Afera “koruptivni Thaler”: pri socialnih demokratih panični, Thaler pa s smešnimi izgovori, da je hotel samo preveriti, kdo ga hoče že drugič kompromitirati?!

15

Včeraj so se pozno popoldne na šokantno zgodbo priznanega časnika Sunday Times o koruptivnih evroposlancih odzvali tudi v največji vladni stranki, na listi katere je Zoran Thaler sploh prišel v parlament. Tudi Thaler je namreč nastopal med trojico predstavnikov evropskega ljudstva, ki naj bi mu zadišal umazani denar. Iz SD so sicer v javnost poslali dokaj umirjeno sporočilo za javnost, v katerem od Thalerja pričakujejo, da bo čim prej verodostojno pojasnil ter tudi ovrgel navedbe časnika Sunday Times. “Če bi se izkazalo, da zapisi medija držijo, v SD pričakujemo, da bo Zoran Thaler sam povlekel ustrezne poteze in odstopil,” so sporočili.

Po informacijah naših virov pa je včeraj v vodstvu socialnih demokratov močno završalo, da je Thaler sploh bil tako nespameten, da se je srečal z novinarji omenjenega časnika (po njegovih besedah naj bi celo že takoj v štartu vedel, da gre za eno takšno novinarsko undercover akcijo?!), saj bi si lahko mislil, kakšen medijski pretres bo iz tega nastal, tudi in predvsem v Sloveniji. Baje je Borut Pahor že zahteval čimprejšnje srečanje s svojim evroposlancem, to naj bi se zgodilo celo že danes. Politični analitiki pa ob tem opozarjajo, da so socialni demokrati sedaj še posebej politično ranljivi, saj so ravno oni posredno in neposredno (preko medijev) ves čas streljali po politični konkurenci (beri: po Janezu Janši in SDS) z obtožbami o koruptivnosti in prejemanju podkupnin, sedaj pa se jim te obtožbe vračajo nazaj kot bumerang. Da ne govorimo o tem, če se bo res izkazalo, da je Thaler privolil v koruptivnost. Potem se bodo Janše in njegove stranke obtožbe o koruptivnosti prijele še manj kot sicer.

Spomnimo; poleg Thalerja naj bi sicer po navedbah Sunday Timesa nečedno ponudbo sprejela še avstrijski poslanec Ernst Strasser in poslanec iz Romunije Adrian Severin. Strasser je zaradi pritiskov javnosti že odstopil, čeprav tudi on zanika krivdo za prejemanje podkupnine. Po poročanju AFP je trdil, da je že od vsega začetka vedel, da ne gre za resnično ponudbo, a je hotel ugotoviti, kako se bo zadeva odvila, preden bi se obrnil na policijo. Podpredsednica Evropskega parlamenta Diana Wallis je že napovedala preiskavo dogodka, še poroča AFP. Zgodba pa je šla takole: francoska tiskovna agencija AFP je poročala, da so se novinarji britanskega tednika Sunday Times predstavljali za lobiste ter nekaterim evropskim poslancem ponujali 100.000 evrov, če bi v Evropskem parlamentu predlagali določena dopolnila. Šlo naj bi za zakonodajo s področja bančništva. Trije poslanci naj bi ponudbo sprejeli. Med njimi je bil po besedah novinarjev tudi Zoran Thler.

Evropski poslanec iz Slovenije Zoran Thaler (SD/S&D), ki ga Sunday Times obtožuje koruptivnosti, je za STA sicer zanikal, da bi kdaj deloval koruptivno ali pa prejel podkupnino, a po drugi strani si je našel prav smešen izgovor, zakaj se je sploh sestal z novinarji Sunday Timesa. Pravi, da je bil “njegov interes ugotoviti, kdo je organiziral že drugi poskus njegove kompromitacije in diskreditacije v zelo kratkem času”. In potem še dodatno razložil: “V novembru sem bil namreč tarča poskusa kompromitacije iz Makedonije z navedbami, da naj bi profitiral iz svetovanja bivšemu predsedniku države in sedanjemu vodju opozicije. Ko tisti poskus ni uspel, se je čez dva, tri tedne ponovil v sedaj razkritem poskusu Sunday Timesa.” Tudi njegova včerajšnja izjava: “Lahko bi napisal priročnik, kako se izogniti podkupnini,” je prav tako za lase privlečena in nekako brez potrebe potencirana.

 Thaler je sicer za danes že sklical še dodatno novinarsko konferenco (ta bo ob 12. uri v Evropski hiši na Bregu 14 v Ljubljani), kjer pa je za pričakovati, da s takšnimi “argumenti” več ne bo “streljal”, saj je verjetno vmes že dobil kakšen ustrezen piarovski nasvet.

Evroposlanec iz Slovenije Zoran Thaler se je znašel pod novinarskimi obtožbami Sunday Timesa, da je hotel ravnati koruptivno. Pri SD pravijo, naj ta obtožbe zavrže ali odstopi, hkrati pa so zaradi dejanj Thalerja na moč panični. 

Foto: zoranthaler.eu 

Št. komentarjev: 15
 1. borc pravi

  ja kaj ma pa sklicevat tiskovko, treba ga je od šuba odrezat. če so novinarji objavl njegovo ime v tej zadevi, je zihr zraven, čeprav mogoče ni prejel dnarja, se je pa zanimal zanj. in taka banda zastopa slovenijo v bruslju. fuj in še enkrat fuj.

 2. vera pravi

  Dejstvo je, da temu polikanemu naočniku denar diši in to zelo. Če je vedel, da je to neka novinarska akcija o preverki podkupljivosti, potem pa z njimi sedi na kavi? Come on Thaler. Razbil si še eno upanje, da se levica lahko rehabilitira. To kar ves čas očitate Janši (brez dokazov), počenjate očitno na veliko sami – in kot kaže posneti in ujeti na samem kraju zločina.

 3. hors pravi

  Rdečim vedno diši na lahek način zsluženi denar, samo da ni treba delati. Za domovino s Titom(Turkom) naprej.

 4. ribon pravi

  Samo pokvarjenc, kar Zoran- Zoki je, si lahko privošči tako bedast izgovor. Očitno, da poleg Koska, Ka(u)rbe, Zgage in še koga, tudi Zoki ne zaupa Kresalki in Slovenski policiji, Vsak pošten in normalen Evroposlanc bi takoj obvestil polcijo. Še baraba Mikuž jo je uporabu prot Srečku Prijatelju.BLJAK LEVAKI!!!!!

 5. Demos pravi

  Še en Zorangutan, ki so ga zalotili s spuščenimi hlačami.

 6. Banda rdeča pravi

  He, he, Krožnik naj take prodaja svojim frocom, da je samo čekiral, kdo ga hoče nabit. Prozorno do konca in naprej. Seveda je hotel potegniti 100 jurčkov. To je znesek za katerega vendarle mora delati dobro leto tam v Bruslju.

 7. okjar pravi

  SD in ostali iz kontinutetne postkunistične vlade, bodo krivdo za to zalotenje Sunday Times-a na vsk način iskali v pomladnih strankah, ki so že itak dežurni krivci za vse tegobe v Sloveniji.
  Upati pa vendar je, da bo ta afera z Zoranom vsaj za nekaj časa znižala prisk kontinutetnih napadov na vodjo SDS.

 8. Joe pravi

  @banda rdeča – samo pol leta v Bruslju. Takile “izbranci” imajo 18K-evrov za sedenje !!! Poden od podna!!!

 9. sivi pravi

  Thaler bi še, ko ga zalotijo s podkupnino v žepu trdil, da preverja pristnost bankovcev. Kumrovški specialec press.

 10. IGO pravi

  in smrad se vse bolj širi, postaja neznosen…….

 11. Ponarejen Kraševec pravi

  Seveda se širi smrad. Tardeči so začeli v hlače srat od strahu, da jih zalotijo. A so jih že okrog prinesli, na isti način, kot oni hočejo Janeza Janšo zašiti. Naj kar zaprosijo za azil pri prijatelju Gadafiju, pa še Turka naj vzamejo s seboj.

 12. falcon pravi

  Izgovori, izgovori. Le kdo še verjame nekemu faliranemu politiku, podjetniku in Eu poslancu Zoranu T.?
  Kaj so mu potrebne tiskovke? Nihče ne verjame njegovim imbecilnim izgovorom. Tajil bi pa tudi, če bi ga zalotili z roko v tujem žepu. Stara, preizkušena manira rdečkarjev. Laži in laži, kdo bo pa le verjel.

 13. eurofen pravi

  Kapo dol pred poštenjakarjem, no… Saj je popolnoma nedolžen in celo žrtev grde zarote hotel samo odkriti tajno zahodno orientalsko podzemlje, ki ogroža novo vzcvetelo enotno europsko sožitje… Skoraj mu je uspelo, pa se potem vmeša ta ničvredna omejena raja, ki vidi vse samo skozi s pohlepom zapackane oči in misli… In mora oditi… In ne more do konca opraviti svojega plemenitega poslanstva… Spet je ta nahujskana raja vse pokvarila… Pa se bo kot lev boril naprej, za svojo stvar, za blagostanje Slovenije, brez raje…

 14. Vatreni navijač pravi

  Mater. še ena nenasitna usta več v Sloveniji. Za predčasni odstop pripada evroparlamentarcu 6 mesečnih osnovnih plač. Ker pa je Thaler sam tako hitro (preden bi mu krivdo v postopku uradno dokazali) odstopil, bo parazit sedaj nagrajen s ca. 30.000 EUR in kar je pri vsem skupaj še najhuje, zanj bo vlada na hitro poskrbela, z ustrezno državno službico, da bo revček lahko odslej živel na naš račun in dalje kradel po Sloveniji.

 15. Ergo Proxy pravi

  Tole deljenje na levo in desno, rdečo in črno, staro in mlado, itd, je čisto brezpredmetno… Zvečer itak skupaj na pir hodijo, porivajo iste “lobistke” in se smejejo nevedni in zavedeni raji. Vse afere, več ali manj, bi bile lahko razkrinkane, ne glede na politično klimo in opcijo ki trenutno vlada…
  BTW, Krožnikov Zoki je že nazaj v Bruslju… Kaj tam dela ne vem, upam pa da pakira.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen