Žito po Sloveniji odpira prodajalne kruha

4

Podjetje Žito je danes v Ljubljani in Kopru odprlo prve štiri prodajalne kruha, imenovane Kruharna. V njih bodo po besedah predsednika uprave Žita Tonija Balažiča ponujali kruh iz kakovostnih surovin in brez aditivov, pripravljenih po tradicionalnih postopkih, do konca leta jih po sledilo še šest v različnih krajih po Sloveniji.

Žito je vodilno podjetje na področju kruha v Sloveniji, saj ga vsak dan speče 70 do 80 ton, je danes ob odprtju Kruharne na Vodnikovem trgu v Ljubljani povedal Balažič. Poleg te je mogoče Kruharne zaenkrat najti v Ljubljani še na Kongresnem trgu in na Pražakovi ulici ter eno na Pristaniški ulici v Kopru.

V Kruharnah bodo prodajali kruh, pekovsko pecivo in sendviče višjega kakovostnega razreda, ki jih sicer mogoče redko najti v prodajni ponudbi. Posebej za Kruharnine police so namreč v Žitu razvili več kot 60 novih izdelkov.

Poraba kruha v Sloveniji v zadnjem času pada, je še povedal Balažič. Medtem ko ga je še pred 20 leti vsak Slovenec pojedel po 90 kilogramov na leto, ga danes le še 50 do 60 kilogramov. S tem se uvrščamo v zadnjo četrtino po porabi kruha med evropskimi državami.

Tista dežela, kjer pojedo veliko kruha, ima nizek standard in nizko zavest o zdravju, je menil etnolog Damjan Ovsec, medtem ko je Balažič dejal, da želijo v Žitu z novimi prodajalnami kruha Slovencem povrniti dober odnos do zdravega in dobrega kruha. “Želimo povečati delež tistih kruhov, ki so bolj kakovostni, bolj zdravi in imajo višjo dodano vrednost,” je dejal.(sta)

*Fotografija je simbolična

Št. komentarjev: 4
 1. vili100 pravi

  Ni važno kakšen bo glavno da bo dražji in bo namenjen v večjem delu Slovenski gospodi ” ELITI” kot se radi sami nazivajo.To je res za pohvalit…za prvo stran oglasov!!!!

 2. Primož Trubar pravi

  Bolj kakovostni, bolj zdravi, bolj kakovostni, bolj zdravi, bolj kakovostni, bolj zdravi……….če laži dovolj dolgo ponavljaš ti začnejo sčasoma še verjeti. Za njih je važna cena ,3eure za kilo kruha je zame kraja. Bolj kakovostni , bolj zdravi, bolj kakovostni, bolj zdravi, bolj kakovostni, bolj zdravi. Pa jih vprašajte kaj dajo v kruh, da je potem tako drag. Moka jih stane manj kot 30centov/kg kruha, kvas, sol, voda maksimalno 3 cente.
  Torej osnovne sestavine stanejo manj kot 33 centov, kje je torej razlika do 3eurov. Delavec jih tudi nekaj stane. Ampak isti delavec naredi 1kg kruha za merkator ki stane z maržo in davkom 62 centov. Potem pa je tukaj še kruh, ki gre preko javnih naročil v šole in vrtce za 60 centov ali še manj. A ta kruh ni kvaliteten, pa potem naj povejo, da naši otroci ne jedo kvalitetnega kruha. Bolj kvaliteten, bolj zdrav, bolj kvaliteten, bolj zdrav, …….a jim še verjamete, ko vas flancajo s tem. Za 3 eure kolikor stane martinov, pa jelenov, pa še kak njihov ti lahko dajo noter še kak aspirin ali dva, da te potem ne boli glava. Pa še moj nasvet…..kupite raje potico za 2,5 eura. lp

 3. proxypirate pravi

  You see, currently Captain America 2014 has earned over $200 million in North America plus
  an amazing box office to get a worldwide total of $700 million.
  One sector containing yet to embrace wholly the Internet may be the auto industry.
  The registry comprises of diverse files and folders which differ in name and placement depending on your version of Windows.

 4. The Pirate Bay pravi

  This is probably the Android apps for anyone who wants to work with music in their
  device. However you might not need this service at least for your first year.

  Christmas is the only birthday I know of the the One Whose Birth we are celebrating gives
  the gifts in lieu of receives them.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen