Heineken v četrtletju z višjimi prihodki, a nižjim dobičkom

0

Tretji največji svetovni pivovar, nizozemski Heineken, je v prvem letošnjem četrtletju zabeležil 3,59 milijona evrov prihodkov, kar je 22 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Dobiček je v primerjalnem obdobju upadel za 30,7 odstotka na 151 milijonov evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Heinekenu so prihodke od prodaje zvišali tudi na račun mehiške skupine Femsa, ki so jo prevzeli za 5,3 milijarde evrov. Ta skupina je prispevala 518 milijonov evrov prihodkov. Organska rast prihodkov pa je bila 3,6-odstotna, in sicer predvsem na račun povečanega količinskega obsega prodaje, so objavili v Heinekenu.

Heineken je namreč količinsko prodajo piva zvišal za 44 odstotkov na 33,8 milijona hektolitrov, organska rast obsega prodaje pa je bila 5,5-odstotna. Za 7,3 odstotka je bila v organski primerjavi višja prodaja v srednji in vzhodni Evropi, za 13 odstotkov pa se je zvišala prodaja v Afriki in na Bližnjem vzhodu. V Evropi se je prodaja zvišala le za odtenek, za 0,6 odstotka.

V pivovarju opozarjajo, da čeprav opažajo počasno izboljševanje gospodarskih razmer v številnih državah Evrope ter v ZDA, potrošniki ostajajo previdni pri trošenju, še poroča AFP.(sta)

*Fotografija je simbolična

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen