Prihaja iPad 2

0

Glavni izvršni direktor podjetja Apple Steve Jobs je včeraj prišel z bolniške in sodeloval pri predstavitvi novega iPada 2, ki ga bodo v ZDA začeli prodajati 11. marca. Nova generacija popularnega tabličnega računalnika bo na prodaj na 26 drugih trgih v Evropi in drugje po svetu od 25. marca.

Apple je v prvih 9 mesecih lanskega leta prodal 15 milijonov iPadov, za letos pa pričakujejo 30 milijonov prodanih kosov za zaslužek v višini 20 milijard dolarjev. Nova generacija iPada s hitrejšim procesorjem bo tanjša od stare in sicer namesto 13,4 milimetra le 8,8 milimetra.

Rok trajanja baterije bo v prižganem stanju 10 ur, naprava ima video in fotografsko kamero, stala pa bo od 499 do 829 dolarjev, odvisno od zmogljivosti in načina povezave na internet. V ZDA bosta za povezavo preko mobilne telefonije skrbeli podjetji AT&T in Verizon. Nov iPad bo mogoče priključiti tudi na televizijo.

Steve Jobs je januarja odšel na bolniški dopust za nedoločen čas, včeraj  pa je dejal, da objave novega iPada ni hotel zamuditi za nobeno ceno, saj so za njegov razvoj porabili kar nekaj časa. Jobs je v preteklosti že prestal presaditev ledvice in raka na trebušni slinavki. Podjetje v njegovi odsotnosti vodi glavni operacijski direktor Tim Cook.

Nova generacija popularnega tabličnega računalnika bo v ZDA na voljo od 11. marca, v Evropo pa bo prišel 25. marca.

*Fotografija je simbolična

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen