarje motijo žaljivi komentarji, no tokrat si se ušel, Tudi na desnici smo ljudje, ki si želimo malo bolj kulturnega dialoga. Mene moji niso učili takšnega dialoga, tudi sama svojih otrok ne učim takšne retorike in tudi moji otroci svojih vnukov ne učijo takšnega govora. Torej menim, da smo vsi Slovenci in morali bi bolj skupaj držati in se skupaj zavzemati za dobro Slovenije, vedno se da tudi na spoštljivejši način povedati svoje nestrinjanje kajne. Sicer pa mislim, da moramo biti boljši od žaljivih levičarjev in jim pokazati kaj kulturni dialog je. Ker ugotvljam, da nekateri levi prav uživajo v žalitvah mi pa se spuščamo na isti nivo. Samo to sem hotela povedati. Morda pa se boš nekoč celo strinjal z mano.

 80. Boris Valenčič pravi

  odgovor za Ota:

  … komunisti so sedaj FD, saj v popolnosti so razkrinkani njihovi biznisi, beri; monarh.si.

  Jusuf Janša bo postal osamljen, brez teh rdečkarjev, kar pa je tudi on sam. Janša je trdil, da so dovolj dve politični eliti v Sloveniji, on in rdečkarji, torej samo RDEČKARJI.

  Tudi sposobne ljudi je napotil, naj kar izginejo iz Slovenije. Vidimo, da ves čas to tudi le izvaja, ker se tako kot vsi rdečkarji boji boljših in seveda konkurece.

  Že nekdaj so komunistom nasedali Amerikanci in so jih financirali že v Jugoslaviji, dokler nisem udaril jaz 25. maja 1988 in to se je končalo. Beri; monarh.si.

  Po insceniranem vojaškem procesu s strani CIA-e, pa so morali tako RDEČI in NAMIŠLJENI DESNI pričeti ropati, lagati in manipulirati s silo vso Slovenijo, pa še veliko druge mednarodne škode so naredili tako po Balkanu kot po vsej vzhodni evropi.

  Pravo desnico in to res slovensko desnico ustvarjam jaz, slovenski KRALJ. Beri; lkslo.si.

  Samo vpašanje časa je, kdaj boste vi “desni” prevarantje totalno odplaknjeni.

  Ne verjamete slovenskemu KRALJU….. mh…. naj se zgodi, kod vedno.. OK.

  Boris Valenčič, 1. slovenski KRALJ – doktor okultnih znanosti – monarh.si

 81. pa titova omladina, šta ćeš pravi

  okultni, oladi bre, ti i tvoja desnica bre.

  Ima pa okultni vsaj delno prav, ko govori o namišljeni levici in desnici; ja, drži, to namišljenost je ustvarila in 20 let promovira komunistična partija jugoslavije in celo kaki zblojeni nepismeni okultni.

  Na Slovenskem je samo ena resnična delitev, in sicer so na eni strani Slovenci in drugi demokratično naravnani narodi v Sloveniji, na drugi pa zločinska KPJ (komunistična partija jugoslavije) s svojimi pritiklinami: ozna, udba, kos, vos … forum 21, forum 571, nevidni pedrčki … ki ropajo in koljejo po teh krajih že 90 let.

  zavaravanje protivnika press

 82. Boris Valenčič pravi

  odgovor za pa titova omladina, šta ćeš:

  … sej se bodo tvoji “udarniki” spametovali, mislim, da bodo počasi nehali s čistilnimi akcijami, čiščenje smeti sami za seboj, hoteli bodo biti za delo še plačani. … ko ne bo keša, tudi njih ne bo…

  … pa veš, bil sem zaradi takšnih 9 let v emigraciji, skidaj se enkrat še ti namesto mene … je že čas.

  Boris Valenčič, 1. slovenski KRALJ – monarh.si

 83. […] Politikis.si smo že poročali, da je po padcu DZak levi politični pol naravnost ponorel, pri “čudnih” izjavah pa je sodeloval tudi predsednik republike Danilo Türk. No, […]

 84. družina pravi

  čakajte… kako sds v kampaniji ni sodelovala… vaš članek je bil objavljen! kako se je že glasil? neresnice o družinskem zakoniku? dajte no.. pa to je resnično demagogija na vsakem koraku… iz ene neresnice v drugo…

 85. pionirček pravi

  Dobri stari s(d)s-ovski jurišniki, bolj topli kot publika na koncertu eltona johna. Njihovo buzi bando vodi kdo drug kot gašper blažič, prvi romar v međugorje. Govori se, da je tudi prvak igrice jezus kristus buzi špric,. To lahko potrdi celotno skavtski vod sv. petrička. Skupaj s primcem, ki je v koroškem buzi podzemlju znan kot rudi von hinten, rada opazujeta mlade fantke pri urah telesne vzgoje.
  Tudi za velikega generala jajčka je znano, da se tu pa tam rad pikne s fanti. Vsi dobro vemo, da sta se s francijem zavrlom med njunim 15-urnim bivanjem na roški strastno poljubljala in prakticirala črnačev sveder. Za meseno popestritev ima naš general jajčko zdaj malega petka, luštnega blond fantiča, ki mora na ukaz zmasirati velikega generala in z rdečimi lički odpeti himno sds. Od ljubosumja je gašper blažič na kolenih prehodil smleško kalvarijo in pri vsaki kapelici 213-krat poljubil portret velikega generala jajčka. Zraven se je pa držal za mošnjo in hropel kot vinko gorenjak, ko ga črnačev zvonko v ritko ščipa.
  Res je ta sds buzi leglo prefarbanih komunjar.

 86. Toro pravi

  boris valenčič, pri nas imamo bolnišnico v kateri ti bodo pomagali, da boš lahko jasno razmišljal, ker tole tvoje bedarije, ki jih pišeš ne vem no kaj naj še rečem. Koga od teh strokovnakov je JJ poslal v tujino.?
  Jaz sem prvi zato, da tožimo prejšnjo vlado, ki je storila naši državi in nam državljanom toliko škode, da se ne da povrniti. Vse te tvoje sposobne politike, ki so moali zaradi nesposobnosti odstopiti tožiti in jim pobrati vse kar so si nabrali v teh letih nezakonito. To je resnica in resnica je tudi, da Slovenci nočemo kraljevine in kralja Valenčiča.

 87. jaka pravi

  Žalostno je da imamo takega ideološko enostransko opredeljenega predsednika. Turk dela realno škodo slovenskemu narodu, saj ga s svojimi nepremišljenimi izjavami samo še bolj deli. Srčno upam, da se bo konec leta poslovil s te funkcije.

 88. erwin pravi

  Tuerk = klovn = gobezdalo.

 89. […] Novinar Pop tv Jure Brankovič je na največjo komercialno televizijo pri nas prišel iz Dela. “Slovi” tudi po tem, da na sejah državnega zbora in delovnih teles DZ raje prebira Repovževo Mladino, kot pa da bi poslušal razpravo. A Delo in Mladina tukaj nista toliko pomembni kot denimo njegov zadnji prispevek, ki pa je ravno (naključje?) v maniri Mladine poln komentarjev in vrednostnih sodb. Tukaj je Brankovič celo precej spominjal na t.i. komunikatorja Socialnih demokratov Denisa Sarkića, ki pa je v zadnjem času že naravnost profan in neprofesionalen. […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen