Nadzorniki Slovenskih železnic tudi o lanskem in tekočem poslovanju

0

Nadzorni svet Slovenskih železnic danes na seji med drugim obravnava podatke o lanskem poslovanju, seznanja pa se tudi z ocenami poslovanja v prvih dveh mesecih letos in načrti za letos. Podrobnosti bo v torek na novinarski konferenci predstavil generalni direktor Slovenskih železnic Goran Brankovič s sodelavci.

Z oceno lanskega poslovanja so se nadzorniki železnic, ki jih vodi Igor Zajec, seznanili že v začetku januarja in ugotovili, da je družba v letu 2010 prepolovila izgubo iz poslovanja. Po takratnih ocenah je ta znašala 10,5 milijona evrov, celotna izguba pa je dosegla nekaj manj kot 20 milijonov evrov.

Poslovni načrt za leto 2011 predvideva 4,9 milijona evrov izgube iz poslovanja, vodstvo družbe pa si želi že letos doseči pozitivno ničlo. Za letos je predvideno preoblikovanje železnic v holdinški sistem, ki ga predvideva zakon o družbi Slovenske železnice. Za implementacijo zakona o družbi Slovenske železnice je pomembna vzpostavitev terjatev železnic do države v višini 134,4 milijona evrov.

Vodstvo Slovenskih železnic si želi že letos doseči pozitivno ničlo iz poslovanja.

Foto: sl.wikipedia.org

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen