Vinko Gorenak, minister, ki bloga, “tvita” in kaže paštete: Problem sta SDS in jaz!

46

Vinko Gorenak se je na ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) vrnil po dobrih šestih letih, tokrat kot minister. Pravi, da je tam že domač, edina razlika pa je ta, da je v hiši več ljudi. Po slabih dveh tednih ministrovanja so njegovi cilji jasno začrtani, želi si spremembo policijske zakonodaje, sprememb ne izključuje tudi glede tožilske. Intervju je pripravila Slovenska tiskovna agencija.

Na spletu ste bili dejavni že kot poslanec, pišete blog, aktivni ste tudi na Twitterju. Menite, da je to pomembno za komunikacijo z ljudmi tudi sedaj, ko ste v vlogi ministra?

Blog sem začel pisati v času pred volitvami leta 2008, takrat je bilo obiskovalcev zelo malo. Danes pa je obiskovalcev prek 30.000 na mesec. Zdi se mi, da je pisanje bloga pomembna zadeva, da niso ljudje obveščeni zgolj z nekimi uradnimi dokumenti in uradnimi izjavami, intervjuji.

Pomembno se mi zdi tudi tako komuniciranje z najnižjim nivojem v policiji, saj v policijski hierarhiji poskušajo šefi vedno prikazovati neko boljšo situacijo, kot je v resnici. So pa okoliščine sedaj, ko sem minister, nekoliko spremenjene.

Na kakšen način? Znani ste po svojih ostrih izjavah, boste ohranili takšno ostrino?

Jaz bi imel danes na blogu za napisati veliko veliko več, kot sem imel za napisati nekoč. Se pa zavedam tega, da sem bil v državnem zboru v vlogi enega od 90 poslancev, tukaj pa sem v vlogi ministra. A te ostrine ne izključujem – tam, kjer bo to nujno potrebno.

Če ostaneva pri policiji. Ves čas ponavljate, da je razrešitev generalnega direktorja policije opredeljena v zakonu o policiji. V zakonu med drugim piše, da je razrešitev mogoča v primeru hujše kršitve ali škodovanju ugleda policije. Ali bi vožnja Janka Gorška z neregistriranim službenim vozilom lahko ustrezala temu?

Prekršek je bil bil storjen v času pred mojim prihodom na ministrstvo. In če jaz danes posegam za nazaj, je vprašanje, do kje lahko posegam, ali je to obdobje enega, dveh ali petih let.

Kakšno stališče sicer zagovarjate glede imenovanja generalnega direktorja policije, naj bo to javni ali interni razpis?

Oba policijska zakona, ki sta bila v proceduri lani, to sta zakon o organizaciji in delu policije ter zakon o policijskih pooblastilih, bosta šla po mojem mnenju v roku enega meseca naprej v postopek. Zakon o policijskih pooblastilih ne bo skoraj nič oziroma ne bo spremenjen. Zakon o organizaciji in delu policije bo pa spremenjen na način, da je generalni direktor policije tako kot vsi drugi šefi organov v sestavi imenovan po splošnih predpisih, ne pa po zakonu o policiji.

Obstoječi sistem je tak, da omogoča nekomu, ki je bil, oprostite, šef vratarjev, ima pa fakulteto in ustrezne pogoje, priti na mesto generalnega direktorja. To je neumnost in to bomo tudi odpravili. Na razpis se lahko prijavi kdor koli zunaj policije, ki izpolnjuje pogoje, in z dnem imenovanja postane policist. To stanje ni dopustno.

Nacionalni preiskovalni urad pa bo postal del kriminalistične policije.

Ko že omenjate NPU – pravite, da je za vas najboljša možnost selitev v stavbo na Litostrojski. A računsko sodišče je tudi za to stavbo izdalo negativno mnenje.

Ne. Pri stavbi na Dimičevi je računsko sodišče izdalo negativno mnenje in naložilo ukrepe, ki jih treba izpeljati. Negativno mnenje za stavbo na Litostrojski pa je bilo zgolj zaradi postopka, češ da bi moral biti razpis, ne pa zaradi vsebine.

Na Litostrojsko so se že preselili drugi uradniki, tudi stavba naj bi bila prilagojena njim. To pomeni dodatne stroške.

Nič hudega. Trideset tisoč evrov, je to strošek? Desetega marca bo vlada sprejela načrt prostorske namestitve vseh ministrstev glede na nove reorganizacije. Jaz pričakujem, da bo ta načrt vseboval jasno zavezo, da se na Litostrojsko seli MNZ z NPU in policijo.

Uradniki, ki so sedaj na Litostrojski, se ne želijo seliti in iskati novih prostorov.

Mislite, da bomo uradnike vprašali, kam se bodo selili? Vlada bo določila. Če so ti stroški znašali nekaj deset tisoč evrov, lahko plačamo še nekaj nekaj tisoč evrov, da se bodo selili drugam. Ker s tem odpadejo stroški 150.000 evrov mesečno za stavbo na Dimičevi. Zagotavljam vam, da bomo pogodbo z gospodom Pogačarjem prekinili.

Ali ste že bili kaj v stiku z njim?

Ne. Imamo pa stališče državnega pravobranilstva glede posledic prekinitve pogodbe. Šel bom v pogajanja s Pogačarjem, da se iz stavbe izselimo prej kot v šestih mesecih in pogodbo prekinemo. Če to ne bo šlo, bomo pogodbo odpovedali po sodni poti.

Stranka, ki je predlagala prenos tožilstva pod MNZ, bo morda predlagala ponovni prenos tožilstva pod pravosodno ministrstvo. Ali boste vi vztrajali pri tem, da tožilstvo ostane v okviru pristojnosti MNZ?

Lista Gregorja Viranta je predlagala, da gre tožilstvo pod MNZ. Mi smo to zapisali v koalicijsko pogodbo in to je danes “zakon”. Ta zakon se spreminja s podpisom predsednikov petih koalicijskih strank. Če bo do te spremembe prišlo, bomo to spoštovali.

Vas pa glede samega prenosa pristojnosti v okvir MNZ ne moti, da se s tem ne strinja velik del stroke?

Ne, čisto nič me ne moti. Seveda so vsi proti, odločitev pa bo prineslo ustavno sodišče, če bo o tem odločalo. Vsi gospodje, ki so proti, pa prav tako lahko podajo pobudo ustavnemu sodišču.

Kaj pa vi osebno menite? Da je bolje, če je tožilstvo pod MNZ ali pod pravosodnim ministrstvom?

Če gledam z osebnega vidika odgovornosti, bi, verjemite mi, raje vodil ministrstvo, ki ima 50 zaposlenih in ne 10.000. Če pa gledam širše, sem globoko prepričan, da taka umestitev na dolgi rok prinese samo pozitivne posledice.

Bili ste poslanec SDS, predsednik vaše stranke Janez Janša pa je v kazenskem postopku. Kako boste kot minister “preprečili” morebitno skušnjavo SDS, da bi poskušali “obraniti” Janšo?

Zdaj bom pa tudi jaz postal malo provokativen. Jaz ne vem, kaj se je dogajalo leta 2010, ko je nekdanji pravosodni minister Zalar poslal “hordo” preiskovalcev, ki so preiskovali, kako poteka proces Berglund. Vse je bilo v redu, pa so premetali celo ljubljansko tožilstvo, potem pa je ustavno sodišče prepovedalo tako početje s prepovedjo uporabe državnotožilskih navodil.

Jaz iz medijev očitno vidim, da sta problem SDS in Gorenak. Če bi tukaj sedel minister LDS, bi bilo pa vse v redu. Kako pa jaz lahko vplivam glede Janše? Stvar je na sodišču.

Kjer pa v postopku sodeluje tudi tožilstvo. Menite, da ne more na nikakršen način priti do nekega neformalnega vplivanja?

Kako? V zakonu je jasno napisano, kaj jaz lahko naredim do tožilske organizacije. Neodvisnost tožilca je bila, je in bo.

Ob primopredaji poslov ste na novinarsko vprašanje, ali boste predlagali, da se nekatere afere, denimo afera Baričevič, začnejo ponovno preiskovati, odgovorili, da morate najprej videti, v kateri fazi so ti postopki. Ali ta odgovor ne pomeni napovedi vmešavanja v konkretne zadeve?

Jaz bi vas lepo prosil, če bi tudi leta 2010 vprašali Zalarja, kaj je počel na ljubljanskem tožilstvu. Jaz ne morem, ne smem in ne bom vplival na to, kaj je z zadevo Baričevič. V okviru zakonskih pooblastil bo tožilec tisti, ki bo povedal, kako je s to zadevo, odločitve so pa njegove.

Od generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja pričakujete, da vam sporoči, katere zakonske spremembe so potrebne.

Generalni državni tožilec ima po moji oceni premalo pooblastil. On mora imeti taka pooblastila, da bo vsak trenutek vedel, kaj se dogaja s posameznim spisom.

Ali vam je Fišer že odgovoril?
Ne, ni še. Če misli, da spremembe niso potrebne, potem je pa v redu.

Ste pa izrazili nezadovoljstvo zaradi imenovanja Boštjana Škrleca na mesto generalnega direktorja tožilstva.

Absolutno, to je velika svinjarija.

Bi vi šli v spremembo zakona in ukinitev te funkcije?

Bomo videli, o tem se bom odločil kasneje. Ampak, stanje je pa jasno, državno tožilstvo je imelo t.i. generalnega sekretarja. Minister je ukinil to delovno mesto, predpisal nov pogoj, in sicer pravniški državni izpit, ki ga gospa, ki je deset let opravljala te naloge, ni izpolnjevala. Torej je minister Zalar ustvaril delovno mesto, da je tja zaposlil državnega sekretarja Škrleca (Škrlec je bil državni sekretar na pravosodnem ministrstvu v času, ko je to ministrstvo vodil Zalar, op.a.).

Vendar je ta funkcija opredeljena v lani sprejetem zakonu.

Seveda je opredeljena v zakonu. Opredeljujejo jo pa zlonamerno in nesramno. In to je neodgovorno. Upam, da boste do mene tolerantni, če bom spremenil ta zakon.

Če preideva na prometno zakonodajo. Zakaj menite, da treba spremeniti sedanjo?

Prometna zakonodaja je stvar prometnega ministra Černača. Sicer pa je ena od pomanjkljivosti administracija. Dokler mora policist izpisati 42 rubrik za 10 ali 20 evrov kazni, potem policist več stane, kot je vreden prekršek, če gledamo z vidika, kaj država dobi nazaj.

Temeljni razlog, zakaj bom zagovarjal spremembe, je v tem, da Slovenec ne more plačati trikrat višje kazni kot pa Nemec pri trikrat nižji plači. To je skregano z vsako logiko.

Vi ste edini minister, ki ste doslej komentirali razrešitve Selana, Guliča in Koširja. Rekli ste, da so bile te zamenjave potrebne. Zakaj?

To ni moja pristojnost. Jaz sem glasoval za, ni pa moja naloga, da to komentiram. Če bi menil, da niso potrebne, potem ne bi glasoval za.

Spomnimo še na to: Gorenak je na nedavni tiskovni konferenci zelo nazorno – s pašteto, pokazal, kako nepotrebna je določena administracija v policijskih vrstah, če gre za zares bagatelne prekrškovne zadeve vredne nekaj evrov…

Notranji minister Vinko Gorenak je odlično odgovoril na nekatera provokativna vprašanja STA in spomnil, kako je nekdanji pravosodni minister Aleš Zalar poslal na ljubljansko tožilstvo “hordo” preiskovalcev, ki so preiskovali, kako poteka proces Berglund.

Foto: arhiv Politikis.si

Št. komentarjev: 46
 1. Ivan (janez) pravi

  Gumenjak je eden izmed najbolj zvestih in slepo vdanih Majerjevih vojščakov. Vse te grožnje v zvezi z odpuščanjem so le slepilni manever, da bi lahko odpustil tiste ljudi, ki so včasih delali z njim in vedo kakšna nesposobna in zahrbtna (špijoniranje za SDV) j kreatura e bil. Sicer pa je njegova glavna naloga zaščita monarha z gradu pred roko pravice (Patria);

 2. Ivan (janez) pravi

  Res je, Gumenjak ,problem je s tabo in tvojo stranko, natančneje s tvojim šefom, ki se je priplazil na oblast brez podpore volilcev, sedaj pa grozi državljanom, da ne bodo dobili plače, socialnih transferjev in pokojnin in da bo veliko ljudi ostalo brez služb. Ali bo prevarantski in izsiljevalski premier prevzel odgovornost za poslabšanje zdravja ljudi zaradi takšnih napovedanih negotovosti?

 3. Dani pravi

  nick ivan-janez, zate je dr. Gorenak tata mata. A ti tudi spadaš v del državne uprave, ki samo parazitira in nič ne dela? Se bojiš metle, ki bo pometla z nedelavnimi in nesposobnimi, mar ne? Komunističnih časov je konec enkrat za vselej! Sedaj pa se kar idi v Murgle jokat!

 4. regius pravi

  Cerkev obdavčit pa bo vse rešeno. Denarja ko blata, samo pravim ga je treba vzeti, ne pa delavcem.

 5. Trsten pravi

  Vinko, polcaje je treba izobrazit, da bodo falote lovili ne pa, da se pripeljejo za tabo in te oglobijo zato da si napolnijo proračun.
  Lansko leto je Zoki pobral za 5 miljonov EUR glob samo v LJ.
  Ne se zgledovat po tej kreaturi.

 6. mali pravi

  Zanimiva in slikovita je pripoved ministra g. Gorenaka na TV o zapletenosti in stroških postopka, če kdo ukrade pašteto vredno pol evra.
  Jaz sem se 18. avgusta 2011 oglasil na policijski postaji Š. z namenom, da prijavim odtujitev dveh traktorjev s priključki v času moje odsotnosti.
  Sprejet sem bil na hodniku, kjer se je bilo zelo težko zbrano pogovarjat, saj so ljudje prihajali in odhajali ter se pozdravljali s policistom.
  Noben zapisnik se ni naredil, kljub moji zahtevi in prošnji in ničesar mi ni bilo potrebno podpisati. Le nekaj moji osebnih podatkov si je policist načečkal na list papirja iz ostanka malo večje beležke. Moj obisk na policijski postaji in prijava, da bo zabeležena v dnevno poročilu, je rekel. Kako in koliko točno, če pa policist ničesar ni sproti zapisoval? Če se je morda kako drugače beležilo mi ni bilo povedano.
  Nobenega zanimanja za povedano, a neverjeten izbruh zanimanja, kdo je sodnik v neki pravdi v kateri sem udeležen in obširna razlaga zakonskih členov, pravic in nevem česa vse še, ki pripadajo mojemu nasprotniku…
  S pozdravom in “hvala za prijetno kramljanje” s strani policista, sem zapustil p p.
  Intimno, ne strokovno, pa mislim, da se je v tem dogodku Nekdo fajn “hecal” iz mene, tudi v nasprotju s 14. členom Slovenske ustave.
  Ministru g. Gorenaku želim veliko korajže in uspeha pri delu, nam navadnim pohojenim črvekom pa, da bi ministrovo korajžo in uspešnost začutili tudi v nabolj oddaljenih in senčnih grabah naše ljubljene Slovenije!

 7. Sončni kralj pravi

  Gorenaka si lahko ostali ministri vzamejo samo za vzgled. Takoj se je lotil dela in rezanja nepotrebnih stroškov na svojem ministrstvu. Samo upamo lahko, da bodo temu zgledu sledili tudi vsi drugi ministri Janševe vlade.

 8. megi pravi

  Tudi med policaji vlada drugačno vzdušje, boljše, kot pa prej pod pasjo princeso.
  Odkar ni več pasje princese, je tudi njen Pudel Goršek veliko bolj ustrežljiv.

 9. Kazimir pravi

  Gorenak je res fant od fare. In praktik je!! Glede na faraonko KK pa itak.

  Ona nima pojma kako je biti človek na spodnjem ustroju družbe. Nima prav nobenega stika z ljudstvom, v tem je problem!

  Živi razkošneje v Holivuudu! Kot niti Brad Pitt in Angelina ne živita! Dobesedno.

 10. anakonda pravi

  @ REGIUS, ti si neumna slepa kura. Ne bomo obdavčili cerkve, temveč take kriminalce kot si ti. In pa Ivan janez. Pa je še kar nekaj takih mafijcev.
  Odprite denarnice!!!

 11. Ivan (janez) pravi

  Anakonda, samo groziti znate, kot vaš Tomaž Majer! Saj, drugega mu ne preostane, oktroirancu! Tega tvojega Gumenjaka pa dobro poznam. Na inšpektoratu milice je bil popolnoma neuporaben. Morda bo sedaj kaj bolje, ker bo le zvesto izpolnjeval ukaze!

 12. regius pravi

  Anakonda, več kot dovolj mafijcev imate sami. Pa osnovnošolce Simčiče in razne Mariniče..Pa ne me žalit s kriminalcem, bom zahteval tvoj IP.
  Največja mafija je pa v RKC. Tistih 800 mil. ki so jih sfrčkali bogve kam, bi zdajle prav prišlo. Čudno, da Janša ni dal za finančnega ministra Kraševca…A ni dober in sposoben? Za pornjake vrtet po T2ju je bil.
  Denar ne smrdi, ane.

 13. Vlado pravi

  Groza , kaj vse se dogaja pri posameznih policajih in kdo vse gor plača zaradi gnilih posameznikov pri policiji .
  Pri nas blizu celja ljudje še danes po dosti letih z strahom govorijo o invalidu , ki bi naj naredil samomor z obešenjem . Invalid na vozičku ni se mogel samostojno premakniti na vozicki niti po nosu popraskati bi naj naredil zanko ter jo namestil nekam gor in potem na vrat . Ženska z vzhoda , katera je živela z njim pa nič ni opazila . Policaji so zapisali da je bil samomor in pika in se niso nič vprašali kto mu je prinesu materijal za zanko in niso upoštevali tega da rok ni mogel dvignit .
  Ženska se še naprej veselo flinta naokrog .
  Taki policaji so žalitev za vse poštene policaje zato tudi jas želim novemu ministru dosti sreče !!!!!

 14. Ota pravi

  Ivan-Janez, zagotovo ti je vzgled JJ, to se vidi s tvojim psevdonimom. Torej vidiš bau – bau-e, resnično me zanima katera je tvoja stranka, zagotovo tista, ki nas je pahnila v skorajnšnji bankrot. Poznaš g. Gorenjaka, vsaj izražaj se spoštljivo, torej on je napredoval do samega vrha, ja kje si pa ti ostal, kje so tebe pohodili, da danes bevskaš in laj naš, kajti očitno je, da si neuporaaben sam. Ja hudo je to če se človek precenjuje, to je res hud problem, to je dokazala tudi prejšnja vlada, kateri si naklonjen. Minister Gorenjak pa je odločen, pošten in zna delati to pa ne paše tistim, ki so nedelavni.
  Beri še kaj drugega pa boš ugotovil, da SDS priljubljenost raste, torej nič od tega kar ti pisariš ne drži.

 15. Petrovc pravi

  POŠTENO: g. Gorenak je pošten in načelen človek! Svojih obljub se je lotil takoj in uresničuje svoje besede, dane nam! KOLIKO TAKIH LJUDI ŠE IMAMO!!!
  Pričakujem, od vseh, da bodo vsaj malo tako pošteni in Gorenaku priznali moško držo!
  Gopspod Gorenak, kapo dol pored vami, spoštujem, cenim in podpiram vas v celoti!

 16. Petrovc pravi

  DOKAPITALIZACIJA ROPARJEV:
  In nam na vseh poročilih spet lajnajo, da je NACIONALNI INTERES dokapitalizacija GP Primorje!
  Roparja in popolnega levaka, Černigoj D., ki je posle samo navidezno predal še večjemu roparju in popolnemu lenuhu in nesposobnežu Čotarju, v by-pass firmi! In stečajno upraviteljico M. Novak!
  Banda treh levakov iz SD!
  Ta Novakova je doma na Jesenicah! Poznana daleč naokoli, kako je pokradla Kovinar, Železarno, v Ljubljani pa s Šešokom ISKRA PRINS!
  Gre za človeško in spolni popolnoma frigidno in ledeno žensko! Pravnico, Petrovc jo je na enem teh podjetij zjebal do fondamenta!
  NOBENE DOKAPITALIZACIJE PRIMORJA!!!!!
  Firma je polna levakov in požrešnežev!
  USTANOVIMO NOVO GRADBENO PODJETJE IZ SPOSOBNIH, STROKOVNIH IN DELOVNIH!

 17. megi pravi

  rdeči omejenčki kot regius in Ivan,
  kot kriminalce vidijo Mariniča, ki ga že 2 leti obtožujejo (zanimivo!) ponaredka in pa nove žrtve Simiča, vseeno pa jim je, da se je v tujino nelegalno prelilo 12 milijard davkoplačevalskega denarja.

  Ne morem in ne morem razumeti tako hude zaplankanosti, še Butale so bolj dojemljive.
  Rdeče pranje možganov je bilo očitno tako hudo, da je retardiranost trajna.
  Seveda pa gredo tem opranoglavcem na jetra pokončni in kleni Slovenci, kar Janša in Gorenak vsekakor sta.
  Dajmo Gorenak, lopove na hladno!!!!

 18. megi pravi

  regius in Ivan,
  sta sovražnika slovenskega naroda in podpirata naslednje:

  Socialno ogroženi v naši državi dobijo socialno pomoč.
  To socialno pomoč morajo vrniti oni ali dediči.
  Torej to ni pomoč, ampak KREDIT.

  Tajkuni: Šrot, Bavčar, Kordež, Tolšakova, Pavček itd so dobili od državnih bank kredite.
  Te kredite jim ni treba vračati.
  Torej so dobili od države SOCIALNO POMOČ.

  Iz tega sledi, da vsi zakoni, ki jih je predlagal vlada KGB pomenijo NATEG za Slovence!!!
  Tudi Družinski zakon je NATEG!
  zagovarjata naslednje:

 19. Petrovc pravi

  V VEDNOST IN SPOMIN: vesm ki ste Gorenci, ki ljubite SLo Hokej, ki ste navijali za hokejiste JESENIC!
  Jeseniški hokej so uničili in pokradli:
  1. POLJANŠEK SILVO!
  2. JURE KOŠIR (Črnogorec)!
  3. ŠUVAK (Hrvat)!
  Ti trije so uničili hokej na Jesenicah!

 20. Petrovc pravi

  NE MORETE VERJETI: nobenega problema s pedri in lezbačami nimajo v Rusiji, Aziji, Afriki!
  Se vprašate zakaj?
  Ker vsaka oblika nenaravnega življenja propade takoj, v trdem boju preživetja, bolani padejo pod zobmi in kremplji plenilcev!
  IN TAKO JE PRAV!
  Zahodna družba pa je BOLANA, IZPRIJENA, LENA in TOPOUMNA!
  IN GLASOVAL BOM P R O T I !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  V KORANU LEPO PIŠE:
  “Ni boljšega mesta za molitev ženske, kot za domačim ognjiščem!”
  PAMETNO!
  Vse naše lezbače in pederase poslati v Afganistan med Talibe!
  Ženska je samica in njeno mesto je doma, za štedilnikom, kjer gotovi jed družini in v postelji, lahko tudi na mizi, kjer poteši potrebe moža in svoje, seveda!

 21. Rado pravi

  Gorenjak je bil komunist in kot komandir postaje Milice v Celju, direktno podrejen slavnemu udbovcu Ertlu.
  Sem mnenja, da mu ne gre verjeti. Udbaš enkrat, udbaš za vedno!

 22. Petrovc pravi

  PEDER, KI GA IZSILJUJEJO: Gregor Virant, o katerem imajo fotografije kako občuje z moškim! In peder Gregor to ve in za to je tako zmeden!
  Marš, pederu, marš iz SLO parlamenta!

 23. Petrovc pravi

  Rado: ne očitaj treske v očesu drugega, če je v tvojem bruno! Prosim, bodi pošten in korekten!

 24. Rado pravi

  He, he, Petrovc. Vidim, da se tudi ti izobražuješ iz Kusteljevega bloga. hehe!!!
  Mikestone je zakon!

 25. Petrovc pravi

  JOKAJ, MOJA LJUBLJEN OBERKREIN (GORENSKA) !
  V časih kraljice naših src, Marije Terezije, Oberkrein najbogatejša, ponosna, pokrajina od Cresa do Munchena! V Časih YU prva regija po BDP v YU!
  DANES OBUBOŽANA, IZROPANA, PONIŽANA!
  Ključni rparaji, vsi iz SD, Kotnik, Menziger, Žerjav, Bergant!
  IN NOBENA VLADA, VKLJUČNO Z JANŠEVO 2004 do 2008, NI STORILA NIČ ZA OBERKREIN!
  Mladine tu ni več, sami starci in ubogi, s povešenimi pogledi, polni žalosti in ponižanja!
  TA DRŽAVA, SLOVENIJA, JE UMORILA OBERKREIN!

 26. Rado pravi

  Kaj bi rad Petrovc? Bi se rad tepel? 🙂
  Bodimo pošteni. Kdor je bil policist v totalitarnem sistemu mu danes ni verjeti!!!!
  In glede na to, da je bil Gorenjak šef tretje najvbečje postaje Mlice v Sloveniji, je bil gotovo globoko v riti udbovskih šefov. /saj vemo kako se je včasih kadrovalo/ Če nisi bil “naš” še policaj nisi mogel biti, kaj šele šef policije.

  Bodite pametni desnica! Gorenjak vse kar izve na vladi, poroča nekdanjemu udbovskemu šefu Ertlu. (le-ta pa poroča Kučanu).
  Zajebali boste z gorenjakom, vam povem!

 27. regius pravi

  Petrovc, redko se strinjam s tabo ampak glede Viranta imaš prav. Pomembno je ,KDO ga izsiljuje. In kaj bo Gorenak naredil, ko bo poznano ime izsiljevalca.
  Biti gay ni zločin, izsiljevanje pač je.

 28. Petrovc pravi

  Rado: zakaj bi se tepla? Končno sva komerata na istih straneh, čeprav različno razmišljava! To pa je pozitivno, vodi k napredku, tvojem, mojem!
  Veš, Rado, ni važno, kaj je g. Gorenak bil davno!! Važno je, kaj in kako je živel! Pošteno, načelno! IN PREPRIČAN SEM, DA JE GORENAK POŠTEN IN POKONČEN MOŽ!
  Rado, jaz sem bil komunist, sekretar partije, visok vojaški čin rezervista JNA imam! MI BOŠ REKEL, DA SEM PRIDA NIČ!
  POVEM TI, RADO, ŠKODA JE, DA NAŠE MLADINE NE MOREMO VEČ POSLATI V JNA! SAMO ZA TO, DA BI SE NAUČILI BITI POKOREN IN MAJHEN!

 29. Sončni kralj pravi

  Rado ne laži in ne zavajaj. V nos ti gre samo to, da ni več Katarince na čelu policije, da bi se skrivale svinjarije tipa bulmastifi in NPU…

 30. Petrovc pravi

  REGIUS: BAJE IMAJO TE FOTOGRAFIJE NA OBEH STRANEH!
  Se pa strinjam, da biti gay ni zločin, toda očitno je Virant brez hrbtenice nositi svojo usmerjenost! TO PA JE PROBLEM!
  Neka tuja obveščevalna služba me je tam 1984 poklicala, ko sem delal v tujini in mi predlagala, da bi “sodeloval” v YU, za njih!
  Debelo sem jih pogledal in pihnil skozi nos, da se tako nizko pač ne spuščam!
  Pa potegnejo iz predala fotografije, kako jaham spredaj, zadaj,… domačinko!
  In naj si ogledam, da lahko pošljejo moji ženi domov!
  In drugič sem pihniul skozi nos, da naj kar pošljejo, bo žena vsaj videla, kakšnega dedca ima, ne pa drkača!
  In nikoli več se niso najavili!
  Stvar je, kako si ponosen na to, kakršen si! Virant pa ne ve, kaj bi rad! No, za šumenje Eurovčkov pač ve!

 31. Krpan pravi

  Izguba oblasti levih nesposobnežev pušča hude posledice. Radotu se zelo pozna. Žal pa so takšne mentalne poškodbe trajne, ni zdravila, ni terapije. Nekakšen guru v Murgljah baje nekaj neuspešno poizkuša. Radoti in njemu podobni, vsaj poikusite v Murgljah, izgubiti itak nimate nič.

 32. benedikt pravi

  Se enkrat, Cenzorju-em na Politikis-u! Podtikanje teksta, je kaznivo dejanje. Pricakujem POJASNILO!¿?

 33. mudo moreno pravi

  Če RADO pravi: Udbaš enkrat, Udbaš za vedno!, ga je treba resno jemati. Kajti RADO to ve iz lastnih izkušenj in mu je kristalno jasno, da iz mafije lahko izstopiš le v horizontalnem položaju, ko ti telo doseže sobno temperaturo.
  Kaj ti Regius bluziš z izjavami: Biti gay ni zločin!
  Je morda kdo od nas kadarkoli izjavil kaj podobnega? Biti gej ni zločin, je le genetska anomalija. Narava že ve, zakaj nekatere ljudi naredi drugačne in preveč spoštovanja gojim do nje, da bi se spraševal zakaj je tako in ali ne bi bilo bolje drugače. Narava je zakon in narava ima vedno prav.
  Je pa kriminal gejevsko buzeriranje in izsiljevanje družbe, naj jim omogoči privilegije ki jim jih je narava odrekla!

 34. maja pravi

  Mali, nič novega nisi zapisal, sem doživela nekaj podobnega, predvidevam na isti PP. Policija je veš vedno na strani “močnejšega”. Ko sem nekoč prijavila neko nasilje in grožnje nekega “močnega” moškega, je bil sklep ta, da je bil ta močni moški vznemirjen in živčen, ker je bil na službeni vožnji (grozil je namreč po telefonu v času vožnje). in, nič se ni zgodilo. pa veš zakaj, ker so s taistim skupaj iz te PP, ko je bil prost in “dobre volje”, skupaj pili kavico, no iz kavnih šalčk so običajno pili, ha ha. Tako navadno prave žrtve potem odnehajo in globoko upam, da se bo to spremenilo z novim ministrom, ki je vsaj nekoliko več poznavalec prakse s tega področja.

 35. Rado pravi

  “Rado, jaz sem bil komunist, sekretar partije, visok vojaški čin rezervista JNA imam! MI BOŠ REKEL, DA SEM PRIDA NIČ!”

  He, he, Petrovc. Meni je vseeno, kaj je kdo bil nekoč. A po analogiji razmišljanja desnice je komunist nevredno bitje. Z izpostavljanjem komunista Gorenjaka zgolj izkoriščam zadrego Gorenjakovih fanov!

  Krpan,
  jaz sem proti temu, da bi nekdanji režimski šef policije opravljal kakršnokoli delo na ministrstvu, zdaj ko imamo demokracijo!

  In sem proti temu, da bi podpisali kakršnokoli antitotalitarno resolucijo, ki jo hoče plasirati Janša, obenem pa nekdanji, udbovsko preverjeni kader plasira na notranje ministrstvo.

 36. mali pravi

  Ja maja, ne zavidam ministru, ko bo začel v tem okolju red delati. Vseh sedem naglavnih grehov mu bodo naprtili in še vsaj osmega in devetega si bodo izmislili in mu v hrbet zabili.
  Pa kje je še kdo videl, da bi policist imel svojo politično stranko – listo in bi dva policista, občinska svetnika nadzirala delo občinskega sveta, kot se je to nekaj mandatov v preteklosti dogajalo v tistem okolju, v Š..
  Halo, v občinskem svetu operirati s podatki, ki jih je pridobil v službi policista.
  ??
  In potem policist na vrhu turističnega društva, nekaj časa eden, nekaj časa drugi. Prava tacenska diktatura v vseh porah javnega življenja, stalinizem brez primere!!

  Menda tam določeni primerki v uniformah zelo radi pomagajo povoženim mačkam in jih pobirajo s ceste, da se potem z njihovim krznom hvalijo in jim sebi v užitek “šalčke” polnijo. Zapitek za takšno “šalčkanje” pa morajo plačati nič krivi…
  Vlado je ob 15. 20 dobro zadel, ko je zapisal, da so takšni primerki policajev, žalitev za vse poštene policiste!
  SO!!!!!!

 37. MEFISTO pravi

  RADO, komunist tudi je nevredno bitje.

  V letih 1990 in 1991 smo dali vsem prilko, da se pokesajo.

  Nekateri ste ostali nevredni.

 38. EU pravi

  Gospod dr. Gorenak je sposoben, verodostojen, kvaliteten in pošten človek in politik, zato naredite vse, da bo naša država zopet pravična, poštena in zaupanja vredna država, mi vam verjamemo, da boste naredili red in orngo tako rečemo na Štajerskem, pokažite vsem, ki nas ropajo, da je konec z to svinjarijo, da je država Slovenija od vseh ne samo od nekaterih, ki so in še živijo na račun ubobožanega delovnega ljudstva.
  Hvala vam za vašo pokončnost in ne omajajte pa nas rešite te ekstremistične komunistične pretekle in sedanje navlake.HVALA IN L.P. VAŠI ZVESTI SLOVENCI-KE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ==================================

 39. regius pravi

  Tako rečete na Štajerskem..Vserm ki nas ropajo..
  A to rečeš Kanglerju in mariborski nadškofiji??
  15 stavkov, pa isto sranje če bi rekel blablablamurgleblablapodganablablablardečesvinjeblablapartizaniblablablaKučan.
  Učinek je isti..
  Bogi ste desni..Ubogi na telesu in duhu.

 40. opazovalec pravi

  Gorenjak! Ne popuščajte niti za milimeter!!

 41. MEFISTO pravi

  REGIUS, res smo ubogi na desnici.

  Pa veš zakaj – ker moramo soeksistirati s tako parazitsko, roparsko in v vsakem oziru pokvarjeno levico.

 42. Krpan pravi

  Ej naš Rado, ti pridanić. Proti temu, da bi nekdanji režimski tožilec in sodnik (sodeloval pri pobijanju prebežnikov) opravljal kakršno koli delo na ministrstvu, pa nisi ? In tudi proti antitotalitarni resoluciji si, verjetno zato, ker danes, v ‘tvoji demokraciji’, nekdanji visoki komunistični funkcionar, danes predsednik, odlikuje šefa nekdanje udbe.
  Revše prozorno radovićevo, verjetno pričakuješ kakšno odlikovanje za tvoje rezervno sekretarstvo v prejšnjem režimu. Si pomilovanja vreden osebek.

 43. regius pravi

  Krpan, blamiraš se.
  Rado je citiral Petrovca glede sekretarstva.
  Je treba tudi desne umotvore brat ne samo leve, ane.

 44. Petrovc pravi

  Rado: bili smo komunisti in bili so komunajzerji!
  Komunajzerji, posranci, pokvarjenci, ki so s članstvom v organizaciji lahko ali koga zajebavali ali pa napredovali ali pa se napihovali!
  Meni članstvo NI BILO NUJNO IN NISEM GA ŽELEL! Toda, bili so drugi vzroki, tega tebi nebi pripovedoval!
  Roko sem ti ponudil, ne iz slabosti, iz moči! Pa sem vedel, da boš nanjo pljunil! Kajti nisi vreden, da bi v moji senci sedel!

 45. VSI STRPNI pravi

  NIKOLI nisem bil rdeča svinja in vedno sem vedel, da se morem se spreniti v RDEČO SVINJO…..vedno sem rad plačal davek zaradi tega , ampak KULTURA je KULTURA in KULTURA nima NIČ SKUPNEGA Z RDEČIMI SVINJAMI…..hahahahaha

 46. MEFISTO pravi

  REGIUS, tvoji komentarji so vedno zanimivi, pa ne zato, ker bi bili pametni.

  Strinjam se s teboj le v tem, da je posledice vladanja Phorjeve vlade mogoče primerjati le s posledicami ocenskega cunanija.

  Ker si tako pameten, nam povej,kako komentiraš eno miliardo manjka v državnem proračunu?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen