Blaž Kavčič, kritik Kresalove in njene stranke, danes izstopil iz LDS!

3

Predsednik državnega sveta Blaž Kavčič je danes izstopil iz stranke LDS. Kot je zapisal v svoji izstopni izjavi, so “razlike v pogledih na najpomembnejša družbena, gospodarska in politična vprašanja” med vodstvom stranke in njim postale prevelike. Kavčič je bil sicer že nekaj časa kritičen do vodstva stranke in njene predsednice Katarine Kresal in je na zadnjem kongresu stranke maja letos tudi kandidiral za njenega predsednika, a ni bil uspešen. Na kongresu v Ljubljani je za Kresalovo glasovalo 216 delegatov, za njenega edinega protikandidata Blaža Kavčiča pa 127 delegatov. Takrat so nekateri politični analitiki celo menili, da bi s Kavčičem na čelu stranke, le-ta spet pridobila večje zaupanje javnosti in volivcev.  

Po tem, ko sta računsko sodišče in Komisija za preprečevanje korupcije odkrila nepravilnosti pri najemu stavbe za Nacionalni preiskovalni urad, pa je Kavčič menil, da bi morala Kresalova odstopiti z mesta predsednice stranke, a je ta odstopila le kot notranja ministrica – ter se celo zaposlila na stranki. 

Kavčič je dejal, je prav danes dobil pisno vabilo predsednice LDS Katarine Kresal na pogovor o različnih pogledih. Po njegovih besedah nimajo skupnih pogledov na vlogo trajnostnega razvoja, globalizacijo, vlogo elit v slovenski družbi in na to, kako prekiniti razvojno paralizo v Sloveniji.

S Kresalovo nimata težav v medsebojnem komuniciranju, je zatrdil Kavčič in dodal, da je vsebinsko ta trenutek izginila osnova za razgovor o temah, ki jih predlaga Kresalova. “Z njo se bom verjetno še srečeval, ampak do sestanka na to temo ne bo moglo priti, ker za to v tem trenutku ni več osnove,” je pojasnil. (sta/ured)

Blaž Kavčič (desno) na majskem kongresu LDS ni uspel premagati Katarine Kresal. Nekateri politični analitiki menijo, da to pomeni škodo predvsem za LDS.

Foto: Matic Štojs

 

Št. komentarjev: 3
 1. Petrovc pravi

  Kavcic: kaj se spreneveda! On in njegov stric! Pripeljala sta Katarino, jo namestila in jo podpirala! Prej bi morala misliti, s kom imata opraviti!
  Sploh mi gre na kozlanje to sprenevedanje zmajevega gnezda zla!
  Ki sedaj rohni, da so smrkavci vse zajebali!
  Take ste pripeljali, take ste nam posadili za vrat, take se nadalje scitite in v vmesnem polcasu iscete nove, prav take!

 2. Trsten pravi

  Saj ljudje ne verjamemo novi levi opciji s starimi obrazi še izpred leta 90.
  Ta usrana udbomafija nima nikakršnih možnosti uspeti.

 3. lojze pravi

  Ne vem koliko v temu sodelujeta Kresalova in Senica, prepričan pa sem, da je izstop Kavčiča le bedna politična igra, ki se dogaja pri nas pred vsakimi volitvami. Vse po načelu: volili Boruta izvolili Borata. To kar me (malce) čudi je, da volivci nasedamo tem fintam. Pred zadnjimi volitvamo so nam obljubljali: novo politiko zares, nove liberalne obraze, nove možnosti in nove prilike. In kaj smo dobili: nove obraze in nove prevare, nove politike in senilno politiko. Edino kar je bilo “dobro” je Borut Pahor saj mu je uspelo na vseh lestvicah poslabšati položaj Slovenije. Zato, ko Kavčič govori o novi stranki, ima v mislih stare politike in politiko, ko govori o liberalnem misli na privilegirano, ko govori o naprednem misli na svoje koristi in, ko govori o stranki, ki se ne bo ukvarjala s preteklostjo, misli na stranko, ki bo nagradila Ertla pa istočasno pozabila na Hudo jamo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen