Gorenak: domnevna trgovina z orožjem je bila že večkrat preiskana, hkrati pa so bili ovrženi vsi sumi nezakonitosti v zvezi s tem

9

Poslanec SDS dr. Vinko Gorenak je pred jutrišnjo sejo Odbora za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje, spisal sporočilo za javnost, v katerem pravi, da so sumi v zvezi z domnevno trgovino z orožjem bili že večkrat ovrženi.

Predmetno sporočilo za javnost na tem mestu objavljamo v celoti:

“Umik stopnje tajnosti z dokumentov o domnevni trgovini z orožjem lahko predsednik vlade in ministrica za obrambo, kot tudi predsednik Državnega zbora kadarkoli izvedejo, saj je to v njihovi pristojnosti in za to ne potrebujejo nobenega sklepa Odbora za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje. Ob tem pa se koalicija spreneveda, saj je tak umik tajnosti že skoraj pred mesecem dni predlagal prav predsednik SDS Janez Janša.

Koalicijske poslanske skupine so pred dnevi zahtevale nujno sejo Odbora za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje, na kateri bi razpravljali o domnevni trgovini z orožjem v času osamosvajanja in obrambe Slovenije. Sejo sem sklical, čeprav je, gledano s formalnega vidika, zahteva za sklic seje neresna, sprenevedanje koalicijskih poslancev ob tem pa neverjetno. Koalicijski poslanci namreč predlagajo, da Odbor pozove predsednika vlade in ministrico za obrambo k umiku stopnje tajnosti z dokumentov o domnevni trgovini z orožjem, prav tako pa naj bi pozvali predsednika Državnega zbora, da umakne stopnjo tajnosti z dokumentov vseh preiskovalnih komisij, ki so se ukvarjale z domnevno trgovino z orožjem.

Poudariti je treba, da je predsednik SDS Janez Janša že pred dobrim mesecem predlagal umik stopnje tajnosti. Prav tako pa bi lahko vse “orožarske dokumente” kot javne označili tako predsednik vlade, ki lahko to naredi kadarkoli v skladu s svojimi pristojnostmi, prav tako pa tudi obrambna ministrica in predsednik Državnega zbora. Četudi bi Odbor na jutrišnji seji soglasno podprl poziv k umiku stopnje tajnosti, pa ni pričakovati, da bo predsednik vlade stopnjo tajnosti umaknil, niti tega ne gre pričakovati od ministrice za obrambo ali predsednika Državnega zbora, saj bi vsi omenjeni to lahko že storili.

Prav tako je treba posebej opozoriti, da so bile zadeve v zvezi z domnevno trgovino z orožjem že večkrat preiskane, ovrženi so bili vsi sumi nezakonitosti v zvezi s tem. Razpravljanje o orožarskih aferah pa je za koalicijske poslance očitno priročno, saj spuščanje megle o tej temi sproža različna ugibanja, nepotrebne dvome in namigovanja, na podlagi katerih se lahko blati in diskreditira Janeza Janšo in SDS.”

Poslanec SDS Vinko Gorenak meni, da so zadeve v zvezi z domnevno trgovino z orožjem bile že večkrat preiskane, ovrženi pa so bili vsi sumi nezakonitosti v zvezi s tem. Hkrati se boji, da premier Borut Pahor ne bo hotel umakniti stopnje tajnosti iz orožarskih dokumentov. 

*slika je simbolična

Št. komentarjev: 9
 1. jj pravi

  je gorenak tudi kupil naziv doktor, kot marinič nekaj drugega?

 2. hors pravi

  o jj ne tako vsi so si kdaj kaj kupili tudi KK MS lepe velike avteke hm…

 3. ribon pravi

  jj, pri aktualnem kandidatu za Ustavnega sodnika, se je čez 5oo ” mister doktor” kopilo nazive. Samo vse tiho je bilo. Ravno tko ata župan Lj. svojmu sineku. Pri Mariniču je bojda kar profesor “Sorbone” po naročilu SD-ja v Mariničevem imenu to počel in se nič ne dogaja jj.ha ha ha!!!

 4. modusvivendi pravi

  jj, ja ko ni drugih argumentov, pa take neumnosti pišema, ane? Zanimivo, da vladajoči ne želijo razjasniti zadev. Seveda, raje lagati, razvijati svoje željene teorije in lagati, kot pa se soočiti z resnico ter pokazati željene dokumente. Potem se ne bo dalo več manipulirat.

 5. tone pravi

  JJ vas je Thaler preveč presenetil s svojo lahkomiselnostjo, kajneda? Bolj ste levičarji glupi kot ste si sposobni priznati.Glupi in tupi do amena.

 6. Ponarejen Kraševec pravi

  Fantje, pustite JJ pri miru. To je možganski amputiranec, saj ne ve kaj govori.

 7. EVROPA pravi

  S to vlado je Slovenija postavljena na glavo, ker jo vodi nekdo, ki nima pojma o vodstvu ene države ali kanček etike in morale kajšele bistre in čiste glave, ima glavo samo za česanje njegovih pričesk.

 8. megi pravi

  Ta banda na oblasti nam je dobesedno ukradla državo in to v pravnem, moralnem in finančnem smislu.
  jj je pa res bolan tja v možgane in piše totalne bedarije, ker so mu njegovi rdeči prišepetovalci tako naročili.

 9. mudo moreno pravi

  jj, pa kje si bolane? Sem te tako pogrešal pri komentiranju Taler-gejta, niti besedice mu nisi namenil. Ali si božček zbolel? Ampak zdaj si pa spet zdrav. Ali pa imate na Studencu spet dan odprtih vrat?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen