Bo Gregor Virant koalicijski “troublemaker”? Morebiti bo predlagal spremembo koalicijske pogodbe!?

36

Predsednik Liste Virant in DZ Gregor Virant je zadovoljen s položajem stranke, ki jo vodi, saj meni, da v vladi zaseda ključna mesta. Ker sam vodi zakonodajno vejo oblasti, ima stranka, ki se sicer kmalu ne bo več imenovala po njem, v koaliciji večjo moč, kot bi jo imela, če bi postal minister, je ocenil v pogovoru za STA.

“Na položaju predsednika DZ ste slaba dva meseca, kako se počutite v tej vlogi?

Ta funkcija je sicer manj operativna, kot bi bila ministrska, in mi po tej plati ni najbolj pisana na kožo. Po drugi strani pa zahteva sredinskega, nevtralnega človeka, ki je sposoben sodelovati z vsemi poslanskimi skupinami in jim zagotoviti enako obravnavanje in enake pogoje. Po tej plati mi pa je pisana na kožo.

Zakaj ste tako zelo vztrajali pri tej funkciji?

Ta funkcija po ustaljenem običaju pripade drugi najmočnejši stranki v koaliciji in s tem stranki daje tudi ustrezen položaj, enakopravnost in samostojnost v koaliciji. To se mi zdi zelo pomembno za mlado stranko, kot je naša.

Ali ste zadovoljni z izkupičkom koalicijske pogodbe?

Dosegli smo upoštevanje praktično vseh naših vsebinskih predlogov v koalicijski pogodbi in tudi glede vpliva v koaliciji smo dosegli veliko. Imamo dve ključni strateški funkciji v vladi (mesto finančnega ministra in mesto ministra za pravosodje in javno upravo) ter vodenje DZ.

Ali je Janez Šušteršič na mestu ministra za finance zagotovilo za izvedbo potrebnih reform?

Je eden najpomembnejših ministrov. Garancija za izvajanje reform je koalicijska pogodba, ki je jasna, natančna in vsebuje ukrepe, ki so nujni za konsolidacijo javnih finance, za izboljšanje konkurenčnosti in gospodarstva ter izboljšanje pravne države.

Kakšno podporo ima minister Šušteršič s strani predsednika vlade?

Mislim, da uživa zelo visoko stopnjo podpore.

Rado Pezdir pravi, da je projekt Liste Virant nastal zaradi prizadevanj, da bi prišlo do reform in ne gradnje politične kariere posameznikov v stranki. Ali to drži?

Absolutno. Nihče od nas ni šel v projekt Državljanske liste zato, da bi gradil kariero. Vsi, ki smo zraven, smo imeli uspešne kariere na drugih področjih, večina med nami v politiki tudi manj zasluži, kot bi v svojih osnovnih poklicih. Gre za to, da smo postavili sredinsko politično opcijo s poudarjeno liberalno komponento, ki je v Sloveniji nujna. Ponosen sem na to, da smo jo utirili, ne glede na to, koliko časa bom sam ostal v politiki in koliko časa moji kolegi. Stranka s to usmeritvijo bo definitivno ostala.

Vendar vam javnomnenjske raziskave trenutno kažejo zelo nizko podporo.

Za večjo vlogo in moč sredinske opcije bo čas še dozorel, ta trenutek očitno še ni. Sicer pa večina javnomnenjskih raziskav kaže, da bi ta trenutek na volitvah dobili dva poslanska mandata manj. To ni tako katastrofalno, glede na to, kako je padalo po nas najprej z desne potem pa z leve. Mislim, da imamo vso možnost, da na naslednjih volitvah dosežemo bistveno več kot na teh.

Kako ocenjujete prve kadrovske poteze vlade, ali ste se tudi sami strinjali z njimi?

Menim, da menjava na čelu urada za verske skupnosti ni bila potrebna, kajti ta urad bo ukinjen. Sicer pa gre za tri vladne službe, na čelu katerih so bile opravljene menjave tudi v prejšnjem mandatu in so neposredno odgovorne predsedniku vlade. Pravica do teh kadrovskih odločitev zato v celoti pripada njemu. V koalicijski pogodbi je zapisan zelo jasen princip, da v državni upravi predsednik vlade in vsak minister odgovarja za kadrovske odločitve na svojem področju. V odločitve predsednika vlade se zato nismo spuščali. Tudi sam sem imel pravico, da izberem svojo najtesnejšo sodelavko, generalno sekretarko DZ, čeprav so bila mnenja v koaliciji različna.

Vendarle ste ves čas napovedovali, da bo vaša stranka varovalka pred političnim kadrovanjem. Kako boste torej izpolnili to zavezo?

Prvič, zanesljivo ne bo političnega kadrovanja v državnem zboru in na tistih področjih, ki jih mi pokrivamo v vladi. Drugič, v koalicijski pogodbi je zapisano, da se soglasno sprejemajo kadrovske odločitve na področju upravljanja z državnim premoženjem, torej v podjetjih v večinski državni lasti. Državljanska lista ne bo soglašala z razrešitvami nadzornih svetov in uprav v tistih podjetjih, ki dobro poslujejo in kjer pri poslovanju ni prihajalo do napak.

Omenili ste svojo izbiro Mojce Prelesnik za generalno sekretarko DZ. Ali ste zamerili koalicijski SDS, da vas pri tem predlogu ni podprla?

Nikoli nikomur ne zamerim, če ima drugačno mnenje od mojega. V tem ni nobenega problema. In v različnih mnenjih tudi ne vidim razpoke ali nevarnosti za koalicijo. V koaliciji bodo pogosto različna mnenja, koalicijska pogodba pa je dovolj jasna, da se točno ve, kje moramo držati skupaj.

Ali obstaja možnost, da bo vaša stranka predlagala prenos tožilstva nazaj v pristojnost pravosodnega ministrstva?

Minister Senko Pličanič meni, da bi bilo bolje, če tožilstvo ostane pod okriljem ministrstva za pravosodje. V stranki bomo ta teden o tem opravili razpravo in če nas bo minister prepričal, bomo predlagali spremembo koalicijske pogodbe.

Kako boste zaščitili ugled DZ in denimo ravnali ob morebitnem sovražnem govoru?

Zavzemam se za sprejem etičnega kodeksa, ki bi uredil kulturo dialoga v DZ pa tudi ravnanje v primerih, ki predstavljajo okrnitev ugleda parlamenta. Sovražnega govora, verbalnih udarcev pod pas, žalitev in razprav ad personam ne bom dovolil. Začetek mandata je kar obetaven. Pozna se, da imamo dve tretjini novih obrazov v DZ, zato je tudi kultura razprave dokaj visoka, višja kot v prejšnjih mandatih. Nekaj pa je še starih mačkov, ki so prevzeli slabe navade iz prejšnjih mandatov in bi se morali malo umiriti.

Zelo ostro ste se postavili na stališče varovanja ugleda DZ, zanimivo pa je, da ste štirje od petih predsednikov koalicijskih strank v sodnih postopkih. Kako to komentirate?

Nihče ni pravnomočno obsojen, poleg tega pa o resni obtožbi lahko govorimo samo v primeru Patria, v drugih primerih gre bolj za bagatelne zadeve, za sporne izjave. Sam sem v postopku zato, ker sem nekoliko preveč stegnil jezik pri komentiranju delovanja nekega funkcionarja. Če bi se danes znašel v vlogi, da komentiram njegovo ravnanje ali ravnanje koga drugega, bi bil precej bolj zadržan.

Kako boste ravnali, če se izkaže, da je poslanec Ivan Simčič ponaredil šolsko spričevalo?

Če bi se to izkazalo, poslanec ni primeren za to funkcijo. V tem primeru lahko kot predsednik DZ pozovem predsednika politične stranke in vodjo poslanske skupine, da ustrezno ukrepa. Torej, da poslancu da jasno sporočilo, da je edina možnost odstop. Vendar je treba počakati, da se razjasni stanje, sicer ne moremo ukrepati. Za vsakogar velja, da je nedolžen, dokler se mu ne dokaže nasprotno.

Napoveduje se reorganizacija v javni upravi, koliko uradov bo še ukinjenih?

Po moji oceni bo v državni upravi približno za deset odstotkov institucij manj. Iz tega naslova se bo zmanjšalo tudi število zaposlenih, koliko natančno, pa bo pokazal čas. Sam menim, da pretirano odpuščanje v času že tako velike brezposelnosti ni preveč pametno.

Koliko bo stala reorganizacija?

Vložek bo minimalen, prihranek pa znaten.

Zavzemate se za ohranitev “vašega” enotnega plačnega sistema, koliko besede boste imeli pri tem kot predsednik stranke?

OECD je plačno reformo ocenil kot dobro izpeljan projekt. Pohvalil je enotnost plačnega sistema, hkrati pa priporočil, da plačni sistem naredimo bolj fleksibilen in damo menedžerjem v javnem sektorju več avtonomije. To je tudi stališče naše stranke in v tem duhu bo ravnal minister Pličanič.

Kako se boste ob vsesplošni težnji po varčevanju racionalizacije lotili v DZ?

Proračun DZ ni visok, zato velikih tu ni. Je pa izjemno pomembno, da varčujemo, ker s tem dajemo zgled. Iskali bomo možnost prihrankov zlasti na področju mednarodne aktivnosti, torej potovanj v tujino, protokola, poenostavitev postopkov, brezpapirnega poslovanja in podobno. Veliko je bilo na tem narejenega že v prejšnjih mandatih.

Ali se boste zavzeli za omejitev pravice do prejemanja nadomestila plače po koncu funkcije?

Absolutno. Sam in poslanska skupina se bomo zavzemali za zakon, ki bi skrajšal čas prejemanja nadomestila na šest mesecev in znižal njegovo višino na 80 odstotkov plače. Možnost vrnitve poslanca v prejšnjo kariero mora ostati, vendar je treba zadevo v kriznih časih racionalizirati. Naših osem glasov je za ta projekt zagotovljenih, v koaliciji pa se o tem še nismo pogovarjali.

Mandatno-volilna komisija vam je dovolila opravljanje znanstvenega dela za petino delovnega časa. Se vam zdi prav, da ob vodenju DZ opravljate še takšno delo?

Gre za to, da ohranim malenkosten stik s svojim osnovnim pedagoškim poklicem. Konkretno bo to pomenilo povprečno največ dve šolski uri predavanj na teden, za priprave in popravljanje pisnih izpitov si bom vzel čas čez vikend. To me ne bo oviralo pri opravljanju funkcije predsednika DZ.”

A Virantova izjava o Pličaničevem mnenju, da bi bilo bolje, če tožilstvo ostane pod okriljem ministrstva za pravosodje, in ki naj bi vodila celo do predloga spremembe koalicijske pogodbe, je milo rečeno “troublemakerska”. Spomnimo: novi notranji minister Vinko Gorenak je generalnemu državnemu tožilcu Zvonku Fišerju in njegovim sodelavcem prejšnji teden predstavil svoje poglede na vmesno obdobje do 1. aprila, ko bo tožilstvo sodilo pod notranje ministrstvo. 

Hkrati je Gorenak povedal, da je zavrnil vse pomisleke o domnevni podrejenosti tožilcev policiji in zagotovil popolno, z ustavo in zakonom zajamčeno neodvisnost glede sprejemanja odločitev. Jim je pa ob tem tudi povedal, da nedelo, slabo delo, zastaranja in podobne zadeve zanj ne sodijo v kategorijo neodvisnosti, in da bo v takih primerih uporabil vse z zakonom določene pristojnosti do tožilske organizacije. Zato je Virantovo govorjenje o Pličaničevi skepsi glede premika tožilstva pod notranje ministrstvo v tem trenutku malce nerazumljivo, zlasti, ker je tudi Virantova lista svoj čas podpisala to taisto koalicijsko pogodbo.

Ob tem je še na moč zanimivo, da Virant pravi, da o “resni obtožbi lahko govorimo samo v primeru Patria”, v njegovem primeru pa kot bi ne… No, Janez Janša je Virantu že pred predčasnimi decembrskimi volitvami povedal, da v zadevi Patria ni bilo še niti sodbe na prvi stopnji, medtem, ko je Virant bil že obsojen na eno leto pogojno.

Pripis: Minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič in minister za notranje zadeve Vinko Gorenak sta se včeraj sestala in se pogovorila o pristojnostih pravosodnega ministrstva do tožilstva v prehodnem obdobju, dokler ne bo tožilstvo prešlo pod notranje ministrstvo, so potrdili na ministrstvu za pravosodje in javno upravo.

Pličanič je za Delo dejal, da bo pravosodno ministrstvo pripravilo protokol, v katerem bodo določili, “kako bosta v tem času potekala komunikacija in obveščanje o vprašanjih, povezanih s tožilstvom, ki so v pristojnosti ministrstva”.

Ob tem je za časnik dejal, da je sestanek potekal v korektnem ozračju, čeprav imata z Gorenakom različne poglede na to, pod kateri resor spada tožilstvo. Notranji minister namreč vztraja pri prenosu pristojnosti za tožilstvo v svoj resor, minister za pravosodje in javno upravo pa je prepričan, da bi te morale ostati v pravosodnem resorju.

Tako je Pličanič, kot je dejal za Delo, že pripravil spremenjeno besedilo koalicijske pogodbe, v skladu s katerim bi pristojnosti za tožilstvo prenesli nazaj na pravosodno ministrstvo. Kot pravi, je besedilo sprememb poslal že predsedniku Liste Virant Gregorju Virantu. “On mora zdaj odločiti, kako naprej. Pričakujem, da bo svet stranke moj predlog podprl,” je dejal.

Virant je sicer v intervjuju za STA dejal, da bodo v stranki o tem razpravljalo že ta teden “in če nas bo minister prepričal, bomo predlagali spremembo koalicijske pogodbe”.

Sam sedaj meni, da ima rešitev prenosa tožilstva pod ministrstvo za notranje zadeve precejšnje prednosti, saj omogoča boljšo povezavo med institucijama oziroma med kriminalistično policijo in državnim tožilstvom, poroča Delo. Ob tem Virant pravi, da je treba poskrbeti, da bo tožilstvo ohranilo samostojnost.

Bo Gregor Virant po vsem slišanem v intervjuju postal koalicijski “troublemaker”?

Foto: arhiv Politikis.si

Št. komentarjev: 36
 1. Petrovc pravi

  Virant je voluhar! Z njim bo nemogoče realno in pošteno delati! In on lahko na naslednjih volitvah pridobi zgolj, če zruši vlado Janeza Janše!
  Osebno z njim nikoli ne bi hotel niti v senci sedeti!
  Ne vem, kaj ve Janša, da se je šel vlado s tem voluharjem?!

 2. as pravi

  JJ nebi sedel v vladi če nebi tega b… podkupil.

 3. general pravi

  Poslušajte me sedaj dobro: če bo kdo kadarkoli delal kakšno sranje v tej koaliciji bo to zagotovo prav Virant. Je dovolj prebrisan in predrzen za kaj takega. Je pa vprašanje, kako bi ga volivci ob takem obnašanju gledali čez 4 leta.

 4. MEFISTO pravi

  AS, glagola po nemškem vzoru ne pišemo na koncu stavka.

 5. Petrovc pravi

  MEFISTO: za boga, vsaj pohvali našega bebčka, AS-a, sedaj se je naučil pisati tudi glagol v stavku! Doslej je staveke ves čas pisal brez glagola, napreduje! Razmišlja še vedno brez glagola!

 6. jaka pravi

  Dobrota je sirota, tako je bilo in vedno bo. Sedaj bo malo po malo začel izvajati njegove tipične akrobacije in pametovati, kaj bi se še moralo kje narediti in postoriti. A pri podpisu koalicijske pogodbe ni imel prav nobenih pomislekov.

 7. Petrovc pravi

  VIRANTOVA PODGANa ali voluhar, kakor hočete, bi bil samo za pod škorenj Jankovića, ta pa bi ga oklestil! Kot sina v Kranski gori, bi občasno v parlamentu prflodtral okol njegovih oslovskih ušes, da bi poletel pod poslanske stole! In bogami, ploskal bi Jankoviću za to dejanje!

 8. as pravi

  Bedaka mefisto in petrovc slovenceljna pijančka ga že serjeta.

 9. Tine pravi

  Petrovc, Mefisto, kaj ko bi še vidva kdaj stopila pred ogledala!
  Kaj bi videla?

  Strnimo vrste okrog janševe vlade!

 10. mudo moreno pravi

  Če bo Virantek priden, bo mogoče na naslednjih volitvah celo prišel v parlament. Volili ga bodo desperadosi kot sta As in Tine.
  Jankovićeva pozadinska Slovenija in EsDe bosta takrat že zgodovina in DLGV bo še vedno boljša alternativa od kakšne, khm, Akacije naprimer.

 11. Timis pravi

  Virant je dosleden…ima svoje muhe in ne je… avtoritet.

 12. Tine pravi

  re: mudo, mi nameravaš sds tako močno priskutiti??

 13. mudo moreno pravi

  Mudo na srčne zadeve drugih nima vpliva.

 14. MEFISTO pravi

  AS, namesto da zmerjaš, kolneš in se sliniš, se nauči pravilno uporabljati in postavljati glagole, če sploh veš, kaj so glagoli.

  Za začetek ti lahko povem, da niso užitni.

 15. MEFISTO pravi

  Mar je TINE kaka nova pridobitev bloga, kakršna je AS?

 16. Tine pravi

  Malo več ekipnega duha in tudi Stožice bi padle…

 17. Tine pravi

  … bodo padle.

 18. regius pravi

  Virant je bil Janšev trojanec. Zdaj ga imate in se sami jebite z njim.
  mefisto, ti pa ne pametuj o glagolih, da ti ne bom dal kakšno repliko na tvoje prejšnje komentarje. Si pismen kot kamela..

 19. Manitu pravi

  Virantu nisem nikoli verjel in mu nikoli tudi ne bom. Izgleda kot podlasica in deluje kot podlasica. Taki so najhujši. Samo ena pasma je še hujša: mala rdeča murgelska podgana.

 20. TIMIS pravi

  Manitu

  Ne mešaj jabolka s hruškami.

  Virant menjava barve po potrebi. Kučen je tu bolj dosleden!

 21. APM pravi

  Janša se zaveda, da dokler bo v Sloveniji levica, kvazi levica, ki je le derivat propadle komunistične partije in deluje po njenih načelih pol ilegalno, ne bo in ne more biti demokracije. Zato se je potrebno boriti proti tej zavajajoči družbi tudi ideološko. Virant je naiven in misli,da lahko doseže podoben rezultat s pravom. To so le pobožne želje, saj naša levica lahko sprejme še tako dobre, napredne in lepe zakone, če pa se jih potem ne drži .
  Ta opčne prav tako kot njena predhodnica komunistična partija.Tam je bila zakonodaja zgledna, primerljva z najnaprednješimi zakonodajami demokratičnih držav, a kaj, ko je kot korektura nastopala zakonodaja iz paralelnih tajnih uradnih listov,ki je legalno zakonodajo postavljala na glavo.Kaj pa se je od tistih časov spremenilo.
  Zakone sprejemamo v Državnem zboru, korekture pa v Murglah(Zvezdi).

 22. MEFISTO pravi

  TIMIS, imaš prav.

  Kučan ni samo zanetil ognja, Slovenijo bo tudi požgal.

 23. JOJ pravi

  Ja, bi rekel, da glagol ni ravno užiten, ampak strupen pa tudi ni, tako da ga lahko poljubno vmešamo v besedno solato; včasih malo ven štrli na zadnjem koncu, vendar to ni ravno hudo. Odvisno od izbirčnosti.

 24. MEFISTO pravi

  Vsak levičar naj letos ora et labora!

 25. Števek pravi

  Fantje ne zajebavajte se in se učite: ” POLITIKA JE UMETNOST MOŽNEGA” in .. pika.vse ostalo so čenče in mlatenje prazne slame.

 26. Krpan pravi

  Ne vem, s čim Janša drži za jajca preViranta, vem pa, da ga drži. Janša je dovolj izkušen in pameten in z preVirantom ni v koaliciji zaradi slepe sle po oblasti. Mislim, da Janša ve, da je preVarant trojanski osliček popolnoma razsule ‘levice’. Janša je znal sestaviti vlado kot ‘drugi’ na volitvah, pohodil je murgeljski rdeči štab s strici, brkoti, papučarji in ostalimi podrepniki vred. Gotovo bo znal tudi trojanskega oslička (ki bi rad bil paradni konj) postaviti na njegovo mesto, ko mu bo preveč rigal po hlevu.
  PreVarant je dobil občutek najpametnejšega, najmočnejšega, najpomembnejšega, naj…to mu je šibka točka in poln samega sebe skače v hrbet lastni koaliciji. Ker pa se ta koalicija ne namerava ukvarjati samo sama s seboj, tako kot se je prejšnja KGB, bo osliček kmalu občutil kopito pravega konja.

 27. megi pravi

  hahaha
  Virantek, konvertitek, troublemaker.
  Njegova stranka je ZAHTEVALA, da gre tožilstvo pod notranje ministrstvo.
  Očitno so pritiski na novega ministra za pravosodje zaradi tega izjemno hudi, zdaj se bo pa Virantova lista kar premislila.
  HAAALLLOOOO
  HOČEMO LOPOVE V ZAPORU, TI VIRANTOV KONVERTIT!!!
  Drekomešalec očitno ne bi rad videl svojega žlahtnika Mafijankovića v zaporu.
  Ne moreš verjet, kak poden.

 28. Tine pravi

  Kar je nemogoče Janši in njegovi ekipi v resničnem življenju, je mogoče internetnim krofkom…

 29. TIMIS pravi

  megi

  Ti si pa ostra.
  Virant je Jankoviča zajeb… Zakaj ga nebi želel še v zaporu?

 30. maja pravi

  Še dvoje vprašanj bi bilo dobro postaviti Virantu:
  – kako, da se je glasovalna naprava ob glasovanju o vladi, “pokvarila” prav njemu in ali bo nabavil nove? in
  – zakaj je dovolil nadaljevanje postopka, ki ga je očitna začela prejšnja vlada, za nabavo teh dragih računalnikov, ki so sedaj “mlin na vodo” režimskim medijem?

 31. megi pravi

  Mene pa tole Virantovo cincanje malo skrbi, a bi ga imeli noter al bi ga imeli zunaj.
  Fantje, pa če ste videli vzrok za to, da je tožilstvo pod MNZ, v čem se je zgodba sedaj spremenila?
  A ste poskusili, nekaj let, pa videli, a kaj sploh mislite, al bolj po opičje, če bo banana tam bo dobro, če ne pa drugam?

 32. megi pravi

  Timis,
  Virant ni nič zajebal Mafijankovića, reševal je svojo rit, ker če bi šel v koalicijo z njim, bi mu stranka razpadla.
  A nisi slišal Pezdirjevih izjav, da bo naredil masaker???

 33. ŠTEFKA pravi

  JAZ IMAM RAJE EURE KOD GLAGOLE !!!!!! SLOVENŠČINE TAKO NIMAMO VEČ !!!

  N J E !!!!!!!

 34. gostja pravi

  Ne da ni čas za sredinsko stranko dozorel. Še kako je. On sam ni tisti, s katerim bi folk rastel in razvijal srednjo opcijo. A ne šteka tega? Da je čas še kako dozorel, je lahko sam doživel v predvolilni kampanji, ko je izgledalo, da se bo celo postavljal nasproti Janši oz. tedanjemu favoritu za zmago. Imel je možnost biti prvi, drugi, vse je bilo odprto. Od nadomestila dalje, pa so se začele kazati njegove in samo njegove opcije. Vse slabe stvari so privrele na dan. Njegov karakter, osebnostne lastnosti, ki so zelo pomembne za uspešno delovanje tako v politiki, kakor v podjetju. On sam vidi, da ne mora delati v vladi, zaradi konflikta se je raje umaknil v DZ in tako tvegal tudi konflikt z agentom sorškom. Nič mu ni nihče namestil, vse si je zapravil sam. In še ta trenutek je isto. Virant je dokazal, evidentno dokazal, z dejanji, da je nepredvidljiv, vendar predvidljiv v svoji nepredvidljivosti. Nadalje je zoprn, zatežen, birokrat, preveč natančen, izdajalski, individualist. Tako da naj raje pravljice pripoveduje doma oz. kjer koli, le politike naj se s takšno percepcijo ne gre.

 35. gostja pravi

  Z Virantom stalno samo težave. Najprej ja, nato ne. Najprej bi imel notri, nato bi dal ven. Najprej predlaga, nato si premisli. Najprej podpiše, nato hoče sprememb. Najprej se pogaja z Jankovičem, mu daje upanje, da mu bo odprl pot do koalicije, nato se obrne k Janši, kar je zame gud, ker je tako zmagal moj predsenik (Janez Janša). Kaže pa na ponavljajoče se vzorce Viranta in to se ne bo spremenilo. Stalno bodo problemi z njim. Folku je pa že itak jasno. Človek ni mož beseda, pa še komplikator je. Hujši kot najbolj zatežena ženska, ki ne ve, kaj bi rada.

 36. EU pravi

  JAZ VIRANTU TUDI NEZAUPAM NIČ VEČ IN, ČE BO KDO MOTEČI FAKTOR V TEJ KOALICIJO BO TO VIRANT, ALI JE POKVARJEN ALI PA TAKO NAIVEN ALI PA ZLOBEN, SAMO SI BO PA DAL SAM AVTOGOL, KER BO VSE IZGUBIL, NJEGOVA LESTVICA GRE NAVZDOL, GRAGA PAZI SE, DA SE TI NEZGODI ISTO KOT SE JE ZGODILO GOLOBIČU TUDI GREGOR KAKO NAKLUČJE???!!!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen