Danes protesti proti nasilju finančnega kapitalizma tudi v Ljubljani, Mariboru in Kopru

4

Protesti proti nasilju finančnega kapitalizma, ki so se septembra začeli v New Yorku s poskusom okupacije Wall Streeta, bodo danes potekali v več kot 1300 mestih po svetu, ob 15. uri pa so napovedani tudi v Ljubljani, Mariboru in Kopru. Pri nas proteste organizira Skupščina 15O, ki načrtuje “vstajo globalne generacije proti sistemu izkoriščanja”.

Napovedani protesti bodo danes potekali v okviru globalnih protestov proti nasilju finančnega kapitalizma, ki so se začeli 17. septembra v ZDA, in sicer z neuspešnim poskusom “zasedbe” Wall Streeta. Protestniki so se kasneje preselili v park Zuccotti, kasneje pa so se jim pridružili tudi sindikati in posamezni Američani, ki izražajo nezadovoljstvo nad sistemom, ki rešuje finančne korporacije, ki so povzročile krizo.

Ameriškim protestnikom se bodo danes pridružili aktivisti po več kot 1300 mestih v Kanadi, Evropi, ter tudi nekaterih azijskih in afriških mestih.

Skupščina 15O, v okviru katere so se združili predstavniki gibanja Nevidni delavci sveta (IWW) ter drugi posamezniki, delavska in družbena gibanja, kolektivi in iniciative, je za danes ob 15. uri napovedala proteste v Ljubljani, Mariboru in Kopru. Protestniki se bodo v Ljubljani zbrali na Kongresnem trgu ter nato s pohodom nadaljevali proti nekaterim finančnim institucijam. V Mariboru se bodo zbrali na Trgu Leona Štuklja, v Kopru pa na krožišču pri tržnici.

Omenjeni protesti sicer niso bili prijavljeni policiji, vendar pa Policijska uprava Ljubljana vse udeležence protestov poziva, da upoštevajo opozorila in navodila policije.

Udeležbo na protestih so že napovedali predstavniki Sindikata žerjavistov pomorskih dejavnosti, Socialnega centra Rog, gibanj Mi smo univerza ter Alternativa obstaja. Podporo protestu so izrazili tudi v Stranki mladih – zeleni Evrope, Sindikatu novinarjev Slovenije in Študentski organizaciji Univerze na Primorskem. (sta)

Protesti proti nasilju finančnega kapitalizma so se začeli 17. septembra v ZDA, sedaj se selijo po vsem svetu. Danes se bodo “ustavili” tudi v Sloveniji.

Št. komentarjev: 4
 1. lojz pravi

  PRIDEM

 2. rexmundi pravi

  Čudn tole. Do zdaj so dušebrižniki na tem forumu ves čas govoril, da v tem ni ničesar resničnega in je vse plod bujne domišljije ali teorija zarote.
  Seveda ne vedo nič kaj se vresnicidogaja na planetu.
  IMF: TRAPPING COUTRIES IN DEBT.
  Banda finančnikov-vlada v senci preko svojih podružnic kot so IMF, MMF, Svetovna Banka, Rimski klub, COFR; Thlaterarne, komisije, Kraljevski inštitut za mednarodne odnose, Združeni narodi, Bilderbergi, Rotschildi, in Sanhendrin kradejo in ropajo planet pred našimi očmi.
  Njihov načrt Agenda 21 pa načrtuje odstranitev večine prebivalcev planeta. Ostale sužnje pa zapret v zato že pripravljana taborišča pod totalno kontrolo. Taprav vojna se šele začenja. Bo človeštvo zmagalo ali bo večina končala v lagerjih za uničevanje?.

 3. Boris Valenčič pravi

  Le nov CIA-ški model, kako osvojiti svet. Izdelali so navidezno komunistično celico, uspeli so že narediti zdraho pri arabcih, sedaj gredo še nad Kitajce in Ruse. Ljudje, kateri demonstrirajo ne vedo nič o tem, le njihovi organizatorji, tako kot Bin Laden.

  Centralizirano vodeno je krščanstvo iz enega centra, tako se tudi te navidezno komunistične “revolucije” centralizirajo v Ameriki. Le nova ameriška zvijača. Nekdaj komunisti, zatem Brigade Rosse, teroristi, še WikiFlixi in sedaj revolucionarni komunisti.

  Moj pogled na svet je nekaj povsem drugega: lkslo.si/simboli.htm

  Slovenija bo postala Panamski prekop, Američani in Evropejci bodo zvozili iz Italije velike arzenale orožja pred Kitajsko in Rusijo, se igračkali le manevre, v Kitajsko in Rusijo pa bodo poslali novopečeno ideologijo in tako čakali, da se župca kuha… in ko bo prevrela, bodo nastale vojne po teh dveh velikih državah in tedaj bodo EvroCia-ši postopno pobili ves svet, naj si bo z bacili ali že kako drugače. Toda hitro.

  Boris Valenčič, 1. slovenski KRALJ – monarh.si

 4. rexmundi pravi

  V Kopru se je zbralo malo folka. Ostali še niso dojeli kaj jim grozi.
  Dobr. Vprašanje? Kaj naj naredi srednji in spodnji razred proti temu, da nas je svetovna financ in gospodarska “elita” obsodila na smrt. Njihovih načrtovto ne bo omajalo. Tore ima mali človek sploh kašne izglede, da zmaga v vojni, ki so nam je za hrbtom napovedale te plenilske barabe?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen