SDS: direktor Arhiva RS Matić (ne)hote Türka postavil na laž

1

Dokumenti, ki jih je v torek objavil direktor Arhiva RS Dragan Matić, tudi uradno potrjujejo trditve SDS, da Danilo Türk o dogodku v Velikovcu ni bil obveščen zgolj iz medijev, ampak je dobival tudi posebna poročila ambasade SFRJ na Dunaju, so v sporočilu za javnost zapisali v SDS.

Objavljeni dokumenti po navedbah SDS potrjujejo, da je Türk prejemal posebna poročila ambasade SFRJ na Dunaju, v arhivu komisije, ki jo je vodil, pa je hranil enaka poročila ambasade SFRJ na Dunaju od nekaj mesecev prej. “Oboje dokazuje, da sta bila tako njegov predhodnik Jože Hartman kot Danilo Türk obveščana s posebnimi poročili, v katerih so bila opisana ozadja, ki jih v, od strani države cenzuriranih medijih, ni bilo,” so zapisali v največji opozicijski stranki.

Pri SDS še ugotavljajo, da je bilo posebno obveščanje Türka kot takratnega predsednika komisije za zamejce pri Socialistični zvezi delovnega ljudstva kot njegovega predhodnika Hartmana “logično, ker sta bila oba po svoji funkciji vodenja komisije za manjšine in izseljenstvo zelo primerna za sondiranje in saniranje škode med zamejci v Avstriji po uporabi državnega terorizma za reševanje dvostranskih sporov”.

Direktor Arhiva RS Dragan Matić je namreč po torkovi polemiki o tem, ali je SDS priredila dokumente, ki naj bi dokazovali, da je Türk lagal, na spletni strani arhiva objavil originalne dokumente iz Arhiva RS. Ob tem je navedel, da je dokument, ki ga je objavila SDS, sestavljen iz delov različnih arhivskih dokumentov, a dejstvo je, da noben dokument ni ponarejen, kot so to trdili pri največjem slovenskem časniku Delu in del politikov iz vladajoče koalicije.

Direktor Arhiva RS Dragan Matić je (ne)hote postavil na laž Danila Türka, prav tako pa tudi medije, ki so trdili, da sta SDS in Janez Janša določene “velikovške” dokumente ponaredila.

*slika je simbolična

Število komentarjev: 1
  1. Ombaqu pravi

    Predlagam, da si Slovenci uzakonimo sklad za izhod iz krize katerega bo urejal poseben KODEKS laganja. Za vsako javno laž in za vsak javni očitek o laži, bi dotični moral v sklad prispevati po 1 euro. Mislim, da bi hitro splavali iz krize.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen