Prijatelju tudi uradno prenehal poslanski mandat, namesto njega pa v parlament ena izmed Jelinčičevih “mačkic”

13

“Državni zbor Republike Slovenije na podlagi obvestila Okrožnega sodišča v Kopru z dne 16. 3. 2011 ugotavlja, da je poslanec Srečko Prijatelj pravnomočno obsojen na nepogojno kazen zapora, daljšo od šest mesecev, zato mu v skladu s tretjo alinejo prvega odstavka in drugim odstavkom 9. člena Zakona o poslancih preneha mandat z današnjim dnem.

Po seznanitvi z navedenim sklepom naj predsednik Državnega zbora zaprosi Državno volilno komisijo, da določi, kateri kandidat bo v skladu s 17. členom Zakona o volitvah v državni zbor postal poslanec za preostanek mandatne dobe namesto poslanca, ki mu je prenehal mandat.” Takšen je zaključek poročila, ki ga je konec prejšnjega tedna spisal predsednik mandatno-volilne komisije Bojan Kontič.

V poslansko skupino SNS torej namesto Prijatelja prihaja njegova strankarska kolegica, primorska podjetnica Sara Viler, ki je strokovnjakinja s področja urejanja prostora in gradnje objektov. Glede na to, da je Jelinčič znan ljubitelj lepih deklet, se njegovi poslanski kolegi že nasmihajo, da so se okoli njega začele zbirati tudi lepe in postavne poslanke iz njegove lastne stranke. Jelinčič nam je zaupal, da ne bi imel nič proti, če bi v naslednjem mandatu (po vzoru “Putinovih mačkic” iz Združene Rusije, najbolj znana je bila gimnastičarka Alina Kabajeva) tudi sam v svoji poslanski skupini imel še kakšno “mačkico” več…  Mimogrede, Vladimir Putin se danes mudi na enodnevnem obisku v Sloveniji, kamor je prišel na povabilo slovenskega premiera Pahorja. 

Šef SNS in nadomestna poslanka Sara Viler.

Sara Viler bo sedla v poslanske klopi predvidoma v mesecu aprilu.

Foto: sns.si

Št. komentarjev: 13
 1. Zmago pravi

  Fant ima okus za razliko od pasjejebcev in gejev. Takega predsednika rabimo, ki ve kako se živi, spočne otroka in zna razmišljati.

 2. katja pravi

  Ima pa doma lepšo:))

 3. eva pravi

  Ste pa res eni…gledate samo lepoto??? ONA BO VENDAR POSLANKA!!!
  DA BO LE ZNALA DEMOKRATIČNO ZASTOPATI LJUDSTVO IN SVOJO STRANKO – TO SE VPRAŠAJTE, TUDI OD NJE IN TAKŠNIH JE ODVISNO NAŠE ŽIVLJENJE, A NE?!

 4. Jaki pravi

  Jelinčič vsaj vedno pokaže, da je dedc. Tudi njegova Monika ni švoh, tale Sara pa tudi ne. Kaj nas je sram? Imamo v naši državi lepa dekleta, pa naj bodo tudi v parlamentu. Saj Janša ima tudi Irglovo, potem pa se bera lepih deklet v našem hramu parlamentarne demokracije počasi zaključi.

 5. Franc pravi

  Zanimivo, da lepa dekleta ne marajo levih strank.

 6. PolitiOcet pravi

  @Franc: Bo veljajo tudi za lepe fante. Kako je že to: Lepota in pamet ne gresta skupaj?

  Škoda, da nimate avatarjev, gotovo bi se tukaj našlo precej lepih obrazov…

 7. Franc pravi

  Kar misli si.

 8. falcon pravi

  V prlamentu bomo imeli dve lepotici, pa več nadutih zmajev.

  Kdo sta lepotici se vé, kdo so zmaji pa tudi.

 9. Franc pravi

  Grdost še ne pomeni pameti. To dokazujejo poslanke v levih strankah.

 10. mudo moreno pravi

  Zmago ima okus, definitivno. Pahor pa tudi – saj ima Potrato.

 11. mudo moreno pravi

  Pa talerja bo tud zamenjala ena lepotica ki sliši na ime Mojca Kleva in izgleda kot pohojen flancat.

 12. […] prvak ruske Združene Rusije in slovenske SNS podoben okus za lepa dekleta pa smo že pisali… Jelinčičeve mačkice in Putinove koške (v prevodu prav tako […]

 13. […] Mimogrede, Kangler je v štajerski prestolnici znam po tem, da je rad v družbi mladih in lepih deklet (nekaterim potem očitno pomaga tudi pri njihovih karierah), nekaj podobnega torej kot lider SNS Zmago Jelinčič s svojimi “mačkami” na nacionalni ravni…  […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen