Golobiča Pahorjeve kletvice niso presenetile, danes pa še zadnjič odhaja na sejo vlade

0

Prvak Zaresa Gregor Golobič se bo danes še zadnjič udeležil seje vlade, z njegovim odstopom pa se bo nato zvečer seznanil še Državni zbor. Pahor ima od seznanitve DZ-ja 10 dni časa, da predlaga novega kandidata ali da pooblasti katerega izmed ministrov za vodenje resorja, vendar za največ tri mesece. Do takrat bo Golobič še naprej opravljal tekoče posle ministra. Svojega naslednika Golobič ne bo predlagal, čeprav naj bi imel kandidata v “mislih”, ni pa povedal kdo bi to lahko bil.

Že včeraj pa je Golobič pokomentiral tudi “off the record” posnetek, ki je nastal na neformalnem srečanju med premierjem Borutom Pahorjem in novinarji, kjer se je Pahor s kletvicami dodobra blamiral in osmešil. O samem nivoju komunikacije med Pahorjem in novinarji je Golobič dejal, da je “to stvar osebnega sloga” in dodal, da nad tem ni mogel biti nihče presenečen. Pazite: Golobič uporabi besedo nihče! Verjetno je odhajajočega ministra potrebno razumeti tako, da so tisti, ki tako ali drugače sodelujejo s Pahorjem že tako ali tako vajeni takšnega primitivnega besedičenja s strani Pahorja.

Glede namigovanj, da naj bi za objavo posnetka stala stranka Zares, je dejal le, da so v stranki pojasnila v povezavi s tem že podali in da je tovrstnih igric in špekulacij vajen. Meni pa, da je ob tem primeru znotraj novinarskih vrst začela potekati relevantna diskusija glede novinarskih standardov.

Gregor Golobič: nad Pahorjevim nivojem komunikacije ni mogel biti nihče presenečen.

Foto: arhiv Politikis.si

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen