Janković spet najbolje ve: Referendum o družinskem zakoniku je nepotreben!?

19

Danes se tudi uradno začenja kampanja pred referendumom o družinskem zakoniku, ki bo 25. marca. Poleg Civilne iniciative za družino in pravice otrok, ki je referendum zahtevala s podpisi več kot 42.000 državljanov, se v kampanjo vključujejo tudi Gibanje za družinski zakonik in večina parlamentarnih strank. Napovedali so strpno kampanjo.

Kot organizatorji kampanje se morajo do 29. februarja prijaviti vsi, ki nameravajo pred referendumom nagovarjati volivce. Organizatorji morajo do tega datuma tudi odpreti posebne transakcijske račune, na katerih bodo zbirali sredstva za financiranje kampanje.

V kampanjo se bo sicer vključila tudi večina parlamentarnih strank, ne pa tudi vlada. Predsednik vlade Janez Janša je že povedal, da imajo koalicijske stranke o družinskem zakoniku različna stališča.

Proti zakoniku nastopajo koalicijske partnerice SDS, SLS in NSi, ki se bodo v kampanjo vključile kot organizatorji, medtem ko so se opozicijski Pozitivna Slovenija in SD ter koalicijska Lista Virant vključile v Gibanje za družinski zakonik. V tem gibanju poleg nekaterih civilno-družbenih organizacij sodelujejo tudi zunajparlamentarne stranke LDS, Zares, TRS in SMS – Zeleni, medtem ko se koalicijski DeSUS v kampanji naj ne bi opredeljeval.

Nekatere stranke referendum obžalujejo, medtem ko druge menijo, da je ta zaradi varovanja tradicionalne oblike družine potreben.

Zagovornike in nasprotnike družinskega zakonika je kljub številnim sistemskim rešitvam na področju družinskega prava že od predstavitve zakonika dalje delila razširjena definicija družine in poskus izenačevanja pravic istospolnih parov s pravicami heterospolnih.

Mimogrede, predsednik PS Zoran Jankovič pa je na sredinem srečanju t.i. Koalicije za družinski zakonik povedal, da je to “eden od referendumov, ki je popolnoma nepotreben”. Po njegovem prinaša družinski zakonik samo dobre in niti ene slabe stvari. Ob tem je zanimivo, da se je Janković spotaknil tudi ob stroške tega referenduma, kot da je sam kot bivši ljubljanski župan in zasebno daleč najboljši gospodar… (sta/ured)

Zoran Janković: Družinski zakonik prinaša samo dobre in niti ene slabe stvari…

Foto in video: Politikis.si 

Št. komentarjev: 19
 1. VSI STRPNI pravi

  družinski zakonik po balkansko : fukanje psov je napredno , fukanje lastne žene pa nazadnjaško…..hahahahahah…opranoglave balkanske rdeče svinje se igrajo, da so kulturno evropske….hahahahhaha, čeprav sploh ne vedo kje in kaj je evropa ali zahod….hahahahahaah….

 2. MEFISTO pravi

  Slovenska anarholiberalna turbokapitalistična kaviar levica ve, kaj dela.

  Dobro se zaveda, da prihajajo iz trdnih družin rudi trdni in osveščeni državljani.

  Zato razbija tradicionalno družino in jo potiska v podzavest. Prednost pa daje raznim drugim oblikam formalnega in neformalnega vegetiranja. Take posameznike, ki nimajo opore v trdni družini, je tudi lažje ekonomsko in ideološko obvladovati.

  Enaka komedija se izvaja tudi na račun otrok, ki jih zlorabljajo za interese homoseksualcev, ki bi radi preko otrok prišli do priznavanja enakopravnosti pederskih in lezbijskih zvez s heteroseksualnimi.

  Zanimivo je, da se o pravicah otrok največ govori v povezavi s homoseksualci.

 3. micka pravi

  On ga tudi prebral ni, upam stavit! Sicer pa zakaj imamo v LJ volitve za župana kasmeje kot ostala Slovenija?

 4. mudo moreno pravi

  Dejansko bi o zadevi morali odločati strokovnjaki. In to tako, da bi zadevo preučili na znanstven način in na podlagi empiričnih rezultatov podali končno oceno.
  A zadevo so vzeli v roke politični “strokovnjaki”, socialni-inžinjerji, ki hočejo na nič krivem narodu testirati svoje absurdne in proti-naravne teorije.
  In narod je rekel – jok, ne bo šlo!
  Čestitam Primcu, ker se je lotil zadeve in jo uspešno pripeljal do referenduma. Naj retardirana levica in pedrski lobi še enkrat okusita grenkobo poraza!
  Tako hudo, kot bodo popušili tokrat, niso še nikdar.

 5. MEFISTO pravi

  MICKA, roki za volitve so se postavljali in določali, ko samo Janković še ni vedel, da ne bo nikoli predsednik vlade, pa se je za Ljubljano določil kasnejši rok, da bi še lahko kandidiral za župana,če bi mu spodletelo pri kandidturi za predsednika slovenske vlade.

  Izkazalo se je, da so dobro predvidevali.

  Če bo izv oljen za župana, upajmo, da bo kmalu Magistrat zamenjal za manj udobne in ugledne prostore.

 6. VSI STRPNI pravi

  micka says:
  24. 02. 2012 at 19:25 On ga tudi prebral ni, upam stavit! Sicer pa zakaj imamo v LJ volitve za župana kasmeje kot ostala Slovenija

  Odgovor je enostaven, ker je tako odločila balkansko-udbaška mafija……tako je bilo, je in bo ostalo…mafijske balkanske rdeče svinje pač RULAJO po balkanu…….

 7. jože pravi

  Pričakujem ostre odzive Mance, Hribarce, Jeklinke…cvet kulture v Sloveniji! Pa ne pozabit še Zalarja, Katarine, Mirčita. Jankovič je že povedal svoje, strici pa imajo izgleda post in malo zamujajo!

 8. VSI STRPNI pravi

  trenerkarji bodo odločili ,da pedri bodo lahko kupovali otroke………balkanska verzija družinskega zakonika bo potrejena isti dan ko bodo zorangutani morali tekmovati na volišča…….rdeče svinje vedo kako se rula opranoglave in nestrpne balkance….hahahahahah

 9. mudo moreno pravi

  Zelo me zanima, če so naši liberalni levakarski retardi res sposobni oprati možgane trenirkarjem. Jaz osebno o tem zelo dvomim. Težko jih bo kot prvo sploh prepričat, da gredo na referendum. Pri državnih volitvah je bilo drugače, tam so imeli figuro, Zokija, ki je njihov, car, slovenščino govori z nenavadnim naglasom in jih na splošno spoštuje in razume. Ni čudno, da so pridrli v hordah in ga izvolili, saj ga vole, ker je njihov. In oni valda volijo po strogo etnični liniji.
  A družinski zakonik je povsem druga zgodba. Kot prvo, preveč abstraktna zadeva za trenirkarske betice in njihov način razmišljanja. Poleg tega trenirkarji sovražijo homoseksualce vsaj tako, kot cigane. Polovica srbskih vicev vsebuje cigane, druga polovica cigane. Peder je za Srbe najhujša psovka. Prepričati Srbe, da imajo homoseksualci kakršnekoli pravice kar se tiče otrok je podobno nalogi, prepričati jih, da so cigani super ljudje in idealni sosedje. Noben Srb ne bo kupil takih pravljic. Saj niso zabiti in retardirani, na marsikaterem področju imajo dosti bolj realne poglede na svet od Slovencev, ki so nam liberalci očitno uspeli skoraj popolnoma oprati možgane z pravljicami o egalitarizmu, toleranci in ekstra pravicah za pedre in še marsikoga.
  Še največ, kar lahko dosežejo je, da jih pozovejo, naj se referenduma ne udeležijo. Tako bo vsaj manj glasov proti in poraz ne bo tako katastrofalen.
  Ker to, da bo pušiona, se levakarji zavedajo. Vprašanje sedaj je le, ali bo 70% proti in se bo poraz dalo nekako pogoltniti, ali bo 90% proti, kar bi pomenilo za pedrski lobi totalno katastrofo.

 10. MEFISTO pravi

  Je res, kar pravijo, da je Janković po novem ustavni pravnik?

  Kot ekonomist in menedžer je, pravijo, že presegel samega sebe in da je bil že čas, da se prekvalificira.

  Na izbiro je imel dva poklica, kelnerja v dunajski operi ali izvedenca za ustavno pravo.

  Odloćil se je za slednjega, češ da se je vsega mogoče priučiti.

  Torej bomo imeli ustavnega kelnerja.

 11. MEFISTO pravi

  Oglejte si ga na gornjem posnetku!

  Če to ni obraz akademika, vrnem spričevalo osnovne šole.

 12. anakonda pravi

  Jankoviču verjamem. Če pogledaš njegova lopovska sinova, takoj vidiš da je bilo vseeno kdo ju je vzgojil: ali Zoran ali majmun, razlike ni. Seveda ni bil majmun, ker bi bila potem poštena.

 13. Sončni kralj pravi

  Janković bebo ne ve o ničemer nič, razen o svojih mučkah in mešetarjenju z mestnimi zemljišči. Zato pa si tudi želi sedaj oditi nazaj na magistrat.

 14. JOJ pravi

  Ma, mislim, da ima gospod Janković prav. Imam pa predlog, da ukinemo vse zakone in se vrnemo v prazgodovinsko skupnost oz. pleme. Tako bi n.pr.: možakar, ki si poželi neko žensko, le-to povabil k sebi. Če ne bi hotela iti, bi jo s krepelcem po glavi in za lase privlekel v svojo votlino. Če bi že imela partnerja, bi se ga znebil tako, da bi ga spekel in pojedel, s tem tudi zmanjšal brzposelnost, kar je dodatni plus za sprejetje takega zakona. Če bi si pa možakar morda zaželel soseda namesto sosede, bi pač spekel in pojedel njegovo družico. V obeh primerih bi posvojil tudi otroke tako pridobljenega partnerja.
  Zadeva rešena!!!.

 15. MEFISTO pravi

  JOJ, ena težava se bo pojavila.

  Spet bodo hoteli rdeči bratje pojesti več svojih rojakov, pa bomo tam, kjer smo že.

 16. Rafaelus pravi

  Kaj pa denar ko si namišljuje ali bo poslanec ali župan pa ni strošek. Če bo kandidiral za župana naj plača županske volitve za Ljubljano Janković, saj je odstopil po treh mesecih, kar je čista zafrkancija. Janković izjavi : Ali si mene predtavljate kot navadne ga poslanca, po mu Rafael odgovori: Če v Ljubljani ne bi bilo toliko ljudi iz bivše yuge NE BI BIL NITI ŽUPAN, brez Kučkota pa nikoli direktor Merkatorja. Bedak mogočen, narcis !!!

 17. MEFISTO pravi

  Saj ni res, pa je.

  Janković se boji, da bi hekerji vdrli v njegov računlnik.

 18. […] vključujejo tudi Gibanje za družinski zakonik (tam je Zoran Janković spet na veliko razlagal, kako je referendum o družinskem zakoniku nepotreben?!) in večina parlamentarnih strank. Napovedali so strpno kampanjo. A temu očitno ne bo […]

 19. […] referendumske kampanje se je naravnost osmešil tudi Zoran Janković, ki je dejal, da je to “eden od referendumov, ki je popolnoma nepotreben”. Po njegovem prinaša družinski zakonik samo dobre (!?) in niti ene slabe stvari. Ob tem je […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen