SDS: Jelko Kacin je kupoval zastarelo orožje v Izraelu, ki je potem iz slovenskih vojakov delalo invalide in jih ubijalo!

4

Danes je največja opozicijska stranka SDS na svoji spletni strani objavila tekst z naslovom “Trgovci z izraelskim orožjem in akterji velikega poka na skupni barki”. Pri SDS pravijo, da je nekdanji novinar, sedaj namestnik predsednika protikorupcijske komisije Rok Praprotnik, pred leti objavil t.i. “katalog napačnih nakupov” Slovenske vojske in da je glavni akter nakupov iz njegovega seznama ravno nekdanji minister za obrambo Jelko Kacin.

Predmetno sporočilo za javnost na tem mestu objavljamo v celoti:

V SDS vztrajamo na stališču, da je nekdanji minister za obrambo in vidni član LDS Katarine Kresal Jelko Kacin kupoval zastarelo orožje v Izraelu, ki je potem na poligonu delalo invalide iz slovenskih vojakov in med njimi tudi sejalo smrt ter zapravljalo denar z obnovami predpotopnih tankov T-55. Njegovo rustikalno ograjo izpred bivše ljubljanske vojašnice pa si lahko ogleda vsak Kranjčan pred njegovo hišo. Vse to skupaj je bil razlog, da ga je njegov lastni predsednik v vladi gledal samo dve leti . V SDS pričakujemo, da bodo akterji in sopotniki »velikega poka« ter njihovi medijski pomagači iz raznih »aktivov« ponovno usklajeno napadli naša stališča ter jih predstavili kot neustrezna, pomanjkljiva, zavajajoča. Zato prosimo, da, preden znova napadejo največjo opozicijsko stranko, ki opravlja le z ustavo določeno nalogo nadzora aktualnih oblastnikov, razčistijo v svojih vrstah.

Pred leti je novinar, kasneje znan iz afere Patria, objavil »Katalog napačnih nakupov«. Glavni akter seznama je prav nekdanji minister Jelko Kacin z:

 • obnovo 30 starih sovjetskih tankov T 55; cena: 52 milijonov evrov;
 • nakupom in nadgradnjo 12 propelerskih letal pilatus, cena: skupna vrednost neznana, nadgradnja okoli 50 milijonov evrov;
 • tremi baterijami (18) havbic 155 mm, cena: neznana.

Seznam si lahko ogledate na spletnem naslovu: http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/objektiv/227869. In kdo je novinar, ki tako jasno in nedvoumno piše in obtožuje nekdanjega ministra Jelka Kacina? Ime mu je Rok Praprotnik in danes zaseda mesto namestnika predsednika protikorupcijske komisije. Preden bodo člani »aktiva« našpičili svoja kopja in jih zalučali proti SDS, jih seznanjamo, da je tudi Rok Praprotnik član podobnega aktiva, aktiva 571 novinarjev, ki so pred predsedovanjem Slovenije Svetu EU blatili predsednika vlade in vladno ekipo v tujini. Zato izraelskim bratom v orožju, koalicijskim poslancem in novinarjem raznih aktivov predlagamo, da preden v duhu svojega filozofskega guruja zlivajo gnojnico po največji opozicijski stranki, opravijo razčiščevalni sestanek v »družini«. Mogoče bo dovolj že kakšna »botrova« okrogla miza na nivoju Foruma 21. V pomoč predlagamo naslov »Kako smo kupovali v Izraelu?«.

Glavni akter t.i. “kataloga napačnih nakupov” v Slovenski vojski je po mnenju SDS Jelko Kacin. To zastarelo orožje je nato pohabljalo in ubijalo slovenske vojake.

*slika je simbolična

Št. komentarjev: 4
 1. karel pravi

  Kaj pa Kacinov klanec? Gospod ali tovariš je takrat neko Rrečanko poškodoval, pa ga niso kaznovali. To tudi sodi h Kacinovi biografiji. Ni šlo za orožarsko afero, ampak za hlape.

 2. Matija pravi

  Jelko je Janšo leta 1994 z Drnovškovo pomočjo z velikim veseljem zamenjal na obrambnem ministrstvu. Je že vedel zakaj. Seveda ni naključje, da sta potem vrsto let skupaj s Kučmanom potem paradirala po izraelskem obrambnem ministrstvu. Kar malo sumljiva je v zadnjih dnevih ta Kacinova ihta – v sozvočju z rekom napad je najboljša obramba – ko Janšo obtožuje kar vse počez glede orožarskih poslov v začetku 90. let.

 3. rexmundi pravi

  Kacin je torej cionistični sodelovec in terorist? Kupoval cionističen škart in ubijal mlade Slovence?

 4. mudo moreno pravi

  Kacin ne samo da je mrtvo pijan povzročil nesrečo, celo zavaroval se je za nazaj, še pomniš Jelko? In koliko ti je plačala Phyllis Kaminsky Hacin, posrednica pri poslu z židovskim železo-odpadkom. Te je pustila na cedilu, v svoji chutzpah maniri, Kol Nidre pač?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen