Hipokrizija: Žgajner Tavševa je zadnja, ki bi komu lahko očitala norčevanje iz upokojencev!

20

Barbara Žgajner Tavš je kot poslanka SNS v začetku leta 2006 vladi zastavila pisno poslansko vprašanje, kako državni organi preverjajo primernost kandidatov za vodilne položaje. Motilo jo je imenovanje Matjaža Hanžka za varuha človekovih pravic, saj naj bi od ljudi, ki so “v neposrednih stikih s Hanžkovo družino”, izvedela, da ima Hanžek prepoved stika s svojimi otroki zaradi neprimernega vedenja in odnosa do družine. Namigovanja Barbare Žgajner Tavš so bila popolnoma neresnična. Ko je leta 2010 Pahorjeva vlada Žgajner-Tavševo imenovala za vršilko dolžnosti zagovornice načela enakosti, je na “pritlehno namigovanje v poslanskem vprašanju” v Dnevnikovi kolumni spomnil Vlado Miheljak.

“Zato sem bil pretresen, ampak resnično pretresen, ko je Žgajner-Tavševo pred volitvami javno podprl bivši predsednik Kučan. Ampak pretresen sem bil še bolj, ko je pred dnevi vlada to isto nestrpno, lažnivo in do obisti pokvarjeno bivšo poslanko SNS pooblastila za opravljanje nalog zagovornice načela enakosti,” je zapisal Miheljak. In si s tem prislužil tožbo, v kateri mu nekdanja poslanka SNS očita, da je zagrešil kaznivo dejanje razžalitve.

In prav ta “nestrpna, lažniva in do obisti pokvarjena bivša poslanka SNS” sedaj napada notranjega ministra Vinka Gorenaka in pravi, da “se nedopustno norčuje iz prebivalk in prebivalcev, ko (v svojem blogu) med drugim piše, da so pokojnine privilegij.” Ne le da vlada z napovedanimi varčevalnimi ukrepi ruši socialno državo, ampak obenem tudi ponižuje davkoplačevalce, je včeraj Žgajner-Tavševa zapisala v sporočilu za javnost.

“Izjava, da je pokojnina privilegij in ne pravica, ob dejstvu, da v pokojninski sklad sredstva prispevajo vsi delovno aktivni prebivalci RS, pa je skrajna mera cinizma predstavnika vlade, ki očitno počne vse za ekspresno razgradnjo socialne države in solidarnosti, ki predstavljata eno najpomembnejših vrednost slovenske družbe,” je še hinavsko pomodrovala ta nekdanja desna roka propadlega mariborskega politika Saša Pečeta, ko je še vodila poslansko skupino Lipa.

Pozor: ravno v obdobju druženja z “lipeki” je Žgajner-Tavševa naredila s slovenskimi upokojenci nekaj, kar ni samo cinizem prve vrste, ampak dejansko nedopustno in odkrito norčevanje iz najbolj ranljive skupine prebivalstva. Spomnimo: leta 2008 je s svojo neresno strančico Lipa v akciji “položnice” pozivala slovenske upokojence in upokojenke, da naj jim na stranko pošiljajo položnice, ki jih ne morejo zaradi svojih socialnih stisk plačati, namesto njih pa naj bi jih plačal kar takratni premier Janez Janša!? Šlo je seveda za čisto politično goljufijo ubogih ljudi, ki jih je izrabila zgolj za svojo lastno promocijo in za promocijo svoje takratne stranke.

Zato je Žgajner-Tavševa lahko danes kot poslanka Jankovićeve PS zadnja, ki bi komu lahko očitala norčevanje iz upokojencev!

Barbara Žgajner Tavš: leta 2008 se je nedopustno in odkrito norčevala iz najbolj ranljive skupine prebivalstva, sedaj pa je naenkrat postala neoporečna varuhinja upokojencev.

Foto: arhiv Politikis.si

Št. komentarjev: 20
 1. Aga Khan pravi

  zdi se mi kot da gospa nekaj trdega drzi v roki,
  to sliko ste namenoma dali

 2. Izo pravi

  Bi ji iskreno privoščil en dan ljubezni, ki nikoli ne mine…

 3. Izo pravi

  Zapomni si, da je včasih velika sreča, če ne dobiš tistega, kar si želiš.

  Dalai Lama

 4. Franci pravi

  Tavževa je držala še kaj drugega v rokah. Je pa žalostno da jo je politika tako pokvarila, da se to vidi tudi nazven. Tavž-grdavž!

 5. JOJ pravi

  Škoda, da ne sejemo več prosa, bi bila za strašilo. Če usta odpre, pa itak.

 6. Oklep pravi

  Nacistka je članica negativne slovenije. ne čudime, saj so člani – slovenije tudi udbovci ali Miha v kup …

 7. hors pravi

  Grdavša pokvarjena!!!!!!!!!!!!!!

 8. megi pravi

  Grdula se je priključila Plenilski Stranki, ki ji je najbližja po karakterju.
  Takle pa je njen pravi obraz:
  http://goo.gl/iXgXA

  Priporočam previdnost pri gledanju…

 9. mudo moreno pravi

  Res je, Tavževi se na obrazu vidi zrcalo njene duše. Fenotip redkokdaj laže, v primeru Tavževe pa kaže zlobo, bes in nestrpnost, ki ji lahko konkurira le Svetlana. Če bo še naprej gojila in širila same negativne misli, jo bo še rak pobral.

 10. vlasansi pravi

  Tavževa bi brez pretvarjanja lahko zaigrala v filmu ” Zlobne ženske”.

 11. Trsten pravi

  Njena prijateljica Melita Župevc je isti blond gnoj kot Tavževa.. Okoli Zokija se je nabrala zlobna elita kot je Zoki sam.

 12. VSI STRPNI pravi

  kot sem napisal že pred leti….tale NESTRPNA nacional-socialistka se bo zelo dobro ujela z balkanskimi NESTRPNIMI rdečimi svinjami…….in tako je bilo.

 13. VSI STRPNI pravi

  ampak takrat ko ni bila za rdečimi svinjami, tale NACIONAL-SOCIALISTKA je bila gledana postani s strani rdečih udbovskih trobil….sedaj pa, ko je postala del kučanovega rdeče svinjskega klana je vse OK….hahahahahahahahah

 14. Franci pravi

  Fuj in fej od te tavževe grdavževe. Samo takšno kljuse se lahko spajdaši z opankarjem in potem tako nemarno in nesramno zavaja in laže slovenski javnosti.

 15. Ota pravi

  Tale packa podfulena mene ni nikoli prepričala. Sedaj bo zopet igrala glavno vlogo in se šopirila, itak pa vemo, da je strankarska ptica selivka.To njeno sprenevedanje je zelo žaljivo. Gospe pa povejte, da previligirane pokojnine so norčevanje iz upokojencev in te pokojnine je nujno potrebno ukiniti, teh pokojnin sploh ne bi smelo biti. Ona bi pa sedaj zopet rada šarmirala strice seveda upokojence pa saj je brez zveze govoriti poznamo jo kot arogantno, agresivno in nestrpno žensko, ki se ima za zelo pametno jaz pa o tem nisem čisto prepričana. Jankovičevi PS bo naredila več škode kot koristi. To je samo moje mnenje.

 16. mudo moreno pravi

  Janković je imel res srečno roko pri naboru svojih parlamentarnih pribočnikov: en bolj trčen od drugega, vse babe pa blond do amena. S tako opozicijo si Janša lahko podplate obriše.
  Če imaš v stranki Mršola, Bosnića, duplega Mišića, župevko-ko-ciper-tausch, res nisi grožnja vladi.

 17. Ota pravi

  Mudo BRAVO, bolj resnično resnice ne moreš napisati. Komentar za čisto 10.

 18. MEFISTO pravi

  Muhe gredo najraje na drek.

 19. Krpan pravi

  Zakaj so v vrstah levakov tako grde babe ?

 20. […] Poslanka Jankovićeve Pozitivne Slovenije (prej poslanka propadle Lipe, še prej poslanka danes izvenparlamentarne SNS) Barbara Žgajner Tavš se je kot političarka vedno želela profilirati kot socialno čuteča oseba, malodane že kot varuhinja socialne države. Prejšnji teden smo na našem portalu jasno in argumentirano povedali, zakaj je Žgajner Tavševa zadnja, ki bi lahko komu očitala norčevanje iz najbolj ranljivih skupin prebivalstva kot je to nesramno očitala notranjemu ministru Vinku Gorenaku. […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen