Možno samo v Sloveniji: Karl Erjavec ustanavlja podmladek – Mladi DeSUS!

12

Predsednik stranke upokojencev Desus Karl Erjavec je za Siol napovedal, da bodo v stranki na jesenskem kongresu spremenili statut tako, da bo omogočil ustanovitev podmladka, ki se bo imenoval Mladi DeSUS. “Stranki so se v zadnjem času pridružili številni mladi,” je dejal Erjavec. Imen, kdo bi lahko podmladek vodil pa zaenkrat ni želel razkriti, a to po vsej verjetnosti ne bo bivši gospodarski minister Matej Lahovnik, ki ga je Erjavec pred časom kar javno vabil v “odrasle” vrste Desusa.

Ker gre dejansko pri bodočem ustavljanju Desusovega podmladka za paradoks (vsaj verbalni, če ne že konceptualni), se seveda postavlja vprašanje, če bodo na jesenskem kongresu spremenili tudi ime.  V Desusu so namreč že večkrat razmišljali o spremembi imena, a je na koncu vedno obveljala beseda predsednika Erjavca, da ime ostane. Sam pravi, da je ime Desus v Sloveniji najmanj takšen politični “trademark” kot v tujini Coca-Cola, če ne že večji…

Karl Erjavec: vedno poln političnih domislic, jeseni bi rad ustanovil še Mladi DeSUS!

Foto: arhiv Politikis.si

Št. komentarjev: 12
 1. Zabezi pravi

  :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 2. Abraham pravi

  Torej bodo stranka mladih upokojencev. Kaj takega je možno res samo v deželi butalski.

 3. oton pravi

  Nič ne razumete, to je vse v stilu Mao tse Tunga. ta je imel predsednika mladinske organizacije, ki je bil star 80 let.

 4. Krpan pravi

  Tudi DESUS je možen samo v Butalah (najprej ima vsak svoj nazor, potem je pa samo še star). V resnici gre za stranko nastalo na 50 letnem navajanju ljudi na “razmišlanje s tujo glavo”.

 5. Banda rdeča pravi

  Hja, Karli se dela norca iz cele Slovenije. Bi jaz njemu dal coca-colo. Desus je sedel v vsaki vladi, pa so za penzijoniste naredili en veliki k*rac. Pa kdo od mladih in pametnih bo le šel k tem sivim panterjem?

 6. nina81 pravi

  Starejši gospodje so že malo naglušni in ne vedo, da je nočni glas, ki jih kliče k sebi, JEZUS in ne DESUS. Ne verjamem, da pri mlajših prihaja do takih nesporazumov v govorni komunikaciji…

 7. Manca pravi

  Vmladi DESUS bodo vpisani vsi upokojenci, ki so se upokojili pred zakonskim rokom. Teh pa je v Slovenistanu največ. Erjavec pametno razmišlja. Lahko bodo imeli dva predsednika, dva sveta stranke, dva sekretarja itd… Dovolj bo za vse, saj stranke dobivajo denar od države (torej tudi od nas), neglede na članstvo. Hura! Zajedalski štab se bo povečal.

 8. Hren

  Eh, to je res možno samo v naši kuri… Še ena čista zajebancija, ki si jo je privoščil Kahl Ehjevec 🙂

 9. skavt pravi

  V Mladi DESUS obvezno povabiti Spomenko, Beblerjevo, Jaklinko in pa seveda ne pozabit na “aktualno” Manco, da bo zagotavljala “besedno drisko”! Za začetek s…ja čisto dovolj!

 10. Ponarejen Kraševec pravi

  Zamisel ni niti slaba. Mlade bi po končani šoli upokojili, z doseženim 90 letom starosti pa zaposlili. Tako bi občutno zmanjšali kvoto brezposlenih. Ta Erjavček ni od muh. Bo dobil še Nobelovo nagrado.

 11. falcon pravi

  Sicer pa, če že imamo mlade borce-partizane, zakaj ne bi imeli tudi mlade Desus-upokojence.
  Stanovnik in Erjavec imata skoro enake ideje in prijeme.
  Humorista ali kaj drugega?

 12. […] celomandatni grožnji penzionistov s podmladkom z izstopom je prva vodila Duša Trobec Bučan zaradi neznosnega pritiska in tako tlakovala pot še […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen