Karl Erjavec bo še naprej predsednik stranke DeSUS, čaka pa ga pogovor z Ivanom Simčičem

5

Izrednega kongresa DeSUS ne bo, saj prvak DeSUS Karl Erjavec uživa podporo izvršnega odbora, ki se je sestal v Mariboru. So pa na sestanku sklenili, naj se Erjavec pogovori s poslancem DeSUS Ivanom Simčičem glede njegovega domnevno ponarejenega spričevala. Odnosi v stranki so se namreč zaradi te afere zaostrili, dva odbora sta pozivala h kongresu.

Kot je Erjavec še poudaril po sestanku izvršnega odbora v izjavi za medije, se bo tako sestal s Simčičem. Na vprašanje, kaj mu bo predlagal, pa odgovarja, da bo z njim najprej opravil pogovor. V zvezi s pozivi k sklicu izrednega kongresa je še dejal, da je celo sam razmišljal, da bi kot predsednik stranke podal pobudo za sklic, a glede na to, da ga je izvršni odbor podprl, ni več vztrajal pri tej pobudi.

O izrednemu kongresu je izvršni odbor DeSUS danes v Mariboru razpravljal zaradi pozivov dveh pokrajinskih odborov, kjer želijo zamenjavo prvaka stranke. Napetosti v stranki so se pokazale že ob vstopu DeSUS v sedanjo vladno koalicijo, odnosi pa so se zaostrili ob aferi s poslancem Ivanom Simčičem. Erjavec je že v torek zatrdil, da ne bo odstopil.

Erjavec o vsebini odgovora vrhovnega državnega tožilstva ni govoril, je pa bil nekoliko bolj zgovoren predsednik mariborskega odbora stranke Valter Drozg. Kot je povedal, se je z vsebino pisma, ki ni naklonjeno Simčiču, seznanilo vodstvo stranke, po njegovem mnenju pa je zapisano potrebno spoštovati, čeprav tožilstvo ni tisto, ki bi o tem lahko odločalo.

Po neuradnih podatkih POP TV naj bi tožilstvo potrdilo, da gre za nepristno listino, a da je zadeva že zastarala. Dodatnih pojasnil tožilstvo menda ni dalo, ker zaradi narave zakona konkretnih zadev ne more komentirati.

Drozg pa je menil, da se bodo s Simčičem “razšli na normalen, statutaren način v roku dveh do treh mesecev”, kakšno pot bo nato ubral poslanec, pa se ne da napovedati. Na vprašanje, ali stranka torej čaka na obdobje šestih mesecev po volitvah, je odvrnil, da nobena stranka ne bi tvegala izgube enega poslanskega mesta, saj to za njo pomeni manjšo moč.

Sklica kongresa sicer niso podprli, je tudi dejal Drozg, od Erjavca pa pričakujejo, da bo v spomladanskem času obiskal vse pokrajinske odbore, nato pa bi jeseni na temo nezadovoljstva nekaterih odborov izpeljali klavzuro stranke.

Izvršni odbor je danes govoril tudi napovedanih varčevalnih ukrepih vlade, pri čemer so bili do njih kritični. Kot je dejal Drozg, se vsi zavedajo, da so ti potrebni, a so kritični do tega, da se na prihodkovni strani ni naredilo nič, še naprej pa se tolerira neoliberalizem nekaterih strank in ministrov, kar ni v skladu s pogledi DeSUS na socialno državo.(sta)

Izrednega kongresa DeSUS ne bo, saj prvak DeSUS Karl Erjavec uživa podporo izvršnega odbora, ki se je sestal v Mariboru. (foto: arhiv Demokracije)

Št. komentarjev: 5
 1. MEFISTO pravi

  Mar nisem dopoldan napisal, da se bo tresla gora, rodila pa miš.

 2. jožek pravi

  Kahel dobi vse bitke in vojne s partijo! Ali s strici vozadju. Tudi 1500 naših ščuvalskih novinarjev in super znani specialisti Drago Kos, Igor Šoltes, Nataša Pirc, …za diskreditacije kot so: Patria, kante, Simčič, mu ne morejo do živega!

 3. dare pravi

  A čaka ga pogovor z Simšičem ? ma dejte no.

  Dežela norcev!!

 4. ober pravi

  Res so slepci ti predstavniki Izvršnega odbora DESUS-a. Nikakor ne morejo ugotoviti , da je njihovem Kahelju važen le njegov osebni interes. Interes za dobro stranke pa le toliko , koliko se poklapa z njegovim osebnim interesom. Pa je negdo nekje izjavil , da so upokojenci zaradi svoje starosti modri ljudje , Kahel pa z svojim ” prav” vedno dokaže da so ovce.

 5. MEFISTO pravi

  OBER, če ne bi bilo Erjavca, bi bil DESUS popolnoma nepotrebna stranka.

  Torej se ti ni vredno sekirati za to stranko.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen