Andrej Šircelj: Kompromisi s socialnimi partnerji bodo potrebni!

1

Poslanec SDS Andrej Šircelj zavrača očitke Pozitivne Slovenije, da želi vlada varčevalne ukrepe uveljaviti s pritiski in “strahovlado”. Poudarja, da bo za sprejem varčevalnih ukrepov potreben kompromis, čeprav brez ukrepov na strani potrošnje ne bo šlo.

Šircelj je, kot je dejal v današnji izjavi za medije, vesel konstruktivnega odziva SD, ki bo vladne ukrepe preučila, odločno pa zavrača očitke Pozitivne Slovenije, da želi vlada varčevalne ukrepe uveljaviti s pritiski in “strahovlado”.

“Ravno nasprotno,” pravi Šircelj. Po njegovih besedah je skrajni čas, da se varčevalni ukrepi sprejmejo skupaj s socialnimi partnerji. Poudarja, da je vlada svoje predloge dala v razmislek socialnim partnerjem, kar izraža njeno voljo, da skupaj pridejo do učinkovitih rešitev, ki bodo sprejemljive za vse.

Kompromisi bodo tako po njegovem mnenju potrebni, čeprav brez ukrepov na strani potrošnje ne bo šlo. Poudarja še, da ne gre za varčevalne ukrepe, pač pa le za zmanjšanje potrošnje. Porabo je namreč treba omejiti na tisto, kar dejansko porabimo.

Šircelj poudarja tudi, da gre le za prvi niz ukrepov za stabilizacijo javnih financ, sledili pa bodo tudi ukrepi za večjo konkurenčnost gospodarstva, sanacijo bančnega sistema ter zaostrovanje odgovornosti za lastnino.

Poslanec SDS se je odzval tudi na predlog Pozitivne Slovenije za dvig zgornje meje DDV. Prepričan je, da situacija še ni takšna, da bi bilo treba poseči po teh ukrepih. Meni, da bi dvig DDV predstavljal udarec najšibkejšim ter bi zmanjšal konkurenčnost našim izdelkom in odliv kupne moči v sosednje države.(sta)

Poslanec SDS Andrej Šircelj zavrača očitke Pozitivne Slovenije, da želi vlada varčevalne ukrepe uveljaviti s pritiski in strahovlado. (foto: SDS.si)

Število komentarjev: 1
  1. MEFISTO pravi

    Pozitivna Slovenija, kako ponesrečeno ime!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen