Aleksander Lucu – Luc spet z novim “velikim pokom”: pod okriljem Kučanovega Foruma 21 se zbira dokumentacija o trgovini z orožjem, ki naj bi Janšo izbrisala iz politike!?

54

“Poseben štab Foruma 21, zadolžen za Janeza Janšo, bo skušal predsednika SDS in njegovega “kompanjona” v sreči in nesreči Igorja Bavčarja za vedno zbrisati iz politike,” v Nedeljskem dnevniku piše kronist Aleksander Lucu. Ta je pred izidom finskega dokumentarca Resnica o Patrii, v katerem je finski novinar Magnus Berglund tedanjega premierja Janšo obtožil prejemanja podkupnine, napovedoval, da nekdanji predsednik države Milan Kučan pripravlja “veliki pok iz Finske”.

“Patria in trgovina z orožjem se niti pod razno ne bosta končala brez sodnega epiloga, za kar sta zadolžena Katarina Kresal in Aleš Zalar iz podružnice Foruma 21, strančice LDS,” napoveduje Lucu.

“Zadnje zaupno sporočilo o trgovini z orožjem je popolnoma jasno: v Zagrebu se intenzivno odkupuje dokumentacija o nelegalni trgovini in skupnih slovensko-hrvaških dobavah orožja. Popolna dokumentacija je zbrana na enem mestu in naprodaj za nekaj sto tisoč evrov, kar je izredno malo proti političnem izplenu, ki ga bo deležen kupec,” navaja Lucu.

Dodaja, da se bo ljubljanski župan Zoran Janković, ki niti po naključju še ni prebolel izgube družinskega podjetja Mercator, posebej posvetil Bošku Šrotu.

Naloge so že razdeljene, piše Lucu. Vodja informacij na državni televiziji je postala Ksenja Horvat Petrovčič, hčerka Marjana Horvata, nekdanjega novinarja Komunista. Neuradna nadurednica TVS naj bi bila Marta Kos Marko, v odmevih pa se bo sedanjim voditeljem pridružil Igor E. Bergant.

Po naših informacijah pa so Milana Kučana strašno zmotili dokumenti, ki jih je prejšnji tedej ekskluzivno objavil naš portal, in ki nedvoumno kažejo na to, da je predsednik predsedstva BiH Alija Izetbegović celo lastnoročno sestavljal sezname orožja in streliva za potrebe bosanske vojske in jih pošiljal takratnemu predsedniku RS Kučanu. Tudi način plačila je lastnoročno zapisan: »Plačanje u gotovu u času isporuke«.

Aleksander Lucu – Luc spet napoveduje novi “veliki pok”, a tokrat je vprašanje, kateri dokumenti bodo koga izbrisali iz političnega zemljevida…

Foto: Gregor Pohleven

Št. komentarjev: 54
 1. megi pravi

  v Zagrebu se intenzivno odkupuje dokumentacija o nelegalni trgovini in skupnih slovensko-hrvaških dobavah orožja. Popolna dokumentacija je zbrana na enem mestu in naprodaj za nekaj sto tisoč evrov,

  **********************
  Le s čigavim denarjem? Udbomafijskim in ki je najbrž dokumentacijo kar sama natisnila.
  Patria se izgublja…dokazov ni…je treba nove naštancat.

 2. megi pravi

  Sicer pa, a ni tale LUCU sproduciral podganjega Repovža???

 3. Glasovir pravi

  Bolj, kot bodo pretiravali, bolj krvava bo naslednja državljanska vojna. Če bi se uklonili zakonom demokracije, pa še vojne ne bi potrebovali. Kakšna škoda! Kakšna tragedija! Kot da rdečkarji niso temu narodu naredili že preveč škode! Več kot Avstrijci v Avstroogrski monarhiji, več kot Italijani skozi vso zgodovino, več kot Nemci med drugo svetovno vojno in več kot Sovjeti s svojo internacionalizacijo zločinske komunistične revolucije skupaj!

 4. Goran pravi

  Ma ko jih j*be rdečkarje. Naj delajo kaj hočejo, ljudje jih imajo že poln k*rac. Verjetno so sami sebi že tečni s svojimi podlimi konstrukti, a potrebno je vzeti, da gre za orto kumrovške oprance in takim ni več spasa. Vse svinjarije bodo nadaljevali do njihovega bridkega političnega konca, ki se že na debelo sveti na obzorju.

 5. mudo moreno pravi

  Naj trošijo pare in kupujejo na roko nakracane papirčke in podobne “dokumente”, končni proizvod bo spet “tanki prdec”, tako kot v primeru Patrija. Razen napihovanje balona redkega zraka ne bo profita. Z nakladačem in propagandistom Lucom ali brez-kurc jih gleda.
  Ko pa je bil Luco še mlajši, je imel nos za “LEPOTICE” tipa Mija Repovš, kakšno kopile se pa iz tega rodi je pa tudi jasno.

 6. EVROPA pravi

  Gledajo že precej globoko v brezno in jim teče voda v grlo pa grabijo po vseh sredstvih pa ni važno ali so kriminalni ali legalni, pač ljudje , ki nepoznajo in nimajo vrednot in etike, njihov nivo je pritlehen nizkoten izpuhel in smrdi. Kar je njihova vrlina je LAŽ na tem živijo in delajo pač celo svoje življenje, ta vladna koalicija in z njo povezano omrežje je podlo od podlosti!

 7. Krpan pravi

  Pot do enopartijskega sistema bo vseeno trda, predvsem pa bo povzročila veliko lakoto. Morebiti pa bodo lačni le začeli razmišljati in projekt ne bo uspel.

 8. modusvivendi pravi

  Nič kaj pretresljivega. Levica je za oblast pripravljena iti preko trupel, da imajo denar za take stvari me tudi ne čudi. Oni imajo na milijone in toliko so pripravljeni vložiti, da se znebijo nasprotnikov. Pokvarjeno do obisti. Morda ima Lucu preveč domišljije, ker so verjetno gospodje iz Foruma 21, v teh 20 letih kaj takega že poskusili.

 9. APM pravi

  Zadeva je zelo resna. Levičarji so izpraznili vso municijo, ki so jo lahko in vendar so bili uspehi pičli, da ne rečem nični.
  Igranja z anketnimi rezultati nihče več ne jemlje resno, saj se mu uspehi vlade, vladne koalicije, predsednika države in predsednika v senci kažejo v lastnem žepu in na domači mizi.
  Revščina je na pohodu in kljub leporečju in obetani zarji na obzorju, je brezposelnih vse več, vse več je solza in bridokosti, volitve pa se nezadržno bližajo.
  Volilni poraz lahko resnično zamaja koalicijo in s tem slovo od oblasti za kar nekaj mandatov, saj si od poraza ne bodo mogli opomoči.
  Maje se tudi mandat najpriljubljenejšemu in uglajenemu predsedniku, ki s svojimi sladkimi besedami in nasmehom ne more nasititi lačnih otrok in jim zagotoviti dostojno življenje.
  Ostanjata le nova skontruirana afera, ki jo udbokosovska druščina obvlada, ali pa atentat.
  Enega so že izvedli in druščina je še vedno ista, zato je ponovitev verjetna, le ostrostrelca bo potrebno zamenjati, kjeti po dvajsetih letih mu je upešal vid in tudi roka se mu trese.
  Morda pa sledi enako kot pri Stanetu?

 10. Ponarejen Kraševec pravi

  Ta forum 21 in vsi okoli njega se mi zdi kot mafijska združba. Sami kriminalci, učili so se deloma v Kumrovcu, deloma še pri Enonogemu diktatorju.
  Napočil je čas za novo Slovenijo.

 11. Vanja pravi

  Nič bat. Ostareli komunajzari danes niso več tako nevarni kot v svoji jugo domovini. Vendarle pa je treba biti previden s temi njihovimi diskreditacijskimi forami. A dobro je to, da se že pri javnomnenjskih anketah vidi, da folk več ne pada na ta orožarska jajca.

 12. modusvivendi pravi

  Se mi zdi, da je tale Lucujeva zgodbica neko testiranje. Udbomafija bi si namreč te dokumente v vseh teh letih že davno priskrbela, če bi želela. Hkrati niso v vladi nič zainteresirani, da bi odpirali arhive in umikali oznake zaupno. Vprašanje je tudi zakaj odkupovati neke dokumente, če lahko vlada RS, vlado Hrvaške zaprosi uradno za te podatke? Skratka. Spet neke igrice. Danes so na Patrii že izgubili. Vse manipulacije enkrat pridejo na dan. Laž je vedno razkrinkana (tudi po več letih), levica se tega nikoli ne zaveda.

 13. mudo moreno pravi

  Če hočeš nekomu podtakniti afero, potem rabiš vsaj malo konkretnega štofa, ki ga potem miksaš, hajaš, napihuješ in fermentiraš. Dosedanje afere so se izkazale le kot napihnjen balon, zrak je izpuhtel, vsebina pa se je izkazala za fatamorgano. Opozicija naj le pazi, da jim sama ne bo naštimala povoda. Itak so na dobri poti, da si izkopljejo jamo, iz katere bodo plezali več mandatov. Ne moti nasprotnika, ko dela napako!

 14. Rado pravi

  Osebno bi bil sicer vesel, da bi se Janša odstranil iz politike. Kar bi seveda bilo normalno, če bi bila trgovina dokazana.
  A sam ne verjamem v nakladanja Lucuja, kljub temu, da je marsikdaj imel prav.

 15. falcon pravi

  Sprašujem se, kdaj bo že enkrat ta Lucu odšel v penzijo in nehal producirati raznorazne poke. Niti njemu, niti “veleslavnemu” forumu 21 nihče več ne verjame. Še več, po domače rečeno: nihče več jih “ne šmirgla”. Res se pa hitro bližajo volitve in sedaj bodo “poki” na dnevnem redu. Ko stojiš na robu brezna in ti voda teče v grlo, ko se ti privilegiji izmikajo, ko se bliža nezadržen konec, takrat so dobri tudi ostareli partijci za ustvarjanje zmede.
  Slovenci bomo , v najslabšem primeru, zdržali še eno leto, potem pa končno pometli to nesnago tja, kamor spada. Na smetišče zgodovine – v nepovrat.

 16. mudo moreno pravi

  Rado, če boš dovolj dolgo živel (beri:prenehal konzumirati tofu in piti cocacolo zero) boš doživel tudi Janšev odhod. Še mnogo prej pa boš doživel in se veselil odhoda naslednjih tovarišev in tovarišic: PahorGolobičKresalAnderličKumerPotrataGanterKacin in tako naprej in tako nazaj, da ne naštevam vseh zaslužnih patronov in patronic, ki se iz petnih žil in kit trudijo, da bi slovenski plebs potunkali v ja čim večji drek.
  Tudi Luc bo odšel prej, pa če verjameš v njegova nakladanja ali ne.

 17. K@K pravi

  dopolnilo k prispevku “megi”:

  Pred +30 leti so pisuni na delu imeli sindikalni izlet. Jedlo in pilo se je na veliko in na koncu je bil obvezen sex (vulgo: fukanje med udeleženci).

  uscane konce sta združila mija repovž in aleksander lucu.

  rezultat: privekal je grega, danes prvi na mladini in dsn.

  ps. mija in lucu nista nikoli bila poročena, ergo grega je nezakonski otrok (vulgo: pankrt).

  takrat v socializmu je bil pankrt izmeček.

 18. Demos pravi

  Ne bi me presenetilo, če bi stari komunajzerski prdci res kaj privlekli na dan. Ampak presenetit me ne morejo več. Sicer pa se nimajo česa bati, vsaj dokler jim bodo delali uslugo razni Repovži, Markeši, Karbe….

 19. Demos pravi

  K&K: takrat so se vsaj med sabo porival. Danes imajo za to bulmastife.

 20. niko pravi

  Problem je v tem,da še levak Magajna,Lahovnik in Pezdir opozarjajo,da je Kučanov lobi v tej državi najmočnejši in nujen za pretrgati,da lahko ustvarimo normalne tržne razmere.

 21. dern pravi

  Repovži imajo že omejen rok trajanja,

 22. dern pravi

  Obstaja film, ki( vsebuje kar precej slik) pokaže Kučko s pokojnim Vesotom, ki je trgoval s “čokolado”.

 23. tone pravi

  Kučman se še kar ni umiril. Starček senilni naj se že enkrat umiri, ker so časi njegovih rdečih kmerov v Sloveniji že 20 let mimo.

 24. Jon pravi

  Rado, v napačnega se zaganjaš- Janša je najbolj pošten od vseh slovenskih politikov. Ali ti je všeč njegova politika, pa je tvoja osebna stvar.

 25. Ponarejen Kraševec pravi

  Rado je z nasprotnega obrežja. On verjame samo Dejanu Karbi in Lucu. Z njim se ne splača ukvarjati, saj ima skisane možgane kot vsi komunajzarji.
  Sprašujem se, zakaj ni komentiral Thalerja. Zadeva verjetno ne paše v njegov rdeči koncept.
  Najbolje sredstvo proti takim: ignorirati do konca. Po eni generaciji se zadeva sama uredi. Ena generacija traja menda 40 let. 20 let je že mimo.

 26. bomber pravi

  Kaj vse ne napiše tale Lucu. Teh dokumentov od orožja imajo že za dve Frangeževi knjigi, pa še vedno kupujejo nove. In to stare že 20 let. Dragi levaki za ljudstvo so zanimivi predvsem dokumenti na katerih piše Euro. Z njimi se lahko kaj kupi, medtem ko si z 20 let starimi markami in hrvaškimi “originalnimi dokumenti” ne moreš niti riti obrisati. Da bi pa Kresalka in Zalar napravila kaj pametnega je pa znanstvena fantastika. Še Finci so odpovedali.

 27. Ljudina pravi

  Ne razumem, kaj niso zadeve že zastarale. Tako sodnega postopka ne more biti, samo blatenje.

  SALVE

 28. hors pravi

  Ljubi bog kdaj bo že enkrat mir s temi velikimi poki.G Kučan in ostali komunajzerji kaj ne veste da ste se že izpeli ,bodite lepo v penziji in dajte že enkrat mir da zaživimo kot ljudje živijo drugje v Evropi.

 29. megi pravi

  Zdaj gre že za zadovoljevanje osebnega Kučanovega EGO-ta, ki ne more prenesti, da z nobeno od svojih namišljenih afer ni mogel spodnesti JJ.
  Me je že strah, da bodo poskušali Janšo LIKVIDIRATI tako kot so Krambergerja!!!

 30. mudo moreno pravi

  Da bi Janšo utišali z atentatom kot so Krambergerj, a so že zamudili vlak, ker bi bila zadeva pa res preočitna, vsak otrok bi vedel od koga točno je prišel ukaz. Ampak saj tega niti ne rabijo naredit, od časa do časa vržejo kakšno smrdljivo bombico tipa trgovina z orožjem ali Patrija, in je dovolj da si prigoljufajo volitve. Resnični problem ki ga pa imajo, se imenuje TOTALNO NESPOSOBEN LEVI KADER. Ne vedo, koga lansirat namesto Pahorja, ki je politično truplo. Rop se je pokopal že pred leti z svojo nesposobnostjo in bedastimi izjavami o Janševih dogovorih o incidentih v Piranskem zalivu, Golobič in Kresalka sta polna afer kot potepuški pes uši, iz riti zdaj vlečejo Voljča in ne vem še koga. Pa kakšen Voljč, tip ni sposoben vodit bančne filiale, nesposoben tehnokrat. Gotovi so, kar imajo so ambicije brez municije. Zato lahko Luc sproducira le še TANKI PRDEC.

 31. APM pravi

  Rado je že bil razkrinkan kot agent. Razkrinkani agenti niso več uporabni, zato mu preostaneta dve možnost, ali spremeni ime, ali pa da se presli na drugi blog.
  Prva možnost mu ne obeta uspeha, saj bo še naprej prodajal svoje neumnosti in se razkrinkal, nima pa toliko moči, ali širok repertoar, da bi bil pod drugim imenom uspešnejši.
  Sicer pa je za popestritev kar simpatičen. Vsako toliko prinese kakšen štos iz Kumrovca, ki je že šel v pozabo, pa nas spomni na: Še pomnite tovariši?

 32. Rado pravi

  Eh, ubogi.
  Živite v lastnem svetu stalne zarote. Življenje vam pa uhaja.
  O nobeni témi niste sposobni debatirati s stališče formalne logike.
  Silna ljubezen do velikega vodje je edino kar vas determinira.

  Naj povzamem,
  “Aleksander Lucu – Luc spet z novim “velikim pokom”: pod okriljem Kučanovega Foruma 21 se zbira dokumentacija o trgovini z orožjem, ki naj bi Janšo izbrisala iz politike!?”

  – če bi forum zbral zares verodostojne podatke o Janševem švercu z orožjem, potem bi tega morali biti veseli tudi vi. Saj menda ne zagovarjate kriminala?
  – Če domnevne ugotovitve foruma 21 ne bi bile verodostojne, potem bi se forum 21 osmešil. Torej bi lahko bili tega veseli tudi vi.

  Torej ni nobenega razloga, da bi bili ogorčeni zaradi “bombice”, ki jo je vrgel Lucu in ki jo je eksponiral Politikis.
  S tem, da je Politikis dodal še domnevno razdelitev funkcij v postjanševskem obdobju. He, he, teorija zarote na kvadrat.
  Nekaj si izmisliš in potem o svoji izmišljotini debatiraš na veliko.
  /npr. že deset let desnica fantazira o Kučanovem povratku v aktivni politiko, ali pred zadnjimi volitvami, da naj bi bil Jankovič mandatar, itd./

  In namesto da bi ustvarjalno debatirali o témi sami, se bolj koncentrirate na osebo, torej name. Čisto vas razumem, o témi nimate kaj reči, saj nimate argumentov. Zato je iz varnega zavetja anonimnosti preprosteje bruhati ogenj na nekoga. Pritlehno, če mene vprašate.

 33. Ponarejen Kraševec pravi

  Tovariš Rado, kriminala na zagovarjamo, ker samo zagovarjamo Janšo. Kriminalci so tvoji kolegi, vsi tisti na levem bregu.

 34. mudo moreno pravi

  Rado pravi: “npr. že deset let desnica fantazira o Kučanovem povratku v aktivno politiko…”
  Niso spoštovani Rado to le fantazije desnice. Že v prvem predsedniškem mandatu J.Drnovška je Kučan začel testirati javno mnenje, kaj si ljudje mislijo o njegovem povratku v aktivno politiko. Po zakonu predsednik ne moreš biti zapovrstjo več kot 2x ( čeprav je tudi tu Kučan nategnil Slovence in bil predsednik 2 mandata in pol) ,če pa vmes 1 mandat pavziraš, se v naslednjem spet lahko poteguješ za predsedniški položaj. Čeprav bi Kučan za to testiranje najel recimo Toša ali kako podobno agencijo za manipuliranje javnega mnenja, se je raje odločil za džabe varianto. Zanj so delo opravili njegovi zvesti lakaji- slovenski novinarji. Spomnim se oddaje na valu 202, ko so postavili vprašanje, ali folk odobrava Kučanov comeback in je narod klical. Od vsaj 20 klicev ne vem če sta 2 odobravala, vsi ostali so bili zelo kontra in odgovori so bili v stilu, naj nas pusti ta Kučan že 1x pri miru oziroma – nehajte nas že trapasti novinarji nadlegovati s tem Kučanom. Mislim da je Miletu takrat postalo dokončno jasno, da se bo lahko vmešaval v slovensko politiko le še po proxy varijanti.

 35. EVROPA pravi

  RDEČUHI LAŽEJO, KOŠIR JAVNO LAGAL V KAMERO FUJJJJ

 36. Rado pravi

  Niti ti Mudo ne moreš zanikati, da je bil Milan Kučan v času samostojne Slovenije po volji večine Slovencev, dvakrat gladko izvoljen za predsednika. In to je rezultat, ki govori sam zase. Takšna je pač demokracija! Na dejstvo, da ga del desnice ne mara, se ne moremo ozirati.
  Če bi bilo ustavno mogoče, bi bil po mojem mnenju, glede na takratno večinsko mnenje, Kučan izvoljen še tretjič (proti vsakemu kandidatu!)

  Vse ostalo, o čemer pišeš, je pa zgolj hipotetično. In zaradi tega nerelevantno. Tudi tista anketa na radiu, ki jo omenjaš je iz izhajala iz tega, da so novinarji in desna politika vsiljevali javnosti Kučana kot kandidata, zato so ljudje odreagirali z odporom. Ni pa bil Kučan tisti, ki bi se bil javnosti vsiljeval kot kandidat.

  Kot avtoriteta pa ima bivši predsednik še nedvomno veliko specifično težo. Spomnimo se, uporabil jo je povsem legitimno ob zadnjih volitvah, ko sta skupaj z županom Jankovičem učinkovito nastopila proti Janši.

 37. bomber pravi

  Kot avtoriteta pa ima bivši predsednik še nedvomno veliko specifično težo. Spomnimo se, uporabil jo je povsem legitimno ob zadnjih volitvah, ko sta skupaj z županom Jankovičem učinkovito nastopila proti Janši.

  Lepo, da priznaš da sta omenjena z lansiranjem laži o Patrii ustoličila diletantsko KGB vlado. Edino kar vsi skupaj obvladajo je laž in kraja. Zdaj že v Bruslju lovijo slovenske lopove na limanice, da se nam smeje ves svet.

 38. Rado pravi

  “Lepo, da priznaš da sta omenjena z lansiranjem laži o Patrii”
  To po mojem mnenju ne drži.

  Dejstvo je, da je bil Janez Janša na čelu vlade, ki je sprejela posel posel s Patrijo. Torej je nedvomno objektivno odgovoren. Velika možnost je tudi, da je odgovoren tudi subjektivno.
  Namreč,
  – dejstvo je, da je Patria namenila za podkupnine (provizije) 21 milijonov.
  – dejstvo je, da je 7 milijonov že odšlo iz Patrije
  – dejstvo je, da je za 2 milijona že znano kdo so prejemniki.
  – prav mogoče je in po mojem mnenju tudi zelo verjetno, da je od preostalih 5 milijonov nekaj kapnilo tudi njemu.

 39. mudo moreno pravi

  Vprašanje tiste ankete je bilo: kaj si mislite o vrnitvi Kučana v aktivno politiko? in odgovori so bili proti mojim pričakovanjem zelo odklonilni, kar mi je takrat dalo nekaj upanja, da Slovenci še nismo čist za luno.

 40. bomber pravi

  – dejstvo je, da je Patria namenila za podkupnine (provizije) 21 milijonov.
  – dejstvo je, da je 7 milijonov že odšlo iz Patrije
  – dejstvo je, da je za 2 milijona že znano kdo so prejemniki.
  – prav mogoče je in po mojem mnenju tudi zelo verjetno, da je od preostalih 5 milijonov nekaj kapnilo tudi njemu.

  Prav mogoče in zelo verjetno. Prvi april bo danes teden, zato še malo počakaj. Riedl kot zastopnik Patrie je bil nedvomno upravičen do provizije. Po tvoje bi verjetno moral delati za frnikole. Za tako težke obtožbe morajo biti nedvoumni dokazi, a teh po treh letih gobcanja še nismo videli. Edino kar se je zgodilo je, da sta pravljičarja Cvikl in Praprotnik dobila lepe službe. Verjetno kot kazen.

 41. Franc pravi

  Rado spet laže in prikriva dejstva, ki mu niso všeč.

  Patria je namreč hotela priti zraven že pri Ropovi vladi. Ker takrat orožja niso kupovali na javnih razpisih, ampak je to delala posebna komisija, kjer je bila že vnaprej izbrana LDSova Sistemska tehnika, je Patria morala uporabiti posrednike in lobiste, če je sploh hotela priti zraven.

  Janševa vlada se je odločila za razpis, kjer je Patria prepričljivo zmagala. Tukaj načeloma ne bi bili potrebni posredniki in lobisti, vendar Patria zaradi pretekle – morda zaradi razmer res ne čiste dejavnosti – ni mogla reči lobistom kar adijo. Oziroma je bilo celo tako, da, dokler ni bilo razpisa, niso vedeli, kako se bo vlada odločila.

  Če bi te provizije kapnile Janši ali Patriji, bi najbrž Janša kar izginil. Tako pa ni bilo nič.

 42. Franc pravi

  Rado, ne sodi drugih po sebi. Tebe daje slepa vera v čistost levice in njeno vsemogočnost, Janša pa je negativec številka 1.

  Za Forum21 je jasno edino to, da bodo ponaredili dokumente. Forum21 bi se osmešil, ampak levi mediji bi ga z vsemi štirimi zaščitili.

  Enako, kot ščitijo lažnivega Türka.

 43. Demos pravi

  Rado, kje imaš možgane? Namreč, Patria je bila izbrana na mednarodnem razpisu. Imela je boljšo ponudbo kot Sistemska tehnika. Slednja je zagnala velik vik in krik takrat, ker so v njenem ozadju sklepali posle “pod mizo”. Sistemsko tehniko je dejansko fural Zdenko Pavček, ki je bil strankarsko povezan z Ropom. In so hoteli skleniti tudi posel za osemkolesnike, pa so jih “presenetile” volitve.
  Če je kdo iz Patrie hotel podkupovati, je to problem tistih, ki so podkupovali. Verjetno so pri Patrii računali na to, da bodo morali koga podmazati. Vendar so bili to kvečjemu vladajoči iz LDS.
  Janši ni nihče dokazal, da je prejemal podkupnino, medtem ko je bilo Thalerju to dokazano. In to je tisto, kar levuharje najbolj jezi.

 44. Rado pravi

  Bomber,
  – Za slabo delo Pahorjeve vlade je kriv Pahor sam. Nihče mu ne more odvzeti tega bremena.
  – Za vse nepravilnosti v času prejšnje vlade je kriv Janša sam.
  – Za volilni poraz LDS-a še prej je kriv arogantni Rop osebno!
  Tako to gre v demokraciji. Cvikl in Praprotnik nimata prav nič pri tem. Onadva sta pač opravljala svojo opozicijsko vlogo, tako kot jo pač sedaj opravlja Janša.

  Kje je 5 milijonov Bomber? Čemu bežiš pred poglavitnim odgovorom.

  Franci: “Rado spet laže in prikriva dejstva, ki mu niso všeč.”
  Laži lahko obdolžiš le tistega za katerega se ve, da ve resnico, pa kljub vsemu laže. Le-tega pa ne moremo trditi za nikogar, ki tu debatiramo in smo odvisni le od časopisnih poročil. Mi se tu zgolj borimo za interpretacijo dejstev. Tvoja trditev o laži, je torej logično nesmiselna in kot taka brezvredna.

  “Sistemska tehnika”
  je podjetje od katerega bi LDS nedvomno participirala, če bi zmagala na razpisu. A dejstvo je, da ni zmagala. Pod Janševo vlado je zmagala Patria!
  In trditi, da je mednarodna korporacija Patria, ki podkupuje ves svet, da pride do poslov, podkupovala napačnega – namreč LDS in kljub vsemu prišla do posla je skrajno bebavo. Da Patria ni vedela, kdo je zmagal na volitvah?
  Da Riedl in Wolf nista vedela, komu morata kaj vtakniti?
  He, he, le kje spite, da vas ne ukradejo?

 45. bomber pravi

  Posel s Patrio bi zaradi odškodninskih tožb lahko na koncu bil vreden blizu milijarde evrov, je dejala ministrica za obrambo Ljubica Jelušič ob robu slovesnosti pred odhodom 15. slovenskega kontingenta v Afganistan. Kot je dejala, na ministrstvu ne razpolagajo z dokumenti, s katerimi bi lahko trdili, da bo tožba o ničnosti uspešna.

  Vodenje države ni posel za fanatike ideologe in brezveznike. V najslabšem primeru bomo vrgli skozi okno milijardo Eur. Če bo to dovolj za eliminacijo JJ je vprašanje. Ne vem če so levaki skupaj vredni pol toliko. Pravzaprav skupaj s Kučanom sodijo na smetišče zgodovine.

 46. Demos pravi

  Ha ha, Rado, prav zabavaš me. Patria je pač iskala sledi do vodilnih politikov, samo verjetno ubogi reveži niso vedeli, da bo narejen razpis, na katerem bodo prav oni – zmagali. In dejstvo je, da je imela Patria boljšo ponudbo od Sistemske tehnike. Pred tem so se posli sklepali samo s Sistemsko tehniko in to BREZ RAZPISA. Šlo je torej za klientelistične posle. Naj gredo tovariši raziskat, koliko denarja je Pavček na ta račun pospravil v svoj žep.
  Sicer pa je bila odločitev o nakupu osemkolesnikov sprejeta še v času Ropove vlade. Takrat je bilo že podpisano pismo o nameri s Sistemsko tehniko. Vendar se je vlada vmes zamenjala, nova vlada pa je v najkrajšem možnem roku izvedla mednarodni razpis. Tovariši iz Sistemske tehnike pa so tožili državo, ker ni bilo uresničeno pismo o nameri (kot da je to že pogodba, mislim halo????). Patria pa bi v Sloveniji v vsakem primeru dobila posel, ne glede na to, da so njeni kadri koruptivni.
  Sicer pa, tovariš Rado, v današnjih novicah lahko prebereš, da ministrica za obrambo zelo dvomi v uspeh tožbe, s katero bi vlada dokazala ničnost pogodbe s Patrio. To bi bilo možno le ob dokazani koruptivnosti ob podpisu pogodbe. Ker pa to ni bilo dokazano, bi vlada z morebitno prekinitvijo pogodbe povzročila veliko škodo državi, saj bi ostali brez denarja in še brez oklepnikov. Je pa jasno, da za pritiski vlade, naj se razveljavi pogodba, stoji Pavček. Zato pa se LDS in Zares tako prizadevata za prekinitev pogodbe.

 47. Donko pravi

  Pusti ministrico,
  za nakup Patrie nosi vso odgovornost Janševa vlada.

  Pavček., Rop in drugi

 48. Donko pravi

  . . . s Patrio nimajo nič.

 49. mudo moreno pravi

  Tisto makino, ki jo je Sistemska tehnika kazala, so posodili Avstrijci. Sistemska tehnika je imela svoj “produkt” narisan na papir, pa tudi primerjava Patrije in Avstrijca je bila podobna primerjavi nemškega Tigra z ameriškim Shermanom. Edina prednost amerikanca je bila, da so jih naredili več kot 90 tisoč, nemci pa svojih Tigrov manj kot tisočpetsto.
  Sicer pa , kdo pa lahko v Sloveniji prepreči, da jo bo posel s Patrijo na koncu stal miljardo. Saj so levakarji pred leti šenkali Zidarju in kompaniji dobre 2 milijarde na račun avtocestnega programa, pa kdo jim kaj more. Pri teh debilih ekonomska logika odpove. Njihovo ekonomsko logiko je dobro opisal Ljubo Sirc: komunisti nikdar ne bodo dojeli, da lahko delijo le profit, ne pa tudi vse ostalo od proizvodnih sredstev naprej. To kar se trenutno dogaja v Sloveniji, je enako tistemu, kar se je dogajalo v Sloveniji v letih 1945-55. Deli se, krade se, nove vrednosti pa se ne ustvarja. Na koncu bodo prišli Soros in Rotschildi in nas vprašali: sedaj pa povej Slovenski goyim, kako nam boste odplačali kredite?

 50. Rado pravi

  Sistemska tehnika nima prav nič z afero Patria.
  Tisti hip, ko je zmagal Janša je bilo jasno, da posla s Sistemsko tehniko ne bo. Janša je takoj po volilni zmagi začel radirati vse posle Ropove vlade, oz tiste ki jih je lahko. Poleg sistemske tehnike je zradiral še Mirage /od koder se je napajala LDS/, itd.
  In začel vpeljevati nove firme od koder se bo napajala SDS. Klima Petek, Patria, Luka Koper, Interevropa, itd.

  Ljubo Sirc,
  je nedvomno človek, ki mu je takratna federativna oblast naredila veliko krivico.
  A njegovo govorenje danes /kakor tudi tvoje/ nima nobene zveze z realnim stanjem.
  Težko je namreč, spoštovani Mudo, diskuturati z ljudmi ki nimajo, ali pa se ne ozirajo na temeljno ekonomsko in politično znanje. In potem moram vsakič znova pojasnjevati ekonomsko politične temelje.
  Namreč, o komunizmu danes.
  Komunizem v pogojih parlamentarne demokracije ne more obstajati, kajti za pogoj komunizma mora obstajati enostrankarstvo pri katerem je KP permanentno na oblasti, dalje se mora za pogoj komunizma ukiniti zasebna lastnina nad proizvajalnimi sredstvi., itd
  Kolikor vem v Sloveniji ni nikogar, ki bi se zavzemal za kaj takšnega.
  Torej, če vidva s Sircem to trdita, potem zavestno manipulirata, ali pa nimata pojma!

 51. MAŽO pravi

  RADO ti ki si tako pameten POGLEJ 20 let nazaj kaj je imel ta Pavček ,najbrž politično šolo v KUMROVCU in to še sedaj pomeni več kot vsak DOKTORAT NA OXFORDU!!Predsednik.GZ Lastnik Viatorja,Sistemske tehnike,ATM TAM-V stečaju.čez par mesecev bo Viator na enaki poti kot ATM.Nihče pa ga ne vpraša zakaj kar naenkrat ni denarja. Denar je samo varno naložen v,-CIPRU,LIHTENŠTAJNU,LUKSEMBURGU,KAJMANSKIH OTOKIH,ITD. Saj njim je vseeno za SLOVENCE,VAŽNO DA SE ONI VOZIJO Z JAHTAMI IN PREGANJAJO LEPOTICE NOČI.

 52. hors pravi

  Novica dneva Janša dolžan 5 tisoč EU.S čim se ukvarjajo naši mediji kaj pa to da so Vegrad itd…. pokradli in zapravili milijone to ni pa nič.<za bruhat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 53. Franc pravi

  Rado, spet manipuliraš. Obesiš se na eno nepomembno malenkost, bistvo pa poignoriraš. S tem dokazuješ, da nimaš argumentov.

  Kar se tiče Sistemske tehnike, je to jedro celotne afere Patria. LDS je mislila, da se bo preko tega posla bogato financirala, je pa ostala brez posla.

  Seveda je radiral vse posle, od kjer se je napajala Patria. Je pa laž, da je nastavljal svoje. Klima Petek je dobila nekaj drobiža, od Patrie niso dobili nč. Tudi od drugih niso dobili nič.

  Ljubo Sirc še kako dobro in pronicljivo dobro opisuje realno stanje v Sloveniji.

  V resnici ti Rado nimaš pojma. Res je, da zasebna lastnina ni v celoti ukinjena, je pa dejstvo, da delajo na tem. Visoki davki, veliko birokratskih ovir, svojim pa dovolijo delati mimo zakonov. Tako učinkovito preženejo vse, ki jim niso všeč.

 54. MAŽO pravi

  KO SEM GLEDAL DANES POP TV “SE JE SKESANEC TALAR OPRAVIČIL VSEM SLOVENCEM”Zdaj pa mislijo komunizajnarji,da je” JUNAK” zato,ker je odstopil!!Če nebi odstopil bi ga v Evropskem Parlamentu tako sami brcnili v komsomolsko požrešno rit.Zdaj se točno vidi kaj so sposobni ti rdeči vragi.Prvo prestopu z LDS V SD,samo da je lahko prišel v ev.parlament”JEBE SE NJEMU ZA SOCIALNE DEMOKRATE”!!!!Nato pa,ko je imel cirka 15.000,10 Evrov plače,mu seveda ni bilo dovolj,ker je bil navajen,da so mu v Sloveniji lobisti OČITNO več dajali.ZATO MU NI PREOSTALO DRUGEGA KOT,DA VZAME PONUJENIH 100,000,00 EU.MENI SE ZELO SMILI TA KUČANOVA OMLADINA,KI JE IZŠOLANA ZA KRADENJE. TODA LJUDJE JIM BOJO NAJBRŽ ŠE KAR VOLILI – NAPRIMER RADO,in HORS,ki vidi samo enosmerno KOT FIJAKERSKI konj.MOGOČE IMAJO PA ENEKE LOBISTE KOT TALAR ITD.GLIHA SKUP ŠTRIHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen