Mitja Kunstelj je tokrat šel čez rob: Janšo je označil za barabo, ki mu ni nič sveto, Kanglerja pa za kradljivca?!

38

Mitja Kunstelj alias Mikestone, bivši vojaški specialec, ki se je v zadnjem letu proslavil s pisanjem izredno branega bloga “Mikstone blog”, je v začetku aprila prišel iz pripora. Po nekaj dokaj zabavnih in neškodljivih zapisih, ki so se mestoma zdeli tudi resnicoljubni, je v svojem zadnjem zapisu z naslovom “Dost vam mam!”, dejansko prešel rob, kjer se že začenja sfera kaznivih dejanj žaljive obdolžitve in obrekovanja.

Kunstelj se je v tem zapisu v izredno žaljivem slogu spravil kar na dva poslanca SDS, na njenega predsednika Janeza Janšo in  na Mira Petka.

“Ne vem, zakaj je Janša tako slinast, se že vidi v Pahorjevem sedlu! Slovenci, a vam še ni dopizdilo, da se dvajset let iste barabe svaljkajo iz položaja na položaj, vam po dvajsetih letih in vseh dogodkih še ni jasno, kdo je kdo? Janši ni sveto nič, razen on sam. Če mu ni povšeči predsednik države, ga bo pa zajebal, če ne drugače, pa s ponaredki. Kar se Janezek nauči, to Janezek zna, saj to smo že prakticirali v preteklosti, ponarejanje in podtikanje, a ne Janez! Ko bo šlo enkrat vse, res vse u kurac, bo narod ostal sam. Vse te hijene, se bodo pobrale v tujino z nakradenim premoženjem, narod pa bo gagal sam. Janezek je kupil ranč v Avstraliji, za koga in za kdaj, dragi bodoči mandatar?” je Kunstelj natrosil nekaj hudih obtožb zoper prvaka SDS.

Tudi poslanec Petek se je znašel pod udarom Kunstljevih “analiz”: “Kakšno sranje se je zganjalo takrat, pretepli novinarja, napad na svobodo medijev in podobna jajca po slovensko. Resnica pa je, da je dal Mira Petka prebutat užaljeni soprog, ker mu je Miro natepaval ženo. To je vso ozadje te štorije. Miro Petek je to seveda obrnil na svoj mlin, postal je mučenik in ikona, logična posledica, da je končal v Janševi stranki.”

Kunstelj se je prav tako dotaknil nedavnega primera mariborskega župana Franca Kanglerja, za katerega je zapisal: “Šerif iz Dupleka je samo eden iz množice politikov in veljakov, ki kradejo in se okoriščajo na vse strani, ko pa jih ujamejo organi pregona, na glas vpijejo, da gre za političen konstrukt in podobne nebuloze.”

No, Kunstelj se je malo spravil tudi na politično levico, saj je za Katarino Kresal zapisal, da je v mladosti žrla ekstazi in pijančevala, potem pa je raje preklopila na kokain. Njenega partnerja Miro Senico pa je označil kot “ostarelega pederajsa”.

Kunstelj je sicer v tekstu še enkrat več priznal, da je ozdravljen odvisnik od drog, a to ga ne opravičuje, da zapiše prav vse, kar mu pride na pamet, zlasti, če to počne zavestno in z namenom zaničevanja. Mimogrede, Kunstelj se je pohvalil tudi s tem, da je dokončal tudi svojo knjigo, a ga je že lektorica vprašala, če ima dobre odvetnike. Če je v njej “sekal” take kot v tem svojem zadnjem zapisu, jih bo nedvomno potreboval…

Mitja Kunstelj: najprej blog, potem knjiga. Vprašanje pa je, če mu bo prodaja knjige pokrila stroške odškodnin, ki jih bo morebiti moral izplačati zaradi svojega “sloga” pisanja…

Št. komentarjev: 38
 1. Beni pravi

  Nad Kunstljom sem razočaran. Če sem mu še nekako verjel ko je pisal o svojih vojnih oparacijah, saj je bil tam zraven, mu ob takšnih zapisih ne morem. Kup nekih insinuacij in podlih podtikanj. Od kod Kunstelj ve, da naj bi Janša kupil posestvo v Avstraliji? Kako lahko Kanglerja kar tako mimogrede obtoži, da je lopov? E, moj Mitja, tako ne moreš delovati v real lifu.

 2. mikstone pravi

  tresla se je gora, …………., da vidim te silne tožbe, ki se pripravljajo!

 3. Mudo Moreno pravi

  Izgleda da je bila posnifana koka tokrat malo premočna in tu bo treba iskati vzrok “močnega” pisanja. Ni kaj, Mićo ima izkušnje, ki mu jih nisem prav nič fovš. Sem pač reakcionarni konservativec, ki prisega na vino. In vino veritas, Mićo. Koka je pa za andijance.

 4. Rado pravi

  “Mitja Kunstelj je tokrat šel čez rob: Janšo je označil za barabo, ki mu ni nič sveto”.

  Jaz ne bi bil tako kritičen do Kunstelja. Navsezadnje on pozna Janšo bolje, kot mi vsi skupaj. Z njim je bil v tesni povezavi vse od leta 1991 dalje. In tudi zanj opravil veliko umazanih del. Zato trditve Kunstelja ne moremo kar zavreči!

 5. svoboda in resnica pravi

  Mitja Kunstelj je samo naglas povedal tisto, kar je res in kar se že dolgo ve. Janšo in pucfleka Petka je prav briljantno razkrinkal, podobno velja tudi za vse tiste debile in sprevržence, ki podpirajo SDS.

 6. Dado pravi

  Kunstlja po mojem ne bo noben tožil zaradi tega zapisa na svojem blogu. Je premala in preveč nepomembna riba. To kar bluzi na svojem blogu je pač njegova privatna zabava.
  Drugače pa bi znalo biti z njegovo knjigo, ki bo verjetno kar razvpita zadevščina. Tam pa bi ga lahko doletela kakšna tožba, če najbolj spornih delov (beri: nedokazanih obtožb) ne bo zakril, kakor je to morala narediti Judova v svoji zadnji knjigi.

 7. ROTO pravi

  Dosti napisanega je res. Posebej kar se tiče odgovornosti slovenskih politikov in odnosa do svojih volilcev in Slovenije.

 8. Zelac pravi

  Mislim, da to kar je napisal ni nič takega kar že vsak normalen državljan ve s torazliko, da je on pač povedal na glas. In vse to ne velja samo za vse te, ki so tukaj našteti ampak za 4/5 celotne politične elite. To pa zato, ker do sem kjer so niso prišli s svojim delom ampak se ve s čim.

 9. Ponarejen Kraševec pravi

  Mitja, Rado, svoboda in resnica…. vse sami analfabeti, samo poglejte njihov jezik in njihovo kulturo. Brez težave se lahko določi kam spadajo.
  A ne v živalski vrt, ker bi bilo to žaljivo za opice.

 10. Rak pravi

  Dado, v kateri ?

 11. Dado pravi

  Enron je ves počrgoljen. Da je zaradi njenih nebuloz ali podtikanj ne bi tožili. Če misli isto narediti tudi Kunstelj bo to ena neberljiva solata. Če pa bo vse pustil odprto, pa bo garant fasal kakšno tožbo ali dve.

 12. skavt pravi

  Branje Kunstlja je kot branje Mance, Jeklinke ali poslušanje Spomenke. Sama besedna “driska”! Ne vem kaj bosta na to rekla g. Stanovnik in murgeljčan? Pa seveda znameniti dr. Slavko, ki bi lahko pomagal Kunstlju pri težavah in travmah, ki jih ima le ta s seboj. Škoda časa za take takega bedaka!

 13. Stoychi pravi

  Skavt: Katerega bedaka ?

 14. pozar je bumbar pravi

  tle ste same ovce

 15. Donko pravi

  Meni je pa Kunsteljevo pisanje super.
  Napeto!
  Bere se kot kriminalka.
  Knjiga bo gotovo uspesnica!

 16. oton pravi

  Kaj je že to Polje ali Poljanski nasip.

 17. Dado pravi

  Hja, Oton imaš prav, Kunstelj je res morda že primeren za kakšno takšno ustanovo. Po drugi strani pa naj se malo v roke vzame, saj se ne dogajajo samo njemu težke stvari v življenju. Se mi zdi, da se tip včasih kar preveč smili samemu sebi. Če bi bili vsi v Sloveniji taki “kunsteljni”, potem bi se Slovenija lahko preimenovala v jamralandijo.

 18. ajme pravi

  Dado, pa saj Slovenija je Jamralandija. On je samo človek ki jih ima dost do te mere, da je pač povedal na glas to kar se v Jamralandiji zgovarjajo samo po gostilnah, na glas, javno, pa ne upa nihče.

  Dejstvo je da so njega zajebali in ga odvrgli ko rabljen uložek, drugi frajerji iz iste ekipe so bili pa kar neki direktorji top slovenskih državnih podjetij. Svinjarija pač. Magari bi še njemu dali nek direktorski stolček pa bi bil mir. Zajebali so, zdaj pa je kar je.

 19. svobodo narodu pravi

  Kunstelj je samo povedal, kar je res. Predvsem to o Janši in Miru Petku. To je pomembno predvsem zato, ker se jajčeglavec prikazuje kot nekakšen mesija za vas, ovce desničarske.

 20. rexmundi pravi

  mikstone pač piše zadeve kot jih je doživel in doživlja. Sigurno zadeve pozna saj je vse kar napiše podprto z imeni. Dobr, je tako ali je čist drugače? kot sedaj kaže so nas fajn naplahtal s to Evropo in širše. dobr, v ta nateg so vpleten svetovne financ elite, ki držijo za muda cel planet. Zato so morale tudi potem domače sile odigrat vlogo, ki so jim jo namenili gospodarji iz senc. No na koncu bodo tudi ti igralci in režiserji popušili. Ampak dobri fantje naj bi imeli več sreče kot slabi. To se je dobro videlo v lažni obdolžitvi Iraka, da poseduje orožje za množično uničevanje. Baje so dobri fantje našli v nedotaknjenemu ukradenemu iranskemu prenosnemu računalniku tisoč strani obremenilnih dokazaov. No vidite dobri fnatje imajo tako vedno več sreče kot slabi. Slab naj bi bil sedaj mikestone? Dobr pa je to, da mikstone piše sveže zadeve, da se ne pogrvajo zmerom tiste domobranci-partizani. Dobr tudi to je še zavito v velik mrak….

 21. Ponarejen Kraševec pravi

  Kakšne telebane proizvaja ta provincialna Slovenija. Po eni strani vsi ti partizani, komunisti, Radoti, Svobode narodu in kaj vem še … sami drekonje. V evropskem merilu prav nepomembne mevže, ki se valjajo po teh portalih in nas učijo stare – novo vere: komunizma in svojega mučeništva.
  Slovenija je tako nepomembna, na poti Grčije in Portugalske je, mi pa moramo poslušati vse te slovenske mafijce. Čas bo že, da se zgodi pomlad, da se narod dvigne in po romunsko počisti z vso to komunistično navlako.
  Amen.

 22. opazovalec pravi

  Politikis Mislim, da bi bilo dobro, da ta njegov zadnji prispevek prebereš še enkrat. Zakaj? Zato ker to kar piše o Janši in Petku v bistvu povzema od drugih in še malo stilsko naloži. Lepotico in zver pa obdela iz lastnega poznavanja zadeve in tudi direktno provocira njuno reakcijo.Kolikor sem jaz dojel bo knjiga predvsem zanimiva in udarna zaradi dodanih linkov. Očitno je, da tipu dol visi, saj nima kaj zgubiti , glede na prebrano. Je pa tako v Sloveniji nikoli ne veš kdo je za takšnimi zadevami. Kučkota se še ni lotu, Krambija tudi še ni nič omenjal itd!!?? Zato ljudje pozor preden si ustvarite dokončno mnenje.

 23. EVROPA pravi

  TA SMRDLIVI UDBOVC MITJA KUNSTELJ JE UDBO-TERORIST, KI BI ŠE MORAL BIT V ZAPORU AMPAK IZGLEDA, DA GA JE TA UDBO-KGB VLADA POMILOSTILA, JA RES SE ZALETAVAJO TI UDBO-LEVAKI KOT OBSTRELJENE STEKLAVE ZVERINE, KER VEDO, DA SO PO CELI ČRTI IZGUBILI ZAUPANJE IN SPOŠTOVANJE, KER SO NEMORALNI IN POKVARJENI BOLJ KOT VSAKA ŽIVAL, BANDA POBERITE SE PA TO ČIMDALJE, DA VAS NEBOMO ŽIVELI, KER STE SESALCI POŠTENIH LJUDI!
  SMRDLJIVI IN POBRUHANI ALKI KUNSTELJ PA DRŽI TVOJ STRUPENI GO-EC IN SE POKRIJ TVOJI UDBO-MAFIJI POD SVOJE KLEPTOMANSKO-TAJKUNSKO-AFERAŠKO OKRILJE !

 24. kekec pravi

  Njemu sigurno dirigira murgeljski palček,da se prikupi in poskrbi za boljši položaj,muha enodnevnica.

 25. APM pravi

  S Kunstljem ne gre zgubljati besed, saj je sam o sebi napisal dovolj. Bolj zaskrbljujoči pa so komentarji, ki mu pritrjujejo. To kaže na zelo nizko raven piscev in komentatorjev, saj mentalno niso prestopili življenskega obdobja, ko so jih pitali s pravljicami o Pepelki, Sneguljčici in podobnim.
  Bojim pa se, da vsi niso podvrženi pravljičarstvu in jih k temu sili družba, ki je pred davnimi leti zajahala Slovenijo in jo jaše še sedaj, kljub temu, da uboga revica poti krvavi pot.

 26. Franc pravi

  Že to, kdo podpira Kunstlja, kaže na to, da ni nič verodostojen. Njegovo pisanje je mešanica preverjenih dejstev, mešanica govoric in mešanica izmišljotin.

  Najbolj znana preizkušena manipulacija.

  Ravno to se gre tale kunstelj…

 27. Franc pravi

  Pa še tipični slepilni manever, da bi izpadel nevtralen.

  Janšo obtožuje konkretnih svinjarij, Kresalo pa, da se je davno nazaj drogirala, Senico pa, da je “peder”.

 28. oton pravi

  Upam, da bodo razkrili pravega pisca.

 29. pupika pravi

  Tole v zvezi s preselitvijo v Avstralijo sm tud sama slišala, poleg tega pa tud to, da tm dol išče zaposlitev za svojo ženo…Jah…HOPLA! Kaj pa če je vse to res ?! xD

 30. EVROPA pravi

  POTIHEM SE GOVORI DA JE TALE MITJA KUNSTELJ “KILLER” DA IMA ŽE KAR SVOJE GROBIŠČE !!!!!! V MURGLAH SE DELA POLITIKA IN POKRADEN KAPITAL !!!!! UBOGA SLOVENIJA KAM SMO PRIŠLI ????!!!!!

 31. Caetano pravi

  Mitja Kunstelj namenoma zamolčuje stvari, ki jih sicer gotovo pozna glede delovanja udbomafije, hkrati pa izkorišča podtaknjene govorice za širjenje dezinformacij, to zelo jasno pove v čigavem interesu dejansko deluje. Morda sicer koga preseneča, da piše precej tudi proti Kresalovi, Pahorju in nekaterim drugim politikom iz t.i. tranz. levice, malo je to zaradi ”uravnoteženosti” vendar je pri tem treba vedeti še posebej, da so znotraj omrežja velika trenja in da ima Kresalova veliko tekmecev, ki jo želijo odstraniti, Pahor pa je že tako odpisan in namenjen za grešnega kozla za slabo delo vlade.

 32. Donko pravi

  Kunstelj je mafijas, a je mafijas Jansevega tipa!
  4 leta je opravljal umazana dela za dragega vodjo Janeza. Ko ga Janez ni vec rabil, ga je odkantal /tako kot mnoge/.

  Ste pozabili? V Depali vas je podtaknil dokumente Smolnikarju.
  Zato, da je Jansa lahko na veliko oznanjal, kako policija vohuni.

  Vsi pac ne pozabljamo!!!

 33. Franc pravi

  Donko, ti pozabljaš in si namesto tega izmišljuješ.

  V aferi Depala vas je Drago Kos provociral vojake, naj kaj rečejo čez novinarje – dokazano s posnetkom. Vohunjenje je tudi dokazano.

  Depala vas je bil projekt znebiti se Janše, ki pa jim je grdo spodletel.

 34. damč pravi

  ze vi franc pa apm.. k ne vidte kam pele vse to skupi.. za vsem je pa odzad una peder….ina jansa.. kunstelj je edini k pove realno kar folk misl.. in dozivu je marskej z jj-jem tko d ma marskej tud za povedat.. je pa tud ziva resnica d kar jih je blo zdj 20 let na oblasti ni noben vredn niti tolk kukr je crnga za nasimi nohti.. zato pa dol s pahorjem, kresalko, golobičem, janso, podobnikom in erjavcem.. jelencic nj stop na oblast.. bojo vsaj cigani poslihtrani!!! druzga se itak ni se nc naredlo v teh 20 letih!!! bravo mitja!!! way the go!!

 35. mikstone pravi

  slovenian zoo !

  EVROPA alias Valenčič Boris

 36. Slovenc pravi

  Končno se pojavi nekdo v Sloveniji, ki si upa povedati kaj se dogaja v gnojni jami slovenskega parlametna, pa vsi takoj čez njega skačete. Če bi bilo več takih ki bi si upali povedati, Slovenija ne bi bila v takem sranju kot je!!
  Mitja, kar tako naprej!

 37. leva_desna pravi

  Če je 50% resnice je preveč. Tisti ki mislite da ni nič resničnega oz. da je vse laž, ste pa itak mucki, ki greste zjutraj v službo, popoldan na pivo, zvečer pa POP TV.

  V življenju dlje od hrvaške in trsta niste bili. In še vedno mislite da obstojajo levi in desni. Kot dva nogomenta kluba, vi ste pa njihovi navijači. In potrebujete nekoga da mu sledite. Sužnji!!!! Oni vam pa bučke prodajajo na šovih imenovanih tiskovne konference.

  Kakšno knjigo bo treba prebrat ne samo dnevnega časopisja. podkupljenih novinarjev, ki bi za svojo plačo lastno mamo prodali. Svet se ni začel včeraj ob 15 uri in mesije ne boste srečali, ne levi in ne desni. Boste pa občutili “palico na glavi” tako levi kot desni. Mati narava bo poskrbela za parazite.

 38. […] času pisal predvsem bloge. S tem seveda ne bi bilo nič narobe, če ne bi nenehno zapadal v sfero kaznivih dejanj žaljive obdolžitve in obrekovanja. Kunstlja zadnje čase sicer več nihče ni jemal prav zares, ko je pravljičaril o […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen