Retorika “nove politike”: po Slapnikovem metanju poslancev čez okna, sedaj še “kurc te gleda” Bernarde Jeklin!?

5

Včeraj je medijski pretres, ki sta ga vzajemno povzročila prvak SNS Zmago Jelinčič in Zaresov nadomestni poslanec Tadej Slapnik, kulminiral v pop klubu, kjer so gostje politični marketingar Miro Kline, nekdanji poslanec Ivo Hvalica in socialna antropologinja Maja Sunčič, analizirali ta zadnji verbalni škandal v parlamentu in tudi siceršnjo neresnost slovenskih politikov.  

Ena izmed najbolj vidnih članic “oranžne” stranke, ki se je poskušala ob svoji ustanovitvi profilirati pod sloganom “nova politika”, Bernarda Jeklin, pa očitno s takšno profano govorico (“te zabrišem čez okno”) brez problema nadaljuje tudi v svojih kolumnah-odgovorih  “vprašajte bernardo”, ki jih objavlja v Obrazih, ki so v zadnjem času postali vse manj kredibilna revija. Mimogrede, Jelinčič je celo posumil, da so se na Obrazih pri Katarini Kresal šli celo fotošopinga.

Jeklinova, ki mora v svoji rubriki odgovarjati na takšne ali drugačne banalne ženske probleme, je prešnji teden pomodrovala: “Jaz, če me že vprašate, pa menim takole. Ženska sicer lahko reče, ne dam več, ampak moški lahko odvrne, kurc te gleda, grem pa k drugi…”

Ob tem je zanimivo, da se lider stranke, ki ji pripadata Slapnik in Jeklinova, Gregor Golobič, v javnosti na moč trudi govoriti izborno in “filozofsko”, a tega se kot kaže niso prav nič navzeli njegovi najbolj vidni člani, ki umotvorijo vsak po svoje, predvsem pa to počenjajo z neprimernimi in prostaškimi izrazi…  

Ena izmed najvidnejših predstavnic politične stranke Zares Bernarda Jeklin (levo) v svoji zadnji kolumni: “Kurc te gleda…”

Foto: arhiv Politikis

Št. komentarjev: 5
 1. frančesko pravi

  bernarda jeklin se ukvarja s politiko pa nima pojma,je pač blizu
  Kučanu in ŠTEFKI-POTEM SE VE KAM PES TACO MOLI. Ona vse ve,
  samo razmišlja po navodilih drugih sama ima pa glavo prazno.
  Je pa tam kjer je denar in trenutna oblast.Ne razmišlja o tem kaj si
  mislimo navadni državjani.

 2. Fido pravi

  Kot je nekoč že rekel veliki Slovenec: le čevlje naj sodi kopitar. Tale Jeklinova žuta kura lahko piše seveda le takšne gluposti. Sicer pa kakšen šef, takšni podložniki.

 3. draga pravi

  A bi lastnika Obrazov vprašali, kako je kaj z njegovimi revijam? Stare punce so mu menda vse zafurale, Jano sem pa lani odpovedala, ker je za smeti, ostalo pa ne berem.

 4. rexmundi pravi

  Čakte, Jeklinka obvlada. A ni imela nekoč davno, ljubezensko avanturo z Tonetom Svetino? Potem je politično dovolj dobro situirana.

 5. mudo moreno pravi

  Edina povezava, ki jo ima B.LorenzRakovecJeklin z kurcem je le še kvantanje. In edin primeren komentar na njo in njej podobne je: Kurc jih gleda!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen