Izvršni odbor DeSUS bo jutri razpravljal o predčasnih volitvah

0

Izvršni odbor DeSUS se bo v sredo sestal na seji, kjer bodo po besedah predsednika stranke Karla Erjavca skupaj s poslanci oblikovali stališče glede predčasnih volitev, obravnavali pa bodo tudi družinski zakonik in preverili, kakšno podporo uživa. Prav tako bodo obravnavali osnutek strankinega volilnega programa za obdobje 2012-2016.

V vodstvu stranke se po Erjavčevih besedah nagibajo, da bi šli na predčasne volitve, se pa morajo glede tega še uskladiti s poslansko skupino. Kot pravi, bo rekonstrukcija vlade zelo težavna.

Ob tem je zavrnil možnost, da bi se ob morebitni temeljitejši rekonstrukciji in zamenjavi vlade stranka ponovno pridružila vladi. Kot pravi, se namreč že pripravljajo na volitve, v volilnem programu bodo odgovorili na “vprašanja, ki tarejo našo državo”, kot so nova delovna mesta, zaposlovanje mladih, problematika starejših in pokojninska reforma.

“Nas ne zanima sodelovanje v vladi, ki ima še nekaj mesecev pred seboj. Tudi izkušnje kažejo, da v zadnjem letu pred rednimi volitvami tako in tako nobena vlada ne more sprejeti kakšnih resnih reform,” meni Erjavec. Glede na to, v kakšnem položaju je trenutna koalicija, pa po njegovih navedbah ne glede na morebitno rekonstrukcijo sploh ni možnosti, da bi lahko karkoli “spravili pod streho”.

Erjavec je tudi zanikal, da bi se s strankami v opoziciji pogovarjali o morebitnem novem mandatarju. Kot pravi, bodo do volitev – rednih ali predčasnih – v opoziciji in bodo podprli “pametne zadeve”, tistega, kar ni dobro, pa ne.

Po njegovih zagotovilih se njihova politika ne bo radikalno spremenila in ne bodo “rušilna opozicija”. “Vendar se bojim, da praktično te vlade glede na ultimat stranke Zares ni več,” je dejal Erjavec. Po njegovem mnenju bo slej ko prej prišlo do predčasnih volitev.(sta)

Izvršni odbor DeSUS se bo v sredo sestal na seji, kjer bodo po besedah predsednika stranke Karla Erjavca skupaj s poslanci oblikovali stališče glede predčasnih volitev, obravnavali pa bodo tudi družinski zakonik in preverili, kakšno podporo uživa. (foto: Vasja Šabeder)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen