Deutsche Post lani skoraj početveril čisti dobiček

0

Nemški logistični velikan Deutsche Post je lani zabeležil 2,5 milijarde evrov čistega dobička, kar je skoraj trikrat več kot predlani, ko je dobiček znašal 644 milijonov evrov. Prihodki so se medtem lani povečali za 11,4 odstotka na 51,5 milijarde evrov.

V podjetju sicer pričakujejo, da bo dobiček družbe pred obrestmi in davki (EBIT) letos med 2,2 in 2,4 milijarde evrov. Lani je ta znašal 1,8 milijarde, leta 2009 pa 231 milijonov evrov.

Deutsche Post je sicer beležil rahel padec prodaje v poštnem oddelku, ki pa ga je več kot nadoknadila rast dobička logistične službe DHL, je poročala francoska tiskovna agencija AFP

Porast dobička nemški velikan pripisuje okrevanju svetovnega gospodarstva, rezultati pa jim vlivajo optimizem tudi za letos. Visok dobiček je sicer predvsem posledica dobrih rezultatov DHL ter prodaje Postbank največji nemški banki Deutsche Bank.

Kot so v četrtek sporočili iz družbe, bodo delničarjem izplačali dividende v višini 0,65 evra za delnico.

Izvršni direktor družbe Frank Appel je ocenil, da se je Deutsche Post s sprejetimi ukrepi že zelo zgodaj postavil v položaj, ko je lahko izkoristil preobrat v gospodarski dejavnosti.

V zadnjem četrtletju lanskega leta je Deutsche Post ustvaril 487 milijonov evrov čistega dobička in s tem presegel napovedi analitikov, ki so napovedovali dobiček v višini 317 milijonov evrov.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen