SDS: Miran Potrč trdi, da nima nič z zločinskim dejanjem uničevanja arhivov, kdo pa ima potem: Kučan, Stanovnik ali Ertl?

13

Največja opozicijska stranka SDS se je danes odzvala na navedbe poslanca SD Mirana Potrča, ki je včeraj Janeza Janšo pozval, da “naj preneha z lažmi in manipulacijami”, saj naj ne bi nikoli soodločal ali dajal nalogov za uničevanje arhivov bivšega komunističnega režima. Potrč je od SDS zahteval tudi dokaze za njihove trditve o njegovi udeležbi pri uničevanju arhivov.

Potrču pa danes iz SDS sporočajo naslednje: “Eden nekdanjih najpomembnejših političnih funkcionarjev totalitarnega režima v času uničenja več kot 95 % arhivov nekdanjih represivnih organov Miran Potrč trdi, da nima nič s tem zločinskim dejanjem. In zahteva dokaze, ki so jih sami uničili. Ker so dokaze uničili, naj takratni oblastniki sami povedo, kdo je odgovoren, če odločitve o tem niso sprejeli kolektivno v najvišjem partijskem ali državnem vrhu. Če to ni bilo republiško vodstvo SRS ali predsedstvo ZKS (Potrč je bil član obeh), kdo potem? Milan Kučan, Janez Stanovnik ali odlikovanec predsednika Türka Tomaž Ertl?”

Pri SDS pravijo, da Potrč sedaj zahteva dokaze, ki so jih v prejšnjem režimu sami uničili, toda še vedno lahko pove, kdo stoji za tem uničenjem: republiško vodstvo SRS, predsedstvo ZKS (potem je bil član obeh), Milan Kučan, Janez Stanovnik ali pa Tomaž Ertl?

Foto: Matic Štojs

Št. komentarjev: 13
 1. marta pravi

  glede na to, da Potrča že 40 let gledamo na politični sceni bi lahko rekla,da ni tako nedolžna ovčka…………

 2. Rado pravi

  “SDS: Miran Potrč trdi, da nima nič z zločinskim dejanjem uničevanja arhivov”

  V Velikovcu je nedvomno šlo za zločin. Uničevanje udbovskih arhivov pa pri najbojši volji ne morem imeti za zločin.
  Enako menim tudi za domobranske, če bi jih imeli. Ali pa za SDS-ovske npr.

 3. Boris Valenčič pravi

  TURK, JANŠA, POP TV – A KANAL

  O novejši zgodovini lažeta oba, pred javnostjo se le sprenevedata, da bi odvrnila ljudi o pravih problemov. S temi igranimi lažmi zagotaljata obema kontinuteto njihove “kriminalne” legitimnosti.

  Na koncu se boste, povsem praznih želodcev resnično samo še spraševali kdo pa le laže.

  Lep primer mafijskega zavajanja množic je POP TV in A kanal, ko so takoj drugi dan za menoj ponovili dejstvo, da Janez Janša povsem neproduktivno zgaga že 20 let, hkrati pa povzdigovali Janeza Drnovška, ne da bi tudi njemu pripisali prav to. Še več, opisovali so ga kot dobrotnika, čeprav je na zlagano dobrotniško pot stopil le tik pred smrtjo, v kar ga je sigurno nagovoril le Kučan, ni pa tudi res, da se je spogajal z JNA za umik iz Sloveije. To je bilo že vse prej dogovorjeno in kako bodo Bavčarju in Janši izmaknili militaristične ter oblastne težnje.

  Šele ko je NATO bombandiral Srbe, so uvideli svoje zmote. Od takrat naprej pa samo trepetajo pred NATO-m. Le to in totalna kraja ter uničenje Slovenije je, če že hočete, Drnovškova zapuščina.

  Ko je bil še Drnovšek živ in “predsednik” je le iz strahu pred NATO-m podelil Janši mandat 1. ministra. Janša pa je zatem pričel Drnovška le intenzivno preganjati. Takoj po Drnovškovi smrti, pa je sam Janez Janša na veliko pričel hvaliti Drnovška v povsem Kardeljevskem slugu.

  Ma, lepo vas prosim, je POP TV in A kanal sploh kakšen medij in so slovenski polititiki res sploh kakšni… razen le gangsterji…

  Boris Valenčič, 1. slovenski KRALJ http://www.monarh.si

 4. Ponarejen Kraševec pravi

  Vsi nekdanji politični funkcionarji so bili lažnivci, saj je bila na laži ustvarjena država YU, lagal je Tito in lagali so vsi ostali njegovi podrepniki.
  Seveda nobeden od “taglavnih” ni sam uničeval arhivov. dejstvo pa je, da jih je večina uničenih po nalogu “taglavnih”. In to je zločin.
  Ne vem, zakaj nekatere osebe v Sloveniji te lopove še vedno hočejo zagovarjati, kot da so nedolžne ovčke.

 5. Vanja pravi

  Tako se lahko smejijo le samozadostne komunistične hijene. A kaj kmalu se bo spopucalo tudi s temi ostanki komunistične drhali.

 6. tutifruti pravi

  Folk: Edino kar je vsako sekundo važno je. Da se vsi, ki se ne strinjajo s cilji globalistov kot so Henry Kissinger, Bilderbergov, /CFR/ trilateralistov je po njihovem terorist in ga dajo vsak trenutek lahko pohabiti ali ubiti!

 7. tutifruti pravi

  Zažigali so navad vojak ali desetarčki v kakšnih od host. V času obleganja kasarne Staneta Rozmana v Mostah so tam v gozdičkih okol kasarne ves čas goreli ogenjčki. Tako so povsod zažigal dokumentacijo na terenu, kar že prej ni končal v kakšnih pečeh. Dobr je pri tem le to, da niso zažigalce dokumentov na konc tudi zažgal? Neki v smislu kuraječev naci uničevalnih taboriščih. Tam so posadko vsake šest mesecev zamenjal z drugimi, staro posadko pa so skurl.

 8. Franc pravi

  Za radota uničenje dokaznega materiala proti komunajzerjem ni zločin.

  Spet ena njegova neumnost.

 9. mudo moreno pravi

  Uničevanje arhivov ni zločin, spoštovani Rado, uničevanje arhivov je brisanje narodove zgodovine in spomina, kar je enakovredno VELEIZDAJI. Spomnim se še zelo dobro, da je Mladina ( v tistem času je imela Mladina eno sicer silno kratko obdobje dokaj objektivnega pisanja, ko so pisali med drugim tudi o povojnih pobojih, ne boste verjeli katera novinarja sta o tem pisala- Miha Đ.Štamcar in Jani Sever, sicer vzorčna modela novinarskih prostitutov ) pisala leta 89 o tem, kam vozijo ogromne pošiljke papirja iz raznih republiških institucij, eden od teh, ki je skrbel za čiščenje, je bi sin Staneta Dolanca, celo njegova fotografija je bila objavljena v članku. Ampak o tem gospod tovariš Potrč gotovo nič ne ve, kaj šele, da bi poznal Dolančevega sina. Morda celo Dolanca ni poznal, saj ti ljudje se danes ničesar ne spomnijo.
  Osebno nikdar ne gledam poročil na Pop tv/kanal A- ta televizijska hiša je v lasti Židovskega velekapitala. Čeprav poročanje na TV SLO ni bogvekaj, primerjava z Popom sploh ni primerna. Pop je propaganda. Vprašajte Madžare, kaj si mislijo o njihovih židovskih tv postajah. Tam je situacija dosti hujša, ker so nove tv postaje staro nacionalno povsem povozile.

 10. tony pravi

  ne bom sodil in presojal, menim le to, da v času gospodarske krize nas te zgodbe iz nje ne bodo potegnili

 11. Ponarejen Kraševec pravi

  Vseeno pa je treba odgovoriti na vprašanje: Kdo je bil med krizo na oblasti? Kdo je lazil v Libijo in Turčijo in sklepal neke mlačne posle, iz katerih ni bilo nič? Kdo lazi po Bosni in Srbiji? To ni Janša. To so ti, še vedno rdeče namalani komunisti. To so bili naši vladni norci.
  Kaj pa je Potrč bil in je še? Komunist. pa ne čisto mejčkn, je bil kar velik. Zdaj se pa skriva in izgovarja, strahopetec mafijski. Samo čitajte Delo, pa boste videli, kako se plazijo in izgovarjajo. Človeku gre na bruhanje. Gabi se mi taka vlada in taki mediji, kot jih ima SLO.

 12. cocaine pravi

  Tolaži me le to, da MATILDA preži tudi na to bando.

 13. APM pravi

  Boris Valenčič se ne zaveda, da je glavna zavora demokratizacije Slovenije UDBA , ki se je ob osamosvajanju Slovenije v popolnosti ohranila in se ji je delno uspelo vriniti v Sovo, ki nadaljuje z metodami delovanja še danes.
  V čem pa je ta usodna zavora?
  Med tem, ko so se vse države, ki so bile uklenjene v komunistični totalitarizem in so se iz njega izvile po padcu Berlinskega zidu, nato pa se uspešno vkljčile v Evropsko unijo, stopile na pot evropske demokracije, Slovenija ni zmogla tega koraka.
  Še vedno so cela področja družbenih in gospodarskih dejavnosti pod absolutno kontrolo bivših in novopečenih, tako imenovanih levičarjev.
  Mar ni poučno in še bolj grozljivo spremljanje Slakove oddaje na TV, ko nam poučeni napovedujejo prodajo slovenskega premoženja, pri katerem narod ne bo imel besede. Imetje pa bo prodajlo nekaj klanov in mrež, ki so izcimili in se izpletli iz sredin, ki jih je varovala UDBA, sedaj pa z njeno pomočjo rušijo vse in vsakogar, kdor si le upa nekoliko skreniti iz poti, ki jo zarisuje neumeorni Milan Kučan s svojimi pajdaši.
  Kar poglejte si neumorne ga Radota, ki dnevno preži na tem blogu in širi dezinformacije, podbno, kot so večeraj na Dnevniku javne TV, ki jo moram plačevati, blatili Janšo z izjavami neprištevnega hrvaškega prestopnika, ki mu preti izgon iz Francije takoj, ko bo Hravaška pstala članica EU.
  Če so sedaj že takšni pročevalci zadostni dokaz o kriminalnih dejanjih Janše, potem gre levičarski družbi zelo za nohte.
  Stalni poročevalec o prekupčevanju z orožjem, Rudi Moge je včeraj mahal le s pogrošno knjigo, ki jo je napisal nek literat za manipulacije, od vseh velikih besed, ki jih je še kot poslanec izrekal pa nič. Skril se je za tajnost, ki da mu jo veleva zapovedana molčečnost. Kako to, da je zapovedan molčečnostle, ko je Janša pred studijem, ko pa ga ni blizu ,pa pompozno izjavljanje o kriminalu in o materi vseh afer.
  Takšne manipiulacije slabijo Slovenijo.
  Ob koncu pa naj opozorim na dejstvo, ki pa ga opaža večina Slovencev:
  Leva politična opcija je stopila v vlado z nasposobnejšimi in najboljšimi ljudmi, kar jih premore. Podprta je z večino slovesnkih intelektualcev, finančnikov, gospodarstvenikov in kulturnikov. In kam nas je pripeljala v dveh letih?
  Na rob propada!
  V demokracijah po svetu je v takšnih primerih noremalen korak, zamenjava vlade, tudi opcije. Tako so naredili Irci vajeni demokracije. In kaj priporočajo slovenski levičarksi veleumi?
  Iskanje Mesije!
  Začel ga je iskati celo Kučan on to kar v Bruslju.
  Mar ni to ironija in posmeh demokraciji?
  In kdo je Milan Kučan? On je protagonist restavracije sicer močno načetega jugo komunizma, ki se ga Slovenija vse do danes še ni mogla otresti.
  Otrese se ga lahko le z Janšo, zato pa ga napadajo vsi, še takšen papagajček kot je Boris Valenčič.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen