So Gadafijeve sile bombardirale Ajdabijo?

5

Po navedbah očividcev naj bi sile libijskega voditelja Moamerja Gadafija danes z letali napadle mesto Ajdabija na vzhodu države. Prav tako naj bi Gadafijevim privržencem uspelo ponovno zavzeti bližnjo naftno rafinerijo v mestu Brega, kjer potekajo srditi spopadi.

Kot poroča ameriška tiskovna agencije AP, ki se sklicuje na očividce, naj bi mesto Ajdabija ob 10. uri po lokalnem času bombardirali najmanj dve letali.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP naj bi Gadafijeve sile že vkorakale v mesto Brega, kjer naj bi se že razvneli spopadi. Prebivalci Brege so v telefonskem pogovoru za AFP dejali, da so Gadafijeve sile s tanki in težkim topništvom napadle mesto.

Iz libijske prestolnice Tripoli pa so danes poročali o eksploziji cisterne z bencinom, ki naj ne bi zahtevala nobenih žrtev. Vzrok eksplozije še ni znan, po nekaterih ocenah pa naj bi šlo za nesrečo. Eksplozija je povzročila paniko med prebivalci prestolnice. Po poročanju arabske televizije Al Džazira je prišlo tudi do spopadov s tujimi novinarji, ki naj bi jih protestniki prisili, da se vrnejo v svoje hotele.

V Bengaziju, drugem največjem libijskem mestu, ki je tako kot večina vzhoda države pod nadzorom protestnikov, pa naj bi se pripravljali na pohod proti Tripoliju. Po napovedih opozicije naj bi bilo tam trenutno na vojaškem urjenju okoli 5000 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah očividcev naj bi sile libijskega voditelja Moamerja Gadafija danes z letali napadle mesto Ajdabija na vzhodu Libije.

Št. komentarjev: 5
 1. Ljudina pravi

  Saši slovenski komunisteki tako jokajo za gadafijem. Ampak pest ki bo zdrobila njegovo diktaturo je že tu!

  Pa je šel po gobe pahorjev kamelji new deal.

  SALVE

 2. magic bus pravi

  Washingtonovski gusarji bi radi dosegli zaprtje libijskega zračenga prostora, da bi potem lahko obračunal s pastirji in kamelarji. Gadafi pa bo ta cajt v Ameriki ali Dubaju srkal wiski ohlajen z ledom. Mal so ucvikal, da ne bi pastirji predal 4,6 miljarde sodčkov nafte v rezervi Kitajcem. Rusi pa imajo tega smetja imenvanega nafta čez glavo dovolj. Washingtonovc imajo zaradi tega vsi čire na želodcih. Goltajo velike količine pomirjeval in rupuruta.

 3. Je vais terminer de lire tout cela dans la semaine

 4. uniforme excitant pravi

  Euh êtes vous certain de ce que vous affirmez ??

 5. Might I ask if you may be alright with fee-based blogs? All I
  would want is for you to construct content for myself and just a link
  or reference to my internet page. I’m able to pay you.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen