Prva servisna paketa za Windows 7 in Windows Server 2008 R2

0

Ameriški proizvajalec programske opreme Microsoft je izdal prva servisna paketa za operacijska sistema Windows 7 in Windows Server 2008 R2. Na voljo sta prek Microsoftovega središča za prenose in funkcije za posodabljanje Windows Update, so sporočili iz slovenske podružnice Microsofta.

Prvi servisni paket za operacijski sistem Windows 7 v enem paketu združuje posodobitve za pravilno in varno delovanje. Večina teh posodobitev je uporabnikom že bila na voljo prek funkcije Windows Update.

Ob posodobitvah prvi servisni paket za Windows 7 prinaša tudi podporo dvema novima funkcijama za virtualizacijo v operacijskem sistemu Windows Server 2008 R2 SP1 z imenoma Dynamic Memory in RemoteFX.

Dynamic Memory izboljšuje delovanje virtualizacijske tehnologije Hyper-V v operacijskem sistemu Windows Server, saj omogoča ob nespremenjenih virih povečanje gostote virtualnih naprav brez žrtvovanja zmogljivosti ali razširljivosti.

Microsoftova testiranja so pokazala, da lahko vklop funkcije Dynamic Memory omogoči tudi do 40-odstotno povečanje gostote virtualnih naprav.

Druga nova funkcija je RemoteFX, namenjena virtualizaciji grafičnih procesorjev na strežniški strani in zagotavljanju nove generacije bogatih večpredstavnih vsebin in 3D-uporabniških izkušenj na virtualnih namizjih. RemoteFX tako omogoča razvoj in uporabo cenejših in izredno tankih odjemalskih naprav.

Novi tehnologiji skupaj postavljata temelje za zniževanje stroškov in porabo energije na zgolj nekaj vatov pri odjemalskih napravah za končne uporabnike.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen