Janez Janša za Odmeve: Virant je bil obsojen na eno leto pogojno, v mojem primeru pa ni niti sodbe na prvi stopnji!

70

Predsednik SDS Janez Janša se je včeraj v oddaji Odmevi z voditeljico Rosvito Pesek pogovarjal o programu SDS-a, tekmecih in tudi o tem, da je na kandidatni listi stranke tudi “kakšen, ki je kdaj prišel navzkriž z zakonom ali pa oddal napačno davčno napoved”. Takšna vprašanja je bilo ob začetku uradne kampanje tudi za pričakovati, a Janša je postregel s primeri, ko nekateri sodelujejo v volilni tekmi, pa so bili denimo že spoznani za krive. 

“To je mogoče, tudi jaz sem pred sodiščem. Listo gospoda Viranta pa vodi človek, ki je bil mesec dni nazaj obsojen na eno leto pogojno. To je gospod Virant. Torej tega je polno. Ni pa še sodba pravnomočna in tudi v mojem primeru ni niti sodbe na prvi stopnji. Menim, da te stvari izkoriščajo v neke znane namene. Kar se tiče mednarodne podpore, pa nas je podprlo, mislim da 17 predsednikov vlad v Evropski uniji, celotna Evropska ljudska stranka, najmočnejša sredinska grupacija v Evropi in vsi ključni predsedniki ali pa vodje evropskih institucij. Te podpore smo veseli, ker kaže na to, koga Evropa jemlje za kredibilnega partnerja v Sloveniji za prihodnost,” je povedal Janša.

Peskova je postavila še podvprašanje na to temo: “Ampak mimogrede, na tisto prejšnjo opazko. Obstajajo tudi stališča, da bi se tisti, ki so v kakšnih postopkih, morali umakniti iz volilne tekme.”

Janša ji je odgovoril: “Kot že rečeno, če bi to veljalo, potem imate predsednika stranke, ki mu dobro kaže, ki je bil ravnokar obsojen. Ampak v razmerah, kakršne so v Sloveniji, se to lahko izjemno izkorišča. Imate koprskega župana, s katerim sodelujemo, ki je vsak mesec pred sodiščem zaradi nekega novega postopka. In potem slišimo, da gre za 600 ali pa za 1.000 evrov. Imamo pa ljubljanskega župana, kjer so pod vprašajem bistveno večji milijoni, pa ni v nobenem postopku. Dokler ne bomo zagotovili neke pravične obravnave vsakega v tej državi, ne glede na njegov položaj, da bomo vsi enako hodili na sodišče za podobne prestopke, toliko časa bo postavljanje takšnih vprašanj v volilni kampanji neumestno.”

Je pa vsekakor očitno, da se je predvolilna kampanja že začela in da bosta Janez Janša in SDS še prav gotovo v tem mesecu deležna podtalnih, pa verjetno tudi povsem odkritih diskreditacij. Prav tako ni naključje, da današnje Delo kar na dveh mestih piše o aferi Patria. Tako Dejan Karba spet razpreda o “kufru” v katerem je bilo 900.000 evrov in ki naj bi jih prejel Jože Zagožen, Janez Markeš pa v svoji kolumni Janši kar direktno obesi “ponarejanje arhivskih dokumentov proti predsedniku države”.

Še to: Janez Janša je včeraj na svojem Twitter profilu zapisal, da obsodbe Gregorja Viranta ni pozdravil, ampak obratno. “Je sramota za sodstvo in ne more biti izločitveni kriterij,” je še zapisal Janša.

Janez Janša pravi, da v njegovem primeru ni niti sodbe na prvi stopnji, gre pa seveda za “stvari, ki se izkoriščajo v neke znane namene”. Hkrati je spomnil tudi na ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki pa se še začuda ni znašel v nobenem kazenskem postopku.

Foto: arhiv Politikis.si

 

 

Št. komentarjev: 70
 1. ŠTEFKA pravi

  HALO ROSVITA !!!
  KAJ SO TI NA TV.ZAGROZILI Z ODPOVEDJO DA SI POSTAVLJALA TAKO
  NESRAMNA VPRAŠANJA !!!!!!! ????? ALI SI ŽE TI TUDI PRI JANKOVIĆU
  ALI VIRANTU !!!!!!! RAD BI VEDEL KAJ JE VIRANT VSE POKRADEL IZ JANŠEVE PISARNE !!!!!!!!?????UDBOVEC PROKLETI !!!!!!!

 2. angi pravi

  Če bi policija, tožilstvo in sodstvo delalo pošteno, bi moral bit danes Janković v ” kišti”, tako pa kandidira in ustanavlja neko prasično Slovenijo-stranko, za levake-rdeče ali murgelsko kanaljo pa celo mandatar nove vlade, res narobe svet v tej Sloveniji.

 3. Jaki pravi

  Ja čudno je malo včeraj Rosvitika spraševala našega Janeza o nekih “prestopkih”. Smešno je seveda to, da so enkrat ujeli Mariniča pri nekem plonkanju, a sedaj pa so kar vsi demokrati nenormalni. Naj raje Kresalovo, Golobiča in Jankovića vpraša o res kakšnih bolj hudih finančnih mahinacijah, bi bi bilo to bolj zanimivo poslušati.

 4. anti-totalitarec pravi

  SDS in SLS sta edini KULTURNI evropski stranki, upam, da je tudi virant med njimi…ostali so le nazadnjaški in balkanski rdečuhi, in teh je ogromno preveč…..

 5. SONČEK SIJE pravi

  Zgleda, da je imel Janša tudi ene podgane v SDSu, ki so tik pred zdajci zbežale in pomagale ustanoviti novo listo-stranko.

 6. EVROPA pravi

  SONČEK SIJE: boljše sedaj kot kasneje,

  JANŠA BO ZMAGAL, KER IMA SUPER PROGRAM IN KER JE PRAVI

  DEMOKRAT, ZATO GRE MOJ GLAS SDS IN JJ!

 7. Krpan pravi

  Čaka nas 4 tedne vseh mogočih svinjarij, katerih se bodo posluževali komunajzerji, samo da preprečijo zmago SDS in Janezu Janši. Gnojnico bodo polivali na vse strani in metali drek iz vseh topov. Verjemite, v tem so prav gotovo na prvem mestu v svetovnem merilu. Mediji bodo seveda z veseljem pomagali in potencirali zadeve. Za bruhat. Mislim, da bomo pošteni Slovenci še zelo presenečeni nad tem, česar so sposobni usihajoči komunajzerji narediti, preden zginejo. Bodimo pripravljeni na vse, tudi na stvari, za katere mislimo da se dogajajo samo v filmih, političnih trilerjih.

 8. MAŽO pravi

  JANŠA BO ZMAGAL S 50 PLUS

 9. as pravi

  Krpan najprej si napovedal zmago, vzadnjem stavku pa si se podelal v hlače .No pa saj za vas ni to nič nenavadnega ko bi vas človek najbolj rabil izpuhtite.Po bitki pa z vsemi topovi naprej.TOREJ NEPOŠTENI SLOVENCI VSI PROTI SDS SAMO TAKO ZMAGAMO.ITAK SMO V VEČINI NEVEM KAJ SE SILIJO TILE SDS ci.

 10. drago pravi

  ja čudno,mal nazaj je bil pa Virant še tak strokovnjak,po zatrjevanju J.J,res ne vem v katerem obdobju,se je privatiziral Merkur,in koliko ovadb je spravila skozi Barbara brezigar,tako sposobna,Janšova sodelavka,Grims bo pa tako vse zakone,sam napisal,zato tudi tako dobro delujejo.NE HVALA-JANŠA ,IMEL JE PRILOŽNOST PA NI BILO NIČ…..

 11. janez ivo pravi

  JA v glavnem Janšo podpirajo vsi, ki so podpirali tudi njegovga prjatla soseda Iva Sanadarja. Je pa sploh dobro, da bi JJ šel v tujino, ker ga tam bolj podpirajo, kot doma. Zakaj le?

 12. general pravi

  Vsi zavedni Slovenci bodo volili Janšo in SDS, hlapci in izdajalci pa imajo seveda veliko izbiro: Virant, Janković, Pahor… Rekel bi še GG in Kresalka, a ta sta že na odpadu politične zgodovine.

 13. kmet pravi

  Tako brez energije, volje in temperamenta je bil tale nastop, da glava boli. Pa zgleda, da je naveličan že vsega tega in bo zdaj zdaj zajokal zaradi vseh krivic, ki se mu godijo…….

 14. as pravi

  Bravo kmet z eno besedoKALIMERO.

 15. Manca pravi

  Zelo dober članek in to v Delu. Kaj se že preoblačijo???

  1 Mateja Celin, Slovenj Gradec
  sob, 05.11.2011, 12:00
  Iz dežele kralja Matjaža: Otroci preteklosti

  Današnji desetletniki na proslavah še vedno grozijo gestapovskemu sovragu.
  Bilo je okrog 1. novembra, dneva spomina na mrtve, ko je kralj Matjaž opazoval lokalno proslavo. Imel je kaj videti. Dogajalo se je med cerkvijo, bolnišnico in gimnazijo, pri spomeniku borcem NOB. Plehbanda je za začetek usekala poskočnico, ob kateri je Matjaž nehote začel pogledovati, od kod bodo priskakljale mažoretke, in vohljati, od kod bo pridišal golaž, tako prvomajsko je bilo. Tistih nekaj občinskih veličin, ki so držale pogrebne vence, je dajalo vtis, kot da so pristale v napačnem filmu. Poskočnici je sledila slovenska himna, tej pa morbidna pogrebna koračnica, ki ji je na nekaterih mestih prav tragično zdrsnilo s pravih tonov. Sledil je poetično-patetični govor mestnega podžupana, ki ga je zanašalo od vprašanja sprave in potvarjanja zgodovine do eksistencialističnih vprašanj, kjer pa se ni dolgo zadržal, saj je ugotovil, da mnogi od nas nikoli ne bomo zmogli razvozlati, zakaj obstajamo. Matjaž je izvedel še, da ima menda vsak Slovenec tri obvezne ljubezni: do domovine, do matere in do naroda, govor pa je podžupan sklenil z vzklikom: Slava Tonetu Pavčku in vsem padlim žrtvam za Slovenijo!

  Medtem so se iz ozadja nekajkrat oglasili divji zvoki frajtonarice v poskočni narodno-zabavni viži. Po precej bizarnem glasbeno-govorniškem uvodu se je čas premaknil za trideset let nazaj. Otroci, ki so se že rodili v samostojni Sloveniji, so prizadeto recitirali o trpljenju pod Hitlerjem in o tem, kako bomo premagali gestapovskega sovraga, če bi slučajno še kdaj planil po naši zemlji, nato pa so zapeli Šivala je deklica zvezdo in še nekaj podobnih. Za konec je nekdo v zmes 27. aprila, 1. maja in 1. novembra navrgel še Trubarja, plehbanda je spet usekala koračnico in komedije, pardon, komemoracije je bilo konec

  Enako je bilo pred šolo v Šmartnem, kjer so otročiči v pogrebni maniri zapeli Šivala je deklica zvezdo, nato pa se tričetrt ure mučili z recitiranjem pesmi o partizanskih kurirjih, smrti, krvi in koncentracijskih taboriščih. V glasbenem intermezzu so na piščalke zafrulili ameriško Amazing Grace. Kralja Matjaža je šele ob vsem tem popadla prava žalost. Mar ne bi bilo bolje, če bi otroke, ki so menda naša prihodnost, nehali s tovrstnim obredjem tiščati 65 let nazaj v podoživljanje časa njihovih prababic in pradedkov, s katerim se malčki, resnici na ljubo, danes le težko identificirajo, če sploh? Bi bilo premalo (domovinsko hvaležno), če bi jih o letih 1941–1945 in o zaslugah osvoboditeljev poučili pri zgodovini, ne da bi morali desetletniki, rojeni leta 2001, še danes pred mikrofoni groziti gestapovcem in objokovati ustreljene tovariše? Kralj Matjaž nikomur ne odreka zaslug, vendar res ne razume, zakaj bi bilo nehvaležno in nespoštljivo, če bi namesto podoživljanja davne preteklosti, ki ni njihova, otroke pustili, naj raje pesnijo o prihodnosti. Ki pa bo njihova.
  Avtorici čestitam!!!

 16. lučka pravi

  Kot rečeno, moj glas gre k JJ, tako kot vedno dosedaj, ampak, vem, da je težko, ampak malo več žara v očeh, dragi JJ, tole včeraj je bilo malo megleno,. Pa brez zamere!

 17. igor pravi

  aaa

 18. Petrovc pravi

  PRJATLI: RUSI SO UVEDLI VEROUK PRAVOSLAVJA V ŠOLE!
  Medvjedjov in patriarh pravoslavne cerkve Kirill sta o tem suvereno in že izvršeno, govorila v Dumi in niti enega poslanca ni bilo,ki bi imel negativno mnenje! Celo več! Medvjedjov je govoril o razpadu morale mladih, zaradi neverovanja, nepoznavanja vloge človeka dane po Bogu! O tem, da je verska vzgoja nujni in potrebnoi sestavni del vzgoje mladih! O tem, da je verski pouk del kulture nacije in njene duhovne vrednosti! O tem, da je država osnovana na vrednotah vere! O tem, da vera pomaga premnogim najti sebe in najti smisel življenja! IN DA SAMO VERA NAREDI NAROD VELIK!
  In verouk je že vpeljan v 10.000 šolah v 21 regijah Rusije! V letu dni bo obvezen predmet! PA MI, SLOVENCI????
  ZAHTEVAM UVEDBO BIBLIJE V OBVEZEN UČNI PREDMET!!!!!!!! !!!!!!!!!!

 19. Petrovc pravi

  ŽAVBI NANDE POROČA V ŽIVO S TRŽNICE
  Danes je na tržnici prav poseben dan, razprodaja pod imenom “ZLOVENSKE VOLITVE!”
  In najdete vse za vsakogar, kot na kakem Ruskem bolšjaku v Ivanovem, kjer na 10.000 žensk pride en moški, pa še ta je Virantov, ergo neuporaben!”
  No in imate ponudbo za zlovenske volilce, ki so Jugonostalgiki ali pa roparji, govori pa o revščini in solidarnosti, stojnica Jankovića! Pa malo naprej njegov bratranec, Virant, ponuja svoko kramo, lažnjivec, prevarant in voluhar, govori pa o časti in poštenju! Za retardirane in ljubitelje kravat in podnov od pirovskih kruglic na očeh. lepo designiraniuh, je stojnica roparja Žerjava, razlaga o poštenosti, so si pa nakradli pol Slovenije! In še malo dlje je stojnica, kjer pod pultom dobiš puškomitraljeze, Jelinčič vabi mlade, svoje hišo v Ljubljani pa nam je prodal, kajti tam bodo stali bloki, za 10x več kot je vredna, nam, davkoplačevalcem! Po tem je stojnica za slaboumne, Kahla tam peče hrenovke in se ponuja levo, desno, gor in dol! Tudi za mamilaše in ženske, čez katere je šlo v mladosti vse kar je lezlo in šlo, tudi traktor in kombajn, sedaj pa prosijo, prosijo, tam kraljuje odštekani Hanžek! Pahor prodaja na svoji stojnici lepo obrezane perservative in kravate! Pa še se bi kaj našlo! SAMO ZA NAS, PAMETNE, DELOVNE, KI SMO ČASTNI IN POŠTENI JE TUDI SDS! Z PROGRAMI IN REŠILNIMI PASOVI! DELOM IN PRIHODNOSTJO!

 20. MEDENI pravi

  dragi Petrovc saj nihče nima nič proti Bogu in verouku, samo ena velika razlika je med pravoslavstvom in našo Rkc, veš RKC pridiga kruh in vodo, sama pa žre vino in meso, in poglej nazaj v zgodovino ,koliko nemoralnega so v stoletjih vladavine napravili po svetu, od sežiganja čarovnic(lepih deklet ki svoje nedolžnosti niso poklonile cerkveni gospodi),križarskih vojn , sežiganja znanstvenikov ,nasilno pokristjevanje domorodcev v obeh Amerikah ,afriki, itd. ,stoletno bogatenje na račun vernih(prodaja odpustkov),veš če o vsem tem začneš premišljevati prideš do spoznanja ,da je Bog ali predober ali pa ima črna očala pa nič ne vidi,da vso to mašinerijo RKC ne pospravi v pekel,biblija nas tega kar totidelajo ne uči, vzami samo vzor Jezusa, ki je po mojem prepričanju bil prvi ta pravi komunist, tisto malega kar je imel je razdelil revežem ,. pa brez zamere mogoče sem te spodbudil da začneš o vsem tem razmišljati in si ustvariti SVOJE mnenje. pozdrav JOŽE

 21. alan. k pravi

  Rosvita je imela vprašanja diktirana, pa še vrstnega reda ni smela zamenjati. Vse, da se le obdrži služba.
  ps: nekaterim bo kmalu po volitvah zelo žal, kajti volili bodo prav te, ki jih bodo kasneje spravili ob službo. Pa žal prepozno.

 22. Slepa pega pravi

  Ampak nekaj mi ni jasno, saj Peskova je nekako desno usmerjena novinarka. Ima morda Oblak vpliv tudi na nacionalko po novem? Bila bi res katastrofa da bi sedaj vsi začeli podpirati GV in ZJ, potem pa jih bosta iz služb metala, ker bosta nastavljala svoje ljudi. Rosvita kupi si pamet!

 23. Rado pravi

  “Janez Markeš pa v svoji kolumni Janši kar direktno obesi “ponarejanje arhivskih dokumentov proti predsedniku države”.”

  O tem seveda ni nobenega dvoma. Iz obstoječih materialov so na SDS-u naredili konstrukt, ki je neopravičeno obremenil predsednika Türka.
  To je nedopustno!
  Markeš ima povsem prav.

 24. Petrovc pravi

  Gospod MEDENI (Jože): veste, RU pravposlavna cerkev je prav tako kot RKC leglo greha, farizeji in zvodniki in uporabniki deklic in fantkov! TODA. TO JE ORGANIZACIJA!!!!
  Jaz pa govorim o BIBLIJI, knjigi knjig! Vrhuški filozofije in resnice!
  Govorim o biti človeka, ki je podrobno opisan v Bibliji in govorim o zakonih sobivanja!
  Hvala za vaše mnenje, kar se tiče RKC, farizejev, vam nimam kaj pripomniti, res je!

 25. drago pravi

  ja na nebu je pa gospod janša s svetniškim sijom okoli glave in njegovi apostoli,ki so lepo vlekli denarce,namesto da bi se zaposlili.Kukovič,Mate,Šturm,Virant v parlamentu pa sami strokovnjaki,ki so vodili pet izredno dobro plačanih komisij,brez da bi katera dokončala delo,sposobneži.Mislim da z lahkoto postavi stojnico tudi gos.Janša ma dost sranja na glavi.Djmo slovenci končno izvolit nekaj novega

 26. Petrovc pravi

  SLOVENCI: upam, da se zavedate, pred kakšno odločitvijo ste z volitvami! SAMO SDS in JANŠA imata:
  1. Ekipo in moštvo!
  2. Program in načrte!
  3. Poznanstva v tujini!
  VSI OSTALI SE VEDEJO KOT BI BILI NA TV KMETIJI!

  Odločitev 04.12. pa je odločitev o naši državnosti, našem življenju, delu in prihodnosti!
  Virant pozna in prisega samo na neskončno odrešilno moč birokratov!
  Ob tem pa je to človek brez časti!
  Jankovič misli, da je SLO trgovsko podjetje!
  Ob tem pa je to človek tajkun in ropar!

  Zakaj so naši dedje obstali! Ker so volili ČASTNE; POŠTENE IN PREUDARNE! To pa je sedaj samo SDS!
  PREMISLITE!

 27. ŠTEFKA pravi

  ROSVITA JE RES IZZIVALA Z NJENIMI VPRAŠANJI, ZAKAJ NEDELA TEGA TUDI PRI KK, GG, BP, ZJ, ITD, JANŠA JE PA IMEL PRAV, DA JE POVEDAL KAJ IN KAKO JE V RESNICI.KDO PA RESNICE NEPRENESE PA ŽAL NIMA KAJ ISKATI V POLITIKI.
  ALI JE KDO MISLIL, DA BO KAR KIMAL KAR MU PODTIKAJO NOVINARJI.
  ROSVITA POPRAVI TO NAPAKO ČIMPREJ DRUGAČE SI IZGUBILA VSO TVOJE POŠTENJE, ALI SO TE MORDA KUPILI LEVAKARJI-MAFIJCI.

 28. ŠTEFKA pravi

  PETROVC: TI SI SUPER, IN SI TUDI NAŠ, VSI ZA SDS JA, JA, JA, JA, !!!!!!!!!!

 29. as pravi

  Če imamo na izbiro sam sds je to spet isto eni in edini JJ mislim jajčar.Se točno vidi kdo je stal za študentskimi demonstracijami in razbijanja parlamenta. Gospodična je dobila nagrado sramota.pa naj to kdo demantira.

 30. komunist pravi

  UPAM, DA DOBI 12 LET, PA NE POGOJNO.

 31. ŠTEFKA pravi

  as!
  a si že slišal kdaj o pravici do demonstracij, če je pa kdo razbijal so bili pa RDEČI ŠTUDENTJE PLAČANCI!
  Kučan in Turek sta pa zmožna cel parlament spravit v ruševine samo, da bi bil kriv kdo drug samo oni QEROLANTI NE-DEBILI LEVI-SAMA MAFIJA VAS JE!

 32. dern pravi

  Mislim, da RTV (ali džez kanal, kot ga nekateri že poimenujejo) ni ustanova, ki jo državljani rabimo. Gre predvsem za politične nastavljence, ki ustvarjajo podporo vladajočim tatovom. Seveda, drobtinice pa ostanejo tudi na RTV, pa redna plača.Vsekakor, nam za boljše čase, je potrebno prvo razpustiti prav to židovsko pakažo.

 33. božja palica pravi

  pizdun janša, tebe še čaka arest!!!!!!

 34. baron pravi

  Komunajzerjem se že meša od strahu.

 35. polly pravi

  VIRANT JE CAR
  on je edini, ki bo kaj naredil za Slovenijo. Tudi njegova ekipa je super. In velikooooo ljudi je bilo v SDS nezadovoljnih in ga prosijo, če lahko pridejo k njemu. Ker je poštenjak. Ja bil je obsojen, ker je branil Janšo. Verjel je vanj, on je garal, Petki in drugi kreteni pa so se bogatili. Hvala za tako ekipo. Slovenija potrebuje Viranta. JJ hodi okoli kot drogiran, brez energije, volje, naj sedi v parlamentu kot poslanec, a naj spusti na krmilo SDS človeka, ki bo imel power. JJ je čista beda.

 36. Petrovc pravi

  polly: v čem je Virant car???
  Ker je spolno netradicionalen! Prevarant, poročen in ženo vara z moškim!
  Ker je izdal prijatelje! Nečasten in zahrbten!
  Ker je kradel! Ukradel je program, ki so ga pisali drugi in ga ponuja kot svojega, vsaj plagiat!
  Ker se je pojavil mesec dni pred volitvami! Muha enodnevnica, blefer! Takih v nobeni družbi nebi resno obravnavali!
  Ker nima ne ekipe, ne pametnih sodelavcev in jih poskuša pokrasti bivši stranki! Taki bi v normalni družbi veljali za prevarante!
  Ker laže, laže, laže! Naj ne trdi, da gre na volitve brez denarja! Kajti volitve so draga reč in brez izdatnih sredstev si nula! Kdo ga sponzorira!!!!!!! Naj se ugotovi! To, da ga izdatno podpirajo izprijeni mediji že samo po sebi govori, da je izdajalec!
  Ker se ne spozna na nič drugega, kot na birokratske šalterje in govori in ponuja te šalterje, kot odrešitev za Slovenijo! Cepec, ki nas bo uničil!
  In kot dokaz maha z enim listom papirja, ki je lahko tudi risanka iz otroškega vrtca!
  Ker očitno ni sposoben ničesar pametnega, ga nihče v tujini ne pozna,….In spet bomo na tem, kot smo z Žbogarjem! Sramota in škandali!
  Dajte se zablojeni, primitivni in hujskači, streznite! Pametnih, poštenih in častnih ne boste prepričali z umazanijo!
  SLS, Virant, Jankovič v normalni družbi, v poštenih stremljenjih po uspehu, nimajo kaj iskati! Imajo pa kje iskati, v arestu! Kamarila, kamarile, ki se vedno znova pojavijo mesec dni pred volitvami, ob podpori TV in cajtngov in dan po volitvah izginejo!

 37. Petrovc pravi

  RU patriarh je v dumi dobro uro govoril o veri, hrbtenici naroda! In Medvjedov in Putin sta v tednu dni sprejela odlok in verouk je obvezen predmet v šolah srednjih in osnovnih! In patriarh Kirill je enoumno podprl napore Putina in “Enotne Rasije” na bližnjih volitvah!
  Točno tako dela ves verni muslimanski svet!
  Samo protestantske dežele so uvedle neke slaboumne zakone o ločitvi vere in države! Kako je to mogoče ločiti? Mar vernik ni državljan! Mar nas vera ni ubranila pred propadom, izginotjem! Mar zakoni Biblije ne uče nravstveno! Idiotizmi bolane zapadne civilizacije in njenih populističnih skupin seksualno in družbeno netradicionalnih!

  In DOKLER TUDI RKC NE BO JAVNO, PO RUSKEM VZGLEDU, PODPRLA, NAŠE ZVESTE PRIJATELJE, IZ NSI, PAMETNI NE MOREMO SESTAVITI VLADE IN ODLOČATI PO PAMETI IN ČASTI! Podprla javno in na prižnicah! To je njena naravna pravica in dolžnost do nacije. Taka podpora bo odvzela samo glasove tajkunski SLS in zahrbtnemu Virantu!
  SESTAVIMO VLADO SDS+NSI!!!

 38. drago pravi

  petrovc,ja pol je pa res bolš da se odselimo,ti pa kr korajžno v rusijo tam pravijo ljudje da je super,sam mal bl tiho morajo biti.

 39. modusvivendi pravi

  Janša je tu kiksnil mimo. Sbetujem Janši, da se ne obrega ob Viranta, ker mu to samo škodi. Res je težko požreti, da ti nekdo, v katerega vlagaš velike upe izda, ampak zdaj je kar je. Naj ne komentira Viranta, ker izgublja točke, Virant izpada angelček, pa še čisto upravičeno, ker je takrat bil obsojen ravno zaradi tega, ker je branil Janšo samega. SDS je tudi kiksnil mimo z Auerjem in Popovičem. Šoba se mi ne zdi sporna, ker ni bila odgovorna za razbijanje DZja, ampak so bili krivi neki ekstremisti, ki jih je pripeljal tisti fdv profesor Kurnik. Naj se raje posveča izključno programu, razne bombice naj ignorira. Peskova je bila čisto korektna. Tudi, če ga bombardirajo z negativno kampanjo, naj ohranja mirne živce, saj mu to ne škodi, škodi avtorjem take kampanje. To so moji dobronamerni nasveti. Naj se drži programa, ker ima tu pred Virantom in Jakovićem prednost, ker slednjega nimata, ampak le nabijata s floskulami o boljšem standardu in 4 % rasti, kar vsi normalni vemo, da v naslednjih štirih letih, to ni možno. Virant se spozna samo9 na javno upravo, drugje je šibak, Janković pa itak nabija in vse veže na Mercator. Po volitvah pa upam na koalicijo Janša&Virant. Glas dam Janši, ker je edini garant, da se ne spetlja z Kučanovimi priveski, za Viranta ni gotovo, pa nimam nič proti Virantu.

  Vse ostale pa naprošam, da imejmo vsebinsko razpravo, brez žaljivk.

 40. modusvivendi pravi

  Sploh se mi zdi nepojemljivo, da na volitvah zmaga neka ad hoc stranka oz. lista, brez aparata, brez mreže po Sloveniji, brez vsebine. brez programa. Zanima me tudi npr. stališča teh dveh (ne samo o javni upravi in Mercatorju in gospodarstvu) o vseh možnih vprašanjhi oz. problemih. O sodiali, sodstvu, šolstvu, kulturi, športu, etc. Kam se uvrščajo v Evropi. Katero skupino? Kaj menijo o Bruslju, zdajšnji krizi, svetovnei politiki na sploh in podobna vprašanja. Verjamem, da bo to še vse razgaljeno, samo imam občutek kot, da namerno sprašujejo zgolj o javni upravi in gospodarstvu, ker oba predententa o drugem nimata pojma. Kot, da je volilna kampanja podrejena dvema kandidatoma.

 41. modusvivendi pravi

  Rado, daj ne laži in ne popaj za referenco tistega Markeša, ki je delal salto mortale v svojih stališčih.. Kako za referenco lahko navajaš Markeša, ki je obseden z Janšo, ga sovraži do obisti in ne zna spisati ene kolumne ne da ga ne omeni vsaj stokrat. Zafrustriranec, ki je kredibilen toliko kot cigan, ki ga ujamejo pri kraji bakra.

  Rado dejsmo se zmenit, da ne boš več lagal.

  Janša ni noben dokument ponaredil (saj več, da ponarediti pomeni originalni dokument spremeniti) ampak so bili zgolj različno dokumenti skenirani in dsani v pdf. Dokumenti so DOKAZALI, DA SE JE TUERK ZLAGAL. Ker se je to DOKAZALO, DA JE TUERK LAGAL, so to perfidno spremenili oz. obrnili v ponarejene dokumente. Markeš je o tem pisal in si sploh ni šel v arhiv dokumente pogledati. Skratka, ne navajaj tega lažnivca in prodano dušo za referenco. On ti je isto kot tisti Karba.

 42. as pravi

  Štefka kaj si ti mogoče pismena iz komentarja se da sklepati da si bolj revna na pisanju.Še enkrat prosim odgovori kdo je zaposlil vodjo demonstracij ?Misliš morda zato ker je perspektivna ali pa morda zat ker je delala po navodilih vsemogočega in edinega JJ.Saj on je rojen za delovanje iz ozadja je že bil v službi pri tapravih mačotih.

 43. […] je potem Janšo kar tako mimogrede obtožil ponarejanja dokumentov, verjetno je mislil isto kot včeraj Janez Markeš(prav tako pa spomnil na proces v zadevi Patria), pri čemer oba priročno pozabljata, da ni nihče […]

 44. Ivan (janez) pravi

  Janševa izjava v Odmevih je čisto v skladu z njegovim karakterjem. Ni povedal, zakaj je Virant “fasal” pogojno. Zato, ker je branil Njega, Janeza Janšo pred Dragom Kosom. S to izjavo je izgubil veliko volilcev, kajti, kako zaupati človeku, ki človeka, ki je veliko dobrega naredil zanj tako pritlehno diskvalificira.

 45. Rado pravi

  modusvivendi,
  ne obregaj se prosim v moje replike, če ne znaš brat.
  Nikjer namreč nisem zapisal, da je Janša dokumente falsificiral.
  Glej original ob “05. 11. 2011 at 18:35″,

  ampak sem zapisal, da ” Iz obstoječih materialov so na SDS-u naredili konstrukt, ki je neopravičeno obremenil predsednika Türka.”

  a) Predsednik Türk je namreč šele pol leta po tistem incidentu v Celovcu, prišel na pozicijo, ki je dobivala biltene jugoslovanskega Zunanjega ministrstva.

  b) Tudi ko je po enem letu zares dobil širšo informacijo, so bili to le faksimile člankov iz avstrijskega časopisja, katere je pa Türk bral že promptno takoj ob izidu.

  Konotacija Janševega konstrukta je bila, češ Türk je bil insajder ob tem terorističnem aktu.
  Ta Janšev poskus obdolžitve laži je le eden izmed številnih napadov ne zgolj na predsednika republike, ampak napadov na vse institucije državnega aparata in je kot tak povsem očiten in prepoznaven.

 46. Ivan (janez) pravi

  Ja, in to neprimerno Janševo besedo bodo nasprotniki s pridom uporabili in jo ponavljali, dokler bo dajala pozitiven učinek. Zakaj pa ne? Saj je predvolilni čas in vsi streljajo z vsemi topovi! Po glavi jih bo dobival tisti, ki ima več masla na njej.

 47. sivi pravi

  Napačna razlaga @Ivan (janez)! S tem je hotel povedati le, da naj obravnavajo vse ENAKO! G. Janšo klevetajo že zaradi sumov ala rekla kazala. O tovarišu virantu pa ne govorijo nič. Ne povejo sorodstvenih povezav, z jankovićem, sorodstvenih povezav z mediji inše inše…Pred kamere ga spravijo ravno toliko, da lahko spregovori par besed, ne dovolijo mu pa, da pove svoje videnje do konca. Upam, da si spregledal razliko, o poročanju, ko gre za enega ali drugega kandidata! G. Janša se je znašel sam pred rudečimi mediji, ki z njim manipulirajo, kot otrok s frnikulami.
  Sicer si pa poglej zemljevid, držav, kjer je življenski standard ljudi nizek, in človekove pravice teptane so ala Severna Koreja , Kuba… Vsem njim pa je skupno to, da je v nihovih vladah sama žlahta, podobna sestava se nam obeta ob izvolitvi virant & jankovič family.
  Torej, ko greš na volitve oddaj svoj glas SDS_ju in s tem boš glasoval za SLOVENIJO. Ostalo je samo ponovni komunistični nateg.

 48. Petrovc pravi

  drago: dolga leta sem delal po celem svetu, tudi v Rusiji in v osrednji Aziji, še dandanes! In povem ti, nič ni treba biti tiho v Rusiji! In časopisje in TV sta mnigo, mnogo bolj intiligentna, zgodovinsko analitična in poštena kot pri nas! Tam se v uredništvih ni nabralo takole 70% pedrov in lezbijk, kot na naši TV! IN TAKIH BUTASTIH IN REVANŠISTIČNIH KOMENTATORJEV KOT JIH NAJDEMO V SLOVENIJI NA VSEH BLOGIH, LEVIČARSKIH, NE NAJDEŠ DANES NIKJER NA SVETU! In nikjer več ne pogrevajo kake vojne 100 let nazaj v tako primitivno revolucionarno ubijalski varianti!!

 49. Ivan (janez) pravi

  Janša tudi razpreda o tem, koliko kaznivih dejanj je storil Zoran Janković in ni pred sodiščem. Ampak, ali ni bila dolga leta glavna tožilka v državi , gospa Barbara Brezigar, ki je bila obče znano na Janševi strani!. poraja se mi vprašanje, kako to, da ni spisala niti enega obtožnega predloga, saj ni nesposobna ženska, nasprotno, zelo sposobna je.

 50. Ivan (janez) pravi

  Tudi prodaja Mercatorja ni voda na mlin Janši. On ga je potisnil v roke Pivovarni Laško, ki jo je tudi zaradi njegovega vmešavanja in ustvarjanja tajkuna Šrota in Bavčarja, zakockala in so ji banke stopile za vrat.
  Če bi bila Janković, bi to dejstvo potencirala do nezavesti!

 51. drago pravi

  petrovc,upam da si prebereš kaj napišeš,to je daleč od vsake demokracije in svobodnega življenja,ti j.j in njemu podobni dikvalifcirate vse in vsakega ki misli malo drugače.NE HVALA

 52. Petrovc pravi

  as: si na napačnem spletu! Tu nismo, da tekmujemo kdo zna bolj poetsko napisati kaj o stvarnosti! Tu smo, da povemo iskreno kaj mislimo in kako bi bilo dobro za naš jutri! Tisti, ki imamo pamet in čast!
  In tudi Štefka kar napiše je res in pošteno in pametno!
  Za razliko od tebe, ki morda pišeš bolj “sladko” toda z strupom vsebine, laži in manipulacij!

 53. Petrovc pravi

  drago: kdor išče ta najde! Si pa našel vzrok, da si napisal, kar razlagaš sicer že ves čas! Bilo pa bi dobro zate, da najprej prebereš vsebino tistega, kar za tem komentiraš! Prav tako bi bilo dobro, da se zamisliš, koga boš volil! Jaz tvojih blodenj z roparji, lažnjivci ali kako drugače nepoštenimi, ne mislim spet prenašati na svojih ramenih, kot sem doslej z tvojim KGB!
  Cepci in mešetarji, izvolite kar hočete, toda to boste imeli kar sami, pametni bomo že našli pot izhoda, da nas ne boste lupili za svoje blodnje!
  Pa let dan!

 54. Stric Marč pravi

  Virant je sodbo sprejel. V zadevi Patria pa se smeši sodišče, zavlačuje postopek in predvsem igra na izločenje dokazov, ki naj ne bi bili verodostojni ( ne neresnični), ker so bili pridobljeni v tujini ( Avstriji in Finski), ki nimata identične zakonodaje z nami.

 55. as pravi

  Petrovc komentiraj tole zakaj je velikiJJ spal in sanjal leta6in7 koje bil na čelu vlade vsa evropa se je pospešeno pripravljala na krizo slo. pa ni niti z prstom mignila. Ko hiša zagori v celoti je konec.

 56. MEFISTO pravi

  Brat RADO, skrbi me zate in za tvojo politično prihodnost.

  Skoraj smo že na višku prevolilne kampanj, ti pa se še kar ukvarjaš z Janšo in zanemarjaš lastno kandidaturo na Hanžkovi listi ter samega Hanžka.

  Sram te bodi!

 57. MEFISTO pravi

  Vsi pametni Slovenci (tudi RADO je rad pameten) bomo volili SDS in Janđšo.

  MI ZA SDS IN JANŠO;

  SDS IN JANŠA ZA NAS!

 58. Petrovc pravi

  as: Bajuk-Janša sta znižala zadolženost države, podedovano po Drnovšku!
  Bajuk-Janša sta znižala brezposelnost na takole 55.000!
  Bajuk-Janša sta boniteto SLO spravila na sam vrh držav EU!
  Bajuk-Janša sta dvigovala pokojnine takole za 1000 Euro/letno! Vezano na rast BDP!
  Posojila so šla v osnovi podjetjem!
  BOG NE DAJ; DA BI VEČ PRIŠPARALA; ROPARJI KGB BI ŠE VEČ POKRADLI IN DLJE BI BILI PRI KORITU!

 59. Petrovc pravi

  Stric Marč: sodišče se smeši samo! NAŠEGA SODSTVA NI POTREBNO SMEŠITI; ZELO USPEŠNO SE SAMO SMEŠI!! Ne piši traparij!
  Ali nimajo stolov ali pa nimajo prevpodov ali pa ima sodnica drisko!

 60. Diana pravi

  Polly in Ivan (Janez) ne klobasajta neumnosti in idita raje s poli klobaso mimo Baričevičeve garaže, morda bosta za koga še zanimiva. Tukaj pa nikar ne strašita s svojimi neumnostmi.

 61. drago pravi

  bilo bi zelo dobro ,če bi malo pipi strelu prisluhnili,pametnjakoviči in janševi vsevedci.lep večer.

 62. bumbar pravi

  modusvivendi – to pa ti moram čestitati. Tak je treba komentirati nepristransko pa če si še taki SDS al pa Janšist . Kaj je res je res. Na Večeri pr komentarih se Janši zazdaj slabo piše! Virant pa dobiva pike. Zarat Auera zaj tisti ko so prej šinfali Janšo se zdaj z njega norca delajo. Če bi jas biu Janša, bi biu v skrbeh.

 63. Kladivo pravi

  Če bi jaz bil Janša Viranta tudi ne bi šparal. Tip ga je dejansko zajebal do konca. Če res to ni njun špil, potem je Virant izdajalec najslabše sorte. Janša ga je naredil za politika, Virant je lahko koristil infrastrukturo stranke, sedaj pa se je šel spečati z Jankovićem. Če bo po volitvah res slučajno potegnil z opankarjem je jasno, da gre za eno največjih izdaj na pomladnem polu slovenske politike vse od osamosvojitve dalje.

 64. MEFISTO pravi

  Brat RADO, pojasni mi, prosim, od kdaj so neumnosti,ki jih piše Janez Mar – keš, kredibilno branje.

  Ne spomnim se, da bi v zadnjih letih napisal zmazek, v katerega ne bi vpletel Janše.

 65. MEFISTO pravi

  Po moji sodbi je Janša briljantno odgovarjal Peskovi.

  Tako kot zna samo on, ki ga novinarji nikoli ne najdejo na levi nogi in nepripravljenega.

  Janša je odgovarjal jasno, definirano in na visokem nivoju.

  Nekateri komentatorji so pač očitno vajeni poslušati Kučanova, Jankovičeva, Tuerkova ali Golobičeva flancanja, pa resne in odmerjene besede ne razumejo.

  Kot da nismo gledali istih Odmevov

 66. judita pravi

  Ubogi revčki, komentatorji Politikisa. Vidim in vas berem ter ugotavljam, da nujno potrebujete zdravnika. Imate totalno izgubo spomina za zadnjih dvajset oz. trideset let. Ma ste isti kot kleriki v cerkvi. Kar rečejo iz prižnice za vas 100 % drži, niti za milimeter ne podvomite v njihovo lapanje, prav tako kot ne dvomite v laži vašega Vodje.

 67. […] Ob tem je še na moč zanimivo, da Virant pravi, da o “resni obtožbi lahko govorimo samo v primeru Patria”, v njegovem primeru pa ne… No, Janez Janša je Virantu že pred predčasnimi decembrskimi volitvami povedal, da v zadevi Patria ni bilo še niti sodbe na prvi stopnji, medtem, ko je Virant bil že obsojen na eno le…. […]

 68. helpful resources pravi

  Hi there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?

  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.

  If you know of any please share. Thanks!

 69. financial help pravi

  Hurrah! Finally I got a weblog from where I can in fact
  obtain helpful information concerning my study and knowledge.

 70. Propecia hair loss treatment pravi

  We are a group of volunteers and opening a neew scheme in our
  community. Your website offered us with valuable info to work on.
  You’ve done a formidable job and our entire community
  will be thankful to you.

  my webpage: Propecia hair loss treatment

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen