V SDS zaskrbljeni zaradi dvojnih meril slovenskih sodišč: ta so hitra za Golobiča in Ultro, ne pa tudi za navadne državljane!

4

Slovenska demokratska stranka se je ponovno odzvala zaradi “dvojnih hitrosti” slovenskih sodišč. Pri SDS se čudijo, da so se precej hitro začeli sodni postopki v primeru Ultra proti novinarjem zaradi poročanja o kreditih tega podjetja. Predmetno sporočilo za javnost največje opozicijske stranke objavljamo v celoti:

“Mediji poročajo, da se je že začel sodni postopek, ki ga je sprožilo podjetje Ultra proti uredniku TV Slovenija in še nekaterim novinarjem zaradi razkritja slabo zavarovanih kreditov tega podjetja pri NLB. Dogajanje sodi v maj 2009 in je odmaknjeno manj kot dve leti.

Nikjer pa še ni na vidiku sodnega postopka proti Magnusu Berglundu zaradi lažnih obtožb na račun tedanjega predsednika slovenske vlade Janeza Janše, čeprav je bilo dejanje storjeno (in postopek sprožen) že jeseni leta 2008.

Slovenska sodišča očitno pohitijo takrat, ko je to v interesu ministra Golobiča ali svetovalca predsednika Türka, kadar toži SDS, nikamor pa se jim ne mudi, ko je treba zaščititi pravice navadnih državljanov ali sprožiti postopke v zadevah, ki imajo povsem očitno prioriteto. S tem, kar počnejo sedaj, postavljajo slovenski pravni red na glavo. Privatno podjetje Ultra ima ne samo enako, ampak višjo prioriteto kot funkcija predsednika vlade.”

Po mnenju SDS slovenska sodišča pohitijo tudi takrat, ko je to v interesu ministra Gregorja Golobiča.

Foto: arhiv Politikis

Št. komentarjev: 4
 1. Cefizelj pravi

  Slovenski sodni sistem mora zaščititi lik i delo druga Gregorja. 😉

 2. viking pravi

  Pri tem,da imamo najvišje število sodnikov na prebivalca v EU. Mrš,golazen rdečearmejska. Tudi za vas palca raste.

 3. lučka pravi

  Dobro jutro, SDS, ste se zbudili? Od kdaj mislite so na sodiščih dvojna merila? Kakšnih 70 let bo kmalu, torej prva naloga nove vlade je pomesti sodišča.

 4. mudo moreno pravi

  Proces proti Berglundu se bo začel točno 1 teden pred začetkom naslednje državnozborske kampanje, torej čez slabo poldrugo leto, grem stavit za gajbo.
  In da ne bi kdo pomislil, da v naši državi nismo vsi enakopravni – nekateri so enakopravni še bolj! In med njimi je Varjag enakopraven še najbolj.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen