Retrospektiva Pahorjevega zarečenega kruha na primeru Thaler: “To, kar počnemo in bomo počeli v slovenski, si želimo videti tudi v evropski politiki!”

7

Na progresivnem spletnem portalu Politikis.si smo malce pogledali, kako je Borut Pahor v volilni kampanji za volitve v evropski parlament leta 2009 podpiral “garača” Zorana Thalerja. Kako je Thaler v evropskem parlamentu “garal”, so sedaj razkrili izvrstni novinarji Sunday Timesa. Za radodarno vlaganje zakonskih dopolnil pri bančnih zakonih po naročilu “novinarskih” strank, bi Thaler “potegnil” nič kaj garaških 100.000 evrov na leto.

Pahorjeva izjava: “To, kar počnemo in bomo počeli v slovenski, si želimo videti tudi v evropski politiki,” pa je naravnost strašljiva – če Socialni demokrati od svoje vladavine dalje počenjajo v Sloveniji to, kar se je šel Thaler v Bruslju, potem bi že včeraj morale biti predčasne volitve. Sledi nekaj “izbranih misli” Boruta Pahorja, pa tudi Zorana Thalerja na temo garanja, vrednot in pazite celo – pravičnosti… 

Borut Pahor:
“Vem, da je treba za nosilca liste velikega garača, ki se bo temu popolnoma predal,” je dejal.
http://24ur.com/novice/slovenija/thaler-prvo-ime-pahorjeve-liste.html

Borut Pahor:
“Zorana Thalerja poznam 20 let, vem, da mora biti nosilec liste velik garač,” poudarja Pahor.
“Borut Pahor ima zelo dober občutek za ljudi,” je pristavil Kontič.
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042258484

Borut Pahor:
“To, kar počnemo in bomo počeli v slovenski, si želimo videti tudi v evropski politiki,” poudarja Pahor.
Kandidate SD na evropskih volitvah, ki so se danes tudi predstavili na shodu, je Pahor opisal kot suverene osebnosti, ki se bodo odločale tako, “kot jim veleva njihovo moralno in politično prepričanje”, skupaj z drugimi socialisti in socialnimi demokrati v Evropskem parlamentu. Če pa bo prišlo do križanja interesov politične skupine z interesi naše države, pa so po Pahorjevem mnenju “to tiste sorte ljudje, ki bodo znali oceniti, da je interes naše države prvi”.

Borut Pahor:
“Vsi so prepričani patrioti,” je Pahor označil kandidate na listi SD in poudaril, da vedo, “da je ob pripadnosti stranki zelo pomembna tudi pripadnost in lojalnost državi, iz katere se prihaja in da, ko pridejo navzkriž strankarski in nacionalni interesi, nacionalni vedno zmagajo”.

Zoran Thaler:
“Ljudje so pred bankami, pred korporacijami,” je nosilec liste povzel program stranke na volitvah. V Bruselj bodo šli, tako Thaler, zato, da zagotovijo Sloveniji težo ter da prinesejo nove ideje.
http://www.siol.net/eu/novice/2009/04/sd_eu.aspx

Zoran Thaler:
Pred stranko je sedaj po njegovih besedah nova preizkušnja. V zadnjih mesecih se je namreč izkazalo, kako globoka je gospodarska, socialna in moralna kriza, “ki je bila zakuhana v dolgih letih večinske vladavine desne politične opcije”.
http://www.sta.si/vest.php?s=s&t=0&id=1396019

Zoran Thaler: Sem konsistenten politik
Ljubljana | Petek, 29. maja 2009 | Drago Jakoša
Listo Socialnih demokratov sestavljamo izvrstni posamezniki, ki nas združujejo vrednote, kot so solidarnost, socialna vključenost, borba za odpiranje novih možnosti in priložnosti za vse. Ekipa Socialnih demokratov je progresivna ekipa, ki skupaj z evropskimi socialdemokratskimi in socialističnimi političnimi idejami predstavljamo novo smer v Evropi: Ljudje smo prvi.
http://evropejka.si/Zoran_Thaler_Sem_konsistenten_politik,465,3486,1.html

Zoran Thaler za MMC RTV SLO
“Čas je, da levica pokaže, da zna bolje, bolj pravično in solidarno,” je zapisal med klepetom in dodal: “Levica je tista, ki lahko popravi, kar je v zadnjih letih zamočila desnica – v svetu, Evropi in doma.” Tako meni, da je v preteklih desetih letih največ napak bilo narejenih na gospodarskem in mednarodnopolitičnem področju, ko so sledlili politiki prejšnjega ameriškega predsednika.
http://www.rtvslo.si/evropske-volitve/pamet-naj-sreca-tudi-uradni-zagreb/203793

Zoran Thaler: “Vedno sem bil socialno čuteč človek in v sami stranki LDS že nekaj let nisem, časi pa so taki, da človek začuti, da mu srce bije na levi.”
http://www.razgledi.net/2009/04/08/zoran-thaler-s-srcem-na-levi-in-pika-bozic-s-kvaliteto-v-srcu/

Zoran Thaler: Gost klepetalnice MMC RTV SLO
objavil Zoran Thaler dne 26. maj 2009 ob 6:28
če bo tudi na volitvah v EP obveljal trend iz zda, islandije itd. imamo socialni demokrati – socialisti veliko možnosti, da prevzamemo večino od konservativcev-ljudske stranke, ki so že dva mandata = 10 let v večini. Čas je, da levica pokaže, da zna bolje, bolj pravično in solidarno…
<alojz> Pozdravjeni, zanima me, zakaj menite, da ste vi najboljši kandidat za letošnje volitve?
<Zoran Thaler> o tem bodo odločile volilke in volilci; sam ponujam svoje izkušnje v politiki in gospodarstvu – tudi na mikro nivoju, svojo vizijo, energijo, voljo in motiv, da mora biti po tej krizi drugače!
http://www.facebook.com/note.php?note_id=112131601398

Včeraj odstopljeni evroposlanec Zoran Thaler iz liste socialnih demokratov. Predsednik te stranke in slovenski premier Borut Pahor je na volitvah leta 2009 povedal: “To, kar počnemo in bomo počeli v slovenski, si želimo videti tudi v evropski politiki.”

Foto: Grega Pohleven/Demokracija

Št. komentarjev: 7
 1. Beni pravi

  Pa saj tale Thaler tudi izgleda kot da ni čisto diht. Ni čudno da so ga s takšno lahkoto ujeli na limanice. Pa ta tip je bil predsednik uprave Simobila svoj čas. Naj tam raje preverijo bilance za nazaj, bodo kaj hitro ugotovili kje manjka kakšnih 100 ali 200 jurčkov.

 2. Ponarejen Kraševec pravi

  Kaj pa naj bi človek pričakoval od združbe, kot so leve stranke? Oni uspevajo samo takrat, kadar uvedejo diktaturo, kot je bilo to pri Brozovem Jožetu.

 3. hors pravi

  Med 700 in 800 poslanci v eu parlamentu so našli našega Thalerja kaj ni to hecno.Prevelik garač je zato pade vsem v oči.Preljubi Pahor sploh ne pozna bande okoli sebe,mogoče bi bilo res dobro da bi bolj zaupal starim SD-jevcem čeprav tudi oni niso nič vredni stari rdečkarji.

 4. APM pravi

  Med članstvom SD in ostalih levih strank je mnogo potomcev še večjih garačev. Ti so praznili cele dvorce, ali pa si prazne pridobili za zasluge, potem pa so jih morali z garanjem napolniti. Sedaj njihovi potomci grajao, ker morajo prigaranao ohraniti in k temu še marsikaj dodati, kar pa je od plačice po virantovi lestvici težko, zato je potrebno letati za senekurami, ki jih naši na oblasti kar ustvarjajo, če jih zmanjka.

 5. hors pravi

  APM pa še kako prav imaš!!!!!!

 6. mudo moreno pravi

  Jest sm za Talerja, še več takih jim privoščim, zaslužijo si jih. Da ima tudi cela Slovenija minus zaradi tega, je obžalovanja vredno, ampak tako bo dokler bo folk volil te levake, temu se reče kolateralna škoda.
  Sicer pa so Talarjevi zadnji podvigi šala mala v primerjavi z škodo, ki jo je naredil, ko je lomastil okrog kot minister za inozemstvo. Pobrskajte malo za njegovimi dosežki iz devetdesetih in presenečeni boste.

 7. sraka pravi

  Srce ne levi ,žep na desni.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen