Žurnalova novinarka Tjaša Pureber bi po “kubansko-revolucionarni” metodi reševala Slovenijo!?

29

Da je Žurnal 24 s svojimi prispevkih včasih za “leseno žlico”, smo na Politikis.si že poročali, ko je njegov urednik Goran Novković razglabljal o en teden starih prognozah neke vedeževalke, ki je seveda za Janeza Janšo videla same “lepe” stvari.  

Pred kratkim pa se je podobnega “zastarelega” novinarskega pristopa lotila tudi Žurnalova komentatorka Tjaša Pureber. Prav zaslovela je z zapisom v enem izmed svojih komentarjev za Žurnal 24 (povzemali so je že nekateri drugi mediji, denimo tudi Finance). Konec januarja je denimo zapisala: “Bolj kot varčevanje potrebujemo vizijo, kako izboljšati standard ljudi prek grajenja prehrambne samooskrbe, direktne demokracije, spodbujanja kooperativ in pravične razdelitve dohodkov. Ne govorimo o utopiji, ampak realnih rešitvah, ki jih prakticirajo v številnih državah tako imenovanega tretjega sveta: Venezueli, Argentini, Kubi. V marsikateri so po kazalnikih socialne varnosti precej pred nami.”

Da je Kuba veliko bolj socialno varna kot Slovenija?! Pureberjeva še očitno ni bila na Kubi, pa tudi statistika tega področja ji je verjetno precej tuja. No, ta novinarski doprinos k reševanju krize v Sloveniji si lahko v celoti preberete tukaj: http://www.zurnal24.si/res-le-zakaj-potrebujemo-kulturo-clanek-146865. Seveda tudi Pureberjeva ne pozabi omeniti Janševe “nejasnovidnosti” pri sodelavanju s sindikati, kulturniki in pravniki.

A od kot novinarki Pureberjevi takšne “revolucionarne” ideje za reševanje krize? Predvsem si je potrebno pogledati njen intelekutalni temelj, ki ga je kronala njena diplomska naloga. Leta 2010 je namreč diplomirala na FDV z nalogo: Revolucija kot proces (http://dk.fdv.uni-lj.si/diplomska/pdfs/pureber-tjasa.pdf). Mentor: Mitja Velikonja, somentorica Marta Gregorčič. Že prvi stavek diplomskega dela je precej zabaven: “Cilj raziskovanja, ki izhaja iz anarhistične misli…”.

Mimogrede, Purebrova pa je tudi voditeljica oddaje “Poslansko vprašanje” na dolenjski lokalni televiziji Vaš Kanal. Oglejte si sledečo povezavo: http://www.vaskanal.com/arhiv-oddaj/video/1264/Poslansko-vpra%C5%A1anje-Matja%C5%BE-Han%2C-junij-2011a.html.  

Tjaša Pureber, supernovinarka, ki se pri svojem novinarskem razmišljanju ideološko očitno napaja iz bogate zgodovine komunističnih revolucionarnih idej…

Foto: mediaspeed.net

Št. komentarjev: 29
 1. JOJ pravi

  Jest sm se že organiziru! Prosim bralce tega portala za pomoč v obliki ključev, šraufov in podobnega, da bo lahko špilu pna Prešercu.
  http://www.youtube.com/watch?v=w0myibc4AbA

 2. Optimist pravi

  Ne bi razpravljal o turističnih afinitetah posameznikov, saj so različnim ljudem všeč različne stvari (Kuba ali Lihtenštajn, Hrvaška ali Ciper). Zaradi tega smo različni, kajne?
  Ampak poudarjam pa navedbo zgornjega zapisa, da “…je diplomirala…” (torej ni kupila diplome), česar pa mnogi zase ne morejo dokazati.

 3. MEFISTO pravi

  Tej se pa že na zunaj vidi, da je pametna.

 4. Ivan (janez) pravi

  Tudi po Politikosu bo v kratkem posegel Anonymous.

 5. micka pravi

  Ne vem, če se lahko reče diploma tistemu kar dobijo študentje ko zaključijo FDV. Mislim,d a gre bolj za nekakšno partijsko pristopnico. In Marta Gregorač, kdaj smo jo že videli, še kot štuidentko ko je vpila pred parlamentom in glej ga zlomka, to je pot do akademske kariere. Diploma kar na pločniku, magisterij v protestih, doktorat z maskami in kamni?

 6. anakonda pravi

  Poleg Ivana-Janeza še nora krava Tjaša Pureber. Imenitno! Bosta skupaj krulila in mukala. Pa še Stanovnika naj povabita.

 7. MEFISTO pravi

  ANAKONDA. spet žališ krave!

 8. Banda rdeča pravi

  Še ena iz valilnice fdv-jevskih spranih pisunov.

 9. mudo moreno pravi

  Kaj počnejo s temi ubogi reveži na FDV-ju, bo verjetno tema kakšne bodoče medicinsko-forenzične študije. Z ozirom na to, da poznam nekaj ljudi, ki so se šolali na tej mesoreznici, lahko rečem, da so bili prej živa bitja, pa šolanju pa roboti. Ali so krivi elektrošoki, lobotomija ali kaj še močnejšega, bodo enkrat ugotovili forenziki.
  Morda pa je kaj tretjega. Morda ima prav Anakonda, ki omenja nore krave. Morda jim v menzi FDV v hrano dodajajo možgane norih krav, saj veste, prioni in te finte. Ubogi ljudje, saj ni čudno, da so zmešani ko kurji drek.

 10. Optimist pravi

  Ni mi jasno, kakšna je razlika med človekom ki je diplomiral na FDV, FS ali FGG. Saj človek je le človek in če ga 4 do 5 let na enem faksu spremeni tako da začne namesto “Na golici” peti “En hribček bom kupil”, potem je ta človek že v štartu labilen. Rabi še dodatno izobraževanje npr. na Fakulteti za evropske vede.
  Pravzaprav tudi uradna diploma in kateregakoli faksa ni merilo o naravi določene osebe. Torej je vsako pljuvanje po izobraževalnih ustanovah popolnoma odveč.
  Sicer pa, ali ni tudi Ivan-Janez-Tomaž nekaj končal na FDV ?

 11. mudo moreno pravi

  Ne bo držalo, optimist!
  Če je output ustanove formalno izšolan kader, ki je nezaposljiv, potem je obstoj take ustanove nesmiselen.
  Slovenija rabi delavce, rabi rokodelce, rabi kmete, rabi tehnike in inženirje.
  Na voljo pa ima: FDVjevce, Filofaksarje, ekonomiste, pravnike, AGRFTjevce….
  Ti ljudje si z diplomo lahko obrišejo rit. Večina od njih ne bo nikdar delala v svojem poklicu.
  Nujna je uvedba psihometričnih testov. Ljudje ki ne dosegajo IQ 120, nimajo na Faksu kaj početi!

 12. VSI STRPNI pravi

  od teh nestrpnih kulturno balkanskih RDEČIH SVINJ ne razumem, ZAKAJ KURAC se ne izselijo v NJIHOVE SVINJSKO RDEČE RAJE…čeprav le za eno leto…….ajde rdeče -nostalgična NESPOSOBNA novinarka zakaj ne ODJEBEŠ iz EU-ja in tako odneseš s seboj tvojo NESTRPNOST in SOVRAŠTVO?

 13. VSI STRPNI pravi

  in ker sem sedaj jezen na to RDEČO PRASICO se sprašijem ali ta PRASICA ve KOLIKO drugače mislečih ZAKOLJE kastrova komunistilča KUBA vsako leto? ali ve ta PRASICA, koliko KUBANCEV je MORALO ZBEŽATI iz KUBE?
  ali ta NEUMNA PRASICA rabi kakšen NASLOV , da ji povedo KAKŠNO je življenje na KUBI (razen tistih 20% rdeče svinjskih KOMUNISTIČNIH KUBANCEV , ki jebe vse OSTALE?
  ampak res je, taki NESTRPNI in NEUMNI BEDAKI postanejo novinarji le v SLOVENISTANU……..

 14. TIMIS pravi

  Strpnež
  Mešaš ideologijo z režimom (oblastjo), ki le to izkorišča.
  Komunizem v ideologiji ni slab, so ga pa apostoli grdo izkoristili.

  Podoben primer je tudi naša ljuba cerkev…

 15. mudo moreno pravi

  Timis, ne govori oslarij.
  Komunizem je v svojem jedru navadna laž.
  Krščanstvo pridiga, da si bodo ljudje pridelali odrešitev z vzornim življenjem in obljubljajo nebesa, a šele po smrti, na onem svetu.
  Komunizem obljublja odrešitev na tem svetu. Kar je seveda nesramno zavajanje in 100x debelejša laž kot vera v posmrtno odrešitev.
  V Genezi je zapisano božje priporočilo Adamu: V potu svojega obraza si boš služil kruh!
  In tako svet dejansko funkcionira. In kdor ponuja odrešitev na tem svetu, prinaša le nezaslišano trpljenje. Tisti, ki danes ponujajo komunizem so zabiti ko štirna. Komunizem je empirično dokazana bedarija ki ne funkcionira v realnem svetu, le v glavah histeričarjev.
  Komunizem in krščanstvo imata zelo važno skupno točko: oba sta Židovski iznajdbi za dresiranje neumnih goyimov.

 16. regius pravi

  Mudo, zdaj pa ne zastopim..A niste desni vsi farški in pobožni?

 17. mudo moreno pravi

  Vidiš, kako malo razumete levičarji svet okoli sebe. Živite v svojem svetu fantazije, kjer si predstavljate, da smo desničarji nekakšne prikazni iz nekega davno minulega časa.
  V resnici pa smo desni kritično usmerjeni ljudje, ki smo vedno pripravljeni zavreči teorije, ki se empirično izkažejo kot lažne. In zato nas levi ne marate. Vaše teorije nimajo opore v naravi.
  Zame je vrhovna inštanca narava. Nekomu drugemu Bog. A največje vernike in zelote srečujem na levi.
  Problem je dogmatizem in fanatizem, ki po 2.sv.vojni praviloma prihaja le še iz leve strani.

 18. leon janežič pravi

  No pa smo tam! Še en produkt spranih možganov komunističnih tovarišev in tovarišic. Ta ženska nima svoje pameti,kajti dokazala je,da ima v glavi goro lažnih pravljic iz učnega repertuarja partijskih strokovnjakov. Tudi ona bo mladino učila vrjeti poslušnosti in ukazovalnosti, da morajo vrjeti kako so za ideale komunizma in socializma na Kočevskem celo medvedi nosili Titovke na glavi in se hrabro z mašinko v šapah borili proti okupatorju in domačim izdajalcem. Samo vprašanje časa je kdaj nas bo tudi ona začela na strokovni ravni žaliti s HLAPCI ! Ja pa saj se ji vidi da je brihtna kot Stanovnik, dobrosrčna in preračunljiva kot Kučan in poštena kot Jankovič. Samo bojim če so jo učili političnih vrednot Ribičiča,Zemljariča,Ertla in podobnih. Le koliko takih klonov so ustvarili.

 19. amero pravi

  Leon zelo dobro si povzel stanje te partijske novinarke. Res je to stanje zastrašujoče, da je FDV še vedno valilnica indoktriniranih družbeno-političnih delavcev.

 20. mudo moreno pravi

  Če ne bi imeli levi tetke in strički takšen medijske in akademski monopol za razširjanje svojih plesnivih idej, bi človek zamahnil z roko in si misli: pa naj verjamejo v te pravljice, konec koncev je to njihova stvar in če so srečni v svoji slepoti, sem zadovoljen tudi jaz. Pač del slovenske patologije in folklore, kot npr. pitje Močeradovca, šmarnice ali uživanje halucinogene rdeče mušnice.
  Komunizem je popolnoma diskreditiran koncept, ki je v realnem življenju pogrnil na celi črti. Ni propadel zato, ker je bil napačno izvajan. Propadel je, ker je bil napačno zamišljen. Ker je predvideval, da bo spremenil človeka. Človeka, ki je plod miljonov let evolucije, naj bi spremenil v roku nekaj let ali kvečjemu desetletij.
  A narava je rekla -njet! Človek in njegova psiha se spreminjata tako počasi, da je to merljivo šele v okviru stotisočletij. Poleg popolnega ignoriranja psihologije so komunisti skušali nategniti še zakone ekonomije, biologije in drugih naravoslovnih znanosti in polomija je bila popolna.
  Zaprtje in ukinitev FDV bi bila nujno potrebna predvsem iz razlogov higiene in medicine. Zakaj imamo bolnišnice za zdravljenje bolnikov, če imamo obenem šole za proizvajanje bolnikov?

 21. MEFISTO pravi

  Vladi predlagam, da takoj ukine FDV in razveljavi vse dosedanje diplome te fakultete, ki tudi sicer nimajo cene na slovenskem tržišču dela.

 22. MEFISTO pravi

  TIMIS, komunistična ideologija se je povsod, kjer smo imeli komunizem, uresničevala po enakem receptu.

  Glavna značilnost vseh režimov, ki so uveljavljali to ideologijo, je bila surovost in odsotnost vskršne pameti in sposobnosti za trezen premilek.

  Žrtve morajo biti, je bil imperativ komunizma.

  Celo Marks, ki je bil eden od utemeljiteljev komunizma, je cele narode obsodil na smrt, ker so bili bodisi preveč homogeni, bodisi so imeli premalo lumpenproletariata, da bi lahko uveljavili novo ideologijo, ki so jo izenačili z religijo.

  Falirana inteligenca in lenuhi so bili glavno kotišče oznanjevalcev novega in bolj pravičnega reda.

  Posledice so razvidne in transparentne.

 23. […] Mimogrede, dobro je, da je minister Türk spregovoril tudi o novinarski resnicoljubnosti. Na Politikis.si smo v zadnjih dnevih opozorili na dva primera, ki sta zelo vprašljiva v pogledu novinarske resnicoljubnosti in objektivnosti. Tako smo najprej pisali o Aleksandru Lucuju – Lucu, ki je razvijal teorije zarote o vlomu v avtomobil Radovana Žerjava, včeraj pa smo omenjali Žurnalovo novinarko, ki Sloveniji predlaga kar kubanski model nadaljnega razvoja. […]

 24. MEFISTO pravi

  Poleg lažnjivih medijev in novinarjev je treba razhajkati tudi vse butaste in pokvarjene novinarje ter medije.

 25. kranjc pravi

  Ta novinarka sigurno čita VKPB literaturo. Omenja Kubo, sigurno ne pozna razmer na Kubi, da živijo tako, kot smo živeli mi 50 leta. Za spremembo bi jo poslal, da preživi kubansko, ne turistično par let, da poskusi tako življenje, potem ne bi pisala take novinarske neumnosti in menjala mišlenje, kar se je naučina na VDF.

 26. TIMIS pravi

  @ mefistek

  Komunizem je bil odziv na surov kapitalizem 19. stoletja.
  Ljudje smo po karakterju preveč pokvarjeni za tak način družbe.

  Ideologija je bila izkoriščena, saj se je po vsaki državi, ki je doživela revolucijo ustvarila nova oblast, ki je počistila z starimi elitami.

  Ergo – izkoristili so idologijo za vzpon na oblast. Tako kot vsi do tedaj.

  JJ pa to dela sedaj, ko preganja levo elito, ki ga moti na poti do popolne oblasti;-)

 27. VSI STRPNI pravi

  timis, a tako so ti rekli, da moraš ponavljati…hahahah..kapitalizem se je uveljavil na zahodu , pa se kom,unizma tam bojijo kot hudiča…..čudno mar ne…povej mi,kaj je imela kraljevina SHS KAPITALISTIČNEGA ali romunija, ali ukrajina,rusija. že leta 1917…ajde, razumem, da so ti dobro oprali možgane ampak moraš biti res balkanska rdeča svinja, da se tega sploh ne zavedaš—–hahahahahah

 28. VSI STRPNI pravi

  timis, in ni res , da se vsakič počisti s tem kar je bilo prej )(DRUGAČE TEBE IN TAKIH KOT SI TI NE BI BILO VEČ) .,,……..demokracija ne počisti s tistimi, ki so bili prej, le upa, da pridejo k pameti,. ,…

 29. VSI STRPNI pravi

  JE PA PROBLEM, BALKANA, DA NI politično počistil in lustriral komunjzerjev iz državnih jasli…in TO še vedno plačuje….zato sta celo romunnija in bolgarija prej vstopili v EU kakor HR in da ne govorimo o SRB in ostalih……

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen