Franc Kangler: Jankovića podpirajo ljudje, ki so včasih podpirali levi trojček!

24

Z mariborskim županom Francem Kanglerjem smo se na Politikisu pogovarjali o prihajajočih predčasnih volitvah, o dveh novih akterjih v nacionalni politiki, Zoranu Jankoviću in Gregorju Virantu ter o Kanglerjevi napovedi o administrativni odceptivi Štajerske od Slovenije. Nekaj poudarkov iz intervjuja objavljamo na tem mestu, drugače pa ste vabljeni k poslušanju in gledanju celotnega intervjuja.

Kangler je glede Jankovića povedal, da ga podpirajo ljudje, ki so včasih podpirali levi trojček, ki je potem dobil nezaupnico v državnem zboru. Ljudje Boruta Pahorja so samo presedlali j Jankoviću, meni Kangler. Mariborski župan je poudaril, da mu je v prešnji vladi Janeza Janše šlo “normalno”, da so na občini delali tako kot se za normalno evropsko mesto spodobi. Po Kanglerjevih besedah država Mestni občini Maribor dolguje več kot 10 milijonov evrov za različne projekte, ob tem, da ne najde na ravni države ustreznega sogovornika. Kangler je ob tem še enkrat pozval državljane naj dvakrat premislijo komu bodi dali svoj glas.

Glede administrativne odcepitve je Kangler navedel primer spomenika NOB, ki so ga hoteli premestiti na drugo lokacijo, a trije uradniki iz Ljubljane, ki niso nikoli živeli v Mariboru so dejali, ne, to je nedopustno. Država Kanglerju po njegovih besedah nagaja tudi pri projektu EPK, saj mestna občina ni dobila niti enega samega evra za investicije v tem projektu, pri katerem sicer sodelujejo tudi nekatere druge slovenske občine. 

Kangler je poudaril, da sam ne bo kandidiral na državnozobrskih volitvah, si pa želi, da bi v novi sestavi Državnega zbora bili tudi poslanci iz Maribora, ki bi delali z “dušo in telesom delali za mesto in za blaginjo države”.

Kangler se je dotaknil tudi zadnjih dogodkov v zvezi z Gregorjem Virantom in njegovim političnim “soliranjem” ter povedal, da tega ne odobrava, saj je Virant to svojo potezo potegnil “zadnji dan”. Meni še, da pri tej potezi ne gre za dogovor med Janezom Janšo in Virantom. 

Foto in video: Politikis.si

 

 

Št. komentarjev: 24
 1. anti-totalitarec pravi

  Bravo, tako se govori!

 2. MEFISTO pravi

  Kangler pa prihaja k sebi.

 3. brane pravi

  Kangler je ob tem še enkrat pozval državljane naj dvakrat premislijo komu bodi dali svoj glas.

  Pa še prekleto je res. Volitve niso fuzbal tekma, kjer je ćez 14 dni revanša, tisti, ki dobijo ali izgubijo, pa se niti preveč ne obremenjujejo. Zaradi nesposobnežev KGB, ki so jih že enkrat volili, posledično cela Slovenija plačuje njihove račune, pokazati pa nimajo kaj. Ali si želite ponovno eksperimentiranja. Kako je že rekel Kardel? Komaj sem kravo navadil na oblance, pa se baraba s tem ni strinjala – kar tako tebi nič meni nič je crknila.

 4. okjar pravi

  Takšnim ljuddem, ki nikjer v svetu niso znali gospodariti in si še pri nas vednpo domišljajo , da so napredna levica, ki so sedaj našli idol v Jankoviču, tudi v bodoče ne moremo zaupati.

 5. Petrovc pravi

  BRAVO, KANGLER, BRAVO!!! MOŽA ODLIKUJE JASNA IN TRDA BESEDA!

 6. Petrovc pravi

  ŽAVBI NANDEJEV RAZGLAS:….naciji Zlovencev in mestu Bulana!
  Uvodoma: odprem POP TV in mi iz ekrana zareži balkanski ksiht Zokija!
  Odprem TV KANAL A, pa se mi iz ekrana zareži Hanžek, ne vem, je nalit ali od belega praška s Metelkove!
  Odprem TV 1, pa me skozi podne krugelc za pir srepo gleda Virant in se slaboumno smeji!
  Odprem TV 2, pa me skozi podne krugelc za pir srepo gleda Žerjav, z ustnicami stisnjenimi kot kača, v tanko črto!

  Vsi razlahajo kok je treba kmetovat, ko pa jh poslušam, slišm sam, kako bi rezal pršut in klobase in pil traminc!

  IN TAKO SEM SE ODLOČU, JZ, ŽAVBI NANDE, DA USTANOVIM SVOJO LISTO Z IMENOM:

  LISTA ŽAVBI NANDEJA z imenom: VSE VAŠE JE MOJE, VSE MOJE VAS NČ NE BRIGA!

  Moj program:
  1. Vladal bom s trdo roiko, kot moj Fuhrer Adolf!
  2. Ne bom vladal s trdo roko, bom se 5 let pogovarjal, kaj bi!
  3. Upam, da mi SDS ne bo zamerila, da bomo po volitvah skupaj v koaliciji!
  4. V koalicijo bom šel z Zokijem, ki je moj sorodnik!
  5. Bom vprašal Kučana, kaj imajo še od mojih slik netradicionalnih razmnoževalnih aktov v prazno!
  6. Orožniki na vasi so dobri, sodniki so dobri, tožilci so dobri, vsi so dobri!
  7. Vse bom počistil!
  8. Nič ne bom počistil!
  9. Strogo, hudo bom kaznoval vse direktorje, ki jim je država uničila firme!
  10. Dobil bom bronasto medaljo!
  Dobil bom vsaj srebrno medaljo!
  Hočem zlato medaljo!
  11. Nimam še programa, ga bom pa imel!
  12. Z menoj bodo šli v koalicijo tisti, ki se bodo z mojim programom, ki ga nimam, v celoti strinjali!
  13. Mene podpira, pa še ne ve, konstruktor V13 Von Braunstrel
  Mene podpira ekonomist Mentziger, ta pa ve!
  14. Če ne podprete moje liste, bom pa na Cipru kupil stranko in šel na volitve z stranko!

  Moj program je jasen! Vladal bom na sedežu TV SLO in POP TV, v sobi s kamerami!

 7. črvek pravi

  Človek ve kaj govori – je izkusil.Pozdravljajo vas Pogore.c, Vira.t, rep in Šolt.s

 8. Silvo pravi

  Bravo Kangler, si le prišel k pameti. Edina rešitev za Slovenijo je desnosredinska koalicija, zato malo spametuj Viranta pa bo.

 9. Petrovc pravi

  BARABE: ponujajo nam za predsednika države človeka, ki je “učinkovit a izven zakona”! Na nivoju vodje gradbišča (stadion)! Nezakonitost, finančni škandali, goljufije, a stadion stoji, to je nivo vodenja gradbenega delovodje gradbišča!

  Gledal sem oddajo na 1. programu TV, s Slakom! Prvih 30% časa je Slak še vodil oddajo, po tem pa mu je čisto ušla iz rok! In kraljevali so Ude &! S kakšnimi neumnostmi!!!!
  VSAKA ČAST Gospe Toplak z Financ, vse dedce je uklonila s svojo pametjo!!!
  To gospo bi moralo približati SDS, zlata vredna, strokovno in govorniško!!!!!
  V novi ekipi SDS mora imeti mesto!

 10. angi pravi

  Super Franci Kangler tako se govori in nedaj se tem levakom ti jebejo v glavo, Štajerci smo odločni in senedamo kar tako, ja mi te podpiramo pa čeprav sem za SDS, toda ti dam v vseh pogledih prav, NE DAJ SE, BODI ODLOČEN IN JIM POVEJ SVOJE MNENJE KAR JIM PRIPADA posebno tej pokvarjeni zagovorjački pasjejebcev! (KK)….

 11. EVROPA pravi

  Pogledi Slovenije so pokazali TO GANGSTERSKO DRUŽINO JANKOVIĆ,
  to je pa res prava Yugo-mafija lažnivi pralci denarja, koruptne svinje pokvarjene, kakor oče tako sinova fuj in fej sram vas je lahko POŽERUHI JUŽNJAŠKI, a nimate dovolj perverzneži prav neugraužni lažnivi za pobruhat ste in tak gnoj naj pride v Slo-vlado, OBUP IN GROZA, bojkotiram vsak davek in se izselim iz te države, če pride ta “yugo-mafijec” v Slo.-vlado”!
  Hvala g. Uroš Slak za tako oddajo, da odprete ljudem oči, da vedo vsi kak gnoj podpirajo tiste osebe, ki so prižle kot kake podgane pre MOL prosit tega gangsterja, da pride v Slo.-politiko!
  KATASTROFA!!!!!! in OBUP!!!!!!

 12. Dado pravi

  Jap, Jankovići so mislili, da je Slovenija neki peskovnik, kjer lahko po mili volji gradijo svoje potičke, pred sabo pa rušijo vse drugo. Naj se lepo j*bejo vsi trije ali koliko jih se sedaj vseh na kupu s svojih snahami in mladoletnicami ter naj se lepo spokajo v svoje selo zvano Saorci ali nekaj takega.

 13. anti-totalitarec pravi

  STOP balkan MAFIA!

  to je to, vse ostalo je sprenevedanje……familija janković je navadna NEVARNA mafijska organizacija. ……

 14. anti-totalitarec pravi

  in prepičan sem, da bi naši rdečuhi podpirali balkanskega mafijač tudi če bi ga skrita kamera dobila ob preprodaji mamil….ali postitucije..ali karkoli drugega.

 15. modusvivendi pravi

  Sicer nisem fen Kanglerja, ampak tu mu pa dam čisto prav za njegove pametne izjave. Zelo pomembno je tudi ta njegov poudarek nedelovanja javne uprave, ko gre za druge občine. Počasnost, neodzivnost, rigidnost. Velik izziv za prihodnjega predsednika vlade.

 16. Banda rdeča pravi

  Zelo pametne izjave g. Kanglerja! Štajerci ste lahko srečni, da imate takšnega župana. Jasno pove in se nič ne pretvarja. Tako da Ljubljančani pamet v roke in recite že na parlamentarnih volitvah Jankoviću ne! Na naslednjih lokalnih volitvah pa ga zabrišite na odpad zgodvine.

 17. Baron pravi

  Kangler je sicer tudi svojega denarja vreden, ampak dovolj pameten, da ve, da Maribor pod vladavino komunajzerjev ne more profitirati.

  Zato njegove izjave pozdravljam in pričakujem, da bo večina Mariborčanov odrekla podporo komunajzerjem.

 18. Petrovc pravi

  Te volitve bodo najbolj umazane do sedaj!
  Še bolj pa bo umazano dogajanje po volitvah!
  1. Storjene bodo vse prevare, da NSI ne pride čez prag!!!!
  Brez NSI v parlamentu bo SDS osamljen!
  In samo če volilci izrečejo podporo SDS 45+ in NSI 5+, so možnosti za izvolitev mandatarja SDS!
  Kajti celoten blok strank: Viranta, Jankovića, Desusa, SLS, polovica SD, SNS, LDS, bodo podprli mandatarja, ki ga bo predlagal predsednik
  TA MANDATAR PA JE ŽE DOGOVORJENO, VIRANT GREGOR!!!!!!!!!!!!!!
  In Jankovič se bo umaknil nazaj v županstvo na MOL! Od tam bo lahko vlekel preko Viranta in svojih lutk-poslancev, svoj posel!
  In Virant bo kopija Pahorja, samovšečen nastopač, do poloma takole po letu dni!

  V naslednjem letu pa nas čaka bankrot vseh SLO bank!!!!!

  Vsi scenariji blokiranja SDS in Janše so preigrani!
  In SDS lahko računa na uspeh, s tem pa tudi pametni in delovni Slovenci, samo, če sama SDS dobi takole 50+ in zraven NSI še 5+!!!!!
  Da s tem lahko blokirajo odločanje v parlamentu!
  To pa so, pri mentaliteti SLO volilcev, prej sanje, kot realnost!

  In spet bomo delovni in pametni in koreni Slovenci IZBRISANI!!!!!!

 19. EVROPA pravi

  Škoda, da je Kangler v SLS, ker ta Žerjav je postal tako pokvarjen in dvoličen, da odsvetujem vsem, ki so kdar koli volili to stranko, da dobro premisllijo, da jim še dajo kak glas.
  Žerjav je proti Referendumom, ja pa saj to je poštena demokracija, saj ni država od teh politikov ampak od ljudi in ljudstvo mora odločat kaj in kako, tam v DZ se pa samo prepirajo in hočejo imeti samo oni prav kot ta SLS, SD, Zares, Desus, povem vam eno najstarejša “demokracija v Evropi je v Švici” pa tam se odloča za vsako stvar je referendum in to še občine za sebe in seveda jih je več vprašanj oz. predlogov na enem in istem datumu.
  Sicer me nič več ne preseneča kaj ta SLS, ki je pač skoraj bila v vsaki vladi in med njimi so tudi Tajkuni in taki sporni politiki, ki so enostavno povedano “ritolizniki”, mene nedobite več na limance, da bi dal glas SLS, nikoli več, imate Šrote in ste ŠROTI!

 20. LEMY pravi

  KANGLER JE DO ZADNJEGA PODPIRAL KOMUNAJZERJE ,POTEM KO SO MU JASNO POKAZALI KAKO SE DISKVALIFICIRAJO NASPROTNIKI PA JE KONČNO UVIDEL KAJ POMENI UDBOMAFIJA…

 21. TOČNO pravi

  Bravo Kangler.

  Škoda, da nimamo neodvisnih medijev, ki ne bi podpirali teh Janšev, Virantov in JankoviĆev!!

  Da bi lahko ljudstvo spoznalo prave ljudske ljudi!!

  Težko si bolj pokvarjen, kot J.V.J.!!

 22. Www.Hosn4Dev.Sy pravi

  This article will cover some of the reasons that purchasing a mini Android
  tablet can be so appealing. In other occasions, many husbands or wives fear for their partners having an
  affair or flirting with a third party. Here’s a rundown of the best and free piano apps for your Android device:.

 23. surveys reward pravi

  I love your blog.. very nice colors & theme.

  Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz answer back as I’m looking to create my own blog
  and would like to know where u got this from. thank you

 24. android free apps pravi

  A price per head company, like ABCperhead is definitely a great partner to give
  you the boost your company need to become a great player and be more competitive within the industry, providing you with the technological
  platform that will bring to your business the advantage, the
  benefits and competitive edge for you to be as successful as
  you ever dream off. I have found that the cheap plastic poker chips really
  take away from the game. Game enthusiasts are shocked and appalled by Petric’s
  actions, as well as concerned over the verdict.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen