Včeraj v tajnosti zasedali Kučanovi “forumaši”: bančnica Cvetka Selšek največja favoritka za zamenjavo dotolčenega Pahorja!

29

Na Politikis.si smo ekskluzivno izvedeli, da je včeraj Kučanov Forum 21 tajno sestankoval. Tega dogodka seveda niso objavili na svoji spletni strani, kjer med zadnjimi dogodki visi novica datirana s 5. april 2011, ko je publicistka Renata Salecl govorila o svoji knjigi “Izbira” in o postindustrijskem kapitalizmu.

Kučanovi “forumaši” se tokrat niso sestali zato, da bi spet poslušali kakšno predavanje, ki v naši državi pod to opcijo tako ne more ničesar rešiti, ampak čisto zaradi pragmatičnih razlogov: zaradi zamenjave Pahorja. Ne glede na to, da se je do sedaj v javnosti pojavilo že nekaj imen, ki so bila v igri za Pahorjevo zamenjavo (od evro komisarja Janeza Potočnika do bančnika Marka Voljča), pa je sedaj v zvezi s tem prvič zacirkuliralo tudi žensko ime. Nujnemu sklicu Kučanove tajne lože je seveda botroval referendumski fiasko, ki je Boruta Pahorja očitno dotolkel tudi na čisto čustveni ravni.

Milan Kučan in njegov ožji krog je namreč včeraj preigraval scenarije, da bi na premiersko funkcijo katapultirali kar Cvetko Selšek, sicer predsednico uprave SKB. Selškova naj bi po naših virih bila Kučanova favoritka za Pahorjevo zamenjavo tudi zato, ker v javnosti nastopa umirjeno, preudarno, ima torej en takšen prijazni “mama” imidž (se pravi je pravo nasprotje v zadnjem času hektičnega in nervoznega Pahorja), zraven tega, da Selškova v javnosti velja kot relativno uspešna slovenska gospodarstvenica. 

Kučan in Selškova sicer veljata za velika prijatelja; točno pred letom dni sta denimo skupaj (s še nekaterimi drugimi ljudmi iz levega političnega spektra) ustanovila fundacijo za pomoč otrokom z imenom Ustanova Pustimo jim sanje – Fundacija Danila Türka. Predsednik države je namreč bil glavni pokrovitelj te sicer častivredne fundacije…

Bančnica Cvetka Selšek je nova Kučanova favoritka za mesto premiera te “cvetkaste” in že povsem razglašene vlade.

Foto: Gregor Pohleven

Št. komentarjev: 29
 1. Glasovir pravi

  Cušpet, bejbi!

 2. Meri pravi

  Hja, murgeljski škrat se pač ne zna umiriti in vedno znova z nekimi kombinacijami hoče omiliti katastrofalno vodenje države s strani tranzcijske levice. Pa saj volivci niso naivni! Tudi če bi ta Seškova prevzela vlado leto dni pred volitvami, bi bilo kaj bolje? Seveda ne. gre samo za še en prozoren manever botrov iz ozadja.

 3. APM pravi

  Obeta se nam “par- nepar”, redukcija elektrike, pomanjkanje plina, pomanjkanje sladkorja, kave in olja itd. Tudi v bivši Jugi je situacijo za popolni zlom pripravila tovarišica in siver tovarišica Milka Planinc.

 4. Manca pravi

  A to je tista, ki so ji iz SKB “ukradli” dokumente? Ker je “forumaš” tudi nikoli ni odgovarjala.

 5. EVROPA pravi

  A TA OSEBA JE TAKRAT SKAKALA, KOT OPICA, KO JE DALA BANKO OROPAT, KI SE JE KAR NEKAM IZPUHNILA, JA SAJ SO BILI NEKI SUMLJIVI PAPIRJI POKRADENI ALI NAMENOMA ODSTRANJENI, AH JA JE KUĆANOVA?????

 6. lemy pravi

  B

 7. Krpan pravi

  Ampak takrat je imela Milka v rokah tiskarno denarja in carino.
  Kdo bo pa Cvetki plačal razliko do sedanje plače ?

 8. lemy pravi

  Mislim da je gospa rešilna bilka te vladev teh okoliščinah. Škoda je samo da je odobravala sporne kredite posvečenim takunom.

 9. Matija pravi

  Takšnih manevrov si lahko domisli samo Kučman in njegova ekipa. Kako bom srečen, ko bodo enkrat ti ljudje čisto izginili iz odkrite ali pozadinske scene.

 10. Ponarejen Kraševec pravi

  Kučan, poberi se! Dost te imamo!

 11. APM pravi

  S tisakanjem dinarjev je bil zlom bolj “otmen”, saj je poleg vseh nevolj prišla še hiperinflacija, ki možni novi prvi dami vladnega orkestra ne bo omogočena, bo pa potop v večjih globinah oceana.

 12. cocaine pravi

  Mislim, da imamo Slovenci že pun k….. teh Kurčanov 21.

 13. Demos pravi

  Dobili bi slovensko Jadranko Kosor. 😉

 14. bomber pravi

  Ta gospa izgleda bolj bogo. Par plačanih člankov v Lady in Jani pa bo postala slovenska Ivana Orleanska.

 15. BM pravi

  “Na vladi imamo ignorante, narkomane, homoseksualce, vse razen tistega kar bi morali imeti. Hude besede ampak stojim za njimi,”
  Zmago Jelinčič v Pogledih Slovenije 20.01.2011
  Tokrat se strinjam z Zmagom.
  Lahko noč Slovenija in bog ti pomagaj.

 16. Dare pravi

  Koliko je videti, je tudi Kučanu zmanjkalo nekih pametnih idej. Selšekova je očitno zadnja izbira, saj noben več ni tako nor, da se bo šel izpostavljat za interese bivših komunistov in udbašev. Sicer pa menim, da bo čas naredil svoje. Čez 20 let takih problemov več ne bomo imeli. Še en generacijski skok pa smo rešeni. Na srečo je vedno manj levičarskih indoktrinirancev tipa frangež in levanič.

 17. okjar pravi

  Gospa Selšekova , še ima dovolj svojega dela, saj še po tolikih letih “ni našla” celonočnih razbijačev oziroma roparjev njene banke. In to točno tistih sefof, v katerih je bila zlatnina in drugi dragulji, saj so prazni sefi ostali nedotaknjeni.

 18. Caetano pravi

  Cvetka Selšek je bila članica vlade v času SFRJ, visoka režimska funkcionarka in od udbe preverjena komunistka. Kasneje je delala v bančništvu, kjer je pomagala financirati udbomafijske tajkune… skratka za Kučana gotovo primerna kandidatka.

 19. Mudo Moreno pravi

  Tale tetka je zrela edino le za penzijo. Seveda pa je idealen kandidat za leve kriminalce: mižala in gledala proč bo, ko bodo kradli Slovenijo, tako kot je to naredila, ko so ropali njeno banko. Še en dokaz več, da nam vladajo mafijci, pedri in kriminalci.

 20. hors pravi

  Ljudi ki jih mi plačujemo bi morali mi sami izbirat ne pa “škrat” iz Murgel.Ne da pa ne da mira baraba in njegovi pokvarjeni požeruhi.Kot je bilo rečeno še cela generacija potem bo pa bolje,mogoče bomo takrat že tako zapufani da nas bo že kdo kupil.Cvetka je pa v komunizmu visoko kotirala in ni bila samo prijateljica škrata.Naj mo kdo pove kaj se dogaja z ropom njene banke????!!!!!! Nič se ne sliši

 21. frenkiboy pravi

  Pa ne s takimi ven hoditi, no, komunajzari! Cvetka naj najprej razišče, kdo ji je sefe spraznil v njeni banki, potem pa naj se začne ozirati drugam, ampak ne v politiko, ker jo bodo pojedli. Poleg tega se premieri izbirajo na volitvah in jih ne nastavlja noben murgeljski boter. Ali pa smo se spet vrnili v stare in trde komunistične čase?

 22. lemy pravi

  Ste opazili kakšna slika krasi steno v ozadju gospe…
  http://blog.ognjisce.si/media/blogs/jozeb/kraji/huda_jama_kite.jpg

 23. Ljudina pravi

  Kaj je imel murgelski štab sestanek? A je rdeči palček okrcal svoje omladince. 😉

  SALVE

 24. Ljudina pravi

  Ta ženska ni sposobna še kozv past kako naj vodi banko ali pa celo vlado.

  SALVE

 25. Ponarejen Kraševec pravi

  Palček Milan je mali butec. Njega zanima samo še kumrovška diploma. Kar se Milanček nauči, to Milan zna.

 26. oton pravi

  Čas je, da resetiramo Murgelčana in vse njegove palčke. Očitno se jim je zmešalo.

 27. hors pravi

  Preberite si na požareportu o naši Cvetki res je prava cvetka

 28. Donko pravi

  Dejavna desnica!

  Najprej si izmisli Selskovo kot kandidatinjo,
  nato pa na dolgo in siroko razpravlja o Kucanovi kuhinji.

  Politicni fantasti!

 29. […] No, seveda ni bilo naključje, da se je danes v Ljubljani pojavil tudi Potočnik, ki ga bi ga nekateri na levici tako radi inštalirali kot novega slovenskega mandatarja. Pri tem ji na veliko pomagajo tudi nekateri mediji; denimo Mladina že nekaj zadnjih številk kar odkrito in povsem pristransko slika Potočnika kot mesijo, ki bo kar tako čez noč rešil Slovenijo. Na zadnji številki te publikacije so ga dali celo na naslovnico in ga poimenovali z “mandatar Janez Potočnik”. Sam Potočnik še zaenkrat odklanja takšna politično forsirana snubljenja… A verjamemo, da bi še ob kakšnem nedvoumnem namigu, ki bi denimo prišel s strani glavnega forumaša 21 Milana Kučana, to Potočnik le hočeš-nočeš storil, če bi denimo Kučanovi loži v vodo padli plani kot je bil denimo ta – z bančnico Cvetko Selšek. (sta/ured) […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen