Gadafijeve varnostne sile zajele tri nizozemske vojake

1

V Libiji so v nedeljo zajeli tri nizozemske vojake, ki so sodelovali pri evakuaciji civilistov, so danes v Haagu potrdili poročanje nizozemskega časnika De Telegraaf. Vojake naj bi zajeli pripadniki sil, zvestih libijskemu voditelju Moamerju Gadafiju, ko so v bližini Sirte skušali na varno odpeljati civiliste.

Evakuacijo so izvajali s helikopterjem, libijske sile pa so nizozemske vojake napadle po pristanku. Civilista, ki so ju reševali, so medtem libijske oblasti predale nizozemskemu veleposlaništvu v Tripoliju in sta že zapustila Libijo, še poroča De Telegraaf.

“V teku so intenzivna diplomatska prizadevanja za izpustitev ujetnikov,” so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedali na nizozemskem obrambnem ministrstvu. Pojasnili so še, da doslej o operaciji in zajetju vojakov niso govorili iz varnostnih razlogov.

*Fotografija je simbolična

Število komentarjev: 1
  1. mudo moreno pravi

    So ujeli 3 holanske fegete. Lepo se je pokazalo v Srebrenici, koliko je vredna nizozemska homoseksualna armada. Za primerjavo si lahko pogledate, kaj Rusi naredijo s somalskimi pirati: priklenejo jih na njihove čolne in torpedirajo. Tako se to dela!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen