Pridigar Camping za danes ponovno napovedal “konec sveta”. No, enkrat letos se je že “zmotil”!

3

Cerkveni dostojanstveniki pod vodstvom 90-letnega pridigarja Harolda Campinga v ameriški zvezni državi Kalifornija ponovno napovedujejo bližnji konec sveta. Mednarodni radio Družina, na katerem pridiga Camping, ki je pretresel svet že z napovedjo konca sveta za 21. maj, namreč napoveduje, da nas konec sveta čaka danes.

Potem ko je Camping povzročil velik preplah po svetu z napovedjo, da naj bi med katastrofo 21. maja dobri ljudje – teh naj bi bilo okoli 200 milijonov – odšli v nebesa, slabši pa bi svoj konec dočakali na Zemlji, kjer naj bi jih pokončali kuga, potresi in druge katastrofe, je tokrat napovedal, da naj bi človeštvo svoj konec dočakalo danes, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Tokrat se kalifornijska duhovščina z voditeljem Campingom sicer izogiba medijski pozornosti ter morebitnemu ponovnemu mednarodnemu posmehu, tarča katerega je bil Camping, ko so se njegova opozorila izkazala za napačna. Camping je sicer konec sveta prvič napovedal že za leto 1994, a je bila tudi tista njegova napoved napačna.

“Žal mi je, da vas moram razočarati, a na radiu Družina so nam odredili, da naj se ne pogovarjamo z mediji in tiskom,” je dejala Campingova hči Susan Espinoza.

Camping je tri tedne potem, ko so njegovi privrženci po 21. maju ugotovili, da se še vedno nahajajo na Zemlji in ne v nebesih, doživel lažji srčni napad. Kljub temu pa še vedno pridiga in kot je zapisal na svoji spletni strani, sta bila Božja sodba in odrešenje zaključena 21. maja in dodaja, “da smo zato lahko prepričani, da bo celotno prebivalstvo sveta, z izjemo tistih, ki jih je Bog odrešil, izbrisano skupaj s fizičnim svetom 21. oktobra”.

Ob napovedi upokojenega gradbenega inženirja, da bo konec sveta 21. maja, so številni Američani in prebivalci drugih držav iskali zatočišča, zapuščali delovna mesta ali se spovedovali zaradi napovedi o sodnem dnevu. (sta)

Danes bo torej jasno, ali se za vedno poslavljamo, ali pa se je 90-letni pridigar Harold Camping spet zmotil. 

Št. komentarjev: 3
 1. orka pravi

  TALE BEDAK JE BAJE ČLAN
  ..ns-i !

 2. trailers pravi

  Why viewers still use to read news papers when
  in this technological globe everything is presented on net?

 3. Justin Blog pravi

  It’s actually a nice and useful piece of info. I am satisfied that
  you simply shared this helpful info with us.
  Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen