Preberite: Biografija Janeza Janše, enega izmed “največjih slovenskih sinov”

59

Slovenska tiskovna agencija je danes objavila biografijo predsednika 10. slovenske vlade Janeza Janše. Na tem mestu jo objavljamo v celoti in dodajamo, da je pod tem člankom komentator z vzdevkom “Slovenec” poimenoval Janšo z enim “največjih slovenskih sinov”, čemur bi verjetno precej Slovencev in Slovenk tudi pritrdilo.

STA takole piše: “Predsednik nove slovenske vlade Janez Janša je politik z dolgoletno politično kilometrino. Kariero je začel kot aktiven član ZSMS. V začetku 90. let je bil eden najvidnejših osamosvojiteljev, po osamosvojitvi pa ves čas eden od najvidnejših političnih akterjev. Med drugim je bil predsednik vlade v letih od 2004 do 2008.

Janša se je rodil 17. septembra 1958 v Ljubljani. Osnovno šolo je obiskoval v Žalni v Grosupljem, klasično gimnazijo pa v Stični. Obramboslovje je študiral na Fakulteti za sociologijo, politične vede in novinarstvo, kjer je leta 1982 diplomiral. Po študiju je postal pripravnik v tedanjem Republiškem sekretariatu za obrambo in tam opravil strokovni izpit. Konec leta 1982 je bil imenovan za predsednika komisije za obrambo v okviru tedanje Zveze socialistične mladine Slovenije (ZSMS).

V 80. letih je pisal kritične članke o stanju tedanje družbe za Mladino in Časopis za kritiko znanosti. Maja 1988 ga je aretirala takratna Služba državne varnosti, ker naj bi skupaj s še dvema sodelavcema in enim pripadnikom JLA izdal vojaško skrivnost. Konec julija 1988 je senat vojaškega sodišča četverico obsodil na zaporne kazni, ki pa jih je pozneje pod težo demonstracij in pritiska javnosti skrajšal.

Januarja 1989 je Janša sodeloval pri ustanovitvi Slovenske demokratične zveze (SDZ) in bil najprej izvoljen za njenega podpredsednika, nato pa za predsednika sveta stranke. Na prvih demokratičnih volitvah v Sloveniji aprila 1990 je bil na listi SDZ izvoljen za poslanca, enako pa se je zgodilo na vseh naslednjih volitvah.

Maja 1990 je v prvi demokratično izvoljeni vladi, ki jo je sestavil Demos, postal minister za obrambo. Pod njegovim vodstvom je nastal obrambni sistem, s katerim se je Slovenija junija 1991 ubranila pred agresijo JLA. Na mestu obrambnega ministra je Janša ostal do marca 1994, ko so ga razrešili po aferi Depala vas.

Socialdemokratski stranki Slovenije, predhodnici današnje SDS, se je Janša pridružil leta 1992 in maja 1993 na mestu njenega predsednika nasledil Jožeta Pučnika. Na volitvah leta 1996 je stranka pod njegovim vodstvom dobila dobrih 16 odstotkov glasov, štiri leta pozneje pa slabih 16 odstotkov. Ko se je po padcu tretje vlade Janeza Drnovška dobrega pol leta pred volitvami leta 2000 za kratek čas oblikovala vlada Andreja Bajuka, je Janša v njej prevzel mesto obrambnega ministra.

Na volitvah leta 2004 je SDS dobila dobrih 29 odstotkov glasov in postala relativna zmagovalka volitev. Janša je postal predsednik vlade, v kateri je SDS sodelovala še s SLS, DeSUS in NSi. Janša je kot premier leta 2008, ko je Slovenija prevzela predsedovanje EU, vodil tudi Evropski svet.

Na volitvah leta 2008 je SDS ponovno pristala v opoziciji, tudi na predčasnih državnozborskih volitvah decembra lani pa kljub napovedi javnomnenjskih anket ni postala relativna zmagovalka volitev. Premagala jo je Pozitivna Slovenija, a njen predsednik Zoran Janković ni dobil podpore v DZ za mandatarja. Medtem je Janši uspelo oblikovati koalicijo, ki ga je danes tudi izvolila za mandatarja.

Janševo kandidaturo za mandatarja je pospremila ocena predsednika države Danila Türka, da ni legitimna, saj da Janšo bremeni pravnomočno obtožni predlog. Lani je namreč tožilstvo zoper Janšo (in še štiri osumljence) na sodišče vložilo obtožni predlog, ki mu očita, da je pri nakupu oklepnikov Patria, ki jih je Slovenija kupila leta 2006, prejel obljubo podkupnine. Janša pravi, da je obtožni predlog farsa, saj da ga obtožuje, da je obljubo podkupnine prejel “neugotovljenega dne, na neugotovljenem kraju in na neugotovljen način”.

Analitiki sicer ocenjujejo, da bo sodelovanje med predsednikom republike in predsednikom vlade Türkom in Janšo zelo težko zaradi njunih sporov. SDS je namreč Türka obtožila, da je vedel za bombni napad pri Velikovcu, zoper njega pa so sprožili tudi ustavno obtožbo zaradi odlikovanja Tomaža Ertla. Odlikovan je bil sicer v preteklosti tudi že Janša, in sicer z Zlatim znakom svobode, ki pa ga je vrnil, ko je takratni predsednik republike Milan Kučan enako priznanje podelil Ljubu Bavconu.

Janez Janša je sicer do zdaj napisal več knjig, člankov, komentarjev, esejev in znanstvenih razprav. Bolj znani knjigi sta knjigi o nastajanju slovenske države – Premiki (1992) in Okopi (1994). Manj znano pa je, da je objavil tudi več svojih pesmi in literarnih spisov.” (sta/ured)

Janez Janša: od leta 1993 predsednik SDS, že drugič predsednik slovenske vlade in kot piše STA – ves čas eden od najvidnejših slovenskih političnih akterjev.

Foto: Gregor Pohleven/Demokracija 

Št. komentarjev: 59
 1. cincamarinca pravi

  In STA ni kdorsigabodi!

 2. Podli kaplar pravi

  Ivan, da je eden največjih slovenskih sinov!?
  Večja žalitev za prave velike Slovence ne more obstajati.

 3. as pravi

  Maškarada se je začela 80% slovencev pripravite jajca,šemo treba obdarit.

 4. Jon pravi

  V politiki je Janez Janša zagotovo eden največjih Slovencev.
  Je enakovreden Jožetu Pučniku!

 5. MEFISTO pravi

  AS, prav sem ugotovil, ko sem rekel, da eno misliš, drugopa govoriš.

  S simpatijami si prisodil Janši, da ga podpira kar 80% Slovencev.

  Če ti uide kakšna žaltava, vedno pomislim, da Janšo zamenjuješ z Jankovićem, ki pa je šema, le da ga ne podpira več niti 20% Slovencev; kaj govorim Slovencev, trenirkarjev.

 6. anakonda pravi

  V primerjavi z rdečimi svinjami je Janez Janša naš rešitelj.

  Nore krave tu zgoraj (podli kaplar – kako pravo ime, pa še as vseh asov) pa razganja ljubosumje.

 7. opazovalec pravi

  Upam, da ima Janša toliko dobrega okusa , da bo zavrnil vse poskuse ustvarjanja kulta osebnosti. Janša je trenutni predsednik vlade in eden od vodij slovenske desnice. Samo to in nič več!
  Obkladanja z največjim sinom ne potrebuje ne on, ne politična opcija, ki ga podpira.

 8. Alex pravi

  In zakaj bi bil Pučnik eden največjih slovencev???!? Njegov največji dosežek je bilo drugo mesto na predsedniških volitvah, aja pa poslanec je bil…. Potem takem bo po ljubljenemu vodji tak preimenovano kako mesto ne samo ulica ali pa letališče…… Janševo Velenje.press

 9. anti-rdečuhi pravi

  Končno , po res dolgem času en res in zares dober dan.Adijo banda rdečuharska za naslednjih 100 let.

 10. MEFISTO pravi

  ALEX, pa nam povej, kdo je po tvojem največji slovenski sin novejšega obdobja?

  Če nič drugega, se bomo vsaj hahljali.

 11. Podli kaplar pravi

  “V primerjavi z rdečimi svinjami je Janez Janša naš rešitelj.”

  Ivanovo delovanje bi ne moglo biti bolj rdeče-komunistično. Ni čudno, če pa se je imel priliko dobro izvežbati med svojimi. Pozabil je le, da komunizma ni več, njegova stranka pa še vedno sledi komunistični logiki. KPJ bi ga imela zelo rada.

  Zelo rad bi videl lustracijo, veliko janšističnega smetja (z njim samim) bi bilo počiščenega.

 12. as pravi

  Letos dam v koruzo sliko od JJ. Preverjeno pri sosedu deluje 100% vrane nosijo nazaj 3 leta staro koruzo.

 13. Podli kaplar pravi

  @MEFISTO: Drnovšek bi si prav gotovo zaslužil prej tak naziv kot Pučnik.

 14. sivi pravi

  @ podli kaplar, kdo je podpisal soglasje, za nastanek koncentraciskih taborišč na Kosovu? Ne vlači svoje idole na plano, ker so preveč umazani, pa očitno tega niti ne veš.

 15. opazovalec pravi

  Za božjo voljo, ob vseh simpatijah do Janše pa glede na izkušnje z Brozom, upam, da med živimi politiki ne bo nikoli več imeli “največjih sinov naroda”.

 16. Petrovc pravi

  as:”Letos dam v koruzo sliko od JJ. Preverjeno pri sosedu deluje 100% vrane nosijo nazaj 3 leta staro koruzo.”
  KO ŽE KRADEŠ TUJE KOMENTARJE (v tem primeru MEFISTA iz VEST.SI 2010!!!) VSAJ PRIPIŠI, KDO JE RESNIČNI AVTOR!!!!!

 17. as pravi

  petrovc pijanček šmrkavi polulanček še brišeš šanke z rokavi MEFISTO je veleum takega

 18. anakonda pravi

  Saj sem že zgoraj omenil, da je “as” nora krava.
  Petrovc, oprosti mu, on ni gospodar svojega razuma – to pa iz dveh razlogov:
  1. ker razuma nima
  2. ker je nor.

 19. MEFISTO pravi

  ANAKONDA, blizu si, marsikdo je že rekel. da AS in IVAN/JANEZ nista vodotesna.

 20. Petrovc pravi

  DEFINITIVNO: je Janez Janša eden nejvečjih sinov slovenskih korenih mater! Ne bom ponavljal, da je bil nosilec osvoboditve Slovenije izpod najhujšega obdobja teme! Obdobja uničenja, tudi kulture! Obdobja moralnega barbarstva. Izpeljal nas je, kot Mojzes Jude, iz ujetništva propada smrtnega objema Panslovanov, kamor nas je pripeljal Anton Korošec!
  Bil je eden najuspešnejih voditeljev EU! To mu priznava ves svet, tudi Rusi!!!
  Bil je eden najuspešnejših voditeljev SLO v obdobju 2004 do 2008, ko je Slovenija dobesedno cvetela!
  In več kot očitno je za nacijo žrtvoval svojo osebno srečo in srečo svoje družine, v najbolj kritičnem trenutku nacije, ko je danes prevzel vodenje moralno in gospodarsko razsute države!!
  Janez Janša je danes, po mnenju ugledne institucije v MOW, eden od trojice markantnih voditeljev sveta! Merklova, Putin, Janez Janša!
  VSAK POŠTEN IN VSAK ZAVEDEN, BI MORAL SKROMNO SKLONITI GLAVO PRED JANEZEM JANŠO!

 21. Kiropraktik pravi

  Zelo pravilno. JJ je res eden izmed velikih slovenskih sinov. Za Jankovića tega ne bomo mogli nikoli reči…

 22. as pravi

  Petrovc kaj še tankaš?

 23. Petrovc pravi

  PREVERJENO: vedenje panslovanov najbolje odraža Kosovska bitka!
  Prišlo jih je 20.000! Ves dan so popivali in razgrajali na Kosovem polju!
  Pijani proti jutru omagano obležali! In malo večja četica Turkov, okoli 3.000 jih je zjutraj pijane in pokozlane, razrezala!
  Tako je z Jankovičem!
  Zmaga na prigoljufanih volitvah!
  Razgrajanje!
  Po tem pa umik!
  Spoznal je, da bo treba delati, delati in še delati in se je skril!
  Vsi njegovi napori so bili usmerjeni v to, kako ne bo sestavil vlade!

 24. as pravi

  Petrovc teslo pijano.

 25. Petrovc pravi

  OČIJEV SINE:
  “Tata, tata, sve sam prvi, svugda sam prvi!”
  Prileti sin domov z volanom v roki in moli tatiju spričevalo!
  Tata:” Idiote jedan, same enke, svugde nezadostan, pa pao si na celojj črti!”
  Sine: “Tata, same jedinice, kao šampion, prvo mesto!
  Tata: ” Ooooo, idiote, opet treba da zvonim Milanu, da sredi!”
  In tata pozvoni Milanu in Milan razredničarki in v pol ure je novo spričevalo s samimi peticami v tatovih rukah!
  In tata pogleda in ostrmi!?
  “Bogami, a šta ti to volan mercedeza, kojeg sam ti juće kupio za 200.000 Euro, u rukama!”
  Sine:”Tata, zajebao sam policaje, dobili su me bez dozvole. pijanog i vozeči po tretoarju! Pa su mi oduzeli kola, a ja sam jim ukrao volan, tako, sad se i oni ne možejo vozit sa njim!”
  Tata: “Ooooooo, idiote, opet treba da zvonim Milanu,……”

 26. Petrovc pravi

  JANEZ JANŠA: opazoval, poslušal, sem te včeraj in danes! In lahko bi te poslušal ure in ure, dneve in dneve! Tvoje besede so poštene, realne, vsaka beseda sedi točno na določenem in potrebnem mestu v vsakem stavku in vsak stavek je jasen in decidiran!
  In videl sem starčka, utrujenega, toda žilavega! Videl, da si se odločil, žrtvovati svoje zdravje in svojo osebno in družinsko srečo za dobro nacije!
  Janez, BOG TE BLAGOSLOVI, V MISLIH BOM VEDNO MOLIL ZA TE! Nimamo več sinov ki so ti podobni! In zavedam se, da te imamo zadnje štiriletno obdobje!
  In Bog blagoslovi Urško, prelestno ženo, mati, sopotnico, ki je sprejela tvojo žrtev, ki je tudi že njena žrtev¨!

 27. Petrovc pravi

  as: ti nedvoumno spadaš na kulturno ministrstvo! Bok ob bok s voli, ki tam prežvekujejo in osli, ki rigajo!

 28. medeni pravi

  petrovc si pa ,kot sem že večkrat napisal , EN VELIK idiot, čeprav imaš ne vem koliko dipom in IQ 145 SAMO OD GENIALNOSTI DO NOROSTI JE ZELO OSKA MEJNA ČRTA,KI JO TI ŽE POČASI PRESTOPICAŠ
  PA LEP POZDRAV
  IZ POMURJA

 29. general pravi

  Kaplar in podobni. Janša je za vse vas heroj! Ko se je on boril za Slovenijo ste vi že gledali čez mejo v Avstrijo, kako bi pobegnili. Bodite srečni, da nam bo vladala Janševa vlada, dovolj smo imeli gorja s komunisti.

 30. Petrovc pravi

  medeni: če stopiš na mino, pohodno, ne razgrajaj in ne skači! Mirno stoj, lahko mi ga tudi povlečeš, in stoj, stoj, takole 50 let, da vžigač zarosta in po tem lahko greš dalje!

 31. RES JE !!! pravi

  IN TO DRŽI KOT AMEN V CERKVI, DA JE JANEZ JANŠA NAŠ

  REŠITELJ, DA NAS JE REŠIL TERORISTIČNE JUGE, NA ŽALOST

  NAS ŠE NI MOGEL REŠIT SLOVENSKE UDBE, KAR PA ŠE NI

  PREPOZNO, DA SE REŠIMO TEH STRUPENIH KUČANISTOV.

  VERJAMEMO IN ZAUPAMO JANŠI, ZA NAS JE ZMAGOVALEC VOLITEV

  2011, KER TRENIRKARJI SO BILI NEPISMENI PLAČANCI JANKOVIČA

  PO NAROČILU KUČANISTA.

  JANŠA JE CENJEN V SLOVENIJI SEVEDA OD POŠTENIH SLOVENK

  IN SLOVENCEV, V EVROPI IN V DEMOKRATIČNEM SVETU GA IMAJO

  RADI IN GA SPOŠTUJEJO
  .
  JANŠA NAS JE OBVAROVAL JUGO MORIJE, KER JE VEDEL ZAKAJ

  KUČAN PLENI TO OROŽJE K SREČI SMO IMELI JANŠO, DA JE TO

  VSAJ DELNO PREPREČIL DRUGAČE BI IMELI ISTO MORIJO KOT NA

  HR IN BIH.

  HVALA SPOŠTOVANI GOSPOD JANEZ JANŠA VEDNO VAM BOMO

  HVALEŽNI IN VAS ZELO SPOŠTUJEMO, KER VEMO DA STE ČLOVEK

  Z VISOKO MORALO IN ETIKO, PA ČEPRAV VAS KUČANISTI VEDNO

  IN VEDNO ZNOVA OBDOLŽUJEJO Z LAŽMI IN PRETVARAMI, KER SO

  BREZ ETIKE IN MORALE, KER SO PODLI BREZ VSAKEGA

  ČLOVEŠKEGA DOSTOJANSTVA, ZATO VAM NAJ NEBO MAR KAR

  GOBEZDAJO LEVO-RDEČE ZARUKANI BOLŠEVIKI.

  ČE BI TA RDEČA EX-TERORISTIČNA GAMAD IMELA SAMO EN DOKAZ

  BI VI ŽE ZDAVNAJ SEDELI, KER PA NIMAJO PA TEGA NEMOREJO

  STORITI IN, KER SMO K SREČI V EU TUDI NEUPAJO PONAREDITI

  KOT SO TO DELALI V TERORISTIČNI JUGI.

  ZATO ŠE ENKRAT GOSPOD JANEZ JANŠA MI SMO Z VAMI IN VAS

  BOMO PODPIRALI DO ZADNJEGA DIHA.

  ŽELIMO VAM VSO SREČO SVETA, ZDRAVJA IN USPEHA VAM IN VAŠI

  ZLATI DRUŽINICI.

  PA LEP POZDRAV VAŠI SOMIŠLJENIKI IN VOLILCI.

 32. mudo moreno pravi

  Janša je za vse tekmece Tata-Mata. Ni idealen, a so drugi taki brezvezniki, da mu ne sežejo do kolen. Še posebej to velja na levici, ali bolje rečeno psevdo-levici. Postrgali so zadnje ostanke z Jankovičem. Nedvomno so se pokazali rezultati Usmerjenega Izobraževanja in Moralno-Politične Neoporečnosti.
  Sami butli od butlov, verjetno se še podpisat ne znajo sami, kot Jure Janković. Izobraževali so se na raznih FDV in socioloških faksih, kjer ne učijo znanosti ampak vero. In zdaj tem komunističnim libero-retardiranim oslom ne gre v glavo, kako se jim nič ne izzide, čeprav so 100% prepričani v svoj prou. Študirani debili!

 33. Leteči pravi

  Mudo je lepo napisal. Ni kaj dodati. Če bi se Janša še večkrat nasmehnil bi bil skoraj idealen. Če pa pustimo romantiko ob strani, pa lahko rečemo, da je JJ definitivno najsposobnejši in najaltruistični slovenski politik od osamosvojitvenih časov dalje.

 34. opankovič pravi

  “Največji sin” je za deset bedakov n a tem portalu in za nikogar drugega ne več.

 35. regius pravi

  Še vedno čakam, da ta “sin” demantira Kunstlja. Je že padla kakšna tožba? Ne? Saj tudi ne bo.
  Politikis je Janšev vrtec, komentatorji ki ga hvalijo pa otroci z Downovim sindromom.

 36. MEFISTO pravi

  Treba je razumeti razočaranje naših rdečih tovarišev.

  Bili so tik pred tem, da še enkrat z Jankovićem prevzamejo oblast in uničijo še tisto, kar ni uspelo Pahorjevi vladi in pokradejo še ostanek, kar niso uspela odnesti omrežja okrog odišle vlade.

  So pa naši rdeči prijatelji prenaivni, da bi spoznali, da so in da bi pri ponovni levi oblasti ostali praznih rok, kajti tudi za roparsko levico so premajhne ribe, da bi z njimi delili plen.

  Poleg tega pa se aristokratska levica zaveda, da je našim rdečim prijateljem tako oprala možgane, da bo še njihove vnuke lahko uporabljala za umazane rabote.

  Mogoče pa je Stanovnik imel v mislih naše rdeče brate, ko je govoril o hlapcih za hlapce rojenih s hrbti, biča voljanimi in željnimi.

 37. MEFISTO pravi

  AS, ki ni nikakršen as, ne pri ženskah in ne pri komentarjih, ne more iz svoje kože in se vedno bolj spreminja nazaj v SVARUNA.

 38. slovenskega naroda sin pravi

  opankovič in regius sta verjetno ravno prišla iz kakšne kunstljeve drogeraške seanse, mar ne? Da pa se govno z nickom regius norčuje iz otrok z downom pa je na ravni največjih izmečkov.

 39. skovir pravi

  Janez Janša en izmed najbolj pametnih Slovencev

 40. opankovič pravi

  Dže si bre brate “slovenskega naroda sin”? Znaš regius je baš pravo napisao ,da ste vi komentatorji na ovom portalu debili sa downovim sindromom. Ne ljuti se što je istina je istina. Bar ovo shvati, ako bar ništa drugo ne možeš.

 41. MEFISTO pravi

  Pička, najdete pa se REGIUS IN OPANKONIČ!

  Če vaju ne bi bilo, bi si vaju morali izmisliti, da povprečje ne bi bilo previsoko.

 42. skovir pravi

  opankovič sploh veš kaj govoriš?

 43. regius pravi

  slovenskega naroda sin, ne norčujem se iz ubogih otrok. Smilijo se mi, tako kot vi, desni pisuni. Zastopiš?

 44. opankovič pravi

  skovir pišem, ne govorim. Malo si pomešal, si danes že kaj opojnega zaužil????

 45. skovir pravi

  opankovič MEFISTO je imel prav

 46. opankovič pravi

  skovir, ne moti sedaj MEFISTA. On je sedaj v pasji procesiji, da bi bog dal univerzijado.

 47. alamut pravi

  Vsekakor JJ sodi ob sam bok največjim Slovencem v vsej njeni zgodovini.

 48. janko pravi

  JANŠA ne daj se rdeči kamarili!

  Bil si najboljši šef slovenskih vlad do sedaj. – rezultati ti govorijo v prid – najvišja rast bdp v EU, najnižja brezposelnost, izravnan državni proračun, uvedba eura, šengena, itd!

  Še to: po končani tožilski farsi iztoži SLOVENIJO v Evropi za težke milijone – potem jih pa dobrodelno daruj !

 49. bojana pravi

  g.Janša je pošten, vreden vsega spoštovanja, da je uspel nas rešiti murgel, enako tudi ostale štiri koalicijske stranke.

 50. TIMIS pravi

  Bog nam pomagaj!
  Dobili smo novega Tita:-)

 51. Kazimir pravi

  JJ je največji satan v Sloveniji.

 52. mudo moreno pravi

  Kazo, mama in ata sta ti izbrala primerno ime in ti ga opravičuješ vedno ko odpreš usta. Poskušaj kdaj pomisliti, preden kaj izrečeš. Prišel boš na boljši glas, morda te bodo tudi ženske bolj obrajtale.
  In otresi se že praznoverja v čarovnice, zmaje in satana, Kazi-mir.

 53. Podli kaplar - Ivan Janša pravi

  “regius says:
  11. 02. 2012 at 09:58

  Še vedno čakam, da ta “sin” demantira Kunstlja. Je že padla kakšna tožba? Ne? Saj tudi ne bo.
  Politikis je Janšev vrtec, komentatorji ki ga hvalijo pa otroci z Downovim sindromom.”

  +1

 54. ina pravi

  Samo levičarski idioti ne uvidijo, da so jih rdečkarji ves čas vodili za nos, da je vrhuška lahko lepo živela. Ta rdeča mrena je namreč pretrda da bi lahko spregledali. V končni fazi pa – naj se skupaj z vrhovnim murgelčanom kar jočejo na F21 in bentijo nad demokracijo.

 55. opankovič pravi

  ina – beli idiot in še kaj bi se našlo……

 56. Tonč pravi

  pETROVC alias grimsov poba,zadnjič sem te videl ko si v Naklem kupoval topila za lak.Kupuješ premočne za tvoje skisane možgane.dovolj bi že bilo malček domačga jesiha.
  in zgleda,da jih nekaj ostane za mefistota.
  JJ največji slovenceljn-mefisto pa največja brihta vseh časov slovenjceljnstva.
  živel avnoj

 57. Tonč pravi

  Aja najbrže so ga izmerili po višini,pa saj ni tku micen res ne.

 58. Tonč pravi

  Baje je brezec večji??!!

 59. Boris Valenčič pravi

  Mussomeli pri Virantu.

  JANEZ JANŠA: Ropaj SLOVENIJO, delaj za AMERIKO – deluj LOKALNO, razmišljaj GLOBALNO

  Najboljši “biznisi” med Slovenijo in ZDA so že mimo. Predvsem sem jaz zelo zadovoljen, da mi je uspelo prekrižati marsikatere zle načrte tako ameriškim podrepnikom “Nato in CIA” komercialistom, Janši, Bavčarju itd, prav tako Georgu Bushu.

  Zelo pa so bili za svoja ZLA početja imenovani HLAPCI pohvaljeni, za napad na Irak in Avganistan s strani angleške KRALJICE, ne pa tudi od slovenskega KRALJA.

  Amerika izredno rada izrablja naj primitivnejša ljudstva.

  Amerika seveda zločine počne kar po tekočem traku, tako, da tudi Jusuf Janša s težavo sledi napetim akcijam.

  Uspe mu le plasirati za CIA-ško podzemlje ogromno Albancev, s tem tudi sebi varuje hrbet na domačem terenu, plačilo zato pobere kar Slovencem, dokazano ropanje Slovenije s strani Bavčarja in Janše.

  Mednarodna skupnost; EVRO-CIA-ška mafija, tega niti ne omenjajo, nekako se strinjajo vsi gangsteriji, da so to le področja človekovih pravic, torej pravica do ropanja Slovenije.

  No, pa saj bo verjetno pri tako trčenemu slovenskemu narodu tudi lov na Mobi Dika – finančno uspešen, vsaj – ponovno za nekatere.

  Dokapitalizacija NLB in znano praznenje tega žaklja poteka dalje.

  Čestitke: monarh.si/tiskovna.htm

  monarh.si/praznik.htm – LAŽI, KRADI IN PRAZNUJ..

  Boris Valenčič, 1. slovenski KRALJ – monarh.si

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen