Jože Tanko: Nagajanje vladi se že začenja, Janković hitro pozabil na svojo konstruktivnost!

58

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je odločitev opozicijskih strank Pozitivne Slovenije (PS) in SD, da pošljeta novelo zakona o vladi v ustavno presojo, označil kot nagajanje vladi. Tanko ocenjuje, da v opoziciji “eno govorijo in drugo delajo”. Ob tem pa zatrjuje, da bo SDS odločitev ustavnega sodišča spoštovala.

Kot opozarja Tanko, je predsednik Pozitivne Slovenije (PS) Zoran Janković še 26. januarja letos zagotavljal, da bodo v PS konstruktivna opozicija. Takrat je dejal, da “nikoli ne bodo nagajali, podpirali pa bodo vse reforme, ki so dobre za državo”. Tudi v SD so še 31. januarja pojasnjevali, bi bila “škoda za Slovenijo z ustavno presojo bistveno večja, kot če bi pozneje naredili trezen premislek o tem, ali sta taka organizacija in nadzor nad tožilstvom v Sloveniji res smiselna”, navaja Tanko.

Mimogrede, Janković v zadnjih dnevih “ne ve” niti, ali bo spet kandidiral za ljubljanskega župana ali ne.

“Odločitev, da vložijo zahtevo za presojo ustavnosti tako kaže, da v opoziciji dejansko eno govorijo in drugo delajo. Vložitev ustavne presoje pomeni namreč nagajanje vladi, saj se še nikoli v slovenski parlamentarni zgodovini ni zgodilo, da bi opozicija nasprotovala organizaciji dela izvoljene vlade,” je v sporočilu zapisal Tanko.

Ob tem pa meni, da je absurdno, da opozicija vlaga zahtevo za oceno ustavnosti potem, ko je vlada opravila že tri seje, 21 dni po začetku veljave zakona in skoraj mesec dni, od kar je zakon državni zbor tudi sprejel. Novela zakona je bila namreč sprejeta 26. januarja.

Pozitivna Slovenija in SD sta namreč uskladili zahtevo za ustavno presojo novele zakona o vladi in jo bosta s podpisi poslancev danes poslali ustavnemu sodišču. Stranki sta kritični do prenosa pristojnosti tožilstva z ministrstva za pravosodje na ministrstvo za notranje zadeve. Zahteva za oceno ustavnosti temelji zlasti na načelu delitve oblasti.

V SDS pa so se odzvali tudi na četrtkovo izjavo vodje poslanske skupine Pozitivne Slovenije Janija Möderndorferja glede prenosa pristojnosti med ministrstvi. Med drugim je dejal, da je prenos tožilstva na ministrstvo za notranje zadeve ali ohranitev tega na ministrstvu za pravosodje stvar koalicijske pogodbe in dogovora vseh predsednikov strank. Medtem ko sta se po njegovih besedah glede prenosa gospodarske diplomacije z ministrstva za zunanje zadeve na ministrstvo za gospodarstvo dogovorila pristojna ministra, brez spremembe koalicijske pogodbe in spremembe zakona o vladi. Po njegovih besedah gre za “resen premislek, kaj vlada počne o dveh stvareh v istem zakonu na dva različna načina”.

V SDS so zapisali, da navedbe Möderndorferja nikakor ne držijo. Predsedniki koalicijskih strank so namreč 22. februarja podpisali dopolnilo k pogodbi za Slovenijo 2012-2015, iz katere izhaja, da se koalicijska pogodba v drugem poglavju Organizacija in delovanje vlade spremeni tako, da se naloge s področja gospodarske diplomacije izvajajo v okviru ministrstva za zunanje zadeve. V skladu s to spremembo se ustrezno dopolni zakon o državni upravi.

V SDS poslancu še svetujejo, da sam opravi “resen premislek” o svojih izjavah. (sta)

Predsednik PS Zoran Janković je še 26. januarja letos zagotavljal, da bodo v PS konstruktivna opozicija. Očitno je imel prav, ko pravi, da ni politik. Tovrstni manevri so namreč v domeni politikantstva…

Foto: arhiv Politikis.si

Št. komentarjev: 58
 1. Ivan (janez) pravi

  Kaj ste pa vi, SDS, počeli Pahorjevi vladi? Niste ji samo nagajali, sistematično ste jo rušili od prvega trenutka njihovega vladanja. Upam, da vam bo levica dvakratno vrnila, še zlasti, ker ste prišli do vladanja s prevaro! V tej lukni se je priplazil na oblast, čeprav ni dobil podpore volilcev! Hkrati je še pravnomočno obtožen zaradi suma korupcije. To je zelo nečasten beg pred odgovornostjo in strahopetno dejanje!

 2. bojana pravi

  Prejšnji vladi so si nagajali sami sebi, predvsem pa botri iz ozadja, tako, da boš vedel Ivan ( janez) ali karkoli si.

 3. as pravi

  Ivan samo pokončno.Toliko naj bojo državotvorni kot so bili SDSovci z njimi niti milimetra manj.Pa da vidimo pametnjakoviče.Bonitetne ocene padajo tudi zaradi nesprejetja reform ki so jih SISTEMATIČNO blokirali.

 4. Ivan (janez) pravi

  Mah, dajte no, SDSovci (brez D), kdo pa potrebuje vašo podporo (že nabijate z jesenskimi predsedniškimi volitvami!). Predsednika države volijo državljani in ne bo tako, kot je bilo ob parlamentarnih volitvah, ko se je vaša spaka privlekla na oblast s prevarami in izsiljevanji! Vaše pomoči nihče ne potrebuje, volilci dobro vedo, kaj se greste!

 5. MEFISTO pravi

  Dva inteletualca še nista ljudstvo.

  Če je še veliko tako pametnih ljudi, pa res ni izključeno, da se ne bi pravilno volilo.

 6. Frik pravi

  Osmojeni čevap smrdi.

 7. MEFISTO pravi

  Levica je spravila Slovenijo na psa.

  Medtem ko se nova vlada trudi, da bi rešila za njimi, kar je rešiti še mogoče, se največji krivci za krizo igrajo z ustavnim sodiščem.

  Kar naj se zajebavajo, bodo vsaj izvedeli, da nimajo prav.

  Janković pa ustavni pravnik, za crknit!

 8. Rak pravi

  @ – Ivan (janez) : “Mah, dajte no, SDSovci (brez D), …”

  Zrel si za prijavo tvoji ideološki pooblaščenki. A kaj, ko bi se potlej bolj zanimala zame, kot pa za tvoje nizkotne primerjave. Pazi, da ne stopiš na mino, kot je tvoj somišljenik Šurc.

 9. as pravi

  Levica na psa DESNICA PA V GROB!!!

 10. mudo moreno pravi

  AS, to si dobro povedal: levica na psa!
  Vaše nagnjenje do psov nam je dobro poznano.

 11. MEFISTO pravi

  Ne čudi se, MUDO MORENO, AS je že na Vest.si rad nečistoval.

  Pri tem pa ni prav nič izbirčen.

  Loch ist Loch, rad reče.

 12. Petrovc pravi

  DRUŽINSKI ZAKONIK: in nas na TV bombardirajo z vsemi mogočimi nebluzami, da poneumijo nacijo, da izsilijo ugodnosti za UMSKO BOLANE!
  In sedaj vlečejo še tisto SLO pedrovsko “družino”! Govorim o Kristjanu, Marjanu in posvojeni hčerki Zori!
  1. Ta dva, pedra, poznam še iz 80-ih let in dalje! GNUS nad GNUSI!
  Mati drugega je na kolenih prosila in kriče jokala, prosila Boga, naj drugi peder pusti njenega sina pri miru!
  2. Tudi ni res, da je eden Slovenec, drug pa Amerikanec! Oba sta Slovenca!
  3. Otrok, mešanica črnca in Japonke, je nekaj neverjetnega! POPOLNOMA BREZČUTEN! IZOMETNIČEN! NENARAVEN!
  Ko ga pol ure poslušaš in gledaš, ti gredo lasje pokonci, otrok, brez radosti, brez otroštva, neke bule na obrazu, pri tem pa NOČE govoriti Slovensko! In to tudi jasno pove, da Slovensko govorila ne BO!
  Pedra fizično že razpadata, otrok je v otroškem in človeškem razpadu! TO JE RESNICA!

 13. mudo moreno pravi

  Če bi izjavil: Levica na psice, bi ga še nekako razumel. Nekateri se ne morejo upreti čarom živali, nekako tako, kot se Arabci ne morejo upreti čarom koz, ovc in kamel.
  Ampak na psa? Tu se naš AS izda kot ljubitelj moškega spola. Verjetno tudi pogosto zahaja v lokal Cafe Open in se druži z debelim Mitjem in škisasto Barbaro.

 14. MEFISTO pravi

  Vse smo že poskušali narediti za ASA, pa ni pomagalo.

  Ko smo mi pitali s potico, nam je on vračal s kamnom.

 15. mudo moreno pravi

  Petrovc, mongrelizacija in buzerantstvo sta pač manifestacija patologije Liberalne družbe. Nista ne naravna, ne zdrava in oba obsojena na propad.
  Če tak otrok ne zna govoriti Slovensko, se je treba vprašati, ali je sploh dovolj pametna, da se nauči jezika, ki obsega več kot 2000 pojmov.

 16. maja pravi

  Jankovič je “odpad” na odlagališču politične zgodovine.

 17. as pravi

  Petrovc ne pozabi tvoj prijatelj mefisto po domače pijanček je tudi toplovodar.Zato prosim malo obzira do velecenjenega polulanca.

 18. Petrovc pravi

  mudo moreno: problem je drugje! OTROK, KI DELUJE KOT ROBOT, zna odlično slovensko! Naučila sta ga do 6 leta! No, sedaj se je ta monstrum, ne morem drugače reči, ODLOČIL, DA JE SLOVENŠČINA NEVREDNA, DA BI JO GOVORILA!
  Takega živega bitja še nisem videl! Brez čustev, brez radosti, hladna in odtujena! Svojega očeta, kot očeta in svojega očeta, kot mater, vika!

 19. Petrovc pravi

  ACHTUNG: išče se kamarila, ki bo šla po kolenih od Šiške do mestne hiše MOL-a in se med plazenjem bičala po hrbtu! V mestni hiši, na MOL-u, bodo padli na trebuh, v prah in jokaje prosili panslovana Jankovića, da se usmili Ljubljančanov in prevzame županstvo! In naj krade kar hoče, naj dela kar hoče, samo naj bo ljubljeni župan Ljubljane!
  Potrebni pogoji za prosilce:
  1. Eden mora biti majhen in debelušen, s potuhnjenim pogledom in Hunskega porekla-Milan
  2. Dve naj bosta čarovnici, izpit na metli bo nujen-Spomenka in Makarovička!
  3. Eden naj ima ogropmna ušesa, lokatorje, prisluškovalec, kopija udbovca-Kmecel
  4. Eden mora biti iz zaporov obsojen za večkratne umore in že toliko star, da mu bodo iz hlačnic gledali pampersi-Stanovnik!
  5. Ostali naj bodo slaboumni ali izprijeni!

 20. Petrovc pravi

  as: kot vedno se tudi to pot motiš! Mefisto ima organ, ki je radost in vnebovzetje za ženske! Ko greva po Ljubljani, ženske padajo kot klasje pod srpom! Mi desničarji smo tradicionalisti!
  AS, ponujam ti roko, zgrabi jo in šibamo skupaj!

 21. VSI STRPNI pravi

  a res obstaja kakšen normalni , ki verjame ENI SAMI BESEDI, ki jo izgovori navaden balkanski mafijać?…hahahahah, res, bodimo resni, balkan je balkan prav zaradi izredno visoke koncentracije totalno opranoglavih in lažnivih rdečuhov…….

 22. mudo moreno pravi

  Petrovc, narava vedno vseka nazaj. Če tamala noče govoriti Slovensko, lahko temu le zaploskam. Svet je velik in neizmeren, še vedno se lahko preseli v Afriko, kjer bo govorila “boljše” jezike, recimo Bantujščino.
  Človeška psihologija pač ni tako enostavna, kot si predstavljajo pedri in njihovi podporniki, liberalno-levičarski debili.

 23. MEFISTO pravi

  Pomožni intelektualec AS me je poimenoval s polulancem in toplovodarjem.

  Pri njem vendarle opažam določen napredek.

  Doslej je znal za vsakogar povedati le, da je posranec in istospolni partner.

  AS bo že vedel, saj ga najdete v obeh kombinacijah.

 24. as pravi

  Hvala Petrovc nebi šel, roko daj mefistu pa [ŠIBAJTA ]skupaj.

 25. MEFISTO pravi

  PETROVC, če me boš tako hvalil, se mi bo AS začel ponujati.

  Ti pa veš, da ne maram buzerantov.

 26. anakonda pravi

  Jankovič čaka, kaj mu bo prišepnil senilni kavbojc Stanovnik. Sam je preneumen za odločitve, saj mu tudi vlado ni uspelo sestaviti. Komunisti so močni in konstruktivni samo z brzostrelkami v rokah.

 27. Petrovc pravi

  as. bilo je dobrohotno in iskreno!

 28. Petrovc pravi

  PRJATLI: ustvariti je treba red! In ta pogoj bo postavljen, ko bo kakih 100 najbolj razvpitih šlo v arest! To je potreben in minimalen pogoj! TAKOJ PA SE JE TREBA ZAČETI UKVARJATI Z KRIMINALCEM, ZLOČINCEM, VOJNIM DOBIČKARJEM IN NACIONALNBIM IZDAJALCEM, KUČAN MILANOM!
  Najti je treba pot, pravno osnovo, da se ga spravi v marico in arest, na sodišče! ZLOMITI pečat zaupnosti o trgovini z orožjem in Kućana spraviti tudi v Hagg! Doklet to podgano ne ponižamo in postavimo kamor spada, tudi za bzgled njegovim banditkomeratom, JE VSE OSTALO BREZ UPA!
  KAZEN ZA KUĆANA, SANJE SLOVENCEM!!!

  SDS, PRJATLI, BREZ, DA NE BO ZLOČINEC KUĆAN V ARESTU JE VSE BREZPOMENA, STE ZGREŠILI IN STE RANLJIVI!

 29. anakonda pravi

  @ PETROVC; ne pozabi – Kučko Milan ni sam. Za njim stoji še veliko partijsko-komunističnih dobičkarjev.
  Ima mnogo anonimnih pristašev, tudi nekaj znanih razgrajačev, kot je Stanovnika. Pa tudi taka teleta, kot so razni ASI, Janezi-Ivani, in ne pozabimo na NAJ-NORO KRAVO RADOTA.
  Šele ko bodo odstranjeni vsi ti večjio in manjši mafijaši, bo mir v deželi Slovenski. Seveda brez srbijancev.

 30. Petrovc pravi

  ANAKONDA: enkrat je treba začeti! Sicer nas bo ta kriminalni špetirmoher posiljeval do smrti! Najti je treba obremenilne dokumente, da se ga spravi v Hagg!
  Največja napaka je bila storjena 1990!

 31. VSI STRPNI pravi

  Petrovc, se popolnoma strinjam, ampak balkanci ne bi bili balkanci,če ne bi VSI izvolili za kao nove “demokratične” predsednike SAMO stare partijce…..tako pa to gre…..in zato ni čudno, da je tekla ponovno KRI……. a res kdo misli, da bi lahko bili leta 1990 balkanci SPOSOBNI NE IZVOLITI kučana, miloševića, tuđmana, izebegovića, makedonskega starega komunajezerja itd. itd…….fantje, bodimo realni, vsi vemo kam spada KULTURNO večina balkancev …….svet gre naprej, rdeči balkan pa zaostaja in zaostaja, problem imajo kvečjemu drugi, kamor se tii OPRANOGALVI in NESTRPNI rdečuhi preselijo…….

 32. mudo moreno pravi

  Bojim se Petrovc, da bomo to garjavo podganco gledali še nekaj časa. Lahko le upam in prosim naravo, naj mu čimprej izstavi račun.
  Je pa le treba vedet, glavno škodo je naredil že pred leti in ti časi so nepovratno mimo. Dejavnosti, ki se jih je šel zadnja leta, so imele na levico hud povratni rukar. V dekonstrukciji slovenske levice ima Kučan precej večje zasluge kot Janša in kompletna desnica. Po svoje je mogoče kar v redu, da Kučan dela škodo še naprej, kajti že Napoleon je rekel:
  Ne moti nasprotnika, ko dela napake!

 33. EU pravi

  PROTI PROTI PROTI PROTI PROTI PROTI PROTI PROTI PROTI PROTI

  DRUŽINSKEMU ZAKONU

  DRUŽINA JE “MATI, OČE IN OTROCI!”
  ============================

  KO BODO PA PEDRI IN LEZBIJKE LAHKO IMELI SAMI OTROKE PA NA TO

  DOKAŽEJO, DA SAM PEDRSKI PAR RODI IN NAREDI OTROKA

  PA LEZBIJKE NAJ NAREDIJO IN RODIJO OTROKA, KER PA PO

  PAMETNI LOGIKI NEGRE PA NAJ DRŽIJO SVOJE GOBCE IN RITI

  PA SE NAJ NATEGUJEJO PO ŽIVALSKO ALI PO TOPLOVODARSKO.

 34. VSI STRPNI pravi

  EU…………..veš kaj bo najbolj smešno pri referendumu?…da bodo balkanske nestrpne rdeče svinje KRULILE, da hočejo biti evropske, zahodne…čeprav NIMAJO pojma kje in kaj je to……….udbo-dnevniki in socialistična dela ter banda 571 bodo takoj poiskali tista 2 ali tri stare pedre z denarjem, ki na zahodu so kupili otroke , in jih kazali kot NORMALNOST….hahahahahahahahah…opranoglavi balkanci pa bod itak nasedli, drugače ne bi bili to kar so….navadni butasti trenerkarji….hahahahah

 35. anti-rdečuhi pravi

  jasno, pokvarjena komunistična banda že in spet začenja.Neverjetna je ta rdečuharska volčja lakota po mrcvarjenju slovenskega telesa.Banda spelji in to že enkrat za vselej.

 36. regius pravi

  @Vsi strpni, ne moreš verjet, na netu sem našel tvoje rojstno mesto, torej prostor, kjer je tvoj nedoumljivi intelekt prišel na plano. Evo ga:

  http://www.bestgore.com/sexual-disaster/blue-waffle-infection-pictures/

  Lepa slikca..
  Hahahahahahahhaahhaaaaaaaa
  Moj haha je večji od tvojega.
  HHhahhahahaahhahahahahahahhaahaaaaaaaaaaaa..:)

 37. hors pravi

  regius vse kar je prav,tu se vidi tvoja inteligenca.Si pozabil levaki so nas pripeljali tako daleč kot smo,saj so bili na oblasti skoraj 20 let .JJ pa samo 4 leta,res bi bil genij če bi v tem času lahko spravi državoob ves denar ,se ti ne zdi.Jaz ne vem ali imate tako sprane možgane ali rožnata oćala.Dajte že enkrat mir in bodimo srećni da se je našel ćlovek,ki nas hoče rešit iz tega dreka.Trubač pa zna s tujim denarjem fajn delat.,vas je kvakarje “zapufal” v nulo

 38. anakonda pravi

  Saj sem že povedal, kaj je REGIUS: rdeča svinja ali pa nora krava. Nwe ozirajte se na to, kaj to prase kruli.

 39. MEFISTO pravi

  Ne žali krav, teh nadsve koristnih in prijaznih živali!

 40. anakonda pravi

  Naj mi krave oprostijo!!!

 41. Bralec pravi

  Obstajajo pa k sreči tudi primeri dobre prakse, ki bi jih veljalo izpostaviti. Objektiven, pošten in strokoven prispevek bivše obrambne ministrice dr. Ljubice Jelušič v povezavi:

  http://jelusic.blog.drugisvet.com/2012/02/21/obvescevalne-sluzbe-z-ozadjem/

 42. MEFISTO pravi

  Izjeme potrjujejo pravilo.

 43. mudo moreno pravi

  Sedaj mnogo lažje razumem, kako je njeno ministrovanje minilo brez afer in težav. Nenavadno pošteno mnenje za nekoga, ki predava v gadjem gnezdu imenovanem FDV. Za razliko od njenih kolegov Lukšić-Golobič-Svetlik-Kresal … stoji ženska očitno na trdnih tleh in ne propagira absurdnih liberalnih idej ki so skregane z realnostjo in človeško psihologijo.

 44. VSI STRPNI pravi

  regius, hahahahah, ” freudov lapsus? hahahha ti se pač bojiš, da končaš zakoljen in na žaru? popolnoma razumljivo, da TAKO RAZMIŠLJA RDEČA SVINJA……zelo tipično razmišljanje ZA RDEČO SVINJO……hahahahahah,.,se bojiš mar ne, tvoj smisel obstoja pač …..hahahahahahaha

 45. mudo moreno pravi

  Regiusove mokre sanje so, da konča na ražnju, kot Dolga Svinja.
  Ker imamo Regiusa radi in spoštujemo želje ubogih, predlagam, da mu kupimo avionsko karto na Irian Jajo. Tam živijo ljudje, katerih IQ ne presega 60 in še nikdar niso brali Unescove temeljne listine, kjer piše, da smo vsi ljudje enaki.

 46. Ota pravi

  Ivan -Janez, res žalostno kakšne bedarije pišeš. Imaš se za intelektualca, pa si le ubogi pisun, ki si krajša čas z bednimi komentarji. Pa kaj ti še ni potegnilo, da smo v utapljajoči ladji VSI, zato pa se imamo zahvaliti levičarjem, ki so bili preveč vase zagledani, da bi upoštevali predloge, ki jih je predlagala desnica. In zate je pomembno, kako si bomo nagajali to je pa res žalostno. Nagajanje je pa res vrlina, le čigava – otrokova.

 47. mudo moreno pravi

  IvanJanez ima kufre že spakirane. Skupaj z Regiusom odpotujeta na Irian Jajo. Oba se zavedata, da v trenutni politični klimi zategovanja pasov nimata v Sloveniji kaj profitirati. Ker sta oba egalitarista, poleg tega pa verjameta v reinkarnacijo, sta se odločila, da njuni telesci použijejo Irian Jajski pitekantropi. Tako bosta postala nesmrtna in rešila svetovno lakoto.

  Jaz pa mislim, da bo njuna reinkarnacija močno “dišeča”. Drek namreč smrdi.

 48. Petrovc pravi

  Ivan-Janez: kdor laže tudi krade! Nedvoumno lažeš in nedvoumno kradeš, davkoplačevalski denar in Bogu čas!

 49. MEFISTO pravi

  Prav imaš, kdor laže tudi krade in ima uši.

 50. Manca pravi

  Pri nas je veljalo: “Otroci skrijte se, komunisti gredo. Lažeko kradejo in imajo uši.”

 51. megi pravi

  Pri tem Družinskem referendumu pa bodo rdečuharji težko angažirali trenirkarje na voliščih, ker ve se, da so Srbijanci eden najhujših nasprotnikov pedrov.
  V Beogradi so na paradi ponosa pedri vedno tepeni.
  Vsi zakoni, ki jih je izdala vlad KGB so bili izrazito nastrojeni proti malemu človeku, tudi ta družinski ni izjema. CSD se bo brez problema vmešaval v družine, pobrali bodo otroke in jih dali bogve kam, najbrž tudi pedrom.
  Tako brezpravem, kot je navaden Slovenec sedaj, še ni bil v zgodovini.
  Človeku za 124 evrov rubijo hišo, milijonski lopovi, pa se svobodno sprehajajo, ne skrivi se jim niti las na glavi.
  Janševa vlada mora tako obupno stanje čimprej spremeniti.
  DOL Z RDEČIM PRAVOSODJEM V NAVEZI Z LOPOVO!!!!

 52. VSI STRPNI pravi

  megi, % srbov v srbiji je tolikšen kolikor % slovencev v sloveniji ( 70%) , kot srbi in slovenci se delijo leve in desne , problem je onih 30% oprnoglavih rdečuhov, ki niso čisto nič ampak navadni RDEČI NESTRPNI BALKANCI…….zato vedi, da se SRBI izselijo na zahod, trenerkarji pa v balkanska JUGO -predmestja , in zato bodo NAŠI trenerkarji (ki niso srbi ampak rdeči balkanci) bodo prečrtali to kar bo kučanov zorangutan ukazal……

 53. EU pravi

  ZA JANŠEVO VLADO STA NAJBOLJ NEVARNA VIRANT IN KAHEL KER
  STA RDEČA LEVAKA !!!!!!! TO BO ŠE VELIK PROBLEM IN VZROK ZA
  RAZPAD KOALICIJE !!!!!!!!

 54. Kristijan pravi

  ja ..petrovc….!

  stari –prijatli–
  .
  se Poznamo

  še iz 80 let…!!
  .le povej kako in odkod..!

 55. Rado pravi

  “Odločitev, da vložijo zahtevo za presojo ustavnosti tako kaže, da v opoziciji dejansko eno govorijo in drugo delajo.”

  Le kaj se gre Tanko? Saj vložena presoja z ničemer ne ovira vlade. Vlada lahko mirno dela dalje. Presojalo bo itak Ustavno sodišče. Problem bi lahko bil le če bi Ustavno sodišče našlo kršitve pri Zakonu o vladi. To pa je lahko le v korist obstoječi vladi, saj menda ne želi vladati s kršitvijo zakona?!

 56. MEFISTO pravi

  Nebo se je odprlo.

  Oglasil se je nedosegljivi RADO.

 57. […] boter Milan Kučan. Jankovićevi “pozitivci” pa so tudi v praksi že dokazali, da so njihove obljube o konstruktivnosti zgolj prazno besedičenje… […]

 58. […] Spomnimo: na Jankovićevo “konstruktivnost” je že pred časom opozoril vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko; takrat, ko sta se opozicijski stranki PS in SD odločali, da pošljeta novelo zakona o vladi v ustavno presojo. […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen